Posts

Showing posts from November, 2012

lagenda budak setan 2 'katrina'

Image
assalamualaikum peeps :)
just now, baru habis tengok movie ni. i'm not sure bila lagenda budak setan 2 - katrina ni keluar sebenarnya. hati terdetik nak tengok wayang apa kat growball today. tau-tau je la hari jumaat. masa panjang kat situ :) so. later, aku update pasal ni la k. 
kempen harus di teruskan !
tengok trailer jom ! ;)

My Calendar Period!

Image
assalamualaikum wahai kaum hawa :)

i'm sharing dengan korang this apps :) my calendar period ! :D bagi mereka yang jenis pelupa macam aku, lupa nak mark period tu bila start dan bila ianya berakhir. dan another next month, bila sekali lagi period. ar..apps ni berbunyi dengan sendirinya, hanya kerna nak bagitau korang yang pelupa itu :D 


pssst...bagi mereka yang da bernikah kawen, benda ni harus ada :D download free je dekat mobile phone korang. ;)
dan hey  pesanan untuk bantuan klik G+1 segmen menangiPhone 5 gadget impian tu, masih di perlukan.  puan gojes berharap sangat, ada lagi yang sudi membantu puan gojes untuk menang iPhone 5. insyaAllah, jika rezeki puan gojes :) terima kasih so much peeps !

85 segmenmate !

Image
assalamualaikum super peeps :)
yahoo ! hari ni bos tak masuk ofic. ada game dekat luar. so. aku memang akan bersuka ria hari ini. sepanjang hari ini. dan akan bergembira sakan. yes ! yahoooo ! wehuuuu ! tak tahu nak cakap apa lagi da untuk mengambarkan how i'm so into happy never ending todays ! hehe. so. kempen mendapatkan sebanyak mana klik G+1 segmen menang sebijik iPhone 5 gadget impian by blog denaihati, di teruskan dengan sesegera mungkin, ini kerana denaihati akan mengadakan contest yang ke-3 sambungan dari segmen entry iPhone 5 gadget impian cabaran bermula!
hello segmenmata ! ada beberapa blog lagi yang tinggal untuk aku terjah dan memberikan sokongan G+1. adakah korang yang berada di number 69? ar....jumpa nanti :)

85 segmenmate ! 1 hadiah ! :D

blog bukan sekadar fantasi

Image
assalam dan selamat malam dear visitor ;)

terima kasih sekali lagi buat para penderma klik / para pemberi bantuan klik G+1 untuk segmen menang iphone 5 gadget impian yang tengah puan gojes sertai. terima kasih banyak /  thanks so much pengundi / pengklik ! wa. da macam undi pilihan raya pulak kan :) tak pe. yang penting. bukan setakat dapat klik dari kengawan, tapi ianya juga mengeratkan hubungan sesama kita di dalam dunia blog ini.


ya. honestly. aku pernah menganggap, blog itu fantasi. aku boleh tulis apa sahaja. tanpa orang tahu siapa aku sebenarnya. siapa di sebalik empunya blog. aku boleh je bersuka ria nak tulis apa sahaja dalam blog aku sendiri. ya. itu la dunia fantasi aku. my blog is my fantasi. siapa peduli aku siapa. siapa peduli siapa yang menulis karangan itu. speechless kan? :)

but then, when i almost got another few blog. aku mula sedar, blog bukan hanya setakat fantasi. tapi lebih dari itu. aku boleh sahaja share dengan kengkawan beberapa tips. walaupun bukan sepenuhnya…

#kempen

assalamualaikum peeps ..

penat dan lenguh gara-gara sibuk nak berkempen. kalau lah berkempen itu mudah. dan mendapatkan klik atau undi itu mudah, sudah aku bertidur-tiduran di kerusi panjang ofic ni. huhu. cuaca pun redup je dalam bilik sumber ni. mata jangan cakaplah. memang aku da nampak 5 berlapis-lapisan da monitor ni. macam nak minta kena penampar je supaya mengantuk itu hilang :D

hai. petang semua ! saya (wa. budak baik) masih meneruskan kempen untuk mendapatkan sebanyak mana klik G+1 segmen menang iPhone 5 gadget impian tu. tau-tau je la. benda alah macam ni, kalau tak mampu / tak de bajet banyak nak beli, dapat kempen macam ni kena lah buat dengan senang hati. orang kata, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudiankan ? ;) wa. ayat cantik aper. ahahha. ni penangan mata da nak bawa tido ni. huhu. duduk pun da tak betul ;) kalau dapat tido dekat bawah meja ni, memang confirm berdengkur :D ahahha.

oh ya. nak update pasal bola semalam. tadi pagi da make a entry bout that sebe…

kempen iPhone 5 gadget impian !

Image
assalamualaikum fellas ;)
so sorry. hari ni lambat sikit nak kemaskini blog. truly is, semalam ada posting dekat mobile phone. tapi ntah kenapa, bila bab nak publish tu, da tak boleh pula. banyak kali try tapi sama juga. still tak published ! geramnya. rasanya mobile phone memang da wajib di tukar. tapi bujet je yang tak de ;(
so, hopely, ada yang sudi bantuan aku klik g+1 untuk segmen iPhone 5 gadget impian by denaihati tu. sobsob. how to klik seperti di bawah ya ;)
skrol down segmen iPhone 5 Gadget impian dan klik g+1 seperti gambar di bawah :)


peeps ! button g+1 akan bertukar menjadi merah bila korang selesai dengan kliknya :) terima kasih ya !
so, just now. ini sahaja yang mampu aku apdate. ada yang lebih penting untuk diselesaikan untuk menjayakan kempen iPhone 5 gadget impian ini.
kengkawan, tolong klik ya. klik anda sangat dihargai. dan ribuan terima kasih aku ucapkan.

MENYESAKKAN ?

Image
Assalamualaikum super peeps !Jalan raya pagi ni tak begitu menyesakkan. Erk. Ada pula wording menyesakkan :D kira smooth lah. Ni kalau bangun jam 7.00 pagi buta pun, still can sampai ofic before 8.00 am ;) hari-hari macam ni kan best !Hey, good morning crack :D

mata burung puyu

Image
assalamualaikum super readers :)

mata saya (wa. bersaya. agak sopan kat situ :D) ok. mata saya sebenarnya da mengantuk tahap dewa. tetapi memandangkan saya terganggu dengan bunyi suara kucing jiran tetangga tadi, mata terus jadi segar bugar. nasib la kucing tu jauh sikit dari tingkap ruang tamu, kalau tak. telah aku (wa. aku. kasar nampak puan blog :D) ar. telah aku siram dengan air sejuk beku dalam peti ais tu. hehe. menganggu lena ku sahaja. hehe.

ok. malam masi muda orang kata. kepala otak hang masih muda. ecok nak keja lagi. ni confirm la mengantuk tahap dewa dewi kalau tak tido awal. dan masih menjadi seperti burung hantu, menaip-naip riang depan cik lappy. erk. burung hantu mana pandai menaip :D

nak tengok merlin my fav series drama pun, mood da lari masuk gaung. korang buat apa tu ? tak de buat apa. mai lah jemput klik g+1 dekat segmen yang aku tengah join tu. mudah-mudahan dengan bantuan klik korang malam hari ni, adalah juga rezeki untuk aku menang sebijik kelapaiPhone 5 gadg…

hello super bloggers super supporters !

Image
assalamualaikum super bloggers :)

i'm sorry. just now, i'm totally buzy. not buzybody at all :D
speaking london la pula. macam teror sangat :D
so, i'm updating secepat mungkin.
supaya secepat mungkin nak siapkan kerja dalam pusat sumber ni.
supaya aku boleh secepat mungkin berkempen semula
untuk mendapatkan sebanyak mungkin klik g+1, segmen menang iPhone 5
dari blog denaihati tu. moga-moga ada rezeki untuk menang. t
tak menang pun tak pe.
yang penting ramai visitor unik yang masuk. betambah juga earn nuffnang di situ :D
ahahaha.
so. aku stop kat sini dulu. dengan pesanan penaja seperti di bawah ;) terima kasih ! tolong !



CARA UNTUK KLIK ? SEPERTI DI BAWAH ;)
1. Scroll down segmen ini "iPhone 5 Gadget Impian" 2. bila jumpa button g+1, seperti gambar dekat bawah ni, terus klik kat situ tau.
contoh g+1 yang telah di klik

Chef Ammar masak suka-suka dari hati plus masak with iman ;)

Image
Ar, itu dia. Tagline chef ammar suka-suka hati chef, 'Masak dari hati, Masak with iman'. MasyAllah. Sapa suka tengok chef Ammar masak, to be thankfully dekat tv Al'Hijrah. Bringing us Chef Ammar, dengan pelbagai masakan yang beliau kongsikan bersama ;)MasyaAllah, encik suami memang suka tengok chef ammar ni masak. Siap like dekat chef ammar facebook lagi. Tinggalkan komen lagi tu. Memuji sakan la wei :)Syukur alhamdulillah. Moga apa yang dikongsi kan bersama chef ammar, akan mudah di ikuti. Aku tengok cara beliau masak pun sangat simple mimple. Cepat tangkap apa yang beliau tunjukkan. Hey, jom cepat jadi fan Chef Ammar ! Korang cari je dekat fb tu, sure jumpa ;)Selamat Malam peeps ! Ecok jumpa lagi ya. InsyaAllah :)

Pemenang Program MyTv3

Image
Hey again. Assalamualaikum peeps !Tahu tak korang, rancangan mytv3 sangat menarik untuk di tonton oleh se isi keluarga ? Dan rancangan yang super menarik ni, ada juga program yang di jalankan untuk dimenangi. Bila da menang, mestilah ada hadiahkan :) wa. Best aper ! Pergh ! Yang aku tengah tengok sekarang ni, percutian yang di menangi oleh 4 orang ke langkawi ! Waaaaa. Best best ! Berangan sat dapat bercuti sakan lagu tu. Tapi ni, bila masa lah dapat bercuti sakan plus free lagi tu. Wehuu !

mujse dosti karoge pulak

Image
Sorry tak de upate since friday :) paham-paham sahaja la, encik suami baru balik jumaat lalu. Dan todays pula kena keluar road trip for another one week pula. Sob sob ;( Ok, lupa kan pasal itu evendo hati masih merontan-rontan sebab encik suami kena keluar bermalam di tempat lain untuk seminggu pula lagi. Huhu. Ar. Sapa sengih-sengih sorang-sorang tengok mujse dosti karoge ? Ahahaha. Kita sama ! I love hirtik act ;) kareena too. Also rani la. Ala senang tiga - tiga la suker :P jom layan mujse dosti karoge. HeheHey, jangan lupa klik g+1 segmen puan gojes join atas entry ni okei. Thanks so much ! ;)

holla mr. friday ! holla iPhone 5 !

Image
assalamualaikum peeps :)
hati yang kecik tengah bunga-bunga riang. encik suami tersayang da selamat sampai rumah. itulah dia penangan orang da bernikah kawen ni. bila da bernikah kawen, janganlah risau melampau tahap dewa jika encik suami tu keluar membuat kerja di luar kawasan perumahan. itu rezeki juga. mencari duet tambahan untuk kebahagian dalam rumahtangga. kan ? :D hey..ok apa, berjauhan macam ni ada juga baiknya. salah satu tips untuk menghangatkan lagi kasih dan sayang suami dan isteri :D. ehem ehem. ar. ni untuk yang telah bernikah kawen je tau :D so. puan gojes tak kan lama berada di sini. iPhone 5 Gadget Impian segmen didahulukan, suami di utamakan.boleh ? ahaha...
erk ? tetibe je ada gambar iPhone 5 kan :D

nampak tak entri segmen menangi iPhone 5 Gadget impian atas tu ? .
bantuan masih di perlu kan kat sini. tolong ! bak kata mak dara, sos !!!!!! 
CARA UNTUK KLIK ? SEPERTI DI BAWAH ;) 1. Scroll down segmen ini "iPhone 5 Gadget Impian" 2. bila jumpa button g+1, sep…

iPhone 5 Gadget Impian Supporters !

Image
assalamualaikum peeps !

masih menyusun strategi untuk memenangi sebijik kelapaiPhone 5 ! dan kat bawah ini adalah senarai supporters yang telah pun puan gojes senaraikan bagi segmen entri iPhone 5 yang puan gojes join. terima kasih ya buat para bloggers yang telah sudi memberikan derma se klik untuk g+1 puan gojes. semoga ada rezeki  untuk menangi iPhone 5 dari encik Denaihati. com ;)
most thankfully !
1. Mummy Akmar 2. Ayah Muda 3. dhiashahida 4. deno 5. ADZA IRDAWATI aka MAK DARA 6. wazy 7. Hafizul 8. sensasi2020.com 9. Nyue 10. Akma Omar 11. Anak Ulu Cheka 12. yanmie 13. Hisham Mohamad 14. puanbee
15. Hafizul @ pondokkecil.com
16. miri4ever.net
17. Amar
18. Aimi Syahirah
19. Myra Jay
20.  Khafizi Saad @ crack ;)
21. UpProfits
22. BloggerNote
23.s h a
24. akubiomed
25.Reza Ari
26. cikpjaz
27. hafizmd
28. Intan Norhaida
29. ~MAMA ANNEZZ~
30. pipoq
31. LiNda
32. Syafiqah Screamo
33. fyna
34. Shahrul Anuar
35. Bahrain Ramlan
36. Kembara Perantau
37.Bang Iwan 38. Aju Mohit

 adoi..ramai lagi ni bestie supporter…

makan jom !

Image
assalamualaikum peeps ! ;)
ofic sejuk  betul. nak menaip pun agak ke kerasan seketika. erk?  ar ye la. tangan da rasa nak beku. nak menaip pun, apa lagi. hehe :D hey good morning ! mari sini. tengok apa aku breakfast pagi tadi. erk.  da nak dekat waktu lunch time ni. biar korang nampak dan rasa lapar :D

chicken chop !

nota kaki dan tangan:
hai sayang-sayangku. bantuan sangat diperlukan untuk segmen 'iPhone 5 Gadget Impian' bantu saya boleh kan?
BAGAIMANA CARA UNTUK KLIK ? SEPERTI DI BAWAH ;) 1. Scroll down segmen ini "iPhone 5 Gadget Impian" 2. bila jumpa button g+1, seperti gambar dekat bawah ni, terus klik kat situ tau.

but sila pastikan kengkawan, number +16 atau klik korang ke berapa itu berubah ;  terima kasih sayang-sayang ;)

those

Image
assalamualaikum dan selamat pagi peeps !

syukur alhamdulillah. hari ini kita masih mampu bernyawa. masih mampu merasa dengutan jantung kita. masih mampu menikmati dan melihat apa jua yang ada di depan mata kita. al-fatihah dan salam takziah dari aku buat keluarga yang kehilangan suami, isteri, anak, saudara mara. kengkawan dan yang pasti kehilangan ini satu mimpi ngeri jika di lihat dari mata kasar. tapi ianya akan di ingati bagi mereka yang pemergiannya adalah berjuang untuk negara. al-fatihah untuk mereka ini, salam takziah sekali lagi buat saudara-saudara seislam kita ini yang berada di gaza, palestin. semoga peperangan ini akan berakhir juga.

hey. tinggalkan yang itu. and good morning people. now duduk ofic seperti biasa. kemarin pegi HQ. memang tak sempat pun nak jumpa dan bertentang mata dengan Timbalan Perdana Menteri Malaysia kita tu. tau-tau je la, bumi sabah setiap petang dalam beberapa minggu ini, memang kerap hujan. balik je sure akan mengalami jem teruk. so, nak tak nak, …

iPhone 5 Gadget Impian Cabaran Bermula

Image
assalamualaikum peeps ;)
iPhone 5 Impian Cabaran bermula ! syukur alhamdulillah. tugasan ke dua sambungan entri dari segmen iPhone 5 gadget impian yang sedang dianjurkan oleh Denaihati blog, telah pun keluar. syukur alhamdulillah.tugasan ini memang sangat-sangat di nantikan oleh para bloggers yang turut sama menyertai segmen iPhone 5 gadget impian ini. yang mana, sebijik atau sebuah telefon pintar iPhone 5 adalah menjadi hadiah utama untuk si blogger yang bertuah. menarik bukan ?
and base on my opinion melalui entri segmen iPhone 5 gadget impian yang pernah aku buat sebelum ini. maka. puan gojes blog turut sama disenarai panjangkan dalam Peserta Terpilih oleh encik Denaihati ;). syukur alhamdulillah. tersenarai pun sudah kira bertuah, belum lagi menang kan ;)
untuk menang bukan mudah sebenarnya kengkawan. orang kata, benda bernilai, harus di bayar sama dengan nilainya. (erk. ngam ke ayat aku tu) dan untuk itu, ada syarat dan tugasan yang perlu diselesaikan sebagai syarat bagi memenuh…

WELCOMING !

Assalamualaikum peeps ;)Just now. Nak pegi Ibu Pejabat Dewan Bandaraya Kota Kinabalu. Waiting for our Timbalan Perdana Menteri Malaysia visiting our HQ. Hari tu, terkesima juga bila berdepan dengan Our Prime Minister. Sempat juga ambik gambar beliau, tapi ntah mana lepas gambar tu :) Masa tu dekat Likas Kota Kinabalu, Sabah. Program apa ntah, aku pun da lupa. And now, insyaAllah kalau sempat, bolehlah kot jumpa Timbalan beliau pula ;)Hey, waiting for my next entri ya. Ianya akan berkaitan dengan segmen iPhone 5 gadget impian yang aku join hari tu :) Sure ada yang tak sabar nak baca how I describe about iPhone 5, seribu satu ke penggunaan nya base on me ! Wehhuuu :)Stay tuned !

Senyum. Tak perlu kata apa-apa ;)

Image
Assalamualaikum ;)Just now suami callSuami : morning isteriku..
Isteri : morning suamiku..Suami : erk..(bunyi macam person yang kehairan seketika)
Isteri : erk..(sambil senyum-senyum)
Suami : erk?..(again)
Isteri : hurm.
Suami : k. Abg nak besiap sat lagi..
Isteri : oh ok..Hehe. Kadang kala, tak perlu kata banyak-banyak pon, da tahu how both of we missing each other. (waaa...gatal seketika :P)

What the feeling !

Image
Bosannya..Suami : ayg, mai duduk teman abg tengok berita.
Isteri : ar, tak pe. Abg tengok je la sorang-sorang. Ayg nak blogging sat :D
Suami : hurm...Bila suami out stationIsteri : bosan tak de abg. Tengok berita tak de teman..
Suami : aik..bila abg ajak tengok sama, sibok pula dengan blogging..
Isteri : hurm..Perasan sang isteri memang macam ni ke? ;(*Ayg rindu abg. Evendo baru sehari semalam tak sampai nak dua malam lagi pon abg tak de depan mata. Hukhuk...

Sejarah Palestin dan Israel

Image
assalamualaikum dear readers.
beberapa hari yang lalu. dunia di kejutkan dengan peperangan yang telah di cetuskan oleh pihak negara israel. dengan tujuan apa sebenarnya? apa yang mereka kehendaki dengan bumi gaza, kenapa perlu mencetuskan peperangan sebegini yang mengakibatkan ribuan manusia terkoban? dan hari ini sahaja, hari ke 5 gaza bermandikan dengan darah.

ada apa sebenarnya dengan bumi gaza palestin?
Sejarah Palestin & Israel Bumi dan tanah rahmat, bagi kedua-dua pihak Islam dan Yahudi, tanah yang didiami oleh Palestin dan Israel sekarang merupakan tanah yang istimewa, yang telah ditentukan oleh Allah sejak ribuan tahun lampau.
Bagi umat Islam, di tanah inilah terbinanya Masjidil Aqsa, iaitu masjid ketiga paling mulia di dunia ini, setelah Masjidil Haram dan Masjid Nabawi.

Bagi penganut Yahudi pula, tanah tersebut merupakan 'Tanah Yang Dijanjikan Tuhan' kepada mereka.
Di situlah nenek moyang mereka berasal (Bani Israel), dan di situlah kampung halaman mereka.…

Holla Mr. Monday !

Image
assalamualaikum dan selamat pagi pompuan-pompuan lawa :D

pagi-pagi lagi buat propa. kalau tak lawa, tak cantik. tak perlu la nak ucap morning bagai? hehe. holla mr. monday !. aku awal pagi lagi sampai ofic. tau-tau je la mrs. librarians memang bersemangat bila isnin hari (konons !). semalam caca aka kuzen tersayanglah sangat siap perli. waaa awal ar kakak iron baju. semangat mau kerja ka itu? hehe. na. ambik ko sebiji. erp. semangat tu. lama cuti kan. wa. baru sehari bercuti on friday pon da semangat nak balik kerja. erp. op coz. keja belamabak atas meja. :D wa. macam aku la pekerja yang paling bizi di dunia :P

ok. sudah-sudah la mood cuti aku tu. aku duduk rumah pun tak pegi mana. aku cuti. tapi encik suami tak pula cuti. so. aku nak pegi mana sorang-sorang tanpa encik suami? hurm. nak tengok wayang pun, kena minta izin encik suami bagai. da tu kalau encik suami kata, 'jangan'. hurm. dan ya. itu dia tawaf menonton drama korean city hunter ! wei. aku da baca la sinopsis citer…

City Hunter !

Image
Good morning beautiful love! Assalamualaikum ;)
Waaa. Da beberapa tak update blog kan :P rindu tak? Rindu tak? ;) ok. Sorry sangat-sangat sebab tak update. Cuti dengan meriah kat umah :D, blogwalking pun cuti sakan. Hehe. Hey, just now aku tengah nak menghabiskan tonton drama korean. City hunter ! Wehuu. Lovely anak buah kata drama ni best. So, duduk kat umah bercuti, tawaf city hunter sampai lebam biji mata :D da..da..nanti aku yupdate lagi ya. ;D

al-fatihah

Image
assalamualaikum peeps..

pagi ni buka akaun facebook. nampak status kawan lama. kawan lama yang da lama tak bersua muka. ;) since abis spm, terus lost contact dengan sofia. then, jumpa balik dekat facebook. tengoklah kecanggihan dunia sekarang kan. boleh je jumpa balik kengkawan lama dekat facebook ni. sebut pasal tu. i wanna say salam takziah buat sofia. sofia is my bestie zaman sekolah menengah dulu. we are always together. tapi tau-tau je la kalau da berpisah kelas. rasanya tahun ambik pmr kami tak bersama lagi. i mean, hubungan da tak rapat. sampai la ke spm. cuma kalau terserempak dekat tengah jalan nak pi masuk kelas, baru la bertegur sapa. oh gosh, rindunya zaman sekolah.


sebut pasal sofia. salam takziah again untuk kamu sayang. nampaknya sofia lost her baby boy. al-fatihah fie. aku cuma mampu berdoa agar dia tabah menghadapi dugaan ini.

al-fatihah..

colgate slimsoft superslim !

Image
assalamualaikum dan selamat tengahari peeps !
ada yang baru bangun ke? atau ada yang masih memanjakan diri atas tilam busuk korang tu? aduhai. anak dara teruna plus anak dara orang. bawa-bawalah membangunkan diri ye :D matahari da naik atas kepala da ni. oh. mentang-mentanglah cuti sekolah. sakan nampak honeymoon.  erk. tu yang da bernikah kawen pula. hehe. 
so. da bangun tu, elok la. da gosok gigi ke belom :D belom ?  kalau belom, mari klik SiNi tengok apa pasal aku suruh korang gosok gigi sekarang juga !


dan tahu tak korang. 
berus gigi dari colgate punya 4 warna yang cool ! (woooowwww)
Nuffnang ajak korang pi beli colgate tengahari buta ni. hehe. (tak de la :D)
ada manusia suka colgate. ada juga yang suka darlie.  ada juga suka kayu sugi. ;)  tak kisah la yang penting korang kena rajin gosok gigi.  kalau tak, lari 100 meter ke belakang la kengkawan tepi kiri dan kanan :D

senarai blogwalking cuti sekolah update

Image

tweet-tweet !

Image
assalamualaikum dan selamat pagi peeps :)
so sorry. semalaman tak de entry baru :D but todays, i'm gonna hit this blog again. wa speaking london gitu lor :D  ok. maafkan beta.  memandangkan hari ini adalah hari cuti-cuti sedunia. maka.  mana-mana segmen yang aku follow kemarin lepas,  akan menjadi keutamaan aku terjah pagi hari,  di kala hujan plus berangin dekat luar ni :)  wa. jom secawan kopi panas? :D
so. good morning semuanya ! jom tweet-tweet bersama digi? boleh ? :D
tq cik nuffy ! :)

Segmen Blogwalking Cuti Sekolah

Image
assalamualaikum dan selamat pagi peeps ;)
oh khamis datang lagi ;D  hari ni hari terakhir puan gojes kerja dalam minggu ini. hehe.  ecok puan gojes cuti lagi :P suker la tu !  ok, pagi ni awal masuk ofic. tetiba pula.  so, blogwalking dekat blog mak dara  then blogwalking sama dekat kakak mia aka mialiana blog.  kalau nak tahu, dorang dua bestie !
then, i found this segmen. nice kan banner segmen ni ;)  sweet je. so, i decide join sama benda comel ni ;)

korang yang nak join, boleh je. klik banner okeis !
**blog awak confirm ringan syg. cepat je masa nak buka tadi :)

Mimpi Cinderella ;)

Image
Assalamualaikum peeps ;)Anyone dekat sini yang menonton mimpi cinderella? Tv3, setiap selasa jam 9.00 malam? ;) sapa tengok, oklah. Boleh juga sharing apa yang menarik ;p Mimpi Cinderella Mengisahkan Saleha (Eina Azman) yang selalu dibuli ibu tiri (Sharifah Shahora) dan 2 adik tiri eina di kampung, Iza dan Ita. Saleha mengimpikan hidup senang di bandar, dia kemudian dapat bekerja dengan cik Lorna (Zarina Af). Lorna tak suka gaya Saleha yang masih kekampungan, dan mengupah pembantunya Lokman untuk mengubah penampilan Saleha.Adakah Saleha akan berjaya tinggal di bandar dengan senang lenang, dan dapatkah dia bertemu dengan lelaki pujaan yang kaya raya.Saksikan Mimpi Cinderella di slot Lestary.
Kredit to sis nuriz ;)Nur eina azman, 17 years old, spm !

Love rain ;)

Assalamualaikum peeps ;)Syukur alhamdulillah. Kota kinabalu, sabah di basahi dengan hujan. Syukur. Cuaca belah tengahari tadi, jangan katalah. Memang panas. Nak lelap mata dengan tenang pun memang tak dapat. Nampaknya mimpi nak sampai ke bintang tesekat di tengah laluan :pTak boleh nak tarik selimut da....:)
Ecok kena masuk keja lagi. Jumaat da awal2 isi eCuti ;)

RA Segmen : Jom Follow dan Click Earnings

Image
assalamualaikum again peeps ;)
wa. hari ni bersuka ria sakan erk buat entry. tau-tau je la ecok cuti ;) lagi pun aku kan super duper librarians rock yang memang free memanjang :D (konon!)  ok. jangan sibuk hal aku pula. ni nak bagi tau korang. mari sini sama-sama join segmen dari RA di pendekkan nama menjadi nina sahaja.

korang yang nak join boleh klik banner cik katak atas tu k cik katak kan? hehe
nak tag : mieya / linda / nyue
psst : nina, kita selesai dengan tugasan klik2 awak tu. :D

CashOut Kali Ke 5 - Terima kASIH Nuffnang !

Image
assalamualaikum peeps !
pagi ni senyum sampai ke telinga. bersemangat tengok earning naik lagi. syukur alhamdulillah. terima kasih bebanyak nuffnang. :) duduk diam-diam dekat rumah pun, aku masih boleh earn something dari blog dan nuffnang. thanks so much ya. syukur alhamdulillah kan ;) naik sedikit dari yang entry CashOut Kali Ke 4 - Terima kASIH Nuffnang ! sebelum ini ;)




terima kasih nuffnang ! hurm. tak nak cash out lagi, tunggu seratus. boleh? :D

iPhone 5 Gadget Impian Peserta Terpilih !

Image
assalamualaikum peeps !

syukur alhamdulillah. puan gojes tersenarai dalam peserta pilihan segmen iPhone 5 gadget impian peserta terpilih by cik Denaihati blog. remember entry segmen iPhone 5 gadget impian yang pernah aku tulis dan join sebelum ini? itu dia. i was there. tak sabar nak menanti tugasan seterusnya. harap-harap tak la sesusah mana ya cik Denaihati :D






senarai pilihan ;)
52. its me !
korang yang telah join sama. boleh cek la blog-blog engkorang sekarang. selamat berjaya semuanya ;)

Berbahagialah Wahai Wanita ;)

assalamualaikum dear peeps !

Siapa kata jadi perempuan itu senang?

Perlu tutup sana, tutup sini,

Cuba lihat budak lelaki, pakai baju pagoda pun orang tidak bising.

Perempuan. Stoking perlu pakai.

Cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari.

Pasti menangis air mata darah, kerana tidak tahan bertutup semua.

Tetapi, perempuan sentiasa sabar. Tengah panas masih boleh lagi memakai jubah.

Hebatkan perempuan?

Siapa kata jadi perempuan itu senang?

Tiap-tiap bulan, mesti ada penyakit. Hendak pergi kelas pun susah.

Kalau boleh, masa tengah jalan merasakan hendak meraung kerana kesakitan.

Cuba lihat budak lelaki , mereka nampak gembira. Kadang-kadang setahun sekali pun susah dapat sakit, tetapi sekali
sakit, merungut bagai tidak ingat dunia.

Tetapi, perempuan hidup berpuluh-puluh tahun dengan penyakit tiap-tiap bulan, masih boleh tersenyum menyimpan kesakitan yang dialaminya.

Hebatkan perempuan?

Siapa kata jadi perempuan itu senang?

Hati ini Allah S.W.T jadikan sangat …

Nuffnang Premiere Screening – The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 !

Image
assalamualaikum peeps !
sekali lagi Nuffnang bring to us, Premiere Screening ! kali ini The TwilightThe Twilight Saga Breaking Dawn Part 2!
anyone yang telah menonton The Twilight Saga Breaking Dawn Part 1 sebelum ni, kali ini. sambungan dari itu, menyaksikan bella as a vampire ! apa yang akan berlaku seterusnya? macam mana pula dengan baby yang di lahirkan oleh bella di part 1 hari tu? anak dia jadi vampire or human ka? ar.. mari kita nantikan bersama-sama okei !
untuk mereka-mereka yang tak sabar menantikan The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2 di pawagam-pawagam berdekatan korang, korang boleh je dapatkan tiket untuk menonton Premiere Screening movie niyang dibawah olehNusantara Edaran Filem, yang akan di adakan pada masa seperti dibawah ;)

Date: 21 November 2012 (Wednesday)
Time: 9:30pm
Place: Cathay Cineplex, e@Curve

untuk mendapatkannya tiket tersebut korang kenalah buat something sedikit as penganjur say. jom klik sini cepat
good luck !
thanks nuffnang !

Happy Deepavali ;)

Image
assalamualaikum dan selamat pagi peeps ;)

ada yang monday blues tak hari ni? erk. ecok cuti pun korang masih monday blues ke? hehe. jalan pegi keja tadi pun lenggang seketika. tak kan la monday blues lagi kan :D dari korang monday blues bagai, mari sini blogwalking dan klik apa yang patut dalam blog gojes ni. lagi berfaedah :D

ok. good morning again ! pagi ni bersemangat pula nak make a entry. sebab, aku tak de kerja ! wehuuuu. library ada meeting. so librarians kena duduk lepak tempat lain. so, kerjanya ada blogwalking dengan jayanya ! :D dan sebut pasal itu. i wanna say, a happy deepavali to those yang menyambutnya.


Happy Deepavali semua ! Yang tak tahu apa itu Deepavali macam aku. selain tahu ianya adalah masa untuk bercuti sakan, mari sini baca sedikit tentang Hari Deepavali ;)

Hari Deepavali (Bahasa Hindi: दिपावली, Bahasa Tamil: தீபாவளி) juga dikenali sebagai Diwali dan Divali (Bahasa Hindi: दीवाली) merupakan perayaan yang disambut oleh semua penganut yang beragama Hindu di selur…