Nuffnang Blogbuster Campaigns

May 08, 2013

assalamualaikum. selamat malam again Fellas ^^


sebelum masuk tido. PG nak share korang, apakah itu Nuffnang Blogbuster Campaigns. honestly, PG pun tak tahu apa benda sebenarnya Nuffnang Blogbuster Campaigns. tapi, thanks to farah sebab dia PG tahu dan perasan benda ni. dan thanks to meslim untuk info yang sangat simple dan berguna ^^

Blogbuster Nuffnang

Blogbuster adalah satu bentuk iklan terbaru yang diperkenalkan oleh Nuffnang untuk ahli Glitterati. Iklan ini berbentuk sistem iklan berubah atau dinamik, di mana iklan (expandable) atau dengan kata lain, saiz iklan blogbuster ini boleh berubah kepada saiz yang lebih besar daripada saiz biasa iklan Nuffnang yang diletakkan dalam blog. 

Bukan semua blogger yang daftar dengan nuffnang mendapat peluang menjana pendapatan menerusi bentuk pengiklanan blogbuster ini. Hanya blogger yang memilih kriteria jenis iklan expandable sahaja yang akan diberi peluang lumayan ini. 

Pendapatan Lumayan Menerusi Nuffnang Blogbuster 

Ada rakan blogger yang pernah dapat earning menerusi blogbuster ini , dengan mudahnya boleh dapat sehingga RM 300-400 untuk sekali kempen berlangsung. Jumlah ini mungkin lebih bergantung kepada traffik blog anda. Dengan syarat video yang diupload mesti dalam jangka masa 10-15 saat. 

Setiap blogger yang ditawarkan blogbuster ini akan dimaklumkan menerusi email, jadi jika mahu anda terpilih rajin2 tgk email, agar tidak terlepas kempen ini pulak...k.

Cara Nak Dapat Blogbuster Ini 

1- Pastikan ruangan servey anda selalu ber'update' . 
2- Serta pastikan no.6 "would you be willing to run expandable ads that change their size dynamiclly)... klik yes ..
kredit to : mselim3
hope so berguna untuk korang ya ^^
salam. PG

You Might Also Like

4 comments

  1. Assalammualikum...

    Terima kasih bebanyak puan gojes kerana kasi kredit ke blog saya..moga usaha murni dan ikatan ukhuwah ini sentiasa terjalin.

    mselim3

    pls: sebab mselim3 pernah terlepas peluang dulu... dapat sponsor post tp x buat apa2..yer lah x tahu dan x faham...sama2 kongsi k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam ^^

      sama-sama. ya. saya pun tak reti apa benda sebenarnya NBB ni. lepas ni kalau ada tugasan lagi, bolehlah kot join sama ^^
      anyways, thanks sama untuk infonya sekali lagi ^^

      Delete
  2. Betul tu. Memang masyuk pon iklan blogbuster ni. Mieya sendiri dah merasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa. oh ye ke mia. PG memang tak perasan benda ni. dan PG memang tak reti nak buat ^^ nanti kita reffer kat mia je la ya ^^

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images