Peperiksaan Khas Kenaikan Pangkat ke Jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 (BUKU RUJUKAN)

May 21, 2013

assalamualaikum. selamat malam fellas (:

PG was here. sorry tak berapa tak berupdate here. ada hadok ke rindu PG ni? hehe. perasan sungguh. ok, mai sini baca entry PG while kita tonton kisah cinta kat tv3 sekarang ni, ok? (: k, kemarin dan hari ini PG duduk exam. Peperiksaan Khas Kenaikan Pangkat ke Jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27. fuh! buat mereka yang pegi duduk exam tanpa sebarang basic like PG, memang ting tong la menjawap kan. tapi, so glad. sebab exam perkhidmatan awam for kakitangan kerajaan ni, di benarkan bawa buku rujukan masuk ke dewan peperiksaan. nak salin bulat-bulat apa yang ada dalam buku rujukan tu pun boleh je (ye ke boleh? (:) memandangkan PG first time pegi untuk this Gred, memang agak tertanya-tanya juga. sebab, setahu PG, soalan esei memerlukan huraian olahan by own ur self. even ada buku rujukan. buku rujukan memudahkan lagi sebenarnya nak buat huraian dan menjawap soalan. but, memandangkan 3 jam lebih dan kena jawap 10 soalan, agak take time juga sebenarnya nak menjawap soalan ni. huhu.

apa pun, nantikan result apa yang bakal PG dapat nanti ya. hehe. ok, PG nak share buku-buku yang PG pakai masa exam. sebab, agak payah sebenarnya nak cari bahan rujukan yang sesuai masa nak pegi exam ni. kadang ada buku yang tak sesuai la apa la.


Tajuk Peperiksaan:
Peperiksaan Khas Kenaikan Pangkat ke Jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 kod Exam 108

(1C) (BUKU RUJUKAN):
1. Peraturan-Peraturan Pegawai Awam Negeri Sabah 2008
2.  Arahan Perbendaharaan
3. Tatacara Pengurusan Stor


(2C) (BUKU RUJUKAN):
1. Arahan Keselamatan
2. Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam
3. Pelan Intergriti Nasional (PIN)

(3C) (BUKU RUJUKAN):
Undang-Undang Umum ( yang ni banyak buku pula nak kena bawa. nampak je satu subjek, tapi banyak sebenarnya buku :D )
1. Perlembagaan Persekutuan
2. Perlembagaan Negeri
3. Undang-Undang Pencen
4. Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009

ar. itu la dia antara buku-buku rujukan yang PG bawa ketika exam. tebal bukan main lagi la.

salam. PG

You Might Also Like

4 comments

  1. wah, PG naik pangkat..
    Tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi dear anna ^^
      baru ikut exam je ^^ inshaAllah, kalau ada rezeki, tak ke mana kan ^^

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images