Posts

Showing posts from April, 2013

selamat pagi pakcik isnin

Image
assalamualaikum, selamat pagi fellas ^^ so sorry, few days tak posting kat blog comei ni [perasan!] ok. PG minta maaf. and at the same time, nak say thanks buat bloggers yang rajin ziarah blog PG ni. thanks again. free nanti, sure PG akan ziarah korang pula.


aktiviti sabtu, as usual la. PG pegi buat part time job PG. sabtu lepas, habis awal. habis awal, maka boleh lepak ^^ kebetulan kak ros, yang kita panggil called mama ros, spent makan kat McD. yahoo! gumbira rasa hati :D memandangkan lunch tak ambik. bolehlah makan sepuas-puasnya. hehe. PG order fish and fillet je. set punya. PG suker fish and fillet, memandangkan ikan dan agak tak berapa berat sangat pun kan, like chicken tu, berat da bagi PG. hehe.


yang ni kengkawan baru PG. yang PG kenal dekat part time job. wanita gagah perkasa belah wanita ayu berbaju kuning itu la mama ros ^^ terima kasih ya kak ros ^^
salam. PG

Lirik Lagu Bahagiamu Deritaku - Penyanyi Hafiz

Image
trigyy tq ^^
Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mahu lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Sumber : liriklagumuzika
salam. PG

kolagen geli

Image
apa itu kolagen? assalamualaikum fellas. hari ni rasa mengantuk sangat-sangat. kalau nak kata semalam tido lewat malam, tak juga. huhu. but lately, memang rasa mengantuk teramat sangat.

by the way, PG sekarang makan rumpai laut atau pun kolagen as alternatif lain untuk orang kata kulit wajah kelihatan cantik, bersih, sihat dan anjal la orang kata. rupa rumpai laut or kolagen seperti di bawah.



sebelum
selepas (kolagen geli)
PG tak berapa tahu sangat apakah kebaikan, kelebihan pengambilan kolagen selain yang PG nyatakan di atas tu. korang yang nak tahu apa kelebihannya atau nak lebih tahu apa itu kolagen, dengan lanjut, boleh baca kat SINI.
salam. PG

Video Gwiyomi Paling Comel dan HOT!

Image
assalamualaikum fellas ^^ baru beberapa hari lepas PG share apa benda itu kiyomi, kiyomi! ^^ la ni, PG nak share pula Video Gwiyomi Yang Paling Comel dan Hot! ^^ Gwiyomi Versi Nora Danish ^^ yang ni pun comel juga ^^ salam. PG

ASRAMA ASPURI

Image
assalamualaikum fellas. dulu masa tingkatan 5, PG duduk asrama. called aspuri. mengada-gada sebenarnya nak polo kawan kelas yang duduk asrama. konon hebak sangat nak fokus belajar sebab nak ambik spm tahun tu. huhu. cakap dekat mama, nak duduk asrama. sebab menyebab tadi tu. tapi sebenarnya da plan dengan kawan kelas, nak sama-sama study, mandi, makan, lepak. ke surau. hehe. mengada betul. nasib masa tu mama, bapa bagi je. kalau tak, jangan haraplah nak merasa duduk asrama.


macam ni ghupahnya bilik, katil, tilam batal dalam asrama.  PG pinjam dari blog kakinakl. ni bilik asrama anak dia duduk [2009] ^^
ok, niat nak study tu memang yang pertama. kedua,  op coz la nak dekat dengan kengkawan kan ^^ dan ketiga, haruslah merasa pengalaman duduk asrama. sekali dalam seumur hidup orang kata ^^

masa duduk asrama, sedih juga sebab tak sebilik dengan kawan yang plan nak together tu. sebab dia lebih awal duduk asrama kan. aku pula kemudian baru masuk. so, tak kisahlah, asalkan still masih boleh …

kiyomi, kiyomi! kiyomo!

Image
kiyomi, kiyomi, kiyomi, kiyomo! boleh? honest! tak tahu apa benda kiyomi ni ^^ macam nak kena lempang je when shasha sebut perkataan kiyomi hari tu. macam rasa erk budak ni kenapa tak pasal-pasal mengada betul. kakaka. rupanya. kiyomi ni femes memes kononnya. tau aku yang tak tahu apa benda sebenarnya. memang pon! korang yang nak tahu apa benda kot-kot kiyomi bagai ni, masuk sini versi maria elena the peliks blog owner. kiyomi kiyomo! [tak tahu if, ada kaitannya dengan kimono]


salam. PG

Ujian Bertulis Program Khas Pendidikan Lalulintas Shell 2013 Peringkat Gabungan Kota Kinabalu - Selesai

Image
morning. assalamualaikum fellas. syukur alhamdulillah. sabtu lepas, da selesai Ujian Bertulis for Program Khas Lalulintas Shell 2013 Peringkat Gabungan KK, Penampang, Tuaran also Putatan. tinggal nak tunggu hari Pertandingan Lalulintas sebenar je lagi on 11 Mei 2013 nanti ;)


tak sah tak de bukti :D
talk pasal Ujian Bertulis sabtu lepas, everything is under control. cuma ye la, nebes sikit. memandangkan program ni setahun sekali di adakan, student pun bertukar-tukar, dan ada sekolah yang baru join, and perasaan pun op coz la nebes. hehe. part nak panggil murid-murid tu je rasa macam old pashion pula :D kalau nak panggil student, rasa macam advance. serba serbi memang tak kena tapi under control. ar, macam mana tu? hehe. 
syukur alhamdulillah. selesai dengan jayanya. student pun jawap dengan elok dan bagi kerjasama dengan baik. cuma ada few cikgu je tak paham bahasa sikit. orang da kata, cikgu betul tak bolehlah nak jenguk student. tak boleh la asyik nak pandang-pandang dorang. kalau ci…

HADIAH DA SELAMAT SAMPAI - 2nd YEAR OHSEM ANNIVERSARY SEGMEN

Image
assalamualaikum fellas ^^ Good Morning. ok, ini entry yang telah di jadualkan :D post by today and PG tak la terlupa nak update blog ni while PG tengah bertugas dekat sekolah tanjung aru II sempena program pendidikan lalulintas shell 2013 yang berlangsung hari ini. lepas program, PG rushing pula pegi make my PARTIME job ^^ wa. supergirl betul. lari ke sana ke mari da kan ^^

ok. ni PG post semula, sebab PG cant remember if PG da sharing dengan korang hadiah yang PG dapat dari Remy. hari tu PG ada join segmen yang di anjurkan oleh Remy, and PG menjadi salah seorang pemenang segmen tersebut^^


ar comel tak comel tak? hehe.
sooner, PG akan berada dalam kapal tersebut ;)
terima kasih ya remy ^^ baru nak buat entry ni :D

salam. PG

(Sinopsis) Sebenarnya Saya Isteri Dia!

Image
assalamualaikum fellas ^^ la ni, TV3 da kerap keluarkan drama melayu yang best-best kan. dan kadang ada je pelakon baru. hensem, cantik lagi. tak hensemnya pun ada. hehe. tak cantiknya pun, ada juga. tapi elok lagi dorang, sekurang-kurangnya masuk juga tv. malam jumaat pukul 09.00 malam sekarang ni, drama Sebenarnya Saya Isteri Dia pula. bestkan ;) lakonan Tiz Zakyah memang harus di tonton. suker tengok lakonan dia. kadang tak sabar nak tengok drama ni seterusnya ^^ jom baca sinopsis drama ni.



Sinopsis Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu. Syaf tidak pernah terfikir bahawa jodohnya tertulis dengan Firash, adik kepada kekasihnya, Farish walhal Syaf dan Farish sudah merancang untuk ke jinjang pelamin.

Namun, satu peristiwa hitam telah mengubahkan segalanya.

Syaf, Farish dan Firash masing-masing dijemput hadir ke sebuah majlis sambutan harijadi oleh Raina dan Raimy. Raina dan Raimy telah merancangkan sesuatu untuk mendapatkan Syaf dan Firash t…

(Sinopsis) Sedetik Cinta

Image
assalamualaikum fellas. sapa tengok drama sedetik cinta? mari sini. nak bagitau korang, PG pun tengok sama drama ni. and nak share dengan korang, sinopsis drama ni. sinopsis nampak best. makanya, kena tengok la drama ni sampai tamat tau. setiap isnin till khamis, jam 07.00 malam, tv3. saksikan ya.


sinopsis drama sedetik cinta  Seminggu sebelum perkahwinan Hakimi dengan Elisya, suasana menjadi gempar apabila Elisya mengambil keputusan nekad untuk melarikan diri setelah mendapat tawaran memperagakan fesyen ciptaan anak Malaysia di luar negara yang kebetulan jatuh pada hari perkahwinannya. Memandangkan tawaran itu hanya datang sekali dalam seumur hidupnya, Elisya membuat keputusan sendiri tanpa memikirkan akibat yang terpaksa ditanggung oleh kedua-dua pihak keluarga. 

Contoh Soalan - Taklimat Khas Pendidikan Lalulintas Shell 2013

Image
assalamualaikum fellas. tengok betapa bizinya PG. hehe. ok, ini adalah persediaan bagi menghadapi Ujian Bertulis Program Khas Pendidikan Lalulintas Shell 2013 Peringkat Gabungan Kota Kinabalu, Penampang, Tuaran juga Putatan, yang akan di jalankan ecok 20.04.2013 (sabtu), melibatkan 12 buah Sekolah Menengah dan 9 buah Sekolah Rendah. ar, jawap murid-murid semua. jangan tak jawap :D


mari pack kertas soalan dan kertas jawapan. macam ni la keadaan PG dan kak tina, bila part menulis maklumat atas sampul sulit kertas soalan dan jawapan. sampul berwarna coklat dan merah itu adalah sampul surat sulit. yang mana, hanya urus setia yang di beritanggungjawap dan kepercayaan sahaja boleh memegangnya. dan segala maklumat yang tercatat atas sampul adalah tidak boleh sama sekali SALAH. kang salah, susahlah pada geng-geng cikgu PG ecok ;) kertas putih itu pula, adalah kertas soalan yang di bekalkan dari Pihak Penganjur Shell Utama. tak boleh semberangan buat ni tau. kang kertas soalan bocor. ar, sapa …

Jemputan Kahwin Beggo dan Linda Untuk Bekas Perdana Menteri Malaysia - Najib

Image
assalamualaikum fellas ^^ tiada yang lebih bahagia seorang bakal isteri dari bersama dengan bakal sang suami yang di cintai yang bakal bergelar suami isteri kan? ;) suker tengok linda kat sini. gambar ni edit kan? tapi PG suker. cantik dia kat sini. sumber mereka akan di satukan ada 06 Jun 2013 ni. inshaAllah. semoga segalanya berjalan lancar dan semoga perkahwinan kedua (sumber) buat beggo ini akan lebih mematangkan dirinya dalam menjalankan tanggungjawab sebenar seorang suami. ye dak? kita ni, umur da makin meningkat, tak kan la nak solo berpanjangan, kan? ;) apa pun, taniah buat linda dan beggo.

selamat pengantin baru buat beggo dan linda hashim ^^ awal lagi nak ucap :D




kredit to limauais congratulations ! ;)
salam. PG

TOTE BAG

Image
assalamualaikum fellas. PG so love into tote bag. tahu tak apa itu tote bag? tote bag macam gambar dekat bawah ni. bukan lagi macam. tapi memang itu la spesisnya tu :D


 nice kan

fevrierdesigns tq T_T
 simple dan mudah je nak angkut ke mana-mana. suami pun boleh je tolong pegangkan. tapi PG tengah nak cari tote bag yang ber zip. tak nak la, letak barang kang jatuh pula sebab tak ber zip. ;) kengkawan ada tak blogshop yang korang tahu jual tote bag yang murah-murah? boleh kot sharing dengan PG ;)
salam. PG

Taklimat Khas Pendidikan Lalulintas Shell 2013

Image
assalamualaikum fellas. honestly, PG da banyak kali refresh refresh blog PG ni dari pagi tadi. dengan harapan, adalah idea nak tulis something :D tapi nampaknya. hampeh la kan. so, nak update meeting mesyuarat pagi tadi je la. hehe. harap korang tak la bosan dengan #sekilas dari PG T_T

Taklimat Khas Pendidikan Lalulintas Shell 2013. ok. sabtu ni PG gonna be 'cikgu' for a while. tak lama. kejap je. ini semua kerana program Pendidikan Lalulintas Shell ni. Program ni di adakan setiap tahun. and as usual, bahagian ujian bertulis akan di kendalikan oleh bahagian latihan, jabatan PG. attending program lalulintas tahun lalu ;)


horey! boleh claim overtime lagi :)
TARIKH DAN TEMPAT PERTANDINGAN:Ujian Bertulis
Tarikh : 20 April 2013 [sabtu]
Tempat : SK. Tg. Aru II, Kota Kinabalu
Masa : 09.00 pagi - 09.30 pagi Pertandingan Lalulintas
Tarikh : 11 Mei 2013 [sabtu]
Tempat : Taman Pendidikan Lalulintas SHELL, Taman Prince Philip
Masa : 07.00 pagi - 02.30 petang Pengiraan Markah Ujian Bertulis &…

Pakej Komunikasi Belia - Permohonan Berjaya

Image
assalamualaikum fellas ;) PG baru sahaja selesai mendaftarkan diri untuk menggunakan pakej komunikasi belia dekat atas tu. as korang tahu, pakej komunikasi beli ini adalah satu projek kerajaan Malaysia melalui SKMM di bawah bajet 2013 dan Inisiatif Jalur Lebar Negara (NBI) sebagai tujuan untuk mempertingkatkan lagi taraf hidup rakyat. terutamanya golongan belia. dilaksanakan pada 01 Januari 2013. menawarkan program rebat sebanyak rm200 untuk pembelian telefon pintar 3G.

ar, itu lah serba sedikit tentang pakej komunikasi belia. dan sekiranya korang nak dapatkan telefon pintar 3G dengan harga yang murah selepas rebat yang di berikan, bolehlah mendaftarkan diri dekat laman web Pakej Komunikasi Belia sekarang ;)
STATUS PENDAFTARAN PUANGOJES :)
Tahniah, permohonan anda telah diterima.

salam. PG

[airasia] first time beli tiket kapal terbang sendiri

Image
assalamualaikum fellas. PG nak share ni. ini adalah pengalaman pertama PG beli tiket kapal terbang airasia bersendiri buat kali pertama. huhu. PG mention balik ye, kali pertama :D sebelum ini, bukan PG tak tahu, tahu juga. tapi setakat tahu bercakap sahaja, hehe. so, agak blur seketika kat situ :D



online website airasia. ok, honest. PG banyak kali masuk laman web airasia ni, sebab nak tengok harga tiket murah dan mampu untuk dibeli. sebab suami kata, harga dekat web tak sama bila beli dekat kaunter. kadang murah dekat web dan akan menjadi mahal bila beli dekat kaunter. ntahlah, PG pun tak sure bab tu. sebab, ini kali pertama beli tiket kapal terbang sendiri, kan.

last friday, kebetulan check web airasia around 4.45 petang. check penerbangan dari kota kinabalu ke kuala lumpur, date 5 to 12 dan masa yang PG nak. waaaa. rasa macam nak terbang sekarang juga. sebab harga sangatlah murah! rm178.00 pergi balik. murah sangat-sangat berbanding rm444.00 yang PG pernah check sebelum ini. huhu. ta…

(GAMBAR) TANIAH FASHA SANDHA SELAMAT MELAHIRKAN ANAK PERTAMANYA

Image
assalamualaikum fellas. PG nak ucapkan taniah buat fasha sandha, yang mana fasha sandha telah pun selamat melahirkan anak lelaki pertama beliau, yang mana anak lelaki kedua buat jejai pagi tadi. taniah buat fasha dan suami ;)


cantiknya fasha ;) kredit to fasha sandha facebook
congratulations for both of u ;)
salam. PG

so close and yet so far

Image
oh mak gayah. mata jangan cakaplah. da jam berapa ni, tapi masih tak dapat nak tido T_T ecok confirmla menguap banyak kali kat ofic T_T. fellas, macam mana dengan header PG kali ini? simple je kan? sebab PG tak de idea sebenarnya nak menambah apa yang patot kat situ. just being simple for a while je la ;)


kredit to him ;)
ok. and i just wanna share others, i miss miss miss much muchy mucher so many manies segala-galanya la dekat encik suami T_T. huhu. hurm. tak pernah pon nak menjangkakan gonna be like this on my whole life. sebab, ingatkan bila da nikah kawen ni, kita akan together sebumbung till the death. ah'ah. jangan bermimpi di siang hari. malam hari je boleh. and respect abang punya keputusan, and ya. beginilah keadaan PG. berjauhan dengan encik suami. yang PG tak boleh nak letak date bila boleh duduk sebumbung lagi dengan PG. torrible, is it? hurm. how can i say. sobsob ;( apa yang PG harapkan, trusted each other. sebab, kita bernikah kawen, banyak benda harus dijaga dan d…

Emma Maembong - Belajar Hanya Sampai Tingkatan Dua

Image
assalamualaikm fellas. honestly, PG bangga dengan emma maembong. mengakui dirinya tidak berpelajaran tinggi, hanya belajar sampai ke tingkatan 2. tanpa kelulusan sekolah, pmr also spm sekarang, agak sukar juga sebenarnya jika ada yang ingin mencari peluang pekerjaan di dunia yang mencabar sekarang ini kan. pada emma pula, lepas ni, emma boleh je ambik peluang belajar. insyaAllah, boleh. asalkan ada usaha, pasti boleh.


cantikkan ;) kredit to abg nara ;)
salam. PG

HAPPY WEEK END FELLAS :)

Image
assalamualaikum fellas ;) PG tengah nak menunggu melodi ke udara ni. tau-tau je la hari minggu seperti biasa, rancangan melodi, haruslah jangan terlepas pandang. segala isu artis terkini ada kat situ. hehe. kenalah seimbangkan. da seharian duduk bekerja kan. asyik main dengan data je. hujung minggu macam ni, kenalah hargai sebaiknya. insyaAllah. banyak benda boleh buat sebenarnya.


selamat berhujung minggu fellas ;) PG tengah nak cari idea cantikkan blog lagi :D
salam. PG

(TANIAH) Kingston Lee Anak Lelaki Dato Lee Chong Wei dan Datin Wong Mew Choo

Image
Kingston Lee. ar, itu bukan nama suami PG tau. hehe. itu nama anak lelaki kepada Dato Lee Chong Wei dan Datin Wong Mew Choo. kalau korang tak kenal, mai sini nak lepuk sat.

PG nak ucapkan seribu taniah buat pasangan yang telah berkawen 09 November 2012 tahun lalu ini diatas kehadiran baby comel mereka ;)


congrats!

suker tengok dorang dua. sesuai sangat :)
salam. PG

GELOMBANG BIRU ;)

Image
assalamualaikum fellas. salam jumaat also ;) hurm. PG baru masuk office ni. bolehlah dalam 15 minit yang lalu. memandangkan hari ini hari jumaat, panjang masa untuk rest kan, so PG ambik kesempatan berurusan kat tempat PG make a personal loan. walaupun jauh dari kawasan bandar dan dengan cuaca yang terik juga. kena juga gagahkan diri pegi. urusan peribadi kan, kena la urus sendiri. kalau tak nak urus, ar. tak la dapat loan nant. hehe.

ok, segala urusan PG da selesai kat sana. ada lagi benda nak kena settelkan kat tempat lain. mungkin PG akan selesaikan isnin nanti. memandangkan PG tak suka sebenarnya, berurusan di luar ketika waktu bekerja. mungkin isnin nanti, awal pagi PG pegi. berurusan awal pagi kadang cepat je. petang macam ni, kena ambik number lagi kan. kena beratur panjang lagi. takut juga kang kaunter tak sempat nak layan guest.

GELOMBANG BIRU. huhu. rasanya kat tempat korang pun and mana-mana pegi pun, sure ada gelombang biru ni kan. kat tempat PG ni lagi la. mana-mana pun b…

SEMAKAN ONLINE TEMPAT ANDA MENGUNDI PRU13

assalamualaikum dan salam sejahtera, salam 1Malaysia rakyat Malaysia. wa. macam nak buat pengumuman rasmi pula. hehe. ok, ni PG nak sharing untuk kesekian kalinya buat seluruh rakyat Malaysia yang telah layak untuk keluar mengundi. Mengetahui di mana anda akan membuang atau membuat undi amatlah dan sangat penting. ini memudahkan lagi perjalanan dan mempercepatkan urusan anda sebagai seorang pengundi. 
SEMAKAN ONLINE TEMPAT MENGUNDI. CARA MENGUNDI?
masuk laman web ini [ www.spr.gov.my ] masukkan nombor kad pengenalan anda [ contoh : 8402061255xx ] - tanpa space atau pun [ - ] dalam kotak seperti tertera di bawah iniselesai masukkan nombor kad pengenalan anda. mula klik butang [ SEMAK ] Sila MasukkanNOMBOR KAD PENGENALAN(tanpa "-" atau "space")  TEKAN BUTANG [ SEMAK ] GAMBARAN SEPERTI DI BAWAH AKAN KELIHATAN, KETERANGAN DI MANAKAH TEMPAT ANDA MENGUNDI DI NYATAKAN KAT SITU :) mudah je kan? jom semak? Masa depan negara, masa depan anda, masa depan saya, segala…

Peperiksaan Khas Kenaikan Pangkat Ke Jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27

Image
assalamualaikum fellas. mata da mengantuk sangat-sangat ni. tak boleh nak kata apa da. kena mengadap cik blog la kejap jawapnya. tengok apa yang membuatkan PG mengantuk. huhu. kena belajar la wei. dek sebab PG kena attend peperiksaan atas tu. huhu. tu la, mengada sangat nak pegi duduk exam before kursus di tawarkan, beginilah kejadiaannya. kena belajar sendiri dari nota yang kawan ofic bagi. kekeke. tak pe kot kan. selagi kita ada hati nak belajar, insyaAllah, segalanya pasti akan di permudahkan olehNya, kan? sila angkat tangan tanda sokong PG ya :D



gambar tak terang. ambik guna fon mahal PG xperia x10 mini pro je T_T
uwargh! mata da mengantuk da ni. ambik secawan kopi panas pun masih tak mampu nak menahan PG dari zzzzz :D
salam. PG [ BLOGWALKING JOM !]

PEMENANG MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER GIVEAWAY BY MAK DARA BLOG

Image
assalamualaikum sayang sayang PG. PG nak ucapkan taniah buat pemenang tajaan PG blog, yang telah memenangi hadiah berubah Topup RM5.00 masing masing sempenan segmen yang telah di anjur kan oleh blog Mak Dara yang vouge tu. taniah buat pemenang tajaan PG, iaitu Solehah Shamsuddin dan Juga Syasya ^^


Solehah Shamsuddin

Syasya
taniah dari PG ya sayang. ok, masanya untuk menuntut hadiah dari PG. sebelum tu, PG nak mohon beribu satu kemaafan di atas kelewatan PG untuk menlangsaikan hutang tersebut T_T PG minta maaf dekat awak berdua ya. ok, jom cepat emailkan PG number contact awak awak berdua kat email ni : yatieowners@gmail.com.

taniah buat awak berdua tau ;) hehe. PG pun tak tahu samada PG ada memenangi something dari segmen tu. memandangkan PG sibuk sangat T_T sob sob.

salam. PG

OFFICEKU SYURGAKU

Image
assalamualaikum, good morning fellas ;) sumpah serius rindu nak tulis something kat sini! wei, korang apa kabar erk? PG sihat walafiat. setakat hari ini. syukur masih di berikan kesihatan yang baik dan masih di beri kan kesempatan untuk bernafas dan menghembuskan nafas dengan baik. syukur alhamdulillah ;)


ya. sapa tengok anugerah bintang popular berita harian semalam? akak mestilah tengok :D nak tengok aaron aziz sebenarnya. tapi lagak macam orang histeria je lebih bila nampak artis lain :D biasalah kan, pompuan suker tengok benda benda cantik dan hensem sama. cuba tak cantik dan hensem, mesti pandang sebelah mata je. hehe. apa pun, taniah PG ucapkan buat para pemenang semalam. horey! yana menang ;) suker!!!

ok. PG kejap je kat sini. nanti PG update lagi. hari ni baru masuk pejabat. seminggu pegi kursus dan merehatkan minda dan badan kat umah, rasanya da cukuplah. lenguh juga duduk rumah lelama. nanti PG write down something bout kursus yang PG attend :D

salam. PG

(AL-FATIHAH) Allahyarhamah Gee - Warkah Untuk Isteri dari En. Abil

assalamualaikum fellas. PG harap PG bukan orang yang paling lewat untuk mengucapkan Al-fatihah buat Allahyarhamah Gee yang mana telah menghembuskan nafas terakhir arwah pada 02 april 2013. salam takziah buat seluruh keluarga en. abil dan al-fatihah buat Allahyarhamah Gee. 


( PG keluarkan gambar arwah ) gambar terakhir arwah
sumber : infoharian
salam. PG

#NOTED

Image
assalamualaikum fellas ;)

PG nak mohon maaf, da beberapa hari tak posting something here. as korang tahu, before this PG pernah make entry yang mana  PG dapat Tawaran Menghadiri Kursus Pengukuhan Pasukan dekat Kampus Intan, Sabah kan. then, now PG sedang berada di kawasan kursus tersebut. starting monday lagi and akan berakhir jumaat ini.



then, PG nak mohon maaf mana-mana mesej yang PG tak sempat balas buat masa ni. ceh, ayat macam blogger femes pulaks kan :D so, PG mohon maaf sangat-sangat ya. insyaAllah, selesai je kursus PG, PG akan ziarah blog korang. insyaAllah. harap tak sibuk mana. memandangkan, jadual kursus PG sampai 10.30 malam. dan lepas ni sure sibok dengan panggilan bertugas PRU13 di Kota Kinabalu, Sabah, memandangkan Our Perdana Menteri Malaysia telah pun mengumumkan pembubaran parlimen pagi tadi.

and, ya. PG ada sempat jenguk segmen anjuran mak dara hari tu. buat pemenang yang bakal menerima hadiah dari PG, PG harap awak sabar sikit ya syg ;) insyaAllah, PG akan tunaika…