PERMOHONAN TUNTUTAN ELAUN BERTUGAS SEMASA SPR PRU13

assalamualaikum. selamat malam Fellow ^^

nampaknya minggu ini masa untuk membuat tuntutan semasa bertugas PRU13 baru-baru ni. Pagi tadi PG da settelkan borang permohonan tuntutan Elaun PG. juga kakak-kakak ipar, abang also kengkawan PG. harapnya pihak SPR akan membuat pembayaran setimpal dengan apa yang PG pohon ^^ lepas tu bolehlah PG plan nak angkat sebakul SIII Mini ^^


isi borang tuntutan kena lengkapkan borang Lampiran 1. maklumat seperti nama penuh (seperti dalam kad pengenalan), no. kad pengenalan, gaji (bagi yang bekerja macam PG), jawatan (jika bekerja), nama bank (maybank, etc), nombor akaun bank, alamat surat menyurat dan etc.

lampiran 1 juga perlu isi dengan maklumat tarikh-tarikh kita menghadiri taklimat SPR PRU13. macam PG, ada 5 kali PG attend taklimat sepanjang sebelum berlangsungnya hari sebenar SPR PRU13. selesai lengkapkan tarikh-tarikh tersebut,  letakkan juga dengan maklumat tujuan di borang tersebut.

contoh: 05.05.2013 (ahad) - Menghadiri Tugas Hari sebenar sebagai Kerani Pengundian SPR PRU13. (Dari kampung Tambalang, Tuaran ke SJK (C) Chuang Hwa (RM100.00) (TANPA RESIT))

ar. macam tu la. dan jangan lupa juga letakkan jumlah tuntutan yang kita nak. macam contoh yg PG BOLDKAN di atas ^^ ar senang je kan. ok. tu je la PG nak bagitau. dan jangan lupa sign apa yang patut kat borang tu tau ^^

# mia. jangan lupa buat tuntutan awak tau :D

salam. PG

Comments

  1. PG...sy nk tnye..PG tawu x person in charge utk byr gaji and elaun kte mase bertugas masa pru ari 2..nk tawu la, ble boley dapat semua 2..

    ReplyDelete
  2. hi, sorry baru nak reply :( maafkan saya ya.
    by the way, cuba call urus setia SPR dekat tempat awak tinggal. macam PG, PG call SPR Sabah. ^^

    tapi, mungkin info ni usefully untuk awak, sebab kita dapat tahu, SPR bagi tempoh dalam 14 hari untuk elaun bertugas pada 05hb hari tu untuk para petugas. elaun tuntutan perjalanan yang lain pula, di bayar kemudian.

    anyway, awak bertugas kat mana? :) salam kenal ya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ops, tetinggal word. >>>>> mcm PG, bahagian kewangan PG yang dipertanggungjawabkan handle untuk pembayaran SPR, semasa bertugas 05hb hari tu. diberi tempoh 14 hari untuk done kan pembayaran buat semua petugas. <<<<<

      Delete
    2. so bole la check hari isnin ye PG??hehe

      Delete
    3. PG, saya pun petugas SPR juga..kenapa gaji yang 5hb tu blum ada? kita bertugas untuk P172 Kota kinabalu DUN Luyang

      Delete
  3. hehe. check je acc tu nanti ^^
    manala tau masuk :D
    ala, awak tak de blog erk? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg atas tu org laen...yg second tu bwu saya....
      maaf la.. xde blog la nak wat.haha(laman sosial pun t;bengkalai..ni kan blog yg kene update 24 hour per day..hehe)
      ok...I`ill follow ur advise .Menunggu dgn Sbar..>_<

      Delete
    2. hehe. hi morning anonymous ^^
      ok, kita bersama-sama menunggu dgn sabar ya ^^
      #salam perkenalan dari PG ;)

      Delete
  4. Biasanya bl spr nk byr ye? Kata 2 mgu.. Skrg dah nk 3 mgu... Paling lmbt spr byr brp bulan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ^^ ah'ah, hari tu saya ada kata dalam tempoh 14 hari spr akan selesaikan pembayaran kan. tapi sekarang ni, PG juga masih menanti apa cerita sebenarnya dengan pembayaran tersebut. PG juga macam kamu, masih menanti. paling lambat spr bayar tu PG tak pasti tau.

      anyway, awak mungkin boleh hubungi spr dimana awak tinggal. mcm PG, PG hubungi spr kota kinabalu. ^^

      Delete
  5. Slm..PG dah dpt k elaun?dh 3 mgu tgu xda gk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam ^^
      PG tak dapat lagi syg. PG masih menanti juga ni. hurm.

