Posts

Showing posts from September, 2012

Cala Qisya Design

Image
assalamualaikum peeps!

ada tak aku bagitau korang yang aku kuno bab-bab fashion? :D tak reti nak berfashion bagai artis. tapi hati tetap perasan bagai artis bila nak ke mana-mana :P tak tipu! ahahaha.

i'm adore with our fashionable bloggers out there. mereka sangat pandai berfashion. evendo lepaking dengan kengkawan pun, mereka still cantik bergaya. pakai je la apa pun, i still adore with them.

sebut pasal fashionable bloggers. i love Cala Qisya design. yup dekat bawah image tu ;) sangat simple mimple dan their fashion sesuai dengan usia remaja or usia macam aku (gosh age! hehe) using that design. ok, again my english sangat teruk!

see, cantik kan. i told u :) ok, memandangkan aku suka dengan fashion di legasi sekarang ni. mean, aku kan bertudung. dan pemakaian tudung sekarang bukan macam dulu. pemakaian tudung sekarang sangat terbuka. dan kadang-kadang, ada juga mereka yang memakai tudung tapi tak sesuai dengan baju yang mereka pakai. kadang, pelik juga. i mean, jangan jadikan pe…

Layari Mad Market by Hanis Zalikha at Tonton.Com.My!

Image
assalamualaikum peeps!

dan selamat berhari minggu for u'ols ;) just now, i'm done with my suami. of coz la. tak kan suami korang pula. hehe. suami dapat call semalam, kena prepair nak ke ranau, sabah for their kerja, of coz. for one week! warghhhh. seminggu. oh ok. seminggu macam-macam boleh i buat tanpa suami di sisi. hehe. terutamanya, surfing di waktu malam menjelma. wehuuu!! dan pagi ni da gerak ke kionsom first untuk bbq company suami, then baru ke ranau, sabah. semoga perjalanan suami di berkati olehNya, selamat jalan dan selamat sampai ke destinasi. amin ;)

ok for now, i starting with Hanis Zalikha. hehe. Hanis again? :D ok, akteli, i'm adore with her just right now. it because program yang tengah beliau mengacara ni. Mad Market! jalan-jalan pi tempat shoppin yang best, dengan harga yang berpatutan, pi cari makan yang tempat korang tak tahu, pi tempat spa yang menarik dan best. which is, aku suka shoppin benda-benda yang aku rasa nampak cantik je, then i will grap. …

Our hujung minggu

Image
assalamualaikum peeps!

if Hanis Zalikha week end lepaking dengan their family, aku juga punya cerita sendiri di hujung minggu. kiranya weekend aku seperti pita rakaman. dia akan sama seperti minggu lepas dan minggu yang telah lepas. aktiviti aku sama je aku rasa. bangun pagi sabtu, kemas suami nak pi keja. memandangkan suami bekerja on sabtu. then, kalau mata masi memanggil nak panggil beradu lagi, mula la menyusut kat tempat tido :D



da bermalas-malasan, bangun pagi memang ar kena cari makan pagi. selalunya kakak ipar da siapkan. but sometimes, masa ni la makan apa sahaja. maggie pun lantak je. bebas! wehuu. so, tak payah nak fikir apa-apa. sebab our family, tak kisah makan apa sahaja. janji halal sudah ;) then. masa untuk basuh membasuh. as usual. mandi dan lunch dan layan hindustan jam 2.oo petang pula. tak layan hindustan, adalah terselit surfing kat situ ;) as usual juga.

petang, suami balik, layan suami pula. then makan malam. then duduk lepaking dengan sepupu-sepupu dan anak-ana…

Klinik Sihat

Image
morning and assalamualaikum peeps!

when i say hari tu i da okei, but sebenarnya i da okei dari demam. but tak okei sepenuhnya dari batuk i alami till today. then bila da lama bertahan sebab sombong nak jumpa dr. cinta, makanya kemarin petang lepas je keja terus jumpa dr. cinta :D makanya, jadilah seperti apa yang korang nampak kat bawah tu :D sapa suruh degil sangat bagi tangguh-tangguh sakit tak nak jumpa dr. cinta ;)


makan jangan tak makan 

ar, my bekfas this early morning ;)

suami bekfas :D

Catalyst Produk

Image
assalamualaikum peeps!
oh eyap. memang aku rasa, aku la manusia paling terlast di abad ini yang kena dan harus memakan suplement something. see my gambar-gambar kat bawah. jika korang kata, aku mengambil suplement tu ke skg? jawapan aku 'ye' dan ye aku la paling last tahu pasal vitamin selain pemakanan seharian yang aku makan :D
neways, tentang catalyst ni memang aku pernah baca sebelum ni. dan yang ini ada stok ke dua aku. yang first agak malas nak buat review dan makan pun tak menentu. sebab aku bukan jenis manusia yang harus pack makan itu dan ini. selain kena bising dek suami, aku dengan muka selamba menjawap, 'ye, kejap lagi ayang makan' alih-alih...tak makan pun. tunggulah aku rajin sikit baru aku meringankan makan benda tu ;D 
but now, memandangkan aku rasa perlunya pengambilan vitamin sampingan, aku continue balik ambik suplement ni. baik or tidak, aku tolak tepi. sebab, aku jenis manusia bukan hanya nak baca risiko benda yang tak baik. aku nak yang bebaik sah…

REPORT! Attending Program Lalulintas Shell Peringat Negeri Sabah 2012

Image
Good morning and assalamualaikum peeps! ;)
Ok, just now i otw ke program atas tu. Dekat tg. Aru, kota kinabalu sabah. Pagi pagi lagi sibok nak mengupdatekan diri :D memandangkan i nampak gojes today (Perasan!) dengan berbaju biru, jeans biru, shawl biru dan kasur biru :P oh sibok update dari mobile phong je. Easy way easy come kan :) itu gunanya ada mobile phong sanggih. Kekekek..
Neways, today is hari sebenar. Kamis hari tu, ada ujian bertulis on this program. Student bukan sikit. Banyak dan ramai :) but yang tu nanti la aku update lagi. Stop dekat sini dulu sebab tak nak poning kepala make entry dalam perkhidmatan awam begerak ni ;) selamat bercuti readers!

Morning mr. friday!

morning peeps and assalamualaikum ;)

for followers yang sudi follow blog gojes blog evendo i tak kenal korang, thanks so much again. untuk kesian kali, blog ni tak la se femes mana. dan apa sahaja yang i tulis dekat sini, semuanya adalah dari naluri hati yang paling dalam empunya blog. dan mungkin ada perkataan yang tak sesuai digunapakai, i minta maaf. jejak jejak korang yang aku tak balas lagi till now, todays, minta ampun minta maaf. free giler nanti i balas balik jejak korang. sure punya.

oh, lagi satu. sometimes ada shoutmix yang i tak dapat nak tgglkan jejak, atau jejak korang tak diketahui sebab url korang tak put at my pusat pengaduan tu, then i memang tak dpt nak menolong nak balas jejak korang :D so, please please, letak url ya sesayang semua :) wa. gitu.

erm. nanti jumpa lagi. bai!

Agnes Monica - rapuh [HD] Ost drama Kau Yang Terindah

Image
assalamualaikum peeps!

just now,i duduk dekat cyber. bukan suka suka hati duduk sini, tapi ni je la tempat selain tunggu encik suami yang paling best dan memang berbaloi baloi la. selain boleh bersuka ria dengan klik ikan nuffy korang yang sempat aku jejak tu, dan boleh layari youtube dengan laju. memang best. hehe. tapi sometimes, duduk cyber melayari internet tak best juga. sebab kat sini, cyber selalunya budak budak yang masuk. tak lain, beperang sesama kawan main game perang. tak reti aku, why their parents tak kawal anak anak mereka ni main masuk sini. tak faham aku. huhu.

so, i sharing dengan korang, video music rapuh by agnes monica, which is ianya adalah soundtrack drama kau yang terindah yang mana hari ini 20.09.2012 adalah episod terakhir drama ni. hehe. so, enjoyed mendengar k ;) oh, i da ok dari demam. thanks for caring and asking bout me linda ;) lagu ni best!


Sakit Tekak dan Mata

Image
assalamualaikum peeps :(

just now, aku rasa tak sihat lagi. kemarin petang telan dua biji panadol activefast. supaya cepat sikit hilang sakit tu. tapi, since tengahari tadi, rasa macam tak sihat pula. rasanya tonsil kot. sebab batuk macam da berlalu pergi. nak kata ada kahak lagi, tak tahu la pula. tapi sekarang ni ada something dekat tekak aku yang membuatkan aku memang rasa tak selesa.

bayangkan nak telan air pun rasa pedih semacam. tonsil kan? dan mata pun memang da berarak mendung sama. pagi tadi sekejap je duduk depan pc. nasib ar library ada one our staff pakai for taklimat. so tak dapat nak mengadap pc. at least, mata rehat seketika. tapi sekarang ni mengadap pc pun rasa macam nak letak kayu macis kat situ. uwargh!! sakit apa ka aku ini. nak demam rasanya. nak kata tanda tanda preggy, mungkin ya. tapi, memang tak preggy pun :D

ni kalau tak elok lagi malam or subuhnanti, confirm aku ambik cuti. bolehkan bos? (T_T)

sekian sampai sini sahaja entry hari ni ye. memandangkan tuan blo…

happy week end mr sunny!

Image
assalamualaikum peeps!

masa untuk godek godek apa yang patut kat sini. its gonna be a long long time. in malay, ia akan menjadi masa yang lama :D ahaha. oh my english! sekarang trend, kalau salah sebut in english ke or what ever, mesti ada sebut oh my english! dekat belakang ayat tu. cuba korang try. :D



ok, rasanya nak tukar header or maybe pakai header yang sama but put something kat atas header tu or maybe change terus. sebab tengok blog blog lain punya header, memang super duper cantik dan comel comel. rasa macam erk, boleh tak korang bagi header tu kat aku? :D ye, memang perasan pun.

oh neway, ketika dan di saat make a entry, jiran tetangga belah rumah ni tengah berkaroks bagai. keadaan awan memang mendung. tak tahu la nak jerebu ke tak. tapi rasanya bagai hujan nak turun kot :D oh ni mesti sebab jiran tetangga punya suara tak hebat seperti anuar zain. dan menyebabkan mr sunny segan nak menampakkan diri. main jauh jauh :D

ok edit time! bai!!

episod pertama mad markets by hanis zalikha (promo)

Image
assalamualaikum peeps!

ada yang masih berada dekat dunia nyata ke? ar, mai sini layan episod pertama (promo) program Mad Markets host by Hanis Zalikha. weyuu! episod pertama ada Cik Maria Elena kat situ. bestnye. dua dua pun blogger femes memes. what i love both of them is, mereka sangat pandai berkata kata dalam english! me? oh my english la jawapnya. still learning. orang kata practice makes perfect. kan? :D jom layan!



oh neway, aku lagi tengah menanti if somebody sudi mendonlodkan episod pertama program ni, i mean yang fully then boleh di tonton dengan senang lenang :D but sementara tu, korang layan je la promo tu dulu. bai!

Breaking Free!

Image
assalamualaikum peeps!
jangan gumbira dengan keterlaluan dan melampau pasal hari ini last kerja dan isnin juga akan bercuti ya. berhati hati walau dimana keberadaan korang. dan apa sahaja yang korang lakukan. 

selamat bercuti semuanya! ^_^

a few random

assalamualaikum peeps!

adohai. geram betul dekat line internet dekat ofic ni. tau la free kan. kalau tahap nak update blog je, memang berbaloi baloi la jawapnya. tapi kalau da nak selesaikan hal ehwal peperiksaan staff, memang jenuh juga nak menunggu T_T

so, hello hi dear bloggers! ^^ miss me already? ya. i know. tidaklah aku menyatakan yang aku ini femes memes dan korang harus masuk ke sini kan. yang tu jauh lagi. dan memang tak kan femes memes pun :D

hari ni random sahaja la nak tulis. sebab tangan aku tak mengizinkan nak taip panjang panjang (alasan! tak de idea sebenarnya :D)

oh, pagi tadi seketika cuma bekalan letrik dekat ofic terputus. makanya seluruh ofic di tingkat 7 ni berkeadaan gelap gulita. sempat juga terjerit kecil ^_^ ye la da gelap gulita. takut juga. tau tau je la pejabat ni penuh dengan seribu satu cerita misteri yang ntah bilanya akan terungkai. hehe. baru baru ni pun before cuti hari raya hari tu, adalah lelaki ni terjun dari bangunan centre point kota kinabalu, s…

Shopping Bersama Hanis Zalikha at Mad Market

Image
assalamualaikum peeps!

and i wanna say a big congrats to Hanis Zalikha. empunya blog inibelogsaya.blogspot.com tu kalau korang tak reti reti buat tak tahu sapa minah ni ^^ oh why? sebab telah terpilih menjadi pengacara baru rancangan Mad Market. program shopping travelogue gitu. dia macam program airasia travelogue bersama artis tu. tau kan? jelajah seluruh asia tu. and now turn Hanis Zalikha ni pula. tapi hanis lain sikit, beliau akan membawa kita ke tempat tempat yang paling best untuk shopping ^^ wa kan best. kalau korang yang kaki shopping then kena tahu juga tempat yang paling best shopping adalah tempat yang paling murah dan berbaloi dengan kualiti yang di sajikan. wa da macam makanan pula. :P
so korang jangan lupa saksikan episod pertama rabu ni program ni yang akan di siarkan dekat TV9 setiap jam 10.30 malam. boleh? aku? tengok dekat online je la jawapnya. sob sob. 
taniah Hanis!

Monday Blues T_T

Image
assalamualaikum peeps!

super monday blues datang lagi T_T and aku masih kurang sihat di sini T_T rasa macam nak cuti. duduk rumah bersenang lenang dengan suka hati. tapi, bila dekat rumah seribu kemalasan dan kebosanan asyik bebaringan like orang berpantang after beranak pinak :D so now, aku duduk dekat ofic yang sejuk beku dan menyebabkan mr. flu aku bertambah dari kebiasaan menjadi ke luar biasaannya. makanya mata pun da jadi semacam redup medup ajak tidur T_T uwargh!!! menyesal tak cuti ambik sick leave. huh!

ar, isnin memang hari yang malas erk? sebab isnin kena banyak fikir untuk re cover paper work last week on friday. bagi orang yang tak de kerja. masuk pejabat, just touch up muka sana sini, duduk dan bersenang dan belegar legar like diva miva mungkin tak kisah la. tapi bagi orang yang bz like aku dan tak suka bila tak da kerja, monday blues memang ada dalam kamus hidup! waaaaa. sangat tak sesuai macam begggginnniiii! ok tutup part tu.

so, isnin monday blues. hari ni tak keluar…

Telur ikan

Image
U know what, aku sangat suka makan telur ikan. Tak kisahlah telur ikan goreng tu digoreng, or maybe telur ikan tu masak kari ke apa ke. Yang penting ada ja telur ikan dalam ikan tu terendam dan termasak, makanya aku ngap ngap dengan lazatnya ^^ khasiatnya? Banyak. Tadi ada google sikit tentang khasit telur ikan. Apa kata korang google sama ^^ selamat menjamu selera peeps! ;)

Fatihah Untuk Abah

Image
ok peeps!

musim minggu pertama hari raya adalah minggu orang nak ke sana ke sini menziarahi sanak saudara kan ^^ ala, aku pun sama. makanya dengan itu i just wanna say, anyone yang banyak ketinggalan drama drama keluaran tv3 sepanjang minggu raya pertama tu, korang bolehlah tengok dekat youtube. ^^ just search kat situ. memang ada. just now, aku tengoh habiskan tengok drama Fatihah Buat Ayah. ni nak tengok sebab ada faizal hussin kat situ ^^ hehe. memandangkan faizal hussin ni da jarang sangat berlakon sekarang. so, ianya wajib tengok. lebih lebih lagi ada si nani aka armani kat situ. nani pun best je berlakon. selamba je belakon ^^

Status Non Glitterati da Berubah ke Glitterati (Thanks Nuffnang!)

Image
assalamualaikum peeps!
till today, i'm not peling well. sound batuk pun lain macam T_T  mr selsema pun masih sudi nak menemani diriku. ntah bila nak balik umah sendiri, ntah! see. nak tulis entry pun tak de mood. blog sunyi sepi beberapa hari T_T
aku akan cuba update seada mungkin je la jawapnya T_T ye. hehe. ok, hari tu kata payah nak jumpa coding ads nuffnang kan. tapi, bila da google punya google. search punya search, nak dapatkan coding ads tu, korang kena update survey dulu. baru dapat coding tu ^^

thanks nuffy! thanks picha ^^ pinjam from google :D
ok. before that, beberapa hari tak jumpa coding tu. blog sepi tanpa iklan nuffnang. menjadikan status Glitterati berubah ke Non Glitterati. SEDIH! ye la, da payah payah nak dapatkan status tu, tup tup bertukar ke non pula T__T
ok, lepas tu nak letak iklan tu pun satu hal. macam tak sama je dengan sebelum ni. masalah lagi. then aku google pakai coding yang sedia ada yang otai otai bagi. yang penting letak. tapi risau juga kalau k…

Demam!

assalamualaikum peeps ;(
just now, aku tak berapa nak sihat. bukan hari ini bermula. tapi da masuk hari ke tiga today. segala deria rasa telah mula hilang since pagi. bayangkan makanan lazat lazat depan mata telah dimatikan dengan deria rasa yang hilang dek kerana mr selsema datang menziarah :( harap harap tak lama. sebab aku rasa da mula nak tidur sepanjang masa today.
memandangkan minggu ni kata nak abiskan 5s dan kotak kotak berlambak depan mata, makanya segalanya akan terbantut seketika. sangat sangat tak suka selsema datang! semalam da tidur awal, then dek kerana batuk berterus, tengah malam terbangun juga. huhu. ianya sangat sangat menganggu ke sedapan tidur kan? ^^ nak mimpi mimpi dengan indah pun serius terganggu :P
ok, aku stop kat sini dulu sebab tak tahan nak mengadap pc tradisional ni. bai semua!

Langkah Linda Blog Al-kisah Majlis Pertunangan

Image
hello peeps!
istanbul aku datang ^^ entry khas nak buat untuk cik linda. empunya blog langkah linda ^^
taniah buat cik linda, telah selamat menjadi tunangan for encik raja, super duper kekasih hati cik linda ^^ semoga persahabatan yang telah lama terjalin, di ikat sudah menjadi tunangan dan bakal akan mengeratkan lagi dengan hubungan suami isteri (insyaAllah) akan kekal hingga ke hujung nyawa. kenapa bukan ke anak cucu? hehe. ar, tak nak la pula kalau da bercucu then stop sampai ke sana. haruslah sampai hingga ke hujung nyawa plus nafas terakhir okei ^^
oh, dia sangat super duper gojes kan? ^^ i love her pinky colour okei!
see? i told korang kan. dia sangat cantik ^^ anyone yang nak tahu about cik linda dan kisah di sebalik majlis pertunangan beliau, come klik SiNi
dengan pesanan penaja, waaa tak sabar nak tahu citer bab nikah kawen pula ^^
psst : linda, lupa nak minta izin pinjam gambar ya ^^

Tumpang Lalu Cik Purple

Image
assalamualaikum peeps!
jawap, jangan tak jawap salam tu. bedosa tak jawap :D ok, baru balik dari breakfast ni. breakfast as usual la dengan cik puan mimi. port pun tempat biasa. tapi hari ni tekak memang tak sesedap rasa. tanda nak batuk or selsema dalam few days maybe. lepas ni wajib ar cari kembang semangkuk setaman segala. insyaAllah, minum tu sakit tekak plus kahak duduk betengek dekat tekak tu hilang. ^^
anyway, hari ni niat memang nak skip bekfes sebenarnya. sebab sat lagi around 10.50 am macam tu ada jamuan dekat ofic. which is, ada pertandingan hiasan pejabat yang paling cantik sedunia la macam tu. so tahun ni tak tak tahu la jabatan mana yang akan menang agaknya :D tapi kalau tengok hiasan jabatan aku tahun ni, memang simple mimple. mungkin sebab tahun tahun sebelum asyik tak dapat nombor satu kedepan jew. asyik la nombor satu ke belakang :P
so, nanti aku update lagi bout this okei ^^ and yup. untuk si visitors yang sudi masuk mai blog gojes blog, thanks so much!  teruja dap…

super duper librarian's

Image
assalamualaikum peeps!
aduhai. hari ni sangat sibuk. sibuk nak habiskan kerja kerja untuk arkibkan buku pusat sumber ni. sakitnya kepala nak menyelesaikan dengan secepat mungkin. due date jangan cakaplah. nasib dapat bos sebaik mungkin. kalau tak, kena overtime sorang soranglah dekat pejabat ni . huhu
but now, syukur alhamdulillah. almost done. hopely dalam minggu ni buku buku yang berada depan mata ku ini boleh di keluarkan dari bilik ni dengan sesegara mungkin. tak nak da mengadap buku belambak depan mata yang memang tak akan di usik pun lagi ^^


so. ecok will be another day continue make it done. then, malam ni wajib kena tido awal. sebab mata pun da pedih semacam. giler! dari pagi mengadap skrin pc sebab nak key in title title buku. plus rekod. ecok lusa senang nak cari buku yang di arkib kan ni. kalau lah di cari. mmm. so, lepas ni i will continue editing my pusat sumber '5s' memandangkan hari tu, hanya dapat dua bintang dari bos. syukur jugalah dapat bintang. dari tak de…

Mr. September

assalamualaikum peeps!And hello hi mr. September ^^ sedar tak sedar kita da berada di bulan september kan. Itu bermakna kita punya tiga bulan lagi untuk melangkah ke tahun baru tahun 2013. Jika tahun ini rezeki hanya setakat itu sahaja, bersyukurlah. maka mari kita menadah tangan dan berdoa untuk tahun hadapi, rezeki insyaAllah mencurah curah ^^ insyaAllah, amin.Just now, aku baru balik dari hospital likas, of course kota kinabalu, sabah. Teman sepupu yang demam selesema. Kesian juga tengok mengigil dari petang tadi. So, teman beliau sat. Suami drive. Tak boleh juga aku nak drive, tak pasal pasal lain pula arah tujunya :DSediamaklum, hospital jumpa bemacam macam manusia. Tengok wayang tadi, dialog mamat tu cakap dia tak suka hospital. Why? Sebab, hospital banyak orang mati. Hehe. And dapat mesej dari tira. Tira bekas praktikal dekat ofic. Aunty tira berada dekat hospital, canser. Baru peringkat awal katanya. Thanks god sebab dapat kesan awal. So chemo akan dibuat. Pray for aunt semoga…