part time job vs part time blogger

assalamualaikum fellas. so sorry kemarin tak update langsung story kan. maafkan beta ya :D

PART TIME JOB

ok. hari ni PG nak update sikit pasal pasal part time job yang PG pegi tu. keja tu senang sahaja. kalau korang biasa nampak tiket yang kena letak atas cermin keta korang tu kan. i mean, kalau korang park lelama keta korang, time korang tengah berurusan rasmi ke aper ke, pasti ada park guard yang jaga kan. dan siap bagi tiket untuk korang, sebab korang da park berapa lama kat situ. so, ada satu tiket yang akan di berikan. and part PG pula adalah. selepas tiket satu bundle park guard tu da selesai pakai. dorang akan bagi tiket yang the whole day dorang habiskan tu, bagi dekat HQ. so. masa ni la turn staff staff dekat HQ punya bahagian. key in data data dalam tiket tu dekat komputer. seperti nombor resit tiket parking, number kereta orang tu, berapa sen kena tebuk dan berapa pula samannya. mudah je kan?

hehe. ye. memang senang nampaknya. tapi nak membuatnya agak rasa tertekan juga. dan kena cepat. sebab, tiket parking bukan sampai 2 3 bundle. tapi berbundle-bundle dan berbakul-bakul. siap pakai bakul kain kat rumah tu. penat dan lenguh juga kat bahu. kena kuatkan semangat jugalah nak buat part time ni ;) kenapa PG pegi part time? sebab PG suker ! :D bolehkan? hehehe

PART TIME BLOGGER

Churp-Churp 

erk. sapa kata, part time blogger can't make money? bolehla :D ar, kat bawah ni jumlah earn yang PG dapat beberapa hari selepas letak iklan churp-churp PG semula. tapi rasanya naik dalam rm2.20 je. sebab sebelum ni da pernah dapat dalam rm2.20 juga ;) oklah, daripada tak de langsung :D



churpy friends ;)
Nuffnang

yup. nampak tak ads cik nuffy dekat dalam blog PG ni? ar, itu pun one of earn yang PG dapat dengan membuat part time blog ni ;) sekurang-kurangnya, dengan berblog pun kita masih boleh menerima sesuatu dengan cara yang paling mudah kan. hehe. itu earn yang PG kumpul selama sebulan dua. syukur alhamdulillah. boleh lah cash in kan nanti. kalau ada sesapa nak menambahkan nilai pada tabung baby PG tu, terima kasih PG ucapkan ya ;)

hi cik nuffy ;)

pssst : erk. ada churpy baru kat tabung baby churp PG. by Olay pula tu. "Something new and fabulous is heading your way, ladies! You’ll want to add the new Olay Total Effects products to your arsenal in the fight against ageing" menarik tak? jom klik OlaY sekarang ;) TQ ya :)

awak! ye awak la yang sedang baca status ni ;)
tolong saya klik gambar ni ya. TQ :D

salam. PG

Comments

  1. churp churp lama dah tak buat and share
    maleh sangat
    klu be dari nuff tu
    takpelah
    3 thun blog
    dah dpt la rm3rat
    ahaha
    jadilah..
    bukankena kuar modal ade peun
    part time masa lunch hours kat opis
    part time lain?!
    baking la
    ape lagi
    time order masyuk
    masyuklah..
    time tak bape..
    rilek2 saje

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning syg ;)
      yup. betul. buat rilek2 je kan. nanti earn da banyak, baru keluarkan sekali :D
      #salam kenal dari PG ya ;)

      Delete
  2. camne nak apply parttime job tuh?hehe
    teringin gak nk keje partime..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning syg ;)
      part time job tu dekat kota kinabalu sabah je syg ;)
      awak duduk mana erk? ;) salam kenal dari PG ya ;)

      Delete
  3. Rajinnya akak siap buat part time job lagi. Saya yang bercuti sementara masuk U bulan 9 nanti pun duduk rumah saja-saja. Ekekekeke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. ni masa free je sayang ;)
      #salam kenal dari PG ya. terima kasih sudi ziarah blog PG yang tak seberapa ni ;)

      Delete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara