Posts

Showing posts from January, 2013

lirik lagi satu ratus lima puluh juta kali by Ainan tasneem

Image
morning fellas. sapa dengar hot fm sat tadi, sebab aku tengah nak mencari lirik lagu Ainan tasneem tu. best la lagu baru dia ni. anyone yang ada, share with me ya  :D


gambar aku kredit kat uncle HH sepenuhnya tau  dan sapa-sapa nak masuk blog ainan, klik SiNi :)

Pelakon Juga Penyanyi Indonesia Irwansyah dan Isteri antara yang di tangkap Pesta Dadah

Berita yang sangat mengemparkan aku rasa. Tak sangka sangat benda-benda macam ni jadi kat pelakon irwansyah dan raffi yang aku sangat minati. Huhu.
Irwansyah, isteri antara 4 artis ditangkap pesta dadahOleh:
Tarikh: January 27, 2013 JAKARTA - Artis popular Indonesia Irwansyah dan isterinya Zaskia Sungkar serta Raffi Ahmad dan Wanda Hamidah adalah empat artis yang ditahan bersama 13 lagi ketika sedang berpesta dadah di rumah Raffi di Lebak Bulus, Jakarta Selatan, pagi Ahad.

Mereka ditangkap sepasukan anggota Badan Narkotik Nasional (BNN) Indonesia yang menyerbu rumah Raffi pada waktu Subuh setelah mendapat maklumat orang ramai.

Penahanan artis terbabit serta suspek lain itu diumum Ketua BNN Anang Iskandar pada sidang media di sini petang ini.

Pasukan BNN turut merampas sejumlah dadah yang dipercayai jenis ganja dan pil khayal di tempat kejadian.

Raffi yang juga bekas kekasih penyanyi Yuni Shara iaitu kakak kepada penyanyi Krisdayanti, sebelum ini dilapor telah mendaftar nama untuk menj…

IPHONE 5 GADGET IMPIAN - SENARAI PEMENANG

Image
hai fellas. just now. when PG make this entry. Majlis Sepetang bersama Blogger 2013 #SBB2013 masih lagi berlangsung di Hotel Singgahsana, Petaling Jaya, Selangor. nampak gayanya memang happening la. tengok dari gambar-gambar yang di post dekat dalam facebook denaihati network, twitter #SBB2013, gambar-gambar yang di post oleh para blogger yang ke sana, semuanya super awesome la. memang PG boleh kata, rugi la siapa yang tak pegi. cabutan bertuah mini ipad yang ada 4 ketul tu lagi la super awesome. kalau nisa kay kata, dia nak juga menang benda alah tu. apa tah lagi aku kan? hehe. 
dan ya. PG nak updatekan diri sendiri. yang mana kak sha kata, kak sha salah seorang peserta contest juga, say PG berjaya memenangi salah satu hadiah yang di tawarkan. tapi yang penting. ianya bukan iPhone 5. apa pun PG menantikan entry dari blog DH untuk melihat senarai penuh para pemenang T__T korang boleh tengok hadiah-hadiah yang bakal di menangi seperti dibawah ni. menarik kan? :D


HADIAH CONTEST iPHONE 5…

Running Time - Keputusan Pemenang iPhone 5 Gadget Impian

Image
saat aku lagi tengah menulis entry ini. aku pasti abg iwan atau empunya blog amriawan lagi tengah dalam penerbangan ke Malaysia untuk menghadiri majlis sepetang bersama blogger 2013 anjuran DH. atau mungkin sudah sampai dengan selamat ke bumi Malaysia. syukur alhamdulillah. tengok. betapa hebatnya penangan nak menang iPhone 5 ni kan. orang kata, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian ye tak? :) apa pun. semoga abg iwan dan kengkawan lain yang datang dari indonesia, mengambil peluang ini untuk lebih mengenali bumi Malaysia sekaligus bersuai kenal dengan rakan-rakan blogger dari Malaysia. sangat rugi sebab PG tak dapat join sama majlis ini. maybe next time kan? :)


itu dia iPhone 5 yang bakal di menangi * celup dari facebook DH ;)
yup. kengkawan. insyaAllah. ecok bakal di umumkan pemenang iPhone 5 gadget impian ini. sekaligus mematikan angan-angan yang telah di cipta oleh kesemua 84 para peserta iPhone 5 gadget impian yang telah di anjurkan oleh Denaihati blog dengan asyik 24 j…

Ibu Liyana Jasmay Kesal dengan Penyebaran Gambar Pra Perkahwinan - Apa Kata Saiful Nang, Pengasas CandidSyndrome Sendiri?

beberapa hari yang lalu, PG ada make a entry about gambar pra perkahwinan Liyana dan bakal suami yang super B cantik tu. tapi selepas entry di posting, dan ada beberapa lagi entry sebelum PG buat, ada few blogger turut sama membuat posting about this. dan mungkin ianya adalah satu berita yang harus di kongsi bersama. memandangkan banyak selebriti di Malaysia kita ini, yang bakal bernikah kawen, suka sharing gambar pra perkahwinan mereka kan? begitu juga liyana. maybe?
tapi. isu nya bukan sebegitu pula. mak liyana pula berkata lain. dengan kekesalan di hati, gambar pra perkahwinan anaknya telah di sebarkan merata media. fuh. kes ni berlarutan. dan kini, pengasas candidsyndrome, saiful nang tampil memberikan penjelasan. itu pun selepas makcik atau mak kepada liyana ni bersuara lantang melontarkan kenyataan beliau dengan kekesalan gambar itu tersebar.

Respon saya : Betul ke makcikkk?? Atau kerana saya tak beri hak ekslusif tu kepada wartawan BH kegemaran Makcik Si Jaydee tu? Kalau makci…

sinopsis drama samarinda ruby lakonan siti saleh dan shaarnaz ahmad

Image
siapa tengok drama ruby? yang ada Siti Saleha plus kekasih hati, cinta hati shila hamzah tu, Sharnaaz Ahmad. aku mula-mula tak tengok pun drama ni. rasa macam tak best je. hehe. lagi pula timing macam tak ngam nak tonton drama ni sampai jam 11.00 malam. lewat da tu. da la kena bangun awal ecok pagi. sekurang-kurang kena ambik masa 1 jam juga baru nak lelap kan mata dengan lena. hehe. 

tapi, kali ni nak bagitaukorang. citer ni aku akan pastikan yang aku tak akan terlepas pandanglah. insyaAllah :D makin lama makin best citer ni. dengan si ben tu yang tak de harta dan duit da. dan nenek dia da kena strok. lepas ni nenek dia nak duduk mana ntah. drama melayu ni orang selalu kata, da boleh agak la apa yang akan jadi. orang jahat selalu akan di balas dengan kejahatan juga di hujung cerita. atau maybe insaf. jadi, aku nak tunggu till the end this drama. sebab nak tengok ben dapat balik tak harta dia semula. rumah, kereta. kereta? semalam ending, kereta ben di ketuk somebody. ntah-ntah orang-o…

pencuri duit lisa surihani berjaya ditahan

Image
berikutan kes duit sebanyak rm50,000 yang telah dicuri dari akaun bank milik lisa surihani bersama her mother, semalam aku ada terbaca dimana pencuri duit lisa telah ditangkap. melibatkan seorang ibu anak satu. huhu. la ni, macam-macam orang boleh buat kalau da terdesak nak guna duit kan. tapi, agak-agak lah wei. tak de nya semua benda yang tak ada jalan penyelesaian. maka dengan itu. same goes dengan kes lisa ni. dia duduk diam je. akhirnya. si pesalah telah di tangkap. moga lepas ni, sama-samalah kita duduk memerhatikan akaun bank kita tu. kot-kot la banyak duit sangat pun kan, tapi ianya masih duit yang perlu digunakan untuk meneruskan kehidupan kita seharian kan :) berita tentang ni boleh baca sama kat sini : di-sini-bermula.blogspot.com

salam. PG

carian hangat sepanjang bulan disember 2012

Image
nampaknya kisah sofea putih masih menjadi carian utama manusia sejagat. keywords kat bawah untuk last month blog PG. ambek dekat nuffnang account. mendahului carian keywords bagi blog PG segmen iPhone 5 gadget impian yang berlangsung sepanjang bulan disember tahun 2012. syukur alhamdulillah. ada juga yang sudi cari blog PG kan. ni mesti gara-gara blog PG yang bermasalah dengan carian dekat google hari tu. sedih juga masa tu sebab tengah berusaha nak menang iPhone 5 gadget impian dari blog denaihati tu kan, tup-tup entry pula tak de dalam carian google.com. otai-otai blog kata SERP. nampak sangat PG lemah dalam dunia blog ni kan. 


ada yang kata keywords sangat penting untuk menaikkan trafik / rangking sesebuah blog / dapatkan earn dari nuffy juga. apa pendapat korang? ;)

salam. PG

kumpulan Az yet datang Malaysia

Image
bagi korang yang tidak mengenali kumpulan az yet ni. korang kena cari la berita tentang mereka. sebab aku memangsuka lagu-lagu yang mereka ni. lagu yang sangat-sangat menusuk di kalbu ku ini adalah lagu "hard to say i'm sorry".lirik lagu ni memang betul la berhantu dekat aku. hehe. korang harus cari la kalau nak tahu best ke tidak lagu ni :)
duet dengan artis Malaysia? wow ! itu sudah cukup awesome. berduet dengan Jaclyn? ok good. tak sabar pula nak tengok gabungan mereka bersama. dan dengar dekat radio hot fm sebentar tadi, penyanyi datuk shiela majid pun kabarnya akan berduet sama dengan kumpulan az yet ni. so. sama-samalah kita menantikan ya. Jaclyn teruja berganding dengan Az Yet KUALA LUMPUR 23 Jan. - Penyanyi bersuara lantang, Jaclyn Victor menyuarakan rasa bangga kerana berpeluang untuk berduet dengan kumpulan pupular dari Amerika Syarikat (AS) Az Yet untuk lagu terbarunya, Magical Moment. Menurut Jaclyn, 35, kolaborasi dengan kumpulan tersebut merupaka…

KISAH CINTA - NUR FAZURA DAN SHAHEIZY SAM

Image
hehe. ini bukan entry kisah cinta fazura ye :D serius. perempuan ni memang cantik dan anggun. tak lain tak bukan. Nur Fazura. pemilik butik House of Doll. siapa tak kenal dengan Fazura kan. da la cantik dari segi penampilan, wajah. beradap sopan lagi ketika berbicara. sungguh sempurnalah bagi aku. perfect super B :) ok, bagi yang merindui lakonan Fazura, korang boleh lah melepaskan rindu dengan menatap wajah Fazura dengan menanti lakonan beliau yang bakal keluar on april 2013 ini melalui slot lestari, Kisah Cinta. sebut tajuk drama Kisah Cinta ni, i'm sure korang juga punya kisah cinta yang tersendiri kan? ar. jangan senyum sumbing pula teringat kisah cinta korang tu. ahaha. tak sesuai la :D jom like facebook Nur Fazura kat SiNi :)


Gambar kredit to Nur Fazura :)

senak perut

Image
perut senak. or senak perut? sama je la tu. mungkin sebab pagi tadi lewat breakfast. tapi kat umah ada jamah sikit je. seperti biasa la. tapi ni da memang terlewat sangat-sangat makan till perut jadi senak lagu ni. aduh. nyesal tak sudah ni. korang pun sama juga. kena ingat breakfast dahulu sebelum nak buat apa-apa kerja ok. adoi. rasanya nak kena masuk toilet lagi ni. huhu. kan best kalau menang iPhone 5, bolehla online dari toilet :D erk? tak sopan pula. hehe

salam. PG

Gambar Pra Perkahwinan Liyana Jasmay dan Fathuddin - Romantik!

Image
tahun 2012 antara artis yang aku memang nantikan majlis perkahwinan mereka adalah lisa surihani dan yusri. also pasangan scha dan awwal. kedua-dua mereka adalah pasangan yang serasi bersama la bak kata orang. dan majlis perkahwinan yang aku boleh kata, sangat super B!

dan di tahun 2013 ini. aku menantikan majlis perkahwinan liyana jasmay dan fathuddin. ada beberapa hari lagi kan? majlis pernikahan yang akan berlangsung pada 02 februari 2013 di Dewan Merdeka PWTC. dan pastinya liyana tak sabar menanti detik itu tiba :) taniah buat awak berdua :)


full credit to : candidsyndrome
di kabarkan selepas bernikah, liyana akan mengikuti suami tersayang tinggal kat sabah. oh. sabah tu luas sayang. agaknya kat mana erk? :D PG pun sabah juga. boleh je kot jumpa kat mall. ahaha
salam. PG

Majlis Sepetang Bersama Blogger 2013 #SBB2013

Image
gambar kredit to : Denaihati blog
fuhh. selamat pagi everyone. hari ni PG bersemangat sikit ( sikit je ) nak make a entry. pagi-pagi la da buka laman web Berita Harian online. ar. itu satu kewajipan tu. tak buka tak sah. itu yang kadang, kalau kat ofic ni server down, memang akan rasa sepanjang hari la bekabung :D memang tak boleh hidup tanpa internet betul la.

ok. harap-harap tak de yang meluat dan menyampah. sebab. untuk kesekian kalinya. PG nak update lagi, berita tentang iPhone 5 gadget impian yang PG join hari tu :D ngeh3. jangan menyampah tau. sebab, kali ni nak bagitau korang sebenarnya. untuk mengetahui pemenang siapakah yang akan bakal membawa pulang sebijik iPhone 5 dari blog denaihati tu, satu majlis akan di adakan oleh denaihati as a penganjur utama contest iPhone 5 ni. di bawah ni adalah antara tujuan Majlis di adakan :) ( copy dari blog DH sendiri )

Antara tujuan Majlis Sepetang Bersama Blogger 2013 anjuran Denaihati Network :
Bersuaikenal dengan blogger Malaysia dan Bl…

gaji penjawat awam naik hingga 5 peratus - BH

Image
Ali menyampaikan ucapan pada Program Amanat KSN  bersama Penjawat Awam 2013 di PICC, Putrajaya, semalam. - Foto Mohd Fadli Hamzah
2013/01/23 - 05:23:38 AMOleh Shaarani Ismail
Kadar ikut prestasi, implikasi kewangan kerajaan

Putrajaya: Penjawat awam yang mencapai tangga gaji maksimum mungkin menerima kadar kenaikan gaji antara dua hingga lima peratus yang dijangka diumumkan pada bulan depan.
Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Dr Ali Hamsa, berkata kajian mengenainya sudah selesai dilaksanakan tetapi kadarnya akan bergantung kepada prestasi dan implikasi kewangan kerajaan.
"Saya tidak mahu lihat penjawat awam melakukan tugas dengan baik tetapi menerima gaji yang statik...ini yang ingin saya ketengahkan," Ali Hamsa, Ketua Setiausaha Negara"
Markah 80 dan ke atas

Bagaimanapun, katanya, kenaikan gaji itu hanya membabitkan kakitangan awam yang mempunyai prestasi perkhidmatan cemerlang serta mencatat markah 80 dan ke atas dalam Laporan Nilaian Prestasi …

just for second

Image
thanks for caring. loving. missing. ( ar missing ? ) 

the end

happy birthday officemate !

Image
happy belated birthday buat kak neeta. buat kak tina dan john. selamat hari jadi buat kalian berdua. dan juga buat PG sendiri. selamat hari jadi yang ke 29 ye PG. ( tua da ! :D ) kira advance sambut birthday la ni. PG lahir 06 februari. ar. nak tahu tahun berapa, korang kira la sendiri. hehe. 
kemarin, bahagian PG buat sambutan hari jadi. sambutan hari jadi ni memang kitaorang as usual buat. beli kek dan makan-makan sikit, and bagi hadiah. sweet je kan. sambutan kemarin, tengok apa yang PG dapat :D pinky towel ! ar. sapa nak bagi hadiah dekat PG ni, boleh saja. jangan malu-malu, tanya je apa alamat PG. ahaha. 



 hehe. bos kata, nak mandi wajib ke aper dekat ofic :D
oh. dan as korang tahu, PG lagi menanti entry siapakah yang akan bakal memenangi hadiah iPhone 5 dari blog denaihati tu. remember contest yang PG join hari tu? hehe. sekiranya ada rezeki PG untuk menang iPhone 5 tersebut, PG akan anggap itulah hadiah hari jadi untuk PG yang paling istimewa. inysaAllah :) sekiranya tidak, P…

sebak

Image
assalamualaikum fellas. mood malas nak update blog kembali datang. kali ni, memang malas tahap ntah nak tulis apa kat sini. sebenarnya banyak benda nak kata, tapi ntah lah. lidah kelu untuk berkata orang kata. apatah lagi nak menulis kat sini. tak tahu nak mula dari mana. so. nampak gayanya. setakat ini je la. and aku nak cakap, aku sedang merindui seseorang. sebak.

salam. PG

saya mengaku saya cantik !

Image
assalamualaikum. again. hehe. i must say that i love rain ! ya. i love rain. suka hujan. and aku lagi mengingati seseorang ketika hujan turun. ahaha. cerita lama. kisah lama. yang aku da berhenti untuk menulis tentangnya. perhaps one day. aku akan sambung cerita lama. kisah lama itu.
ok. aku punya masalah. punya masalah untuk tido ketika waktu nak menjelang hari bekerja ni. pelik? yaaaa ! aku pun tak berapa nak faham situasi ini. bukan selalu. kadang kala. sampaikan aku sendiri pun tak faham. apa hal dengan diri aku ni. nak kata kuat berangan. ye kot. ahaha. tau-tau je la nak jadi bakal jutawan ni. hehe. masin mulut. jutawan dek oi. insyaAllah ! kekeke. contohnya sekarang ni. ecok da nak kerja wei. tapi mata masih tak boleh nak lelap. nak kata aku tido petang tadi, tak de langsung. duduk bekepit je dengan encik suami :D 
so. lagu ni nak buat macam mana? kena mengadap cik lappy je la jawapnya kan :D hehe. oh ya. aku lagi tengah nak buka akaun tumblr. erk. bukan buka. tapi nak skodeng…

NikKhazami Says Blog !

Image
assalamualaikum. fellas. PG nak sharing dengan korang. blog yang takat ni PG juga terjah. orangnya cantik aper. suka tengok. kalau sekali imbas, raut wajah beliau, seakan-akan seorang pelakon. tapi i'm not sure siapa ya. da lupa-lupa gitu. hehe. ok. sila terjah blog beliau kat sini NikKhazami Says !
suker nik sebab blog dia sangat simple. mula-mula masuk blog nik, da jatuh hati dengan template yang dia pakai. by cik bulat erk nik? nak template yang sama boleh tak nik? ;( hehe. tentang nik lagi yang korang patut tahu is, nik rajin update blog. ada sahaja yang menarik di dalam blog nik. sangat jeles. sebab dia rajin nak update blog beliau. tidak macam saya yang malas :D

ini dia Nik Khazami Nik Aziz
*nik, awak tak de kaitan dengan x presiden pas tu kan nik? :D gurau je tau ;)

Dreemika by Radiusite di Nona TV3

assalamualaikum. mood tak berapa nak rajin update blog datang lagi. kalau part rajin. sure ada lah 5 6 7 bijik entry dalam sehari kat sini. reader, silent readers pun kena tahan hati sabar menanti entry baru dari PG :D. maafkan PG ya. tau-tau je la. weekend ni kadang mood terbawa-bawa sebab pakcik senin cepat sangat nak memanggil. hehe.
ok. ada siapa-siapa yang tonton rancangan Nona tv3 pukul 2.00 tadi tak? sebab, PG nak sharing dengan korang laman facebook empunya butik tu. boleh klik di sini " Dreemika by Radiusite ". model tadi pun cantik giler  kan. sesuai la jadi model. insyaAllah, nak juga grap koleksi dari dreemika ni. cantik pun cantik juga. sweet-sweet lagi. tapi, kena lah pandai tengok harga kan. jangan tengok cantik sahaja, tapi harga. mak ai. nak tengok kualiti pun, agak-agak la nak pakai setakat masuk ofic. hehe. untuk makluman korang, Dreemika baru sahaja beroperasi pada 09 Dec 2012 tahun lalu. masih kira baru la kan :) sesuai lagi bagi korang yang nak mencari…

zack, ahli kumpulan new boyz bebas hukuman gantung edar dadah

Image
syukur alhamdulillah. semoga pembebasan ini akan membawa seribu satu sinar untuk zack. berubah la demi kebaikan diri sendiri, anak-anak dan juga keluarga.

SHAH ALAM: Pemain bes kumpulan New Boyz iaitu Radin Irwan Dzul Karnain Isagani atau Zack dilepas dan dibebaskannya oleh Mahkamah Tinggi di sini pada Jumaat daripada tuduhan mengedar kanabis seberat 1,321 gram, tiga tahun lepas, tanpa dipanggil membela diri.
Hakim Datuk Akhtar Tahir membuat keputusan itu selepas mendapati terdapat banyak kelemahan dalam siasatan polis yang membawa kepada kegagalan pihak pendakwaan membuktikan kes prima facie.
Zack, 33, didakwa mengedar dadah kanabis seberat 1,321 gram di satu unit sebuah kondominium di Persiaran Surian, Petaling Jaya dekat sini, pada 9.20 malam, 26 Januari 2010.
Bapa kepada dua orang anak itu didakwa mengikut Seksyen 39B(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati, jika sabit kesalahan.
Dalam penghakimannya, Akhtar berkata tiada keteranga…

salam weekend

assalamualaikum fellas. serius. this weekend. sangat-sangat membosankan. dengan tension tak tahu nak edit apa dekat dalam blog. dan tak pegi mana pun. just duduk rumah. memikirkan few masalah yang ntah bila agaknya akan selesai. sangat buatkan aku tension ! deeply. kadang-kadang tension juga kalau duduk rumah sahaja kan. even, boleh je pegi mana pun. huhu.
weekend korang ni, apa plan? nak berkelah pun, cuaca tak berapa nak menentu. nak mandi laut pun, risau juga. ye la, ombak laut tak boleh di ramal kan? lebih-lebih lagi, beberapa hari yang lalu, aku ada terbaca 2 pelajar mati lemas dekat pantai dalit, tuaran. dekat umah aku tu. al-fatihah. gerun kan. tapi itu, jodoh pertemuan, ajal maut ni, kadang kat umah pun jika di tentukan olehNya, di jemput juga kita.
salam. PG

Sastera Kupu-kupu - Mimie Haris Lirik

Betapa kelam buat aku tak termampu
Di manakah mentari
Yang dahuli disisi

Betapa kejam bila sayapku kau patah
Tubuhku pun melemah
Diriku pun merebah

Sakit ini
Adalah Setia yang tak pernah kau mengerti

Berharap kasih moga engkau mampu memahami
Walaupun bukan sekarang
Bahagia menjelang

Berharap kasih moga engkau mahu untuk bersama
Andai musim pun berubah
Dirimu kan datang

Aku si kupu-kupu
Hinggap di kuntum hatimu

Lagu: Manusia Puteh (NAR Publishing SDN BHD)
Lirik: Buddhi Hikayat (NAR Publishing SDN BHD)

Visit:
http://www.liriklagumuzika.com

lagi tiada tajuk

assalamualaikum. jejari nak sahaja menaip dan terus menaip. tapi tak tahu apa yang perlu dikatakan di sini. seolah-olah seperti baru sahaja belajar untuk membuat blog. kelu seribu bahasa. sedangkan dalam kepala, bermacam-macam yang ingin dikatakan kat sini. huhu. betul-betul lah mood awal tahun ini agak tidak boleh di percayai langsung. masih dengan mood malas hujung tahun 2012. even, da berulang kali masuk blog ni, tapi rasa untuk mencoret something, da masuk ke dalam laut siap-siap. huhu. rasanya. kepala boleh jame macam ni. adoi. :( da nampak gayanya. mood malas ada berkaitan dengan error yang banyak dekat dalam blog ini. kata kak akmaomar :( dan dengan itu. aku masih memerlukan masa untuk mencari idea yang baru how to fix my blog. nak tukar template yang fresh too. agak-agak ada tak yang korang tahu nak bagi free template comel bagai untuk aku? hehe. so. aku stop kat sini dulu. sebab, aku rasa mata pun da nampak macam 2 3 bayangan depan pc ni :(
salam. PG

hadiah da selamat pos :)

assalamualaikum fellas. 
syukur alhamdulillah. hari ni selesai separuh dari penghantaran gift yang da lama tertangguh. PG mohon maaf sangat-sangat pada blogger yang mana pernah join segmen PG. di sebabkan kekangan masa, PG da lama tangguhkan penghantaran tersebut. dan, sekali lagi. PG mohon seribu kemaafan. dan ada juga yang masih belum menghantar detail yang PG pernah katakan sebelum ini, dan nampaknya. tersekat jugalah penghantaran PG lagi :( dan PG harap, ada yang sudi memberikan maklumbalas sekali lagi pada PG, agar PG berasa tenang, aman damai gitu :) bolehkan? so, PG stop kat sini dulu. sebentar lagi nak balik da :) so PG stop kat sini dulu.
salam. PG :)

Taniah : Anugerah Juara Lagu ke - 27

Image
assalamualaikum fellas. hari ni rata-rata wall post fb status bercerita sakan tentang Anugerah Juara Lagu ke- 27 semalam. ada respon yang puas hati. dan ada juga yang tidak berpuas hati. hehe. tapi bagi aku. memang puas hati dengan all performance yang telah di berikan . totally, aku suka dengar vokal persembahan hafiz dan black. yang lain, ok juga. dan seperti biasa, idola by azlan memang persembahan yang aku tunggu :) tanak kampung? ok juga. 
alamak, i'm bz right know. nanti PG sambung lagi ya. suker ajl27 !

kredit to : them :)

PENGUMUMAN Pemenang Segmen Klik G+1 dan Undi Puan Gojes Blog

Image
assalamualaikum fellas and selamat petang :)
Ini dia yang di nanti-nantikan ! para pemenang untuk Segmen klik G+1 dan Undi Puan Gojes Blog yang PG telah anjurkan beberapa minggu yang lalu :) taniah ya ! and korang nampak, pemenang di pilih secara random. true random number by random.org :) macam mana nak tahu pemenang ? tengok senarai INI dan tengok number blog awak yang mana :) senang je kan :D
 2 pemenang di atas ( number 3 dan 11 ) di atas akan menerima  Digi Super Reload Social berjumlah RM15.00 * sila inbox kan number Digi dekat FB Puan Gojes ya sayang :)

 2 pemenang ( number 1 dan 6 ) di atas akan menerima  dvd Istanbul Aku Datang ! * sila inbox kan nama penuh dan alamat FB Puan Gojes ya sayang :)

 4 pemenang ( number 10, 7, 13 dan 2 ) di atas akan menerima  Charcoal Mask Daiso ! * sila inbox kan nama penuh dan alamat FB Puan Gojes ya sayang :) ok. dengan itu. PG nak ucapkan terima kasih buat para peserta di atas dan, ada few lagi pada peserta yang tidak berjaya. its okei kan…

perhatian para peserta segmen bantu klik G+ dan undi blog Puan Gojes

assalamualaikum fellas.
buat para peserta yang telah mengikuti segmen PG hari tu, PG akan maklumkan pada hari sabtu ini. just now, PG mohon maaf sangat-sangat. kekangan masa, membuatkan PG agak tak berapa nak urus blog ni untuk minggu ni. PG, mohon maaf ya. nantikan pengumuman pemenang dari PG ya :)
terima kasih and korang memang awesome ! :)

selamat tahun baru 2013

Image
assalamualaikum fellas :)

dan selamat tahun baru 2013. PG da berada dekat ofic pagi ni. awal, seawalnya. around 6.30 am PG da terpacak depan ofic. hehe. tau-tau la hari ni kan budak-budak da mula bersekolah semula. mesti sibok punya la. and jalan pun masih ok pagi tadi. tak jem sangat. tapi kalau keluar lambat sikit tadi, sure akan terperangkap dalam jem :)

PG tak kan lama kat sini. PG ada meeting sat lagi. and, after that baru boleh tulis entry panjang-panjang :) so, korang breakfast apa pagi ni? PG tak breakfast lagi ni. dalam meeting nanti baru breakfast :)

now, PG stop dulu ya. till then ! jumpa lagi. da..da..

balik nanti, PG nak update pemenang pula..nantikan :)


Kesan Positif Contest IPhone 5 Gadget Impian

assalamualaikum fellas :) syukur alhamdulillah. syukur sangat-sangat, contest iPhone 5 adget Impian telah pun berakhir semalam. tepat jam 11.59 minit malam. segala bantuan klik button G+ juga vote dari rakan-rakan, readers, bloggers, segmenmate terhenti setakat itu jua. syukur alhamdulillah. selama beberapa minggu berperang dengan suasana tido tak cukup, maigrain, blogwalking till tengahmalam, kerja ofic terganggu and makan kadang skip. semuanya hanya kerana sebijik iPhone 5 yang berhargai rm2190.00 ( seunit ) :) siapa nak tolak tuah kan? :) insyaAllah, jika ada rezeki PG untuk menang, adalah. jika tidak. its ok. syukur alhamdulillah juga. contest da pun tamat. 
ok. berbalik dengan tajuk PG hari ni. ya. banyak juga kesan Positif yang PG dapat. terutamanya SEO. ya. keseluruhan segmenmate PG, ada yang kurang tahu kepentingannya SEO ini dengan blog kita. as korang tahu, PG hanya tahu menulis dan published ! ya. itu memang PG akui. untuk menempatkan blog PG setanding dengan otai-otai blo…