Posts

Showing posts from May, 2012

wifi hacker?

assalam and good morning princess ;)

anyone tahu tak pasal wifi hacker? ok, kalau tak tahu, let me kenalkan kat korang. wifi hacker ni mcm kita pakai wifi kat mcd for free, kfc for free or maybe kat mana² mall pun boleh online dengan suka suki. tp, pernah tak korang berada di kawasan yang punya perkidmatan wifi ni, tp bila part nak connect pula, tetiba je nak minta password bagai ;) problem tak nak online masa tu? hehe. rasa mcm menyampah pula. da la handpon mahal², kot² nak try la online dengan hemah dan bangganya, but tup² tak dpt nak connect pula :D ahahaha.

ok, serius saya gelak sekejap :P sebab, me da jumpa jalan penyelesaian for this kind thing. wifi hacker! ok, tapi sebelum tu. jangan SALAHKAN me. benda ni baru tahu dari kawan kerja dan ianya sangat usefully to me. lebih² lagi bila da tengah² bulan, rasa macam oh laterla topup broadband tu :P ahaha. sekarang ni, yup me pakai wifi hacker dgn suka ria! ahaha.

maksudnya mcm mana? maksudnya is, kalau kita sediamaklum kawasan peruma…

Farewell party

Image
LOL. tgk jam sekarang, sebab saya masih tak dapat nak lelapkan mata. hubby da siap bedengkur siap mimpi indah pun. me? hurm, tak payah nak cakap. da tekun menyiapkan entry maknanya, tak tido lagi la jawapnya. malam ni payah pula nak lelapkan mata, macam tau tau je ecok nak cuti :P

ok, nak update pasal tajuk atas tu ye. jumaat lepas we decide to make a Farewell party for cik atirah, which is, atirah ni student yang buat praktikal kat bahagian kitaorang. beliau sangat comel dan suka suki je senyum. evendo masa mula mula masuk our depart tu, dia like sombong. hehe. tak kenal maka tak cinta ye kan. ye la, kan baru masuk lapor diri, tak mesra alam lagi la. and after weeks for weeks, everything is under control. and we enjoyed dengan atirah. and ya, wa pizza hut ye. hehe. taniah la! lepas ni, pray for atirah akan dapat keja yang elok elok ;) yepa!



yup, that atirah ;) comel kan. hehe..

ehem, ATAS ni tuan punya entry yang gemok kat pipi :D bai good nite!

the wonder girl

Image
omaigad! sangat paparazzi that header. tak la. itu candid gedik semacam pasal suka makan ambuyat :P tipu. hehe. ok, kali ni tukar header lagi. sangat simple, totally me and witout auditing dekat wajah itu,  cuma pakai editing hitam putih sahaja. dan i lovin it. liyaa  jangan jeles :P

oh neway, i'm still at the office! hubby masih ada training and sementara nak tunggu, be better kemaskini blog kan. office pun da sunyi sepi. cuma yang dengar mp3 korean drama yang aku suka suki tu. wa, bestnya. tenang hati jiwa dan raga seketika :P


saya nak cakap, saya suka makan ubi kentang! tajuk tak de kena mengena dengan entri :P

House of Doll Butik

Image
house of doll? rumah yang penuh dengan anak anak patung erk? mungkin ye mungkin tak kot. tapi yang betul is, butik house of doll yang baru sahaja dibuka is owner by pelakon cantik and super cantik cik fazura. dia sangat cantik kan? mungkin ada facebook for this butik. maybe? tadi search that key word, punya banyak that name. huhu. tak sure yang mana. kalau korang dapat, share with me ya. kredit to : abg nara aku ;P
psstt, abg nara kata, butik house of doll dibuka sepenuhnya pakai duet cik fazura sendiri. sound bukan kinda like di sponsor ya. hehe. duet sendiri okei!


super cantik by fazura ;)

Kotobian Tadau Kaamatan

assalam and syukur alhamdulillah ;)

yepa! gumbira rasa hati. hari ni kerja half day. yahoo! tapi kena kerja terus menerus till jam 2.oo petang, then baru boleh balik. hehe. ecok 3o and 31 of mei, sabah akan menyambut hari pesta kamaatan. then, selalunya gomen akan dapat half day for perayaan perayaan rasmi macam ni. :P oh, thanks so much for our datuk bandar. thanks ya! yepa!!

yang lain jangan jeles dengan aku. sebab ecok akan bercuti dan khamis juga akan bercuti dan telah ku apply cuti on jumaat sama. see, betapa panjangnya cuti aku. hehe. then, i sure akan update blog ni cuti nanti. sebab, i lot of thing to sharing! rindula nak tulis panjang panjang :P huhu. da..da..liyaa, cayo! cayo! edit blog ya :P

happy monday

oomaigad! rindu kat blog!! hey hepi monday semuanya. sorry to say, saya memang tak cukup time nak tulis something here. and so sorry pada those yang sudi tag gojes blog join korang punya segmen or what ever. saya minta maaf sesangat. but honestly, saya pun tak sure part mana saya sibuk sebenarnya. huhu. sungguh banyak alasan jika malas nak update blog kan. hehe. bai!

lagi entry tiada tajuk

petang dear readers ;)

eyap. saya sangat gatal tangan dan tukar header lagi :P maafkan saya ye. hehe. header kali ni simple sgt kan. tp, sedap kot dipandang. before this pun okei. tapi serius, nampak semak dimata tika ni. hehe. so, jalan jalan petang hari, nak cari header yg ada hubung kaitannya dengan hujan. sebab, addict for love rain drama tu masih menguasai diri. ahaha. tp, ye tak jumpa. jadi, yg korang nampak tu, itu je la yang termampu i buat. ahaha

neway, tadi i lunch mungkin lambat. yup, around 2.30 pm baru lunch. kepala memang da pening semcm. terus col oficmate si jon, bgtau yg i pening. ahaha. our blp staff memang taking care another one..ye ker? huhu. so, terus i kata, i da nak masuk lif. putus colling. naik je atas, terus nampak kengkawan oficmate dekat luar waiting for me. ahaha. see? taking care betul kan? :P argh! i tak preggy okei. cuma lambat makan i think. sebab bekfes pagi tadi memang yang seringan ringannya :P

petang ni agak free, meaning while malas nak buat kerj…

meeting mesyuarat seminar kesedaran keselamatan dan kesihatan pekerjaan

Image
assalamualaikum.
morning readers. pagi ni awal breakfast dengan encek suami. dan kena cepat cepat bekfes sebab langit da nampak mendung dan ada rintik hujan kat situ. memandangkan aku bekfes luar dari bangunan tempat kerja, makanya kena kejar langit tu dari menurukan hujan dan membasahi bumi sekaligus membasahi pakaian aku pagi ni.



kejar masa sebab kejap lagi ada meeting mesyuarat. ahaha. itu tagline, meeting mesyuarat ya :P and nak ckp sikit pasal meeting is, memang tak suka part ambik minit mesy. huhu. hari tu last meeting pun mmg tak buat lagi minit tu. maafkan saya ye bos :P and today, meeting all about kesedaran keselamatan dan kesihatan pekerjaan. which is...setiap pekerja perlu tahu tahap keselamatan kita sehari harian, bukan sahaja ditempat kerja sahaja. malah maybe, kat luar pun sama. kena sentiasa mengutamakan keselamatan. kat jalan raya pun kena berhati hati kan? untuk apa? untuk keselamatan diri sendiri. so, seminar ni nanti, hopely akan ada rasa kesedaran pada diri sendir…

no more intitle

uwawawa. saya sangat sibuk :( dan rasa pemalas dan teramat malas nak kemaskini blog sudah menerajai diri dan minda :( nak blogwalking pun rasa tak cukup masa. huhu. maafkan saya ye kengkawan. andai saya ada masa free nanti, akan saya update blog ni dan blogwalking ke blog kengkawan semua. saya tahu, blog ini hanya sekadar blog tepi kaki lima je, yang tak punya pembaca setia (awaaa...merajuk. sob sob) tapi, sila la rajinkan diri ya jenguk saya kat sini. bai! hehe

thanks for our sponsor

assalamualaikum. dengan nada yang malas dan muka yang mengantuk. aku datang kat sini dengan harapan, blog ni berubah menjadi seperti doraemon yang comel atau si hero drama korean 'love rain' yang comel dan menghairahkan itu. wa, ayat. buat propaganda.;)

hello hi readers ;) so sorry blog tak de citer baru dan terkini since beberapa hari ni. ok tak pe, dimaafkan. dalam masa yg sama, bg laluan buat segmen aku tu bergerak seketika. dan aku ambil masa utk merehatkan minda juga. jgn lupa, listing utk segmen itu akan aku postingkan nnti. ;)

and yes, two days ni. i'm realy realy bz. bz women mengalahkan bisness women dan artis. evendo bz kat office, kena ambil masa juga melarikan diri keluar shooping seketika. gara gara oficmate dan our seponsor yang belum tertunai. but today, everything is under kontrol. no more hangout time keja dan lalai keja okei. no no no! ahahaha. nanti aku sambung lagi ya :)


Segmen Birthday Of This Month

Image
(entri sticky post for one week!)
 good morning dear readers :) as i wish and kira suka suki hati buat segmen for kali ke-2,  dengan ini saya buka segmen ini untuk anda si blogger   jom baca syarat easy way easy come


 the banner
the syarat very simple:
follow blog puan gojes like puan gojes fan page buat satu entry bout this title "Segmen Birthday Of This Month"  and put the banner also  (please, be noted. link the banner segmen with this url segmen ya :)
w a j i b b u a t: link kan entry korang berserta tarikh dan bulan birthday korang.
example : *url segmen yang korang da siap buat *06 februari 1984  ( nak bg letak tahun pun, saya okei saje :P ) ahaha. itu tarikh hari lahir saya :P and u done! yepa yepa! :) senang bukan.
please read this important thing: saya akan listingkan 20 blogger yang pertama join this segmen and jika birthday korang adalah selepas segmen ni berlangsung, anda akan mendapat gift yang pertama dari saya untuk segmen ni secara automatiksnya! waaaa!!! tak sab…

random lagi

assalamualaikum :)


helo hi readers :) jumaat datang lagi. and as usual i love duduk ofic alone. but, this time. ditemani dengan budak budak praktikal. quite menganggu sikit. tak reti nak silent seketika ke? :) ok, tak pe. dimaafkan. ar, bestnya. tak sabar nak balik umah dan tawaf tido saya lagi. rasanya masa sekarang cepat sgt berlalu kan?
rutin harian saya like bangun tido, keja dan balik umah  dan tido dan keja dan begitu la seterusnya. rasanya, masa untuk melelapkan mata, hanya ambik masa beberapa jam sahaja :( sapa setuju? hehe.
and yes, 1st jun saya akan bercuti. bercuti panjang for pesta kamaatan on 30 and 31 and terus ambik cuti on the next day. that mean, saya akan bercuti selama 5 hari :) bestkan keje gomen byk cuti tapi nak cuti pun ada juga sometimes payahnya :P
so, cuti nanti saya akan listingkan mereka mereka yang telah join segmen kedua saya. okei? waitng tau :P korang mmg awesome! ahaha.

so, saya stop kat sini dulu :) dada...

reschedule of Jun

nak dekat lunch da ni. and aku masih dalam kekacaubilauan. pandai pandailah korang sebut ayat aku tu ye. da nak masuk bulan jun ni. tension dan menyampah pula nak kejar date para pegawai bertauliah nak ke kursus. apasal dorg je balik balik kursus ke semenanjung malaysia? kenapa aku tak. aahaha. ar, ayat propa gitu :P
ok, serius nak masuk bulan jun. dan sebelum masuk bulan jun, kena cek fail lagi tengok sapa sapa pula yang telah disahkan halal permohonan nak ke kursus ni. huhu. tension? nak cakap apa lagi kan. hehe. tapi,ye la. like cik puan rara kata, tempat kerja kita dan tempat kita mencari rezeki yang halal, no matter what. kena juga buat.
bismillahirohmanhirohim. jauhilah hati ini dari berperansangka (ngam ka ayat?) yang tidak baik dekat kengkawan sepejabat ni. evendo ada little mereka yang nampak gaya mcm old fashion je bab thinking meningking. ahaha. nanti sambung lagi ya? :)

the facebook wall post

Image
2 kekosongan lagi! (^____^)
ahahaha. sekaran ni, suka buat post kat facebook and post pula kat sini.  easy come, easy where kan? hehe

fasha sandha babies

Image
kredit to fasha sandha fb
syukur alhamdulillah and taniah buat pasangan yang baru je menikah ni. kan best kalau lisa surihani pun bunting sama :P mesti meriah giler ar. lepas tu, scha pula :) then diaorang punya junior akan jadi bff pula. ahaha. macam macam je la.

apa pun, taniah buat fasha dan suami. suami anda sangat hebat hebat belaka. hehe. tup tup da mengandung. berita yang sangat mengemparkan dunia for me :P hepi preggy for u fasha ;)

p/s : pagi ni i talk to my encek suami, "abg, itu untie duduk belakang abang, comel je nampak dia mengandung" ooo. kalau tak mengandung tak comel la ye? hehe.
cik puan rara pun comel :)

heart attack

Adoi. Pelik betul hati ni. Tetibe je rasa sayu mayu. Apasal ni? Adoiii. Ni mesti sebab layan drama korean punya pasal la ni :p sapa tgk love rain???? Cepat like entry saya ni okei ;) hohoho.

Ar sedih pula saat buat entry ni sambil layan ost drama love rain ni. Huhu. Terus teringat zaman kanak kanak riang. Saat main kejar kejar. Erk? Kejar? Hehe.

Mata tak mengizinkan saya berada kat sini lelama. Kita jumpa ecok ya? ;)

I love rain too. And I miss my memories of rain ;) good nite..

Published with Blogger-droid v2.0.4

reshedule

petang dear readers :)
eyap. saya bz hari ini. nak kena reshedule segala memori yang minggu lepas saya tinggalkan. makin hari makin lupa ingatan pula sekarang ni. sampaikan benda benda kecil pun da mudah sangat lupa. contohnya, letak duet yang tak berapa banyak tu pun da lupa :P ahaha
neways, selamat hari ibu semua! (saya bzzzzz) babai...:(

sinopsis korean drama Love Rain 2012

Image
hehe.. jangan pengsan dulu ye kengkawan. dan jeles pada diriku ini :P sila baca sinopsis je la kalau like this korean drama love rain 2012..wa! jatuh sinta seketika :P


 the heros yg super comel

the heroins
The Sinopsis

Drama Love Rain yang katanya memiliki 24 Episode ini telah diputar di statiun TV Korea sebagai negara asalnya. Buat yang belum tau sinopsisnya, Film Drama Korea Love Rain ini bercerita tentang kisah asmara yang berlatar belakang di sekitar tahun 1970.

Serial drama ini bisa dibilang menceritakan kisah flashback percintaan yang terjadi dan terulang di abad ke-21 ini. Dialah Seo In Ha (Jang Geun Suk) dan Kim Yoon Hee (Yoona SNSD) yang merupakan pelajar di bidang seni bertemu serta saling jatuh cinta satu sama lain sejak bertemu di sekolah di sekitar tahun 1970, tetapi sayangnya cinta mereka tidak bersatu.

Kemudian saat abad-21 ini, putra dari Seo In Ha yang bernama Seo Joon (Jang Geun Suk) bertemu dengan putri Kim Yoon Hee yang bernama Kim Ha Na (Yoona). Seo Joon mer…

entry dalam entry blog

Image
entry dalam entry. ar, korang ade ker? hoho. itu dia gojes blog first entry. hehe. blog cik puan tecik tu, aku da privatekan da. da berhabuk pun blog tu. kesian beliau. :P da makin mengecik pula dunianya. sob sob..

ni memang tak de keje. sat lagi jam 2.oo petang tepat on lampu. menyalah yalah sampai sakit mata. duduk depan pc, konon rajin buat kerja. :P


oh, i miss my blog blog lama :( *nampak banyak je..hehe

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan

Image
hi miss z, saya orang kota kinabalu, sabah!  proud to be sabahan :) and follower buat masa ni baru  202
thanks to gojes blog follower! (^____^)

GA AmerCorner Free Domain and Aquapic Lomo

Image
budak budak sekolah yang comel loteh, suka join GA, terima kasih daun keladi sebab sudi tagging akak gojes ni *waaaa..perasan! :P memang da join si amer corner ni. sat lagi jangan ambik jalan corner sudah la ye amer. 

the banner


hadiah yang nak dituntut bila layak utk menang. ahahaha

nak tag korang bertiga :-

cikpuan rara
linda
dnyue

klik banner as usual if nak join ya :)

apa kaitan digi dengan konsert artis korean dan apa kaitan dengan yuna? sakit kepala, buat ladies sila terjah

selamat pagi malaysia ;)
lawalah. bersemangat terus nak buat entri. hehe. oh neway, email gomen ada masalah, dari aku menunggu dan terus menunggu apa kejadahnya email tu tak respon. mari sini lepak kat blog sat. and nak tinggalkan pesanan penaja buat korang korang kalau free ke aper ke. banyak masa terluang dan rasa tak perlu nak membuang masa. mari klik sini, buat something dengan masa korang tu. kot kot korang banyak idea berlambak lambak kan. tak juga sia sia duduk tak buat apa :P  ar..sila la.

lagi satu. cek sekarang fon korang tu, cukup kredit nak sms si bff ke tak. cukup tak, nak buat panggilan utk mak abah korang. or, encek encek suami korang. tengok sekarang! tak cukup? tak cukup, pi topup sekarang. korang tahu tak, kalau korang topup sekarang, kot kot la korang akan berpeluang bertemu dan bersuka muka dengan jay park! klik sini kalau nak tengok info digiada tawaran berharga like sparkle projek by yuna tu :P sapa mamat ni? nampak mcm ala ala koreans gitu. tak tahu, sila find o…

Soundtrack Drama Seindah Sakura (Buatku Disana by Mafa feat Ronnie )

Image
sapa tgk seindah sakura, again? hehe. hari tu sinopsis da bgtau kan. tapi rasanya sinopsis tu tak penuh. mcm simple sgt. tapi lagi better kan dari menanti dan menunggu apa kesudahan citer tu ecok ke ecok. tak pun, khamis then menanti nak tunggu on monday pula. :P lama tu nak tunggu.. ahaha

ar, kali ni nak sharing dgn korang ost drama ni by mafa featuring ronnie. memandangkan i love mafa voice, mmg da agak itu suara mafa! waaaa...mafaaaaaa!!!! terus google. yey yey, betul! itu suara mafa. i love mafaaa...go mafa! go mafa!!

terus bersuka ria, tak segan tak silu post kat wall cik mafa...ahahaha














the lirik

Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
Harapan kau ber…

honeymoon fasha sandha dan suami

Image
entri bab fasha sandha nikah kawen, mcm tak de je kan. tapi tak pe. tinggalkan yang tu. sebab nak ucapkan selamat berbulan madu buat fasha dan suami tersayang. evendo agak geram sedikit sebab ye la kan, sediamaklum dengan siapa fasha bersuamikan sekarang. tapi itu cerita lama. yang depan dan realiti sekarang is, both of them da selamat dan sah dan sahih begelar suami isteri. us as a penonton sahaja, pray for them. mereka artis but at same time, mereka juga adalah masing dibawah lindungan yang sama. doakan yang terbaik sahaja buat mereka. tak perlu nak mengkritik apa lagi jika ianya akan mendatangkan perkara yang tidak baik buat diri kita sendiri.
buat fasha dan suami, again. selamat berbulan madu dan congrat kat korang dua sebab Malaysia menjadi pilihan honeymoon korang. tak perlu kot kan, jauh jauh. yang penting is dapat bersama suami tersayang.


gambar kredit to : fasha sandha fb

internet explorer font

morning dear readers :)
i was wondering, kenapa bila buka our blog kat internet explorer, bab FONT nampak cantik je. nampak bulat dan nampak kemas la. ada tak cara how to use that font kat mozilla ni. anyone tahu tak how to make that? huhu.  sekarang ni, kena buka 2 tempat. satu kat ie and sekarang ni la, pakai mf. tapi kalau dapat tahu font yg ie pakai then put kat mf kan best. tak perlu lagi ar nak buat dua benda dalam 1 perkara :P

hijabista edisi pengenalan

Image
hijabista itu apa?
mengabungkan dua perkataan iaitu hijab dan fashionista maka terjadinya HIJABISTA. bukan kamus bista okei :) katanya merujuk kepada stail dan fesyen berhijab dari hujung rambut ke hujung kaki.
tagline hijabista?
"Stailo & Sopan" - berstail tapi dalam masa yang sama mengekalkan ciri ciri orang melayu iaitu 'sopan'. sesuai kan? :)
sasaran pembaca hijabista?
of course si mereka yang chic dan trendy, sesuai untuk si gadis dan wanita urban berkarier, think dalam lingkungan 21 hingga 35 tahun.

so now, korang harus wajib beli majalah ni. uwarghh! kata kat orang, tapi diri sendiri tak beli lagi majalah ni. sob sob kengkawan. saya ada turun cari majalah ni kat kedai paling popular kat centre point ni, tak de. dan turun satu tingkat lagi cari kat eatons. tak de juga.

tanya punya tanya, edisi pengenalan da habis. oh? edisi pengenalan la erk yang keluar baru baru ni? saya tak tahu yg mana satu adalah edisi pengenalan dan yang mana satu bukan edisi pengenalan. …

Reload Digi Prepaid dan Peluang Bertemu Jay Park!

Image
klik gambar more info! Say “An-yong-ha-se-yo” to Jay Park! K-pop fans, rejoice – The suave K-pop sensation with slick moves, Jay Park will be taking Kuala Lumpur and Kota Kinabalu by storm this May! Come check him out at 1Borneo Hypermall, Gourmet Lane, KK on 12 May and KL Live, Life Centre on 13 May. Just reload your DiGi prepaid now for a chance to meet Jay Park in person, and you’ll also get other great stuff including free Jay Park CallerTunes; all the more convenient to show off your love for Jay Park to your friends with!

B.B Cream from Maybelline

Image
oh itu saya punya :)
hello hi dear readers :) serius, blog ni kurang nak ckp pasal kecantikan. hehe. ok, maafkan saya. then berbalik dengan entri gambar kat atas, yes. saya pernah buat entri sebelum yg kat sini. ala² terpedaya kan. tapi sekarang nak bagitau korang.

saya da jatuh cinta dengan foundation ini. sangat sesuai untuk kulit muka saya yang kejap kering. kejap berminyak. erk? ade ker..huhu. ok, tak tipu. saya pun sebenarnya tak tahu saya ini jenis kulit muka berkategori apa. nak kata kering, ok mungkin. dan sebaliknya juga. atau mungkin saya tersalah menggunakan foundation yang tidak sesuai sebelum ini. saya mmg tak tahu.

tapi nak kata, foundation clear smooth b.b cream dari maybelline ini, mmg sangat sesuai untuk saya. dan insyaAllah starting da love it dengan ini, saya akan menggunakannya sampai bila². ahaha. ayat, kemain je kan :P why not korang try? :)

pengakuan paling berani isteri jimmy shanley mengandung anak luar nikah!

makin serius nampaknya kes ni kan. dari satu cerita ke satu cerita didedahkan untuk pengetahuan umum. tak pasti, adakah ini yang patut diketahui oleh orang ramai atau tidak, empunya badan punya cerita, pandai pandailah fikir. sekiranya masih ada perasaan sayang pada kedua dua belah pihak, tolonglah, cari penyelesaian yang paling mudah orang kata.

masalah rumahtangga orang kata, benda yang kecik sahaja. pusing kiri kanan pun, isteri kena tetap patuh cakap suami. suami pun kenalah juga bertoleransi dgn baik sebaiknya orang kata. janganlah sampai ada hati yang akan terluka. orang kata, menjadi suami itu telah menampakkan how matured are u. betul tak? huhu. gagaga..hehe..yipa yipa!

“SMS isteri berbunyi; Kalau I mengandung pun confirm anak you ke? Ni Mr Jimmy, I dah buanglah anak you tu kalau I mengandung. “Saya balas SMS dan bertanya anak siapa awak mengandung? Dia jawab; Anak haram. Mampus pi lah anak siapapun. Ada aku kisah,”
dalam kes si jimmy ni. astagfirullahalazim. anak luar nikah t…

tidur waktu bekerja

nak balik rumah! sakit kepala da ni :( semalam da la tak cukup tido. gara gara si sepasang betis yang minta di sayang :P sampaikan semalam mmg tak tido lena. da la bangun pagi kena awal. kejutkan encek suami dan anak anak buah ke sekolah :(

ok, sekarang ni mata serius layu nak bawa tido. agak agak rasanya mengalahkan ibu preggy yang mengandung dan mengantuk tahap dewa dewi. huhu.

nak balik tarik selimut! uwahhhh...

Lirik Cinta Bersatu by Liyana Jasmay

Image
The Lirik
Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

sinopsis seindah sakura (novel)

Image
Anyone tgk drama seindah sakura starting today tak? I tak baca lg novel atas ni, tp mcm best je kan. Tgk dramanya pun, rasa mcm tak sabar nak tgk apa kesudahan citer ni. Fasha pun nampak cantik ;) seri nak dekat2 kawen ar tu :p

Sinopsis kat bw I find out kat alaf21.com, mungkin ada sinopsis lain dr kat bawah ni kot kan. Nnti I find out sama ;)
The Sinopsis

SHAKIRA terumbang-ambing akibat kemiskinan hidup dan hilang tempat bergantung. Airil yang hadir dengan perspektif negatif terhadap gadis itu, akhirnya berubah mencintainya dalam diam

Sukar bagi Shakira untuk bahagia, lantaran ada hati yang dengki dan merancang balas dendam. Hati hitam milik Anida berjaya membuatkan cinta Shakira dan Airil ter halang hingga lelaki itu membawa diri meninggalkan Shakira terkapai-kapai keseorangan. Sejak itu, satu per satu badai datang melanda hingga hidup gadis itu tidak menentu.

Di universiti, Shakira menemui cinta baru, tapi malangnya dia sudah jadi milik orang lain. Demi kasih pada ibu, dia rela ber…

melodi tanpa dira abu zahar?

Image
emm okei. tak tahu nak kata apa da. benda da jadi kan :) kalau bukan sebab kes dira tu, dira memang patut pun digantikan dengan someone yang lebih naturaly sebenarnya mengacara program gah iaitu melodi ni. its not all about rangking juga. rancangan melodi ada peminatnya sendiri juga. i love melodi. rangking tu, belakang citer sebenarnya. saban minggu, bila ahad datang, tu ar ditunggu. duduk kat umah 12.30 tengahari pack. depan tv da tersambul. duduk bersila dengan my kazen kazen dan suami. itu namanya peminat. :P


gambar kredit to mStar
PETALING JAYA: Pengacara Melodi, Dira Abu Zahar kurang memberikan impak kepada penonton dan disifatkan tidak sesuai mengendalikan program hiburan tersebut.

Menurut penerbit Melodi, Azman Abd Ghafar, walaupun Dira banyak menunjukkan kemajuan, tetapi dia tidak mempunyai keserasian bersama gandingannya, Zizan Razak.

"Sudah setahun dia bersama Melodi dan telah menunjukkan banyak kemajuan berbanding di awal kemunculannya.

"Bagaimanapun, apa yang p…

in loving memories rainbow

Image
morning dear readers,

neway. semalam our kucing telah pun kembali ke pen 'cipta' nya semula. ini adalah kisah sebenar benarnya dan tidak yang ditokok tambah melainkan saya mengada gada nak panjangkan entri ni :P

the true story.

our kucing kan suka merayap rayap like kucing kucing yang lain. sebelum ini, then rainbow name. that our kucing name. ada rainbow, putih dan si tua. then, my sista kucing mengalami demam. demam ntah kenapa dengan tiba tibanya. ada budak budak jiran tetangga kata, that kucing sista di gigit anjing sebelah umah jiran tetangga. sediamaklumla, kalau tinggal dan duduk dalam kawasan perkampungan. dan entah dari mana, the dog coming around. datang pula dan menumpang duduk kat our kawasan perumahan. sampaikan my hubby selipar pun kena gigit oleh the dog. tak suka!

then, the sista cat kena gigit. then now, tak nampak mana sd tu kucing. panggil si kuning saja. but i like to panggil the kucing name, azik. sebab mata i nampak look like azik, my sista in low son. ah…

melodi tv3 apa kata diva?

Tak de benda sebenarnya. Cuma saya suka tonton melodi tv3 also diva tv1. Persamaan mrk adalah, live setiap ahad. And cara penyampaian yg santai dan sempoi. Tak perlu kot nak jerit jerit like ada pengacara tu, mcm nak tekeluar urat segala urat kat leher :p

Jom tonton bersama ya ;)
Published with Blogger-droid v2.0.4

mobile internet

Selamat malam readers,

Nampak gayanya follower ke dua ratus gojes blog tlh ditemui ;) taniah ye. Hadiah will be sending to u. Nnti saya ke blog tuan rumah ye :p

Ok. Bebalik dgn tajuk atas tu, yes. Saya sipemakai mobile fon dgn mempergunakan fon saya as a modem. Dgn bertemankan beliau, dan berkasih kasihan dengan encek kuning saya, dgn hanya suka berlari setempat setakat 3oomb, buatkan saya rasa, ptt beralih kasih pula kat encek celcom berukband saya ;(

Sob sob, saya sedih. Untuk itu, kalau setakat nak update blog tanpa gambar ke aper ke, mungkin sesuaila on9 dr mobile sahaja. Tp, kalau nak panjang lebar siap letak gambo tunggang tebalik, mmg payah nak edit. Silap silap hari bulan, lain yg dipost ;)

Ar..kena hati hati ye bagi sipengguna mobile fon as a modem. ;)

Saya zzzz dulu. Nak bermimpi indah sebab ecok cuti! Yahoooo!
Published with Blogger-droid v2.0.4

pencarian si follower ke dua ratus gojes blog

Image
petang dear readers ;)

ar tgk, kemalasan telah melanda kat saya. nak buat entry sepanjang kain 4 meter pun payah bagai rak :p maafkan saya yer kengkawan. so, blog telah diedit sekali lagi nampaknya :P ye, kalau bab edit mengedit, saya akui. saya sangat suka edit mengedit. jadi, maafkan saya sekiranya blog ini mengalami beberapa kejadian yang melampaui batas perubahannya. ahahaha

so, maafkan saya sekali lg. bagi yang rajin follow memfollow gojes blog sekali lagi nak say thanks so much for u ols. tanpa korang, tak de nya nak wujud blog ni. ahahahaha. ayat skema like artis gitu lor. *muntah hijau sekarang! ;)

ok, maafkan saya. hehe. oh neway, saya tengah nak aktif semula dalam churp churp ni. saya harap, dengan churp churp ni pula, saya akan dapat sesuatu yang org kata, ada faedahnya juga bila sudah berada di dunia blogger ini. hehe.

and harapnya, akan ada di kinder one heart yg sudi memberikan 1 kelik utk saya. okei tak ayat? hehe.



ok, nnti jumpa lagi ya. dan sesi berkenalan dengan empu…

selamat hari pekerja

Hello hi blogie ;)

Saya nak ucapkan selamat hari pekerja buat semua para pekerja kat seluruh dunia. Tak kiralah mrk bekerja apa dan sebagai apa. Yg penting is, awak dan awak awak semua juga adalah pekerja yg mencari rezeki utk sesuap nasi ;)

Hehe. So, selamat hari pekerja utk kamu! ;) blogger juga tgh bekerja kan? Apa kerja korg buat skg ni? Erk..mestilah update blog korg kan. Kang, tak naik naik pula trafik lite korg tu :p

Ok, hari ini saya duduk rumah sahaja. Sebab saya memang suka yang duduk rumah jika tidak apa yang nak dicari diluar sana. Suami pula saya bg kebebasan sedikit untuk hangout dgn bestboyfie beliau ;) tak pe. Sometimes, kita kena juga bg kebebasan utk suami suami kita keluar hangout dgn kawan kawan. Ahaha. Tp kena berwaspada sama, kena hati hati memilih kawan okei ;)

Ok. Duduk umah memang best bg yg worker mcm saya, kan? Tp..yg tak bestnya is, rancangan tv mmg tak de yg menarik nak ditonton ;( huhu. Saya tak pakai astro bebayar. Tp hanya ada astro yg free dan limit. …