Posts

Showing posts from April, 2012

kota kinabalu sabah dilanda kegelapan

assalam dear readers :(

so sorry, saya da beberapa hari tak posting something kat sini. saya malas. serius. tak tipu. ye, saya malas. dengan bertemankan encek kuning saya yang telah membawa diri dengan kumpulan kumpulan penyokong bersih sehinggakan encek suami tutup kedai awal, membuatkan line internet saya memang slow giler. saya tak tahu, bila dia akan kembali. saya risau sahaja beliau telah di tahan di dalam lokap gara gara menterbalikkan kenderaan polis tempoh hari atau pun beliau turut sama memecahkan pintu kerja plus cermin kereta encek abang polisi yang sedang bertugas. tak tahu la saya. apa yang pasti. saya sedih dengan ke 'slow' nya itu :P ahahaha.

ar. rindu nak menulis, begitulah :P saya tidak jadi bercuti hari ini. sebab saya sibuk mengejar gelanggang badminton untuk abang saya main petang ni :P hehe. panjang ceritanya. tapi apa yang penting is, saya sudah menyelesaikan dan mempermudahkan pemain pemain simpanan tepi padang ini. ahahaha.

oh neway, hari ini sahaja. i …

oh saya

wargh! serius sibuk giler dengan fail atas meja sekarang ni. sorry ye pada mereka yang menanti my true story 'years by years' tu. ok, stop kat sini dulu. sebab bz nak habiskan kerja. monday saya nak bercuti! babai! ;)

Giveaway 1st Anniversary Blog Eyryn Bercerita & Jejari Bercerita

Image
dgn lafaz bismillahirohmanhirohim, saya join GA ini. thanks wawa, for tagging gojes blog :)

klik banner if nak join ya :) ar da join segala apa yang patut dan wajib ni.  da sudah yg tu,  ar tuan blog sila make sure gojes blog menang okei.  boleh? hehe
nak tag mereka : kakak kasih salina also linda
(hehe..update, da letak link seponsor semua) sorry tuan blog :))

SURAIYA | blog | twitter |AMIR | fanpage | sini | SYUHADA | blog | sini | sini |HARUNO HANA | blog |NANA KIMIE | blog |MEE | blog | fanpage |NURLISA AFHA | blog |DUNIA SEBENAR SHIDA | blog | fanpage | LADIESPURPLE | blog |MACAM-MACAM ADA | blog |FATMA FAZIRA | blog | sini | sini |SHAWLS TO LOVE | fanpage |B TO BE COLLECTION | blog | fanpage |LOVEBAG LOVEBAG | blog | fanpage |DE CLOSETTE | blog | fanpage |GADIS LIMITED SHOPPE | blog | fanpage |BEADXELS LOVERS | fanpage |HEALTHY BEAUTY | blog | fanpage | DRESS YOUR AGE | fanpage |IZARA FOREVER | blog |NURUL'S BLOGSHOP | blog | fanpage |HEART INSPIRATION | blog | fanpage |WARD…

dingin

Peliknya rasa hati. Kadang perlukan suami, kadang perlukan kawan baik, kadang kadang perlukan boyfie, kadang nak kekasih hati. Peliknya rasa hati bila kadang kadang tak nak itu semua. Selamat malam blogie ^^

Published with Blogger-droid v2.0.4

Badang Kinabalu 2012 Majalah 3

Image
the people : erk, awak orang mana?
me : oh, saya orang sabah bah

yes, aku orang sabah. orang sabah punya trademark selalu cakap perkataan 'bah' di hujung percakapan dorang. yup, tak perlu nak malu bila ditanya. ada orang cakap, orang sabah ni ada perkauman sikit. wa..ayat. come, datang sabah dulu bah. mari sini datang jumpa saya. waaaaa..over gitu.


sapa tgk Badang Kinabalu on TV3 malam sabtu hari tu? itu dia, uncle sabahan yang gagah perkasa. terima kasih uncle sebab sudah bersusah payah memberikan perkhidmatan yang sebaik mungkin untuk mereka mereka yang diluar sana, datang untuk mendaki dan menawan puncak gunung kinabalu itu. witout u, tak merasalah keselesaan yang ada sekarang ni untuk the para pelancong kita ni. thanks ya uncle :)

and i proud to be sabahan. ada juga mrk yang ini yang sanggup buat kerja kerja like that. mengangkat berat yang berkilo2. kesian tu uncle, nafas pun rasa mcm da nak hilang sudah. kalau aku naik tangga ke tingkat 2 pun sudah tercungap cungap. …

i love blue kinda

Image
selamat pagi dan salam 1Malaysia. saya juga suka biru :P
berdirinya saya disini ingin mengatakan yang saya lapar!
(^_______^)
morning blogger hehe, sorry ye. pagi ni agak ketat je muka tu. pagi ni saya bekfes sendiri je. suami tak berapa sihat hari ni. so, duduk rumah and basuh kain :P hehe. boleh je kan? suami sakit mata. tak pe, boleh je pakai cermin mata hitam kat umah. dengan pesanan penaja untuk suami, mata je sakit. tangan dan kaki tak sakit. boleh lagi tolong basuh kain :O thanks!
ok, go to go 1st. nak kuar jalan jalan cari makan (^^)

pembayaran gaji baru ditangguhkan sekali lagi

wa, tensionnya petang ni! at last, da cek semua kursus dan ye la spt biasa, ada jak yg tertinggal nak update sana dan sini. kalau tak de, tak boleh ker?! mmg tension dan sangat tension btl. sob sob. lagi nak buat tension is, our cheque gaji ditarik balik. adoi. tak merasala gaji baru bulan ni. segala listing nak beli itu ini pun tolak tepi terus. hampeh btl la. ok, thanks to our mayor. sebab menarik balik cheque dan menangguhkan lagi kita punya pembayaran gaji baru. sob sob. maknanya tunggakan will be darab 4 kali lagi. tidak! nak gaji baru juga bulan ni!!!!! :(

serius. tak tahu la kenapa tetiba je ditarik balik. ada yg kata, pekeliling belum dikeluarkan oleh jabatan ketua menteri. ok tak pe. aku sedih medih giler dengan berita itu. tapi, kenapa mesti hentikan pembayaran gaji tu, sedangkan pekeliling akan keluar sooner sama. and sama juga kalau keluar pekeliling, pembayaran akan dibuat sama. and why not, buat kerja sekali jalan? kesian buat our depart. penat penat siapkan gaji baru, t…

ahad

Halu halu..bosan betul ni. Ahad ni suami keja till nite pula. Bosan btl la. Ni pun tgh duduk tgk bini2ku gengster dgn anak2 buah. Huhu.

Wei korg buat aper? Teman bosan ni ;(
Published with Blogger-droid v2.0.4

AmerCorner 1st Giveaway

Image
Klik SiNiif nak join ;)

Tag : d'Nyue alos linda
Published with Blogger-droid v2.0.4

the rambo

Image
Rambo tak jadi rambo yang hero da. Pasal rambo da jatuh sakit. Huk huk huk, batuk siap bersin da ;(

Big sis kata musim sakit miaw miaw. Hari tu ibu rambo aka comel sakit, shasha kata demam panas. Macam mcm nama kucing kat umah. Ada rambo, comel, ada tompok, ada bongsu juga ada si ayu. Mcm2 gelaran ;)

Rambo cepat sembuh. Huk huk huk..
Published with Blogger-droid v2.0.4

SIMPLYSITI EAU DE PARFUM Smell Good, Look Good & Feel Good

Image
Ada sapa yg da beli minyak wangi by datuk siti ni ke? Comel je botol dia kan ;) hr tu ada baca blog cik epal pasal entri minyak wangi ni juga. Wa, mantap gile tu dijemput khas siap begambar dengan datuk siti. Tak mantap lg nak bg mantap, siap dpt free minyak wangi doo. Korg ade ke? Muahaha. Aku mmg tak de la. Jeles sampai kesudah :p

Tp tak pe, cik epal kata botol merah wangi. Dpt tunggakan gaji ni, pandang belah mata je la nak ambik si merah hati tu ;)
Published with Blogger-droid v2.0.4

Blogger-droid v2.0.4

Morning blogger!

Serius baru tahu ada apps blog on this ;) best wooo. Like bidadari kayangan terus. Kalau mcm ni, rasanya nak kena tangkap cintan galaksi note 1o unit. Wahahaha. Ngado ngado betul :p

Ok, selamat pagi sabtu kengkawan ;) wifey semua da kemas umah tak? :p oh, teman da sudah. Hehe. Urus suami pi keje, terus tarik selimut semula, baring sampai lenguh pinggang kat ruang tamu umah :p waaa..malas sungguh wifey pagi ni.

Sambil sambil gatal tangan agak agak nak dapat gaji minggu depan, kekekeke, tak de keja ni mulala install apa yg ptt kat mr sony aku ni, rasa mcm nak pakai pospaid semula. :p ada aku kisah? ;) but yes, pakai apps ni mmg sgt best dan mudah serius.

Baring baring tak buat ape, buat ar entry. Setakat nak buat post baru, sesuai ar pakai ni. Blogger lain can try pakai benda ni k. Ala, korg seacrh je kat market dlm fon korg tu. Mmg ade dan carian paling atas sekali ;)

Try tau! Dada!



Published with Blogger-droid v2.0.4

Pemenang Minggu Saham Amanah Malaysia 2012

Image
assalam dan selamat pagi dear blogger (^^)
oh pemenang belum diumumkan lagi. tapi, kalau aku menjadi one of the winner part si kuning car, menangis tak berlagu la jawapnya :P Pagi ni ofic agak dalam kekecohan sikit. bukan pasal audit nak datang atau bukan pasal ada kursus ke aper ke. tapi sebab sebab kat bawah ni. sekarang ni tangan da naik lenguh isi 10 borang 1 nama :P kot kot ada rezeki part hadiah tu. jom sabahan! mari kita pegi ramai ramai bah. free masuk okei.
dan yang menariknya is, ada pengangkutan di sediakan oleh penganjur untuk datang ke sana. patutlah aku tgk minggu ni bas besar gajah warna hijau tu ada je banner MSAM percuma tu :P

about MSAM : Minggu Saham Amanah Malaysia 2012 – Kota Kinabalu Sabah 


Minggu Saham Amanah Malaysia (MSAM) merupakan nama yang tidak asing lagi bagi masyarakat Malaysia. Sepanjang 12 tahun penganjurannya, agenda tahunan negara ini telah berjaya meraih penyertaan lebih 2.0 juta pengunjung daripada pelbagai lapisan masyarakat.


Tahun ini merup…

selamat pagi wahai suami suami diluar sana

Image
selamat pagi wahai suami

semalam kita bergurau senda tentang hidup dan mati
tapi pagi ni kita berbalah soal hidup dan masa hadapan
dan
siapa tahu apa yang akan terjadi dengan hidup kita
mungkin kita tidak akan menjangka

dan
kita tidak akan tahu apa yang akan bakal berlaku

wahai suami
pintaku, janganlah kita saling sama menyakiti
sebab
kita adalah satu
dan
kita juga saling memerlukan antara satu sama lain


adakalanya kemaafan itu tidak perlu ditangguh tangguhkan
yayang maafkan abang untuk kesalahan yang adakalanya datang dari abang sama cuma abang tak ingat dan tak nak mengaku bersalah. tak pe. yayang maafkan abang .................... dan sebab yayang tahu, minggu depan abg akan belanja ayg makan sushi lagi :P

pinky one ker aper?

Image
hey hello hi blogie ;)

pagi tadi sangat malas kan :P tapi dalam kemalasan pun, i da habis round pusing satu blog ni. dian pelangi. sapa kenal angkat kaki dan tangan cepat! :P ok, nak pegi blog beliau, klik SiNi okei (^^) dan aku sudah jatuh cinta dengan dress kat bawah ni. simple je kan? ;)


kakak ain, sesuai tak babu pakai mcm ni pi office? lalala

malas!

morning blogie ;)

serius! saya sangat mengantuk dan rasa nak bermalas malasan pagi ni. bai!

saya suka peria

Image
wa! aku sangat sibuk pagi ini. kejap lagi akan tenang sikit. borang yang patut dikeluarkan dari fail emas mimi da ku settelkan. email pada mereka yang patut pun da. lepas ni kalau tak kena reply juga, tak tahu la nak kata apa.

lunch hari ni aku sorang sorang je. suami last minit tak dpt teman. ok tak pe. saya maafkan kata zizan ;) hari ini belajar how to solve segala keja yang bakal tertangguh is, rekod segala galanya okei. paper belambak kat ofic ni. kalau tak reti nak pakai paper depan mata, tak tahu juga la nak kata apa aku ni :P oh lunch today makan nasi putih plus telur masin plus sayur peria. sapa suka makan peria angkat tangan?! hehe.
dulu, serius tak suka makan peria. but lately suka pula. oh mungkin sebab hormon berubah kot kan. hehe. anak buah lagi  la pelik, pandai pula makan cencaluk. sapa tahu cencaluk? hehe. ok tinggalkan yang itu. aku suka makan peria yang dimasak dengan udang kering plus cili api. cili api mean lada padi orang sabah cakap. :P harus letak minyak sikit. …

blog has been removed?

Image
tidak! saya masih ada kat sini. sob sob. ada sapa pernah mengalami benda yg sama like me? tidak ok. saya masih berada di blogger. pandai pandai je blogger ni nak remove aku. waaaa!!

Cala Qisya Pants

Image
gegurl suka benda cantik kan. so,i'm sharing untuk gegurl gegurl semua, one of my fav blogshop. ahaha. since kemarin malam, boleh? :P

Cala Qisya. boleh like Cala Qisya facebook sama kat Sini.

i love this pants



nice kan? rasanya kalau mak aku buatkan ni, ok kot :P


ar see. ada pelbagai jenis warna. sapa nak? jemput masuk empunya blog

selamat pagi cinta

morning blogger

breakfast pagi ni agak heavy sikit. bukan lagi sikit. memang berat pun :P pagi ni breakfast dengan encek suami as usual sebab cik puan mama da bercuti start last week. so kitaorang pi makan nasi kosong plus sup ayam campur daging. cicah limau nipis plus lada kicap, mmg mengeliurkan :)
sorryla tak ambik gambar pun. fon abis batry. huhu. suami pula makan nasi ayam. suami kata, nasi ayam kat restoran happy nama sedap. ada manis manis gitu. wa da like pengacara jalan jalan cari makan pula kan. ahaha. kalau makan da berlaga sudu dan pinggan, makanya tengah sedap menikmati makanan la tu :P
selain nasi lemak, i love soto daging. tapi suami da pesan, tak boleh makan daging banyak sangat. kang kena kolestrol. of course tak baik. perut pun eyap makin belemak. badan kecik tapi lemak kat perut :P
so, pagi ni agak free sikit. sapa nak blogwalking dengan aku tu, ar jom la sekali. nak tag giveaway pun aku ok je ni ;)

ok bai! selamat pagi semua!

mentor 6 ada farah lee

ahaha. org tgk mentor la, tp ada pula tgk si wifey duduk kat kelompok juri awam ;) ala...comelnye wifey ;). cuti blk malaysia, rindu kat suami la tu ;) erk. ada sapa follower blog farah lee sama ke? ade aku terbaca hari tu. sound like farah da berbadan dua. kalau ia benar, syukur alhamdulillah ;) saya tumpang gembira sama.

malam ni, aku suka tgk anas je la. tisha biasa biasa je. ana lagi la..rasa gerun pula nak tgk ana nyanyi. ok, selamat malam semua.

jatuh cinta kat encek suami berganda ganda tgk ally happy dgn wifey ;)

ahad malam isnin

jangan bermimpi dimalam hari ye, sebab ecok memang da hari isnin. isnin yang menyampah ;p. ar, jangan tak mengaku. tau korg mmg tak suka isnin. tapi isnin aku ecok, aku suker. hehe. pelik jew mak gayah. ahaha. ntahlah. petang sikit cam ni datang mood semacam bagai :p

oh, sapa tgk melodi tengahari td? dira tak de kan. agaknya pasal kes yg didakwa ada bersangkut paut dengan dira tu kot. alahai, baru nak glam dalam melodi, ada pula yg berhasrat dengki nak menjatuhkan dira kita tu. oh mak gayah. tak sesuai langsung. oh, maafkan saya kata zizan ;) ala sweet je zizan ni tau. lawak pun menjadi, simple mimple I like u. wei, taniah la for award u dapat tu ye. I sokong dr belakang 3 4 5 ratus :p ok? hehe..

pasal kes abg aaron aziz kita dan hero malaya zed zaidi kita tu, I sokong dua belah pihak je la. kalau blh bab ni tak perlu kot dipanjang lebarkan. eh ntahlah, macam macam ada ;) apa pun, aaron aziz I like u. oh maafkan saya kata zizan ;p

rita rudaini? dramatis kita? tak pe. entri aku before …

my reading list

Image
dear Khairul Abdullah thanks for listing me on ur blog (^^)



projek cipta

Image
hehe, i'm back again. :)

oh neways, evendo saya bz giler dengan kerja kerja pejabat. tapi, saya nak bagitau. saya juga punya waktu dan masa sedikit untuk menyiapkan projek atau memang kerja yang saya minat. iaitu me 'reka' ciptakan blog orang lain. setakat ini, sudah 5 blog yang telah saya designkan sendiri. tapi menggunakan tutorial yang telah saya pelajari dalam dunia blog ni.

bestnye bila saya tahu buat itu semua dan saya menurunkan semula pada orang lain. atau tidak pun, orang lain menggunakan khidmat saya sebagai blogger untuk menyempurnakan hasrat hati mereka. :) thanks pada mereka yang mempercayai saya untuk menyiapkan blog korang ya. setakat ini dan saya masih mencari waktu untuk menyiapkan adalah blog mereka berdua :) dan ya, saya masih belajar untuk mendalami how to be a designer blog (^^)


ini belog si tukang suka buat magic (^^)



ini pula belog si empunya badan yang suka dengan jahitan manik. menerima tempahan, sudah semestinya!
kalau sudi, jom support mereka ya. …

Saya Suka Bos

assalam dear readers ;)

hari ini starting saya menjalankan tugas as a penolong pegawai tadbir n27. walaupun tidak sesusah dan semudah mana tapi banyaknya yang mmg mencomplikatedkan, tapi saya masih dalam proses pembelajaran. masih merangkak untuk mencari ayat ayat cinta yang betul untuk tidak menjadi isu bila sengaja di jadikan isu :P ye. bukan mudah ya. saya rasa seperti mau berhenti kerja sahaja tika dan saat ini. (suh sista see noor je duduk sini)

and yup, now. i'm alone kat ofic. jiran jiran tetangga saya aka staff depan tepi mata, semua hilang. oh bukan tidak ada kerja. ada yang ambik anak sekolah. seawal 10.30 pagi da ambik anak sekolah. ok, tak pe. tanggungjawab keluarga. no komen on that. saya tak nak la, berkata tentang orang lain, sebab satu hari nanti, bila saya ada anak yang akan bersekolah dan saya kena pick up mereka seawal itu, dan apa perasaan saya bila orang lain memperkatakan, saya keluar seawal jam begitu suka suka hati. hehe. tak mau la. biar kita think positiv…

AMARAN TSUNAMI - facebook tersekat seketika

Image
rata rata status terkini facebook adalah amaran tsunami yang berlaku kira kira awal petang tadi. tengok betapa mesra alamnya rakyat malaysia dengan situasi yang sedang berlaku. menyampaikan berita pada mereka yang tidak tahu sekaligus memohon memanjatkan doa untuk rakyat yang berada dalam situasi / keadaan yang mmg membimbangkan. semoga tidak ada kemalangan jiwa yg akan berlaku. insyaAllah.  Ya Allah Ya Tuhanku, andai ini yg telah Engkau turunkan pada hamba2Mu, permudahkanlah segalanya. untuk rakyat jelata diluar sana, marilah sama-sama kita berdoa untuk mereka yg berada dikeadaan mencemaskan ini.


keadaan jalan raya di bandar aceh.  i was taken this picha from amazingnara blog
pray for us

Bengkel Audit Akses Kota Kinabalu 2012

Image
hello hi blogie (^^)
saya nak bgtau yg saya telah berjaya menyambungkan connection internet dari mobile fon saya yg comel dan kecik kecik just like me :P neways, saya pakai sony ericsson xperia 10mini pro.pro mcm saya juga. ok, saya lagi sgt perasan. muahahaha :P dan dengan itu, saya amat rajin pula nak posting. huhuhu. 
ok, saya tak kemana pun, tak buat posting since last ahad. cuma bz dengan perjalanan bengkel on 9 dan 10 april yg berakhir kemarin, kerjasama jabatan perancangan bandaraya and our hrm department. jom saya update sesimple here utk korg yg rindu dengan entri saya. okei? 
amat terkejut juga, on monday. tgh bz on pendaftaran dan etc. tak dijangkakan sgt sgt, pembaca pemberita as i knew is ras adiba ada sama kat bengkel ni. :) mmg terkejut juga. last minit baru diberitahu, she was here :) tp tak dpt ambik gambar dengan beliau :( its okei. saya cuma dpt taken gambar dia dari tepi je :( ok itu dia. sila abaikan yang bukan ras adiba :P

 itu cerita hari pertama. perkongsian b…

Rita Rudaini bercerai

Image
"Saya terima apa yang sudah tertulis.  Kami bernikah di Thailand, mempunyai dua anak dan  sekarang ini saya bakal bergelar ibu tunggal,   semua ini takdir hidup saya" Nara

gambar pinjam pakcik google
salah seorang dari ibu tunggal yg ada diMalaysia ni ke? astagfirullahalazim. becinta engkorg bedua bagai rak, sanggup nikah kawen kat thailand. bila sebelum bercerai berai ni, sorang ke hulu sorang ke hilir. huhu. agak², cinta mati korang sampai nikah luar dari sempadan da jadi sempadan yang sama kat korg dua sekarang. bagus erk mcm ni. anak ke mana, bini ke mana. laki pula ntah ke mana. huhu. ni ar, kalau ego melebihi kewarasan. for rita, tak pe. laki tak nak kat ko, ko rileks je. tak mati kot kan jadi ibu tunggal. yg penting anak² ada kat depan mata hang :) cayo²!

hey hello :)

cerita yang ingin diceritakan

selamat berhujung minggu semua. saya sudah berada dirumah tika entri ini di auto publishkan. jimat sedikit volume encek celcom broadband saya yang telah limit dan akan otomatiknya offline on monday ini. tapi tak apa. saya akan topup demi menjaga nama baik gojes blog. ok tipu. ok. lately. saya mmg jarang menulis sesuatu kat blog ini. bukan jarang. tapi iya dan saya mmg telah jangkakan yang pengunjung blog ini akan berkurangan. tapi tidak apa sebenarnya. sebab. jika saya melihat ada 5 readers di blog ini pun, saya sudah seperti cacing kepanasan yang takut blog ini tiada pembacanya. :P ok. saya mmg gedik semcm je tulis mcm ni kan. ok, maafkan saya. saya akan buat entri ini like karangan bahasa melayu yang saya rasa, saya sudah merepek ntah kemana arah tujuan nak tulis apa sebenar benarnya. sebab saya sudah mula bosan sekarang ini. hehe. jadi, maafkan saya. sebab saya tahu. ada kalanya, kita tahu dimana tahap dan ketikanya kita akan berasa bosan dengan sesuatu. mcm saya. so…

Tutorial Garisan di bawah Post Title

Image
garisan dibawah post title saya, saya dapat dari blog cik marinastorysecret ;) comel kan. jom masuk Sini kalau nak sama mcm saya.





saya sengaja letak tajuk yg sama. untuk buat korang jeles berganda ganda dengan saya :P

Saya dan Mak dara akan ke Abpbh 2012

Image
sapa kenal empunya gambar. sapa kenal, cepat angkat kaki tangan. saya suka mak dara ni. mak dara suka bg komen kat blog saya. tak tahu la pula kalau kat blog engkorang blog mak dara ni rajin bagai yg saya kata :P minta ampun mak dara ;)
apasal saya letak gambar mak dara? hehe. suka hati saya la. mak dara, minta ampun sekali lagi, ambik gambo tak minta izin dulu :( hehe
ok. saya boleh je bg large gambar mak dara ni. tapi saya tak nak. sebab saya takut tengok mata mak dara tu ar. rasa mcm saya nak lari keliling kampung. saya takut mata mak dara besar lagu tu. saya takut serius. 
oh, nak ckp pasal mak dara. ecok mak dara attend abpbh 2012. sob sob. saya jeles dgn mak dara. mak dara sure akan candid candid dgn liyana jasmay kan? kalau bukan liyana jasmay, mungkin akan candid dgn pasangan akan nikah kawen schawal. or maybe akan candid dengan pasangan baru nikah kawen sama iaitu cik puan lisa surirumah yusri. wa..beruntung mak dara. 
ok, saya tak perlu jeles. sebab saya akan tgk sama dengan …

saya tahu saya awesome!

Image
hehe..saya tahu saya awesome dari biasa! perasan :P
cik dayangdeno, thanks for listing blog saya (^^)  mengada gada sungguh saya hari ini

keterujaan membina

a very good morning readers :)

saya tengah rajin berblogwalking ni. why? sebab saya berada kat ofic. untuk menyiapkan kerja-kerja yang tak settel lagi. but now, i'm done with that. yahoo!! dengan itu, saya ada beberapa jam untuk berblogwalking sepenuhnya dengan internet yang sediamaklum free form ofic :P tapi, saya sangat berkecil hati pada mrk. pada mereka yang punya blog tapi shoutmix tak boleh nak tinggalkan jejak..sob sob. saya sedih seketika.

jom berbangga dengan blogwalking!

Lately Kerap Sakit

lately, pinggang selalu sakit. mungkin sebab saya salah tido. atau cara saya tido tidak betul posisinya. tak tahulah. mungkin ini kaitannya dengan entri saya sebelum ini yg mana saya belum lagi didatangi bendera merah. dan saya telah berjumpa dengan dr jaina.

ok, mungkin sekali dua sakit pinggang saya boleh terima lagi. tapi sehingga kini, sakitnya masih ada. sakit tu datang tak menentu. hari ini akan ok. tapi ecok akan datang semula. atau ianya kesan saya yang gagah like superman edisi gugirl yang dulunya gagah angkat barang berat berat bagai. dan kesannya adalah sekarang. huhu.

mimi kata, mungkin saya mengandung. dan sebabkan itu, pinggang saya sakit. mmm. tak kot. tak tahu la dalam masa dua minggu ni, akan saya jumpa dr jaina semula sekiranya haid tak lagi datang dalam masa terdekat ini.  tak pun, kata kak ipar mungkin saya akan didatangi haid dalam masa terdekat dan itu sebab saya sakit pinggang. mmm.

atau mungkin saya terlalu lama berada di tempat duduk. sebab saya jenis yang mal…

saya seorang isteri

Image
saya seorang isteri. saya seorang isteri kepada suami saya. dan saya tahu, saya seorang isteri yang bukan sahaja sebagai isteri. tp saya juga adalah teman baik suami. kawan baik. sahabat baik. kekasih yg baik. pendengar, pengkritik, pengumpat dan segalanya adalah saya kepadanya.
yup. saya segalanya utk suami. dan mungkin disebabkan itu. sometimes suami terleka seketika. saya juga seorang isteri dan saya juga seorang manusia. yg punya hati dan perasaan. punya akal dan fikiran. dan saya punya cebisan hati yg sedikit utk diri sendiri. untuk saya bermain dgnnya. untuk saya penuhinya hari saya dgnnya. untuk saya luangkan masa saya dgnnya hanya sedikit sahaja. berbanding separuh darinya telah saya serahkan pada suami.
yup, saya seorang isteri. dan saya mungkin segalanya untuk suami. dan saya sebagai isteri, akan berkorban apa sahaja utk suami. suami hanya untuk seorang isteri. dan isteri yang baik hanya akan untuk seorang suami yang baik. 
image pinjam pakcik google wallahualam. 
mungkin s…

saya sudah bosan dengan blog

assalam jumaat blogi

sure ada gumbira tahap cipan dpt cuti hari ni kan? me too! tp sob², ecok aku akan masuk keje. wargh! tidak bos..tidak! kenapa engko buat begini kat diriku bos. tidakkah engko tahu kegemaranku adalah belacan. hehe. tak de kena mengena

ecok keje. sebab keje tak settel on friday. aku bz blogwalking . ye tipu. ar, bestnya jika dpt cuti berhari². blh zzzz sampai lembam dan boleh eat sesuka hati sampai pecah perut :P

oh, edit header lagi. oh iya. saya sgt rajin edit blog. tp saya cepat bosan dgn editing saya. agak² ada sape² tak, nak bg komen pasal blog saya? huhu. sebab saya rasa, saya da semakin bosan dgn template dan cara saya mengeditnya. oh tidak. saya tidak akan bosan dgn blog. tidak akan sesekali :)

font pun da tukar. pelik semcm kan?. ya, saya tahu.

hehe. saya budak baik sebab entri ni, saya pakai 'saya'.

bai!

Contest "Cantik Bertudung" by Farina Hