demam keteguran

March 18, 2013

assalam fellas ! ;) wa. quite bz today. sebab aku malas da nak tangguh-tangguh kerja. so hari ini mesti siapkan rekod all book dalam bilik sumber ni ;( lepas ni nak duduk lepak lama-lama dalam blog ! :D sapa suker sapa suker?? hehe.


ok. kemarin punya update, suami sakit. mungkin sebab keteguran kot. sebab sabtu tu pegi umah orang meninggal kan. lepas je balik, degil tak nak mandi terus. da balik-balik kata kat suami pegi turun mandi. mungkin sebab penat dan jauh dan sebab alasan arwah da selamat dikembumikan masa dorang sampai umah abang ipar. so. tak pe kalau tak mandi pun. hurm. kedegilan. malas nak kata apa da. petang hari muncul. ar mula berat kepala. tak de tanda-tanda nak demam lagi.

ahad pagi, starting demam. panas juga badan suami. tekak pun sakit dia kata. terus mak suh pi beli buah kembang semangkuk. buah ni khasiat dia boleh bantu membuang panas kat dalam badan, melegakan tekak yang batuk dan ada few juga la khasiatnya. tak tahan panas, suami bawa mandi. ok la. sebab suami tak suka sangat bab-bab panas ni. melekit dan tak selesa. da panas nanti, siaplah naik ruam. huhu. malam hari, demam da kurang. syukur alhamdulillah.

pagi ni pula. masa aku nak pi keja. demam datang balik. dua hati juga nak pi keja mula-mula. tapi, aku tengok suami elok dan ada juga orang kat umah tu boleh tengok-tengokkan. plus mama pun ada kat sebelah umah, ok la. suami ni susah sikit kalau bab demam dan sakit. mula nak manja. panas badan sikit je pun, nak kena col mak kat ipoh. demam dan sakit je sikit, nak kena bagitau mama. mama PG la. hehe. manja tahap ntah apa-apa ntah. :D

while aku kat ofic ni. suami ajak kawan teman dia pi klinik. oh syukur la. ada kawan temankan. kang nanti aku terpaksa nak ambik cuti pula ;( da la aku cuti two weeks lalu tiap hari isnin. hurm. kang bos kata apa pula aku cuti tiap isnin ni. hehe. oh suami, maafkan isteri ya ;( harap awak okei ye suami ;0 nanti petang kita jumpa :l

ok. tu je la nak update pasal kemarin. hari ni nak update pasal aku bz je :l nanti PG update lagi ya ;P

salam. PG

You Might Also Like

6 comments

  1. Amboi.. memang manja sungguh dengan emaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm mia. memang manja tahap ntah apa ntah :D
      dengan mak mentua pun hentam juga manjanya . hehe.
      kadang, mengalahkan PG . ahaha

      Delete
  2. semoga en suami PG cepat sembuh yer...

    wah...saya suka saya suka... lepak lama2 dalam blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih farah :)
      ye. lepas ni wajib duduk lama-lama dalam blog. rindddduuuu ! ngeh3.. ahahah

      Delete
    2. Semoga suami PG cepat sembuh seperti selalu.. :)

      Delete
    3. terima kasih syg ;)
      PG pun harap hubby cepat sembuh. tak larat da tengok dia sakit dan asyik merengek mannnnjeeeeee memanjang :D

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images