TIPS : PERFUME AWAK ORIGINAL KE TIDAK?

February 25, 2013

oh mak ai. lagak macam perfume awaklah yang paling original dan mahal kan? hehe. hi, morning semua! ok. ni PG nak sharing dengan kengkawan semua. tips membezakan perfume itu original atau tiruan. info ni PG dapat dari empunya blog Fatin Liyana yang cantik tu. tahu kan? hehe. ok, baca kat bawah.


PG pakai minyak ni ;)

Tips Membezakan Perfume Original atau Tiruan:

1. Ambik botol perfume
2. Terbalikkan botol tersebut
3. Goncang laju-laju
4. Apabila buih telah keluar, then tengok masa yang diambil untuk buih tersebut hilang.

Menurut kata FY, buih yang cepat hilang ini adalah kerana kandungan solute dan solution di dalam perfume itu adalah berbeda (berbeza). dalam erti kata lain, FY kata, perfume itu banyak di campur dengan air. then, that why kenapa ianya di panggil tiruan, kerana ia cair dan tidak tahan lama. manakala, perfume yang original pula, buihnya akan mengambil masa yang agak lama untuk hilang, ini kerana ratio kandungan solute dan solutionnya tidak jauh berbeda (pekat).

ar itu dia, info yang boleh PG sharing, dari blog FY. PG suka masuk blog FY juga. banyak tips makeup, how to make ur face fresh pun ada.

korang boleh baca more info lagi tentang ni kat blog FY. ziarah FY kat SiNi ya ;)

salam. PG

You Might Also Like

4 comments

  1. Salam PG..

    OOo gitu ke...tapi so far belom pernah beli yang tiruan sebab beli di authorised seller..kot..ntah..haha

    anyway, good info..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam dear ;)
      tu la dear, selalu ada je staff kat ofic ni bawa minyak wangi dari another person kan. ada juga yang wangi tapi tu la kadang tak ori kan ;)
      ada info macam ni, boleh tahu ori ke tak. hehe

      Delete
  2. bagus info ni...nice sharing...

    salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

    nice blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam dear ;)
      most welcome :D
      sharing info dari blog fatin liyana. menarik kan? ;)

      #thanks ! :D

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images