Kesan Positif Contest IPhone 5 Gadget Impian

January 01, 2013

assalamualaikum fellas :)
syukur alhamdulillah. syukur sangat-sangat, contest iPhone 5 adget Impian telah pun berakhir semalam. tepat jam 11.59 minit malam. segala bantuan klik button G+ juga vote dari rakan-rakan, readers, bloggers, segmenmate terhenti setakat itu jua. syukur alhamdulillah. selama beberapa minggu berperang dengan suasana tido tak cukup, maigrain, blogwalking till tengahmalam, kerja ofic terganggu and makan kadang skip. semuanya hanya kerana sebijik iPhone 5 yang berhargai rm2190.00 ( seunit ) :) siapa nak tolak tuah kan? :) insyaAllah, jika ada rezeki PG untuk menang, adalah. jika tidak. its ok. syukur alhamdulillah juga. contest da pun tamat. 

ok. berbalik dengan tajuk PG hari ni. ya. banyak juga kesan Positif yang PG dapat. terutamanya SEO. ya. keseluruhan segmenmate PG, ada yang kurang tahu kepentingannya SEO ini dengan blog kita. as korang tahu, PG hanya tahu menulis dan published ! ya. itu memang PG akui. untuk menempatkan blog PG setanding dengan otai-otai blog, tak pernah terfikir pun. but, just now. baru tahu. so, insyaAllah, PG akan belajar lagi tentang SEO. 

malu bertanya, sesat jalan kan ? ya. thanks so much pada kak akmaomar. empunya blog akmaomar.com. sangat supporting PG. bersusah payah melihat ke error nya blog PG ni. dan ya, PG belajar untuk bertanya dan terus bertanya. positif thinking yang PG dapat, bertanya jika tidak tahu. bertanya tidak salah, jika kena pada tempatnya. syukur alhamdulillah, lot of think PG tahu dengan dunia blog. terima kasih kak akma. pada danial juga. eizil.com, di hujung-hujung contest baru nak bertanya :) hehe. terima kasih atas jawapan yang di berikan. evendo, PG tahu. mesti korang menyampah sebab PG banyak tanya !! ahaha

persahabatan. ya. sangat positif. dulu kawan-kawan blog PG hanya tertumpu pada Malaysia sahaja. tapi, tidak lagi sekarang. sebab PG sudah boleh lebarkan persahabatan ke seberang pula. salam perkenalan buat dawai, also ferry, abg iwan and few blog lagi yang PG tak berapa nak sembang. mungkin sebab kita sibuk dengan hal masing-masing. tapi sempat menyelitkan sedikit masa untuk sembang, sekaligus bertukar-tukar pandangan :) terima kasih ya. terima kasih untuk persahabatan yang telah di bina, antara Malaysia dan juga Indonesia :)

hurm. rasanya, banyak lagi kesan positif yang PG nak tulis, tapi cukuplah sekadar kesan yang membawa kepada kebaikan kepada PG, dan para segmenmate. blogging is not just ur write down a entry and published. but its lot of thing. 

sekali lagi, terima kasih kak akmaomar.com, kak sha, kak maz , miri, dan terima kasih untuk blog Denaihati, kerana telah memberikan satu contest yang cukup berhargai buat PG untuk menyertainya dan ye sangat-sangat berharga buat PG sama sekiranya dapat memiliki iPhone 5 dari denaihati.com dan para penaja contest segmen iPhone 5 eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, SweetKurma.com, ServerFreak.com, Neohas.com, Anarm.net dan Denai.my

terima kasih semuanya :)

You Might Also Like

7 comments

  1. Terima kasih pula sahabat PG..senang berkenalan dan mendapatkan ilmu banyak dari sahabat-sahabat blogger semuanya.
    Semoga berjaya sahabat PG.
    Terima kasih pula atas bantuan dan dukungannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome ferry :)
      kamu juga sudah banyak membantu saya :)

      terima kasih ya :)

      Delete
  2. Terima kasih juga untuk PG yang telah banyak membantu saya dalam kontes tersebut. Senangnya bisa berkenalan dan bekerjasama dengan banyak blogger Malaysia terutama PG.
    Memang meletihkan kontes iPhone 5 Gadget Impian ini, namun semuanya sebanding dengan apa yang kita dapat selama mengikuti kontes. Apalagi jika dapat meraih sebiji iPhone 5 :)

    Sukses selalu buat PG
    Salam hangat dari Tasikmalaya - Indonesia

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome again dawai :)
      kamu juga sudah banyak membantu saya. dan ya, saya senang sekali berteman dengan rakan blogger indonesia. moga dengan contest ini, hubungan antara rakan-rakan blogger akan erat terjalin. dan tidak hanya sebagai blogger sahaja ya. :)
      salam perkenalan dan ya, sukses untuk kamus sama :)

      insyaAllah, jika ada rezeki, mahu saja menang iPhone 5 dari DH :)

      Delete
  3. alah lupa lah nak buat entry ni.. hak3.. hari tu ada gak DH bg cadangan utk blogger buat entry ni.. hehehe

    anyway trimas juga pd PG sebab sudi support blog k sha yg ibarat ikan pekasam tu...hehhee

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images