      Delete
  6. sumbat nak masuk sebulan dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sobsob. ya betul. dan da masuk sebulan juga menanti dengan penuh kesabaran ~_~ uwargh!!!

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Salam PG....kwasan spr PG x bgi hint ke bile masuk duit elaun..penat dah tggu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam awak.
      tak de lagi awak. saya pun da penat menunggu. ntah bila agaknya dapat :(

      Delete
  9. bila la nk msuk ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak, saya pun tahu bila. saya pun mcm awak menunggu sama :( uwargh!!!!!

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  10. bila nak dapat ni????????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( saya . saya tak tahu la awak bila dapat. saya hari-hari cek maybank2u :(

      Delete
  11. kami di penang pon blum dpt. itulah janji 14 hari slps pru. kena wat petisyen jgk kat spr nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ye ke. alamak, hampeh la macam ni kan ;(

      Delete
  12. Selangor pun blum lg ni?tgh kering ni,gaji lambat lg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan tua da ni. adoi. kalau dapat la ni juga nak makan kfc !

      Delete
  13. ada saper saper col spr tak? kenaper laaa wat kerje mcm nie..hahaaa.. cian petugas yg berlumus tungkus

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul. saya da banyak kali col. mewakili kengkawan, jiran tetangga sama. memang tak boleh la dorang buat macam ni kan. kita da bekerja dengan penuh dedikasi. tapi begini pula di bayar :(

      Delete
  14. putrajaya pun x dapat lagi. Cissss.

    ReplyDelete
  15. sangkut kat mana elaun kita kali ni.pru12 dulu x sampai 2 minggu org pjbt daerah datang naik Hilux bawa duit berkarung siap p cari kat rumah untuk bagi elaun by hand.kali ni senyap je.lain la kalau BN kalah boleh lagi terima lewat mcm ni.kerani2 bwh saya selalu je sms tanya psl elaun apa boleh saya jwb..sabar je tunggu dan lihat.mgkn peruntukan dah habis kena tunggu peruntukan baru.

    KTM Tapah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi KTM :) ye, saya rasa jika orang bawahan tak ada kesabaran yang menggunung, boleh benggang kuasa dua KTM di buatnya. sedangkan KTM sendiri menanti penuh kesabaran. ye dulu, kami pun di bayar dengan cepat sahaja. kali ni agak lambat erk. adohai...saya dengar, bukan sahaja pembayaran elaun lewat di bayar, tapi duet pencen gomen pun lambat di bayar. itu yang saya dengar la. macam ni........

      Delete
  16. kena caras dah rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm. awak dari negeri mana? :) asal, tak bagi nama niiiiiiiii, uwargh!!!!!

      Delete
  17. apalah lambat sangat ni...

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Geram je menunggu ni..da lebih 1 bulan da ni. geram punye geram sy msk kt web spr tu wat aduan..xtaw la kalo die mai umah sy nanti tangkap ke plak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. sabar ye awak ;)
      jangan pula di sebabkan benda ni, ada yang nak kena tangkap :D

      Delete
  20. dapat feedback dari penang...byk kena kuiri dek AG,,tak tau laaa pasai paaa AG nak kuiri plaaaakkkkk cam %$^&&%$

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi awak ;)
      tempat saya pun byk kuiri dek di sebabkan, masa hantar permohonan tuntutan tu, borang tak lengkap. like, surat lantikan kita tak di sertakan masa proses penghantaran tu.

      Delete
  21. nieee laaa di katakan kerja x efiesien. memberi komitmen 14 hari...laaaa haremmmmmm x dak dengar brita......suh wat keje bagai nak qak..kena maki..kena perli...lansung x plak spr nak jage wellfare kitorang. incoming pru nie...bior puak dia wat sendiri.....ini kalilah....serillk serikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu awak. sepatutnya kena byr cepat2. BN menang aper. kalau kalah, lain la citer ! adoi....

      Delete
  22. ada pe pe crite tak pn gojesss..update lerr.
    penan- x dak lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi awak :)
      tempat PG yang latest, ada kengkawan PG yang telah selamat di bayar elaun mereka. katanya, mungkin ikut urutan huruf nama kita. sapa nama yang bermula dengan huruf A, mungkin akan dapat awal. PG tak berapa sure juga tau. sebab, ada yang kata, sekiranya masa borang kita proses hari tu, tak ada iringan surat pelantikan, surat sumpah, agak lambat prosesnya. hurm.

      Delete
  23. Saya KTM, anak buah asyik tanya je...kita sama juga menunggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi KTM. saya KP ;)
      ok, sama2 kita nanti kan ya ;)
      salam kenal dari saya!

      Delete
  24. lama nyerrt weiii

    ReplyDelete
  25. Fail petisyen PRU 13 dah tamat hari ni.. Tapi elaun KTM dan Kerani SPR sampai sekarang tak dapat2 lagi.. Kalau sapa2 kerja SPR mohon penjelasan yg lebih lanjut.. Info yang AG kuiri kan elaun tersebut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi awak, better awak berhubung dengan KTM awak maybe? tanya apa masalah kan? or call urus setia SPR di tempat yang awak bertugas hari tu. tapi rasanya, semua negeri macam ni kot. sebab tempat saya pun sama. ;(

      Delete
  26. Salam semua.saya salah sorang kerani mengundi jugak di Perak.penat jugak menunggu tak masuk-masuk.Saya ada tanya dipejabat daerah katanya mungkin hujung bln 6 dan tempat saya akan bagi secara cash. Kakak saya bertugas di Penang katanya akan dapat secara bank-in. itu yang agak pelik jugak tu...lambat sangat plak smpai nk masuk 2 bln.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam awak ;)
      tak pe la kan kalau lambat, tp di bayar sekaligus sekali dengan tuntutan perjalanan kita.

      Delete
  27. Mungkin terlambat tunggu peruntukan keluar kot? itu lah kena tunggu agaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kan awak, rasanya peruntukkan untuk PRU13 yang saya dgr berjuta juta lemon, memang telah di sediakan dari awal. melibatkan pembayaran para petugas. mana pegi erk? :)

      Delete
  28. huarrrrrrrrrrrrrrrgh,tensionnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  29. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,dah keringggggggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parlimen cheras kl akan dpt duit cash esok,parlimen lain lum dengar crita lg.

      Delete
  30. erm, kami kt pahang pn xdpt lg.. ape mslh diorg ek..
    pelik.. ms pru12 dl mmg cpt diorg byr.. ini kalilah lmbtnye plk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi syaza ;)
      saya tak pasti kenapa agaknya lambat. dan alasan borang tuntutan tidak lengkap, juga seperti tidak dapat di terima akal. tak kan la, kita punya masalah yang sama kan. sedangkan kita berbeza negeri. hurm. duet da habis la ni ;(

      Delete
  31. saya di perak pun belum dapat, tapi kawan di kedah, kata dah dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain negeri, lain pengurusan kan awak ;)
      tempat PG pun ada yang dapat dan ada yang belum dapat ;(

      Delete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. any news kah? kawan kawan kat kedah very efision...dah masukkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm. news yang PG boleh share, kat kota kinabalu sabah, ada yang sudah masyuk, dan ada yang belum masyuk :D

      Delete
  34. Ari ni 16 june dan esok 17 june....bermula la minggu baru....OOhhh SPR yg ku cintai lagi di InTan paYUng kan!!!!
    Bila la kas nak dpat bayaran elaun ni??? Kome para petugas dah pun memberi sgala commitment 100%....bekerja di awal pagi hingga terbenam nya matahari......tiap2 hari isnin kas jenguk mesin ATM yg dicintai......Bulat mata nak memandang screen yg memapar kan 'BAKI DI DALAM AKAUN ANDA IAILAH RM 11.39'... x larat dah kas nak kata 'Binawe dpn mesin Atm'...huhuhu... Jadi Klau de sesape yg bertugas di SPR yg ku sayangi.... MOHON Pencerahan mengenai bayaran ELAUN DI PAHANG>>> ikhlas dri KP Jerantut......
    tuk PG...jgn marah kas plak....cume sdikit luahan je.hehehe...Kas Syg PG.hehe...tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa plak nak tulis pantun bawah tu....

      sama-sama daun keladi,
      Ehhhhhhh sapa ckp saya x sudi,esok pasti saya dtg lagi..hehehe
      (KP jerantut)

      Delete
    2. terbailklaaa KP JERANTUT - KTM P.PINANG

      Delete
    3. Hehe. Hi awak ;)
      Wa, siap berpantun bagai yer. Hehe.
      Ok, PG tak dpt lg. Tp dpt info dari kengkawan, kawasan PG bertugas, inshaAllah dapatlah dlm minggu ni. Di bankin kan ke akaun bank kita sendiri. InshaAllah ;)

      Delete
    4. Dua tiga kucing berlari.....
      aduhhhh hari2 cek x masuk lgi...hehe
      (mudah-mudahan duit tu masuk la mggu ni,kas nak tggu gaji,lmbat lagi.)hehe
      emm PG.. kalau nak dpt info pasal pembayaran elaun ni, spa yg ptut kas tepon?? Pejabat daerah ke or SPR punya HQ? (KP Jerantut)

      Delete
    5. Kas keja kat mana erk? Hr tu bertugas, lantikan kas dapat dr mana? Mungkin blh refer dgn dorg. Anyway, awak ada tuntut elaun lain selain yg ni tak?

      Delete
    6. Kas tu bermaksud (saya) didalam loghat pahang.hehehe...kas tu bkn nama saya.hehe..
      emmm saya x de buat tuntutan lain,prjalanan ke pusat mengudi pun x smpai 15 minit...jadi saya x wat pun tuntutan...emm kalau cite pasal lantikan,tu sume saya serah kan ke KTM sye je....Btugas Sbgai KP Parimen Jerantut..

      Delete
  35. maasih tiada tindakan di pulau pinang.....hampehhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi awak juga ;)
      Ok, cpt2 cuba call urus setia spr penang ;)

      Delete
  36. Huarghhhhh....masih xde pape brita lg ker..bile lg la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm, yg tu saya susah nak jawap la awak. Sbb kita tak sama negeri kot. Uwargh!!!!!

      Delete
    2. Mybe lain negeri lain masa bayaran nye kot kn PG...hehehe

      Delete
  37. PG yg tersayang....

    Pg punya pemayaran di bawah pejabat Dearahkah atau DBKK? apa yg saya dengar kalau DBKK dah ada yang masuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. DBKK bayar by cash ke or Bank In saudara?

      Delete
    2. aku pun nak tnya jugak bila boleh dapat elaun untuk petugas parlimen pandan.kalau ade kekawan boleh kecek sikit,dah tak sabar menunggu lama sangat..

      Delete
    3. Hi awak2 semua ;)
      Yup, ada sesetengah kawan PG (dbkk) da dpt elaun tu. Tak tahu la kenapa tidak di byr serentak dgn kawan2 yg lain. PG tak dpt lg. And cara pembayaran pula masuk bank kita terus.

      Delete
  38. DBKK bayar bank in juga...itu yang saya dengar dari kawan yang sudah menerima...sepertinya cepat sikit pula dorang proses...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Ada yg da dpt, dan ada yg belom ;). Awak sabah juga ke? Kat mana? ;)

      Delete
    2. yah saya kat sabah... kami hadir taklimat di dewan serbaguna putatan...saya ada call juga kat pejabat daerah putatan tpi katanya masih dalam proses buat baucer...maybe kalau mcm tu bulan kot nak tunggu...

      Delete
  39. Bpe erk elaun yg spr bayar kt kita? Klu ktm berapa rm? Kp plk berapa rm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe klu bab yg ini PG lah yg jawab sebab klu saya takut pula tersilap tpi klu saudara cik di internet pun ada tu

      Delete
    2. KTM : RM5XX.XX something. As kawan PG one of KTM juga ;)
      KP : RM37X.XX. PG KP ;)

      anyway, itu untuk pembayaran elaun semasa hari sebenar PRU13 hari tu tau. Untuk claim minyak, pegi taklimat, belom di ketahui junlah yang sahih berapa akan di bayar ;) korg ada claim tak?

      Delete
  40. Ada siapa tahu kawasan seputeh dah masuk tak..

    ReplyDelete
  41. saye pon kaw n9 xdpt lg..tension nyeeee..bile a nk dpt nih..da tmbuh janggut da rse nye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. Kita sama tau awak ;)
      Mudah2an adalah masyuk dlm minggu ni. ;(

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  42. ada yg kata lepas raya.....br dpt huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas raya??? x kan kot..saya x nak bagi harapan kat saudara@saudari...Tpi saudara tolong check dlm minggu ni,n lau x dpt jgk ,cuba saudara check ujung bulan 6 ni... ni info yg saya dpt dari kekawan yg dah dapat n belum....
      (kalau lepas raya, SPR betul2 main gila ngan kita.hehe)
      pape pun cuba la...

      Delete
    2. Lepas raya? PG tak dgr pula. Tp itu da melampau la sgt klu lepas raya baru nak dpt ;(

      Delete
  43. dapat sekali dengan brim 4.0.. RM 1200 + 5XX = RM 1700. Boleh dapat Samsung S6 mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat pun dapat la.. Kalau x dapat kira sedekah..Kira halal la labu.. Berkhidmat untuk UBN..

      Delete
  44. Wa. Masyukla awak ;)
    Syukur alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan dah masuk duit.Alhamdulillah. PG kat mana ni?

      Delete
    2. PG kat Kota Kinabalu kah atau Putatan?

      Delete
    3. Hi both of u ;)
      PG tak dpt lg. :(
      And PG kat Kota Kinabalu.

      Delete
  45. Perak punya dh masuk ke? Ari tue masa taklimat ckp plng awal pon 3 bln...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi awak ;)
      Rasanya awak kena tanya urus setia SPR tempat awak bertugas hr tu tau. Mungkin mrk blh jwp ;)

      Delete
  46. Alamak sedih lah belu dapat bayaran lagi...I kat Putatan ni...lambat sangatlah...bila lah dapat ni PG...?Penantian yang penuh dengan kesabaran....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu la ni kan. Saya pun masih menanti ni masuk. Blh juga buat belanja makan minum kunun bah. Hehe. Kau kerja dimana ya?

      Delete
  47. Hello pg..sa kerani pengundian&mengira undi area penampang..btul ka area dbkk sd byr?kmi blum dpt pun..aiyaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kamu ;)
      Ada yg sudah dan ada yg belum. Saya sendiri blm dpt ;(

      Delete
  48. salam PG.... bila PG ckp yg kemungkinan PG dpatbyaran dlm minggu ni...PG dah dpt ke?? cume nak tahu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam awak ;)
      PG tak dpt lg. Sebab, PG diberitahu, ianya menjd lambat utk dibuat pembayaran sbb masa PG hantar borg permohonan tuntutan, borg tak lengkap. Jd, agak lmbt sedikit. dan PG di fahamkan, minggu dpn pula akan masuk, sekiranya tiada apa2 lagi yg kurang kat borg PG. Yang meng kuiri tu, jabatan akauntan (AG). itu yg PG di beritahu. ;)

      Delete
    2. beginilaah kawan kawan..pendapat sy..elaun bleh dapat. awal. kelmarin saya ada col spr. diaorang reply hanya selangor dah kedah dikatakan sepenuhnya kwsn dah dapt. inilah karenah birokrasi yg terbentuk sekian lama. staff mcm nie laaa parasit dan liabiliti pd kerajaan. kenapa berlaku double standard? kedah dan selangor ajerr..naper x negeri dapat waktu serentak. sokap endah x endah staff spr dpt dilihat pada masa sebelum semasa dan selepas pru. malah saya dapat lihat claim eskot polis saya hanya di baling masuk dlm satu bekas yg entah atau tidak status itu. kesian kita pekerja marhain dijanjikan kepantasan ufti kerja namun mereka tidak menghormati keringat kita....mmg masa sekarang gov kena perhalusi staff dan pegawai yg berkenaan krn sememangnya menjadi parasit dan penyumbamg kepada liabiliti negara. sekian....anda x suka statement saya terpulanglah.. KTM

      Delete
    3. Selangor pun belum dapat semua. Saya PPM, bru call spr negeri. Dimaklumkn dlm proses, byrn berperingkat hingga hujung julai. Sesiapa yg dh dpt kira nasib bail. Yg lain kena bsabar.

      Delete
    4. Selangor pun belum dapat semua. Sya bru call spr negeri. Dimaklumkn masih dlm proses hingga hujung julai. Yg dh dpt tu, kira bernasib baik. Yg blm tu, kena bersabar. Cuma yg kita kesal nampak spr tak efisen buat kerja. Patutnya semua tuntutan dpt dibereskn dlm tempoh yg singkat terutama dgn zaman ict. Ni kena tunggu sampai 3 bulan macam zaman dulu. Alahai....

      Delete
    5. betol kawan

      Delete
    6. betol tu...saya ni bkn la nak bkira sgt duit tu....yg saya kesal nye, janji x sama dengan pe diorang ckp...kata bole settle dlm 2 minggu,tpi sampai skrg msih x dpt....x de plak diorang nak wat official announcement ckp lambatke,kena tangguh ke....yg dorg baut,cuma duk diam sambil buat para petugas tertanya2 mengenai elaun....say mmg terkilan la...pe la salah nye,dorg bagi tahu date yg betul. at least ,x de la para petugas terkial2 pergi ke machine atm tuk check bayaran elaun tu...emmm...sabar je la.

      Delete
  49. sokong statement atass...byk pengurus dan penyelia pilihanraya yg.....bercakap...............bikin

    ReplyDelete
  50. spr...........wahai spr..........lemahhhhhhhhh birokrasi.....unqualified staff

    ReplyDelete
  51. Saya KTM di Taiping,Perak sampai sekarang tak dpt lagi tuntutan claim...Lembabnya buat kerja...

    ReplyDelete
  52. Kelembabpan makin menjadi jadi

    ReplyDelete
  53. SALAM, saudara saudari sekalian........
    Sapa di sini yg bertugas di Pahang dan dah dapat bayaran elaun....Bole Bagithu????
    lambat mkin mjadi2.huhuhu

    ReplyDelete
  54. Tungu punya tunggu....sehingga hari ini claim belum ada lagi sehinggalah gaji bulanan dah tiba....susah sangatkah nak buat bayaran....menjadi tanda tanya....hairan dan ajaib.....mustahil...

    ReplyDelete
  55. selangor tak dpat lg ke?

    ReplyDelete
  56. masih belum kunjung tiba...hampeh

    ReplyDelete
  57. selangor da ade yg dpt awl bln ni..ni da hjung bln sy xdpt pn lg

    ReplyDelete
  58. xdapat lagiiii uwaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  59. apela penang ni terok sangatttttt nak dapatttttt uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  60. Sepang belum lagi ni

    ReplyDelete
  61. assalamualaikum anonymous PG ;)
    PG mohon maaf, tak dapat nak reply komen dalam beberapa hari ini. minta maaf sangat2 ;) and ya, sehingga ke hari ini, PG masih belum menerima elaun tersebut. and tahap kesabaran, masih menggunung juga ni. hurm. apa pun, terima kasih atas komen2 yang korang berikan. kita just share kan. dan harap benda ni akan di selesaikan segera ;(

    KP. KK Sabah <3

    ReplyDelete
  62. saya yg bertugas didalam kawasan ampang pun xdpt lg bila spr nak bayar niiiiiii

    ReplyDelete
  63. Blah perak dh dt cash amek lt pjbt tnah..kp rm365.

    ReplyDelete
  64. semua harap bersabar... nanti kalau dah dpt, kita gunalah:)

    ReplyDelete
  65. Mintak2 la hari jumaat ni memberi harapan pada diriku.....fuhhhh...mintak2 la masuk..

    ReplyDelete
  66. penang dah dpt smlm.

    ReplyDelete
  67. Saya belum dpt lagi....last2 kad ATM saya yang kena telan mesin sebab setiap hari cik di mesin....sedihnya.

    ReplyDelete
  68. kwn sy di klang sudah dapat semalam..kuala langat bila ye?

    ReplyDelete
  69. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  70. Parlimen Kapar, Klang dh msuk semalam 27 jun.

    ReplyDelete
  71. Jawapan saya pada Suruhanjaya Penipu Rakyat pasal elaun petugas....Ini Kalilah...Boleh Blaaaahhh!!! Lagi 5 tahun tak mau jadi petugas dah...buang masa...letih badan...nak buat pilihanraya ada duit beratus2 juta...nak bayar elaun petugas mengelak sana sini...proses claim milage kat pejabat pun tak selembab mcm ni...

    ReplyDelete
  72. saya dapat arini, ktm msj suh amik kat mjlis pbandaran k.kgsr

    ReplyDelete
  73. Sabar ya, lambat laun kita akan dapat juga. mungkin boleh guna utk raya nanti.. betul tak?

    ReplyDelete
  74. ASSALAMUALAIKUM n selamat Pagi saudara saudari sekalian n tuk PG jugak.....
    Hari Yg Indah kan?? seronok sgt ,sebab dah 2 bulan ,Duit elaun Masih x masuk..... Terima kasih SPR diatas kecekapan Anda....Sgt Appreciate ....^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, dan selamat petang awak ;)
      terima kasih sudi ziarah blog PG ya ;) yup. hari ini hari yang indah di awal bulan julai kan ;) tapi, rasanya lagi indah jika elaun kita masyuk reramai ;) hehe. sangat-sangat hargai SPR kita yang baik hati. ahaha

      Delete
  75. haha..seronok sgt

    ReplyDelete
  76. hahaha sangat menyeronokkan.....sangat2....

    ReplyDelete
  77. salam ,PG Pun x dpt lagi ke?? ke dapat da...

    ReplyDelete
  78. bila nak dapat ni?

    ReplyDelete
  79. Shah alam belum dapat lg,

    ReplyDelete
  80. Saya dengar ada yang dah dapat dan ada yang belum tapi sekarang ni masih proses penyediaan baucer...dah siap dan ditandatangan oleh DO, kemudian hantar ke akaunan negara.

    ReplyDelete
  81. kuala langat pn belum..

    ReplyDelete
  82. dah nak masuk bln ramadhan al mubarak dah ni...xkan la xmsuk lg truknyer SPR yg dhrmati...penantian satu penyeksaan

    ReplyDelete
  83. assalamualaikum kengkawan SPR PG :)

    untuk makluman bersama, PG belum lagi menerima elaun tersebut. sehingga ke hari ini, masih penuh kesabaran dan ketenangan menanti elaun ini. PG harap kengkawan pun sabar bersama ya. inshaAllah, nanti pasti dapat. mereka yang da dapat tu, syukur alhamdulillah. :) lepas ni, time korang da abiskan duet tu, ar, time tu la kami yang belum dapat ni, masyuk :D hehehe

    ReplyDelete
  84. Betul apa yang PG cakap tu.. sabar ya, lambat laun akan dapat jugak

    ReplyDelete
  85. 5hb Jumaat dah nak ujung ari.. duit spr tak jgk dpt lg.. huhu.. bila la bhg kota raja nk dpt nie...

    ReplyDelete
  86. yeay!! dua bulan dah tunggu..kalau ada baby da habis pantang.

    ReplyDelete
  87. Minggu depan dah puasa,duit elaun bila nak masuk ye?

    ReplyDelete
  88. Hari ni da 8 July.. bau pun takde.. harap sgt elaun tu masuk sgra.. b4 raye.. bleh la wat blanje shopim raya.. haishh... terkilan rasa bangun 4 pagi balik 11 malam.. first time mengundi.. tp tak dapat balik mngundi sbb kena bertugas kawasan lain.. :(

    _KTM Kemaman

    ReplyDelete
  89. Salam..semua, saya petugas area seri kemabangan belum dapat juga...biras saya, area pahang dah lama dapat..apa cite ni spr?? harap2 dapatlah sebelum raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yela, Alhamdulillah kebanyakan kami di Pahang dh dpt..

      Delete
    2. hi morning syaza. syukur alhamdulillah da masyuk. what about elaun perjalanan korg? ada tuntut tak?

      Delete
    3. mrning pn. gojes, elaun pejalanan kami x tntt sbb kbykan kami btugas di kaw. berhampirn je..:-)

      Delete
  90. Saya ada call pejabat daerah...,mereka memberitahu claim tersebut telah dihantar ke akauntan negara last week.Tak tau lah berapa lama lagi...PG tahukah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi morning awak.
      yup. saya tahu claim tu di hantar ke akauntan negara. tapi masa untuk membuat pembayaran tu yang saya pun tak tahu. tak faham kenapa ambik masa yang lama. ini baru pembayaran pada hari sebenar. bagaimana pula dengan tuntutan elaun perjalanan yang lain. sure la ambik masa beberapa bulan lagi. awak kat mana?

      Delete
    2. Hai PG.sorry lambat reply.saya kat Kota Kinabalu.Saya ada call pejabat Daerah, next week maybe masuk dah....mungkin...tentang elaun perjalanan tu belum kena proses lagi...
      TQ lah PG sudi reply...

      Delete
  91. Kepada Semua Yang Terlibat,

    Semua petugas pilihanraya bagi Parlimen Bukit Gantang, mohon datang ke Pelajabt Daerah Taiping untuk mengambil pembayaran elaun bertugas P/raya ke- 13 mulai pukul 10.00 pagi bertarikh 25.06.2013.

    Terima kasih.

    sumber: http://www.ppdlms.edu.my/v3/modules.php?name=News&file=article&sid=812

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi awak, terima kasih for sharing this info ya :)

      Delete
  92. entry berkaitan ada kat sini :)

    http://puangojes.blogspot.com/2013/07/pembayaran-elaun-bertugas-spr-pru13.html

    ReplyDelete
  93. bila la nak dapat ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum ......
      kat kawasan sg buloh selangor ni bila nak dapat ni...kata hr tu tpon lam 2 mggu g..ni dah nk masuk 1bln dah...xdak masuk2 lg pon...np blh jd cam ni ea...

      Delete
    2. samala kt sni pun.. tak larat nak tunggu..

      Delete
  94. Hari ni dah 17 July 2013. ..masih tiada khabar berita....Petugas P.170 Tanjung Aru

    ReplyDelete
  95. Kalau P.170 Tanjung Aru di bawah pengurusan pejabat daerah putatan...,saya ada call hari selasa di akauntan negara...kata bhg.pembayaran sudah kena bank in pada 11/7/2013 (itu utk saya)....katanya 3 atau 5 hari begitu sudah masuk bank...tpi bila saya cik kemarin(4 hari) belum ada lagi...

    ReplyDelete
  96. Yes yes..parlimen pandan dah dapt pagi ni.boleh check acc masing masing ye

    ReplyDelete
  97. assalamualaikum kengkawan SPR PG. :) selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari PG ya ! :D
    so korang ! mcm mana dengan elaun korang? da ada yang masuk dan ada yang belom masuk lagi ke? PG punya elaun da masuk hari tu sebelum hari raya. memang masyuk la kan :D
    apa pun, PG harap bagi yang tak dpt2 lagi tu, PG harap korang bawa banyak2 bersabar okei ! and yaaaaa. nanti kan entry PG seterusnya tentang ini :D

    much love. PG

    ReplyDelete
  98. Macamana nak apply jadi petugas SPR?

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara