Posts

Showing posts from June, 2012

helo sabtu malam ahad!

Image
helo fellas!
malam ni tak tahu nak tulis apa. say nak say hi! hi sabtu malam ahad. suami and anak² buah dan kuzie² bz tgk majalah 3. nampak gaya, malam ni tak de nak post panjang² dan lebar²nya entry. just say hi je la untuk korang. oh, lagi satu. i tengah layan cara make up yang sangat simple. rasanya puan²/cik² kenal dgn blogger ni. cara dia make up pun simple jew. then, i sharing dgn gegurl ya. good nite!

12 Aplikasi Percuma Wanita Perlu tahu dan ada!

helo fellas!

i'm sharing with others aplikasi percuma yang mana wanita harus ada. which is, for wanita yang sibuk dengan kerjaya dan sukar nak imbangi antara urusan kerjaya, peribadi also rumahtangga. mungkin korang boleh try on this.

1. Dropbox
Dropbox mampu mengakses dokumen, foto, video serta menyimpan maklumat. Cara mudah untuk berkongsi dokumen secara berkumpulan. Aplikasi ini amat sesuai untuk wanita bekerjaya yang sibuk.

2. Evernote Gunakan iPhone untuk ambil atau copy gambar, rekod suara dan tulis nota. Segala urusan anda, akan terus dicatatkan di komputer rumah atau pejabat. Evernote ibarat diari catitan perjalanan harian anda.
3. Fruit Ninja Hiris buah-buahan ala Ninja. Permainan ini ideal dikala waktu lapang sekadar menghilangkan tekanan. 4. Ace Budget2 LIte Jejaki perbelanjaan bulanan dalam bentuk format mudah dibaca. Bagi yang boros dan kurang bijak berbelanja, tentu sekali anda amat memerlukan aplikasi ini.
5. Nike Trainig Club Teringin mempunyai jurulatih senam tetapi t…

helo friday!

helo fellas!

assalam jumaat sama buat korang. hepi giler sebab ofic da senyap seketika skg ni. bos ntah ke mana. ke hulu ke hilir as usual sebab tak boleh duduk lama dalam ofic beliau :P kengkawan lain kuar pi our pusat pembelajaran which is, tempat kursus semua kat situ. mean internal kursus. so, ofic memang silent killer. tapi tak sunyi sepi pun sebab aku suka dengar mp3 song. so, pasang lagu liyana jasmay cinta bersatu. duduk diam diam update blog :P

oh ya. kat our depart ada student praktikal baru. yahoo! nama dia adi yanto or kalau korang tgk dia look like arwah sudirman, penyanyi kebangaan kita semua. and sgt comel dan punya suara yang kecil and almost tak boleh dengar apa dia cakap. kena cakap, ar, apa, apa kau cakap ni. kena tanya balik apa yang dia tanya sebab memang tak clear dan kena faham betul betul apa sebenarnya yang dia nak cakap :P ahaha. ok, tak pe. so for adi. selamat menjalani latihan praktikum kat dewan bandaraya kota kinabalu. so, kita akan jadi geng for two mont…

selamat malam chenta

Image
helo fellas!
selamat malam untuk kamu ya! mata da nak bw tido. ecok kita jumpa lagi tau. sob² ;)




kredit to: saranghae012 blog ;)

Seminar Kesedaran, Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan 2012

Image
helo fellas! 
i'm free now. whats new bout me?! lagak artis siap nak update status terkini pula :P ok, kemarin da lepas satu kursus besar, kerjasama dengan pihak niosh before ramadhan menjelma then duduk diam² kat ofic, berlangsung dekat tingkat 3, grand borneo hotel kota kinabalu, sabah. ye la, da aku duduk sabah, mestilah buat kat sabah :P. melibatkan kakitangan seluruh dewan bandaraya kota kinabalu juga dan ada tiga pihak berkuasa tempatan sekitar kota kinabalu yang turut sama on this seminar. rasanya pagi tadi ada kot dalam berita wilayah rtm1 ;) 
urus setia tip top hensem dan macho man. also the ladies² bagai lagak pekerja hotel da. seriously yes. kalau ada yg tak perasan, our bahagian latihan staff memang tak nampak mcm gomen staff da. look like pekerja hotel yang tunggu vip² datang masuk dewan sebab ada urusan rasmi. blazer yang sama, tie yang sama dan skarft yang sama :P

the puan gojes yang tak gojes mana pun with my own blazer  dan telah nampak spt pekerja hotel!

and yang…

terima kasih ya Allah

Image

overtime dan payslip

Image
helo fellas..
hari ni penat giler. selesai kerja-kerja mengira kertas saman for program lalulintas shell dekat pantai tanjung aru, pack barang terus masuk ofic. siapkan nota kursus pula untuk para peserta on tuesday ni. balik tadi da dekat jam 4.oo petang. itu pun sebab ingatkan ali, our depart driver nak balik kampung kawang semula. so, kesian juga kalau dia balik lambat gara-gara nak hantar aku balik umah ;). so, thank so much ali. and i selamat sampai umah.


kengkawan yang rajin :P sebut pasal keja, i decide nak ambik banyak mana overtime. sebab, i perasan bila basic da naik, overtime pun naik sama. so mean, berbaloi jugala kalau ot and hujung bulan tgk pay slip, ada lebihan sikit :P so, decided nak ambik ot dgn byknya before raya menjelma. boleh gak buat belanja. mesti bestkan ;) oh. sebut pasal raya. teringat banyak benda. nnti kita cerita lagi.

lisa surihani (gambar)

Image
comel!




dynas family #baby i love u

Image
oh mai gad. dynas so cantik evendo tgh preggy. see, anak dia pun comel like her. so cute kan ;) ecok baby da besar boleh tgk kakak cium perut mummy. cium pasal baby kat dalam. hai baby! :D


kredit to abg nara blog

serius nak gambar mcm ni :D

#post random number sebelas

syukur alhamdulillah. bersyukurlah disetiap percakapan dan apa sahaja yang kita lakukan. bersyukurlah dengan mengucapkan alhamdulillah, memadai ;) perut da rasa kenyang. hati pun gembira. ar, bersyukurlah dengan rezeki depan mata :P now masa nak rehatkan minda kat sini. jam pun da berarak ke lunch time :)
hey hello fellas! mengada² betul. hehe. ok, syukurla acara penutup pertandingan badminton baru je selesai bentar tadi. thanks for penganjur yang rajin dan gagahkan diri buat penutupan siap makan² lagi. yang best is siap dapat hamper lagi. tu bagi yang menang je. yang kalah ni, tutup mulut jangan banyak cakap! ahaha. 
for my bos. taniahla bos! hamper boleh sharing kan. hehe. next year insyaAllah, jika belum diizinkan preggy lagi, boleh lagi turun padang bertanding dengan gagahnya :P ala, tu pun nasib² je kalah. hehe. hamper bos da masuk dapur ofic. terima kasih bos ;)

Yana Samsudin Cemburu DENGAN Shaheizy Sam

Image
apa lagi nak dicemburui kalau masing masing suda berada di satu tahap yang sudah mampu dibanggakan? tak guna nak cemburu pong. memang sam encem dan yana comel giler. tak kan la nak cemburu pasal sam encem :D
ar, propa je. baca betul betul kat sini why Yana cemburu dengan sam okei :P


oh mai gad! jgn peluk rapat rapat :D

BERITA PANAS : RM8OO.OO DALAM MASA 10 HARI!

RM8OO.OO FOR 10 DAYS! RM8OO.OO FOR 10 DAYS! RM8OO.OO FOR 10 DAYS!
ok, tajuk memang da sediamaklumlah. mudah kan? memang mudah pun kalau takat becakap nak dapatkan rm800 tu. kalau aku pun, pejam mata je boleh je cakap,'wei mudah tu nak dapatkan rm800 dalam masa 10 hari' huhu. tapi, nak dapatkan for the real life ni, korang ingat senang ker? nak tunggu one month nak dapatkan gaji for 800ratus pun kena tunggu. apatah lagi nak dapatkan rm800 for ten days. ahaha. lawak la. 
tapi, korang jangan cepat menuduh benda yang tak berasas ye. itu semua perlukan usaha. memang mudah jika kita ada usaha dan yang penting is kerjasama. dan yang important thing tuan entry kata, kena jujur sama! harus ye jujur :D
korang kalau nak rm800 dalam masa 10 hari ni, korang patut read kat sini. i'm sure giler korang suka punya! lebih lebih si tuan blog yang punya akaun churper! jom cepat baca ;)

nuffnang uniques visitor

Image
morning blog,
status i dekat wall facebook pagi ni is, i percaya setiap apa sahaja yang berlaku pasti ada hikmahnya. seperti adanya pasang dan surut, juga adanya kemenangan dan kekalahan. dan kita tidak tahu apa yang akan bakal terjadi dimasa hadapan. kot kot nanti german bukan juara euro 2012. hehe :D
ok. pagi ni, aku ada urusan dengan kengkawan. dan i'm not the lucky one sebab urusan pagi ni tidak menyebelahi aku. so, i decide to move on. mungkin ada hikmah kenapa urusan pagi ini tidak menyebelahi diriku. tak boleh nak salahkan sesiapa pun kan. nasih diri sendiri bukan orang lain tentukan. dan i percaya, segalanya masalah punya jalan penyelesaian. cuma aku kena bersabar dan think posifive as i can.
i was siting here and ye la, kena fikir yang baik baik sahaja. tenang dan harus smart think. wa, da mcm guru sekolah pula da. and yup. unik visitor da berubah pula kan. rasa mcm, ya, harus ada pembaharuan untuk kebaikan. sapa yang da cek nuffnang pagi ni? atau aku yang terlambat cek.…

dearest bapa

selamat hari bapa buat bapa, ayah, abah dan para abah² blogger kat luar sana. 
buat arwah bapa, selamat hari bapa untuk kamu. honestly, tidak ada satu hari pun tanpa aku tidak mengingati dirimu. evendo kita telah dipisahkan dengan dua alam yang berbeda, tapi itu tidak bermakna aku akan melupakan dirimu yang aku rasa, engkau tidak pernah tiada untuk aku. bagiku, engkau sentiasa ada. tidak di depan mata, tapi engkau sentiasa ada di mana². dirumah mama isteri pertama, atau dirumah isteri kedua bapa.
oh peliknya perasan bila sukar atau tidak mungkin menerima engkau telah tiada. tapi, bagi aku. engkau sentiasa ada. tapi engkau lebih spent time dengan adik² side isteri kedua bapa. tak pa. i dont mine too. mereka lagi perlukan bapa. :) and yes, evendo kita tidak bersua muka. tapi aku tahu, engkau sentiasa ada, ya. itu sudah pasti. 
selamat hari bapa untuk mu dan yang pasti is, tempat mu tidak pernah dan tidak akan mungkin diganti oleh orang lain. walaupun anak mu kini punya abah mentua yang …

dynas selamat bersalin baby ke dua

Image
kredit to blog dynas ;)

a big taniah for dynas yg da selamat melahirkan baby comel on last friday. congrats sista! evendo da bersalin awak still nampak cantik. suka tgk awak. apa rahsia erk? hehe. oh, hari tu kan ada segmen dynas kat nona. kalau tak silap, segmen ibu yang ala ala cantik turun pula pada anak anak. macam tu la kot. tengok anak dynas yang sulung dynas pun cantik like her mother ;) congrat dynas.


gambar ni i think dynas belum preggy for second babies lagi ;)

puteri impian

aku percaya, semua orang punya impian. impian yang luar biasa dari kebiasaanya. kebiasaan dari apa yang ada di depan mata. aku juga punya impian. kenapa baru sekarang nak cakap pasal impian? kenapa bukan dari dulu atau umur da betambah baru nak cakap pasal impian segala. ahaha. tak pe la, masih belum terlambat bah kan ;)

so, i decide to move on with my new impian for the great and better for my life. so, i listing here what i wanna do. at least, aku tahu aku punya impian yang aku kena kejar sebelum aku ambil langkah seterusnya. ahaha. wa, mcm lain bunyinya. jom!

to be a better person to diri sendiri, to family, to mentua family and of coz to my beloved husband. insyaAllah.duet simpanan. insyaAllah. yang ni, kena pandai berjimat² and ye, harus! kereta. insyaAllah, jika ada rezeki lebih.babies. insyaAllah, ada rezeki. i will be ibu to husband child. insyaAllah. banyaklah berdoa. jangan stress ye yatie :Drumah sendiri. ya. yang ni perlu. mungkin bukan sekarang. tapi, sekurang²nya perancan…

personal blog its too personal!

Image
yup. its me ;)

nuffnang featured blogger 'jezmineblossom'

Image
kan saya da kata, saya jarang menulis tentang nuffnang. sampaikan saya menolak ke tepi mentah mentah email² dari nuffnang :P see, betapa sombong dan angkuhnya dekat nuffnang, yang selama ini saya tahu beliau telah menyumbang dan menjana ekonomi rumahtangga saya di abad ini :D
ok, dan saya tahu saya telah ketinggalan banyak info tentang nuffnang. sampaikan si mereka² yang featured blogger pun saya da ketinggalan. huhu. dengan itu, saya nak kenalkan korang si dia featured blogger jezmineblossom yang nampak kecik tapi punya bakat yang besar.
jezmineblossom.blogspot.com Nuffnang Featured Blogger for the month of May 2012
As a featured blogger for May, WOW, I’m quite blown away for this opportunity. Thanks very much to Nuffnang of course for featuring me…
My name is Jezmine Zaidan and I’m 28 years old. My blog is mainly on clothes that I wear daily, and it’s on the colourful side, because I believe that the way you dress reflects your personality. I’m quite a bubbly person (when I’m n…

blog tanpa nuffnang

assalam dear readers ;)

saya tahu saya jarang tulis tentang nuffnang. penjana ekonomi rumahtangga di abad ini :P dan saya tahu saya jarang nak edit survey kat dalam nuffnang akaun tu. yang saya tahu, tengok how much can i earn tiap hari isnin selepas jam 11.oo pagi :P hehe. mcm tau² je kan bila masa nak cek kan ;)

and saya nak korang tahu, sejak beberapa hari ni, earn tak tahula nak kata macam mana. nak kata tak naik², memang tak naik² pong. kadang² rasa macam frustarting giler sebab earning tak naik². uwargh! apasal? tu la saya kata, mungkin disebabkan saya tak edit selalu tang survey tu. mmm. mungkin itu salah satu kan.

ye la. memang salah satu pong. sapa suruh malas nak edit survey :( ok, saya minta maaf ye nuffnang. awak jangan merajuk dengan saya tau :P lagi satu is, saya tahu menjadi kemalasan telah melanda untuk berjalan bersama² blog. erti kata lain blogwalking. saya tak tahu kenapa perlu blog tu berjalan. saya tak nampak dia punya kaki yang cantik seperti saya. werk, muntah h…

Sinopsis drama waris skuel kekasihku seru tv3

WARIS merupakan buah tangan terbaru daripada pengarah berbakat besar, Kabir Bhatia dan garapan skrip oleh Mira Mustaffa, Tommy CT Loh dan Nik Naemah. Sekuel drama tersebut mengisahkan kehidupan Rashad dan Marisa selepas 10 tahun yang tenang bersama anak lelaki mereka Amar. Waris menjadi igauan ngeri bagi Marisa pada suatu ketika dulu kerana dia merupakan mangsa kepada Waris yang memerlukan seorang kekasih dari keturunan Mas Ayu untuk memastikan hayatnya berpanjangan.

More to read? Cepat klik SiNi! :D

Published with Blogger-droid v2.0.4

Sinopsis samarinda ameera tv3

Sapa tgk drama ameera? Bengang betul aku tgk dgn watak zarina. Ish! Menyampah. Mcm nak ku tampar²! Nasib ar lakonan sahaja. Paksa juga minda kanak² ribenaku mengatakan itu cuma lakonan semata². Sapa tak baca lagi sinopsis drama ni, sila la jejari runcing tu scroll kat bawah ye. Kita layan waris skg. Jom tgk sama :D

The sinopsis

Sekuat mana pun kasih sayang dan ikatan sesebuah perkahwinan, namun tidak dapat menandingi kehebatan zuriat terutamanya pertalian darah dari rahim yang sama. Hayati kepasrahan Ameera, walaupun hidup dalam kemewahan tetapi kebahagiaan yang dinikmati akhirnya terjejas apabila mulai terasa kekosongan kerana masih belum dikurniakan anak. Atas desakan ibu mertua, akhirnya Ameera mencadangkan suaminya mendapatkan isteri kontrak untuk melahirkan anak. Apakah tindakan Ameera akan membawa kebahagiaan ataupun mencetuskan pelbagai masalah dalam rumah tangganya nanti? More info klik SiNi

Published with Blogger-droid v2.0.4

Fesyen Baju Raya ala² Nora Danish 2012

Image
jika korang perasan, blog ini more to 100% menggunakan laman web abg nara sebagai rujukan kepada dunia artis. melalui penulisan yang lebih santai dan mudah dan kadang² aku tahu ayat aku tergantung, tapi itu la aku. dengan itu, sekali lagi aku nak share dengan korang, info yang aku dpt dari blog abg nara aku. fesyen pelbagai busana yang di gayakan oleh Nora Danish menjelang hari raya aidil fitri 2012 ini.

more gambar korang boleh tengok kat SiNi. aku memilih hanya tiga gambar dari abg nara blog, yang aku rasa memang aku like super duper dengan fesyen ni. tapi rasa macam da tak sesuai bila aku usefullynya nanti. sebab, aku rasa aku da makin membesar dengan sihatnya kat tang perut :(


mungkin korang yang punya bentuk badan like nora sesuai.  and boleh menggunakan fesyen ni. :) 

Panas! Trafik blog 17k hanya Seminggu!

serius tak tipu pun, baru beberapa bulan dan tak sampai setahun kot blog ni, trafik memang belum sampai ke tahap 17ribu seminggu. blog sapa yang dapat trafik begitu tinggi, aku rasa blog korang awesome la! tak tahu korang buat macam mana sampai dapat trafik light siap jame lagu tu. boleh bagi tips erk?

ahahaha. itu dia. aku pun nak juga kalau trafik begitu. sapa tak nak. duduk diam, buat entri. tak tahu pun sapa datang mai masuk, tut² cek rangking seminggu dua, tekejut beruk dibuatnya dapat trafik mcm tu. tau² je la, trafik ni penting buat naikkan earn nuffy kita sama. mean, benda ni berkaitanla. kena dptkan trafik dan earn naik. simple je kan. tapi, nak mencapainya tu yang sometimes, aku pun kena befikir, how to make it. hehe.

dengan itu, aku nak share dengan korang. the greatest tips dari si empunya entry asal :P klik SiNi cepat! bai. :D

Penangan shah rukh khan

Citer hindustan kalau heronya shah rukh khan, memang tak sah kalau tak tonton :D oh, jangan fikir kita kepala tak masuk hindustan bagai ye. Kuch kuch ho tai hai da masuk 50 kali tengok. Masuk 50 kali jugalah masih rasa nak meraung part sedih medih. Hehehehe

Malam rabu tv2 skg ni selalu je kuar citer hindustan kan. Sapa peminat hindustan or tv korang kat umah tak de astro, pilihan yang sgt ideal nak tgk, ar hindustanla jawapnya :p

Adei, penangan shah rukh khan punya pasal, layan jugalah. Ecok gerenti bangun lambat :p

Good nite semuanya!
Published with Blogger-droid v2.0.4

budu? apa itu budu?

Image
budu!? stupid people! apapasal ko kuangajaq kata bodoh ar!? see, kalau salah dengar boleh jadi lain maksudnya, kan. ada sesetengah orang sabah mungkin ada yang pernah dengar perkataan budu ni, dan ada juga yang tak.

bagi aku, budu bila di sebut, dekat² dengan perkataan bodoh. bodoh means, tak pandai. macam tu la. kalau pemahaman aku tentang budu ni, is bodoh. :D

bengang juga dulu suami kata budu,  aku ingat bodoh. apasal suami cakap bodoh. :P
nak dijadikan story, baru² ni kawan ofic bercuti ke kelantan, bawa balik cenderamata untuk kengkawan, dia bagi keropok dan satu botol kecik.

ar yang ni. gambo pinjam prof. google

oficmate : na yatie. untuk ko.
aku : ok, thanks......erk, apa ni? (sambil pegang botol kecik mcm atas tu)
oficmate : budu la. ko tak pandai makan budu ka?
aku : eh...apa ni, aku tak pandai makan la. tapi tak pe la, thanks ya.

ok, aku bawa balik je la. suami mesti pandai makan. kan semenanjung mari :P

kat umah:

aku : syasya, ko pandai makan ka ni budu? bau lain macam ja. …

izara aishah fair and square

Image
budak budak pompuan yang cantik cantik, i think u should be thinking like budak pompuan yang cantik ni berfikir. da la cantik, pandai pula berkata². tak menyokong mana² pihak itu sudah semestinya jalan yang paling selamat. tapi apa pun, kesimpulan dari dari kes yang aku rasa 'cemburu' punya pasal, tak perlu kot ada perasaan dengki mendengki, cemburu²an ni. budak² pompuan da cantik² belaka pun. da ada nama dalam industri ni. nak cari apa lagi? nama pun da cantik. lakonan pun orang da nampak. nak bawa pula kes perang memerang. kalau da berlanjutan macam ni, rasanya sapa yang rugi erk. diri sendiri pula kan? natijahnya, kurang peminat. peminat pun rasanya da pandai berfikir, kenapa artis tu macam ni, macam tu :P

ops, termekutuk pula sat :P ok, layan more cerita kat blog abg nara aku tu. klik gambo kalau nak baca lanjut :P


budak pompuan yang cantik dan natural cantik :P

kelebihan diri anda?

Image
kadang, kita tak tahu apa kelebihan yang ada pada diri kita sendiri. sapa setuju sila angkat tangan. hehe. suami selalu kata, kita tak nampak apa yang ada pada diri kita, tapi orang lain nampak. ye ke?


kalau gitu, aplikasi facebook kata, kelebihan yang ada pada aku is 'Pandai Buat Magik'. waawawawaa. wei, aku tak reti la buat magik segala! bengong :P

Pesanan khidmat pelanggan

Assalam bloggers!

Selamat pagi semua, I tengah on the way ke kerja ni. Pagi ni jalan tak berapa jame sgt. Ye la, da kuar umah awal, jalan pun lenggang masih. Cuba ar kuar 7.3o mcm tu, sure tesekat dalam jame. Kang sista kata, kalau jame tambah lagi beli roti :p

I just wanna say good morning to u'ols! ;) senyum pepagi and pray everthing today is under control. Boleh? Hehe. Ok, so I stop here 1st. Tak blh nak taip lelama sambil mata mengadap hp and jalan. Kang pening seketika ;)

Psst: hey u, budak budak pompuan cantik cantik suka gaduh gaduh like lofa, tasha dan lyna ke? Tak sesuai ar. Zed zaidi kata 'bakal' sekat tawaran belakon untuk dorg ni. Mmm, macam macam ada dengan zed zaidi ;)

Published with Blogger-droid v2.0.4

sakit pinggang tidak semestinya jumpa doktor!

hey hello hi reader,

kesinambungan dari entry aku yang kemarin² lepas. going to ospital gomen tu. and nak sambung the true story behind la kononnya. jom baca je la.

kuar ofic around 1.oo petang. ditemani suami. oh terima kasih suami, kerana sentiasa ada. kiranya, kau ada aku ada. korang ada ker? :P

ok, lupakan part tu. mengada² seketika. and sampai around 1.45 petang i think. tak tengok jam lagi. sebab nak kejar ambik number giliran. korang tau² je la kalau berurusan dengan ospital ni. kalau sakit perut je nak jumpa doktor, kena ulang alik jumpa mr tan 10 kali baru ar dapat jumpa doktor pakar sakit perut :P and, tunggu punya tunggu punya tunggu. around 2.40 petang baru la number aku dipanggil. itu pun dengan muka yang da mengantuk sebab cuaca dan sebab persekitaran dan sebab aku bosan mengira berapa ramai da penduduk sabah ini yang rajin mengadap muka doktor. aku rasa, doktor pun menyampah tengok ada je manusia² yang kuar masuk kuar masuk bilik dorang tu. ahahaha.

and, korang jangan h…

ospital cek kencing pahit :p

Image
:p aku kat ospital dengan muka yg da buruk like telur busuk sebab da lenguh menunggu ;( hopely, masih ada kesabaran yang menggunung nak menanti ke number aku. Huhu.

Perut lapar! Cepatlllaaaaaaaa number aku dipanggil ;(

Published with Blogger-droid v2.0.4

sakit pinggang bukan kerana mentor 6

Image
hey hello hi fellow's! lunch nanti aku will going to ospital gomen dekat luyang. rasanya ospital gomen dekat kota kinabalu sabah ni ada 3 bangunan. one smc. setahu aku, smc ni separuh swasta separuh gomen. kira semi la kan. satu lagi ada kat penampang, iaitu hospital queen elizabeth. macam nama pemaisuri tu kan? hehe. yang ni menerima kes² kecemasan sahaja. and satu lagi is, opsital likas. kat sini pun menerima kes² kecemasan. tapi yang aku sure is, nak bersalin kena lapor diri kat ospital likas :P ahaha.

ok, so petang nanti around 1.oo pm will pegi ospital. memandangkan sakit pinggang ni da terlalu lama dan memang menganggu perjalanan kehidupan seharian, i decide better jumpa doktor pakar. malas dan penat da bermanja²an dengan suami pasal sakit yang tak pandai hilang² ni. bosan! :D

so, kengkawan. doakan aku dapat result yang okei ye.


ar betul la. sakit kat situ :(

sakit pinggang gara² mentor 6!

Tajuk melampau sangat kalau takat tonton mentor 6 final buat sakit pinggang. Itu mengada²!

Assalamualaikum readers! Entri tak de beberapa hari ni kan. Rindu kat aku tak? Oh, rindu erk. Thanks! Muah². *gatalnye :p

Ok, maafkan saya :p melalut seketika sebab da few days tak update blog ;(

But, it seriously. Sakit pinggang da lebih seminggu, tak baik² lagi. pedih lulu betulla.

Kalau nak kata, kurang pengambilan minum susu, yup memang. Pasal memang aku tak suka bau susu. Susu kacang boleh lagi diterima pakai :p

See, betapa angkuh dan sombongnya dgn pengambilan minuman susu. Skg, da sakit pinggang. Huhu. Silap² nak reput. Wei, simpang malaikat ;(

And gara² sakit pinggang, sabtu lepas suami bawa pi berurut. Sakit gila masa untie tu urut. Satu bilik boleh dengar suara aku jerit. Ala bilik kecil je pun. Tp mcm tak bekesan apa pun. Sebab la ni masih rasa sakitnya. Dan rasa macam tak kurang² pun ;(

Arrrggghhh tension! K la, aku stop kat sini dulu..sebab tajuk entri memang da menjadi kenyataan!…

bored

Image
Ya Allah, how bosan i'm now :( astagfirullahalazim. mengeluh tak tentu pasal dan bukan bukan pula. oh i wish dapat bercuti again dan tak perlu fikir pasal keja depan mata dan boleh bersuka ria like other people. huhu. 

bosan!!

fasha sandha lagi

Image
kredit to fasha sandha facebook
morning readers :)
antara banyak-banyak gambar perkahwinan fasha, aku suka gambar ni. cantik and very simple. nampak pure ayu dan memang awesome la. apa pendapat linda? hehe. then, beruntung ar jejai beristerikan fasha. semoga perkahwinan kedua jejai dan pertama buat fasha, kekal buat selamanya.
psst : payah nak jangka dunia artis sekarang ni. kabarnya, adda adik si rodhi tu da bercerai after 17 hari bergelar isteri. mmm..

duit dimana kau duit!

Image
assalam!

dengan nada marah kat situ (tapi sebenarnya tak pong) bagi salam like lady gagah but not lady gaga. hey peeps! selamat petang semua. i'm done with my minit mesyuarat actually. and ya, i'm free to blogging!!! ye, oh my english! english aku memang teruks and tak tipu memang hancur bertabur. lagak diva nak tulis entry dalam english, tapi bila komunikate dengan orang, senyap 5 minit cari idea nak jawap apa :P


oh, berbalik dengan tajuk. yup, semua orang perlukan duit. serious, tak tipu. sapa yang tak perlukan duit kat sini, sila la let me know kenapa awak tak perlukan duit. kenapa cakap pasal duit? sebab, i suka la. :P

and i wish akan menjadi kaya raya dan punya banyak duit. bayar hutang and teruskan hidup dengan normal.

meaning way, bayar hutang? kenapa berhutang kalau tidak punya duit? ok, itu normal ya. kita sometimes, perlu ada masanya berhutang (sekiranya perlu) untuk teruskan hidup ini. sekarang zaman perlukan duit.seriously, nak dapatkan umah sebijik pun kena berhut…

blogwalking!

assalam!

morning readers :) pagi ni awal pula aku sampai ofic. oh, kan cuti sekolah. huhu. tapi kemarin balik keja, jame pula. rasa macam sama je, tak da beza bila cuti sekolah atau tak. tapi kalau waktu pagi memang rasa happy memanjang je, jalan pun clean and clear gitu. ahaha.

so, memandangkan aku sampai awal pagi hari ini, di hari yang mulia. dan aku telah membalas jejak beberapa blog yang aku sempat tgglkan mesej, u are so lucky indeed! ahaha. pasal aper? sebab, the gojes pepagi lagi da naikkan trafik korang. muhahahaha. oh, nakal kat situ.

kejap lagi nak siapka minit for mesyuarat hari tu. sekarang ni tgh cari idea pula nak tulis apa. hehe. wa, suka hati pula kan. tapi mata ntah ke mana. minda ntah ke mana :P macam mana nak siapkan kerja kalau begini. ahaha. ok, nak sambung blogwalking sat. da..da..

taklimat suruhanjaya pilihan raya 2012

petang readers,

tension ar! tangan belah kanan naik lenguh da. ni gara gara tido time lunch tadi. huhu. neway, pagi tadi aku attend taklimat spr. i think, parlimen akan bubar dalam masa terdekat. tapi yang pasti, mungkin bukan time bulan puasa. ye la, tak kan la nak kuar duty dan public nak kuar mengundi time puasa dengan cuaca yang tak menentu lagi sekarang ni. and, everthing is under control. hehe. oh, neways again, this is my first in my life which is, duty melibatkan hubby bersama. yehuu! biar hubby rasakan, how my feling meling bila bertugas dengan orang lain :P

so, those yang terlibat dengan pilihan raya nanti, aku ucapkan selamat menjalankan tugas. da like pengacara tv pula. hehe. oh, aku lapar! nak kuar cari makan dulu la..ta..ta.

what should i do ost korean drama you're beautiful lyrics

Image
han go ru man kum gu del bo ne myon
nun mu ri na han go ru man kum
gu de ga ga myon to nun mu ri hu lo wa
so nulpo do do son ne mi ro do
da hul su om nun go su ro
gu de ga nun de jap ji no ta go
na nul go ma nit jo

CHORUS
o to ka jo
o to ka jo
gu de ga to na ga ne yo
o to ka jo
o to ka jo
nal du go to na ga ne yo
sa rang he yo
sa rang he yo
mok no ha bu lo bo ja man
gu den dut ji mo te yo
ga su mu ro man
we chi go i su ni
ha ru on jong il
ji wo bo ji man to to o la
ha ru on jong il
i byol ha ji man to da shi to o la
so nul po do do son ne mi ro do
ha nul su om nun go su ro
gu da ga ji man jap ji mo ta go
na nul go ma nit jo

CHORUS
o to ka jo
o to ka jo
ja ku gu de man bo yo yo
o to ka jo
o to ka jo
nan gu de sa rang ha nun de
mi an he yo
mi an he yo
ne ma ri du li shi na yo
da shi do ra wa jo yo
gu de a ni myon na nan dwe ni ka yo
o to ka jo
o to ka jo
na ni ji ku de pu nin de
o to ka jo
o to ka jo
gu de ga to na ga ne yo
o to ka jo
o to ka jo
nal du go to na ga ne yo
sa rang he yo
s…

lagi entry tiada tajuk, sekian

good morning gojes,

wargh! tak tahu nak apdate apa pagi ni. just wanna say, hi! good morning! bai :)

Segmen Senaraikan Blog Anda Disini

Image
Blogwalking
tujuan utama kewujudan blog ini adalah mengumpulkan seberapa banyak blog yang aktif bagi membantu blogger baru dan lama untuk singgah membaca dan blogwalking..
tidak lupa juga untuk bertukar pendapat dan sesi perkenalan selain dapat berborak dan berkongsi tips sesama blogger... berminat? klik banner! :D

my bestfriend wedding

Image
malam dear readers ;)

yup, hari ni kawan baik aku bernikah kawen. and bila aku postkan entry ni, sofia telah pun sah menjadi isteri orang. syukur alhamdulillah.


sat tadi, bila aku masuk facebook, ada kawan sofia tag gambar, i think maybe masa nikah dia tadi. cantik and very simple. as i knew, sofia memang simple orangnya. tapi tak tahulah kalau sofia masih orang yang sama aku kenal dulu :) ye la, bila kita telah lama berjauhan dengan kawan baik kita dan persekitaran yang berbeda dan hari² yang berbeda tanpa kawan lama time sekolah dulu, i believe, everthing will be changing.

but, its not about i wanna story here. hari tu, memang dia jemput kat facebook. tau² je la kan, zaman moden. jemput pun boleh je melalui facebook :) and yup, sofia pun ada hantar kad jemputan kawen kat aku. tapi, ye la. seriously memang tak dapat nak attend :( dia kat ng. sembilan. aku kat sabah.
bukan tak nak pegi, memang nak pegi. tapi memang keadaan tak mengizinkan. sob². hopely dia faham :( apa pun, i wish se…

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara

Image
assalamualaikum! :D

morning blogie.
pagi ni nak join segmen tagging by fafaa. thanks fafaa :P blog fafaa kat SiNi ya. nama pun da like fafau..hehe


klik the banner for the syarat² ya ;)
saya nak tagging mereka² yang comel amercorner / Nurfarizan / Lina Kah / aisyah humaira' / bai baizura
Interesting prizes to win! 1 MP3 Player1 Samsung Handphone1 Lomo CameraK-Pop Button BadgeInner Neck30 Bloglist For A Month10 Banner

thanks for our sponsor II

Image
kesinambungan dari entri aku hari tu kat SiNi ;D thanks a lot to encek seponsor first. oh, sapa seponsor? seponsor by one of our pengarah. thanks a lot babe! kalau nak seponsor lain kali, kami okei sahaja. ahaha. and dalam dua hari tu, memang sangat pack jadual sebab rushing nak cari item untuk ditunaikan.
masa nak cari pula time bekerja. sebab semua orang tak boleh nak kuar waktu weekend bersama. biasalah kan hujung minggu harus bersama keluarga. nasib ar encek bos memang baik hati :P


memang jadual pack. ye la, kena cari item yang bersesuaian dengan price dan kena cari pula benda yang sama dengan semua orang. mean, 1 bahagian. kalau lain² nanti, mcm tak best pula kan :P

s0..we decide beli blazer :) senang dan mudah dan sangat sesuai untuk semua orang dalam bahagian aku. sesuai sama sebab on jun and julai ni, ada kursus besar yang kena handle. so, ok semua orang gembira dengan item yang telah dibeli  dan boleh pakai on that day. yahoo!

thanks seponsor! :P

Senarai UPDATE 'Segmen Birthday Of This Month'

Assalamualaikum! ;)


22 Julai 2012 lama lagi kan? hehe. maknanya, segmen kedua saya masih lagi berlangsung. masih ada masa pada blogger yang nak join ;) saya okei sahaja. klik SINI for the segmen. ok thanks ;) but, for a while, spt yang saya janjikan. saya keluarkan listing pada blogger yang telah join this segmen. thanks! korang memang super duper comel. saya da jenguk korang punya entry semua. and saya sukala korang ni. suka suka giler! rasa mcm nak duduk lebih lama kat blog korang :(

ok tak pe. untuk mereka yang ada namanya kat listing ni, please be noted my mesej kat bawah entry ya. pada mereka yang berada pada angka 1 - 20 yang join my segmen ni, korang adalah otomatiknya layak mendapat give dari saya ;)

dan blogger yang angkanya 21 dan 22 itu, jika tiada penambahan selepas senarai ini dikeluarkan, anda adalah layak sama menerima give dari saya tanpa pemilihan random :P

Januari
14. Nazayiena - (02 Januari)
15. ema_like you - (06 Januari)

Februari
4. Masz Sidek - (19 Februari)

April
2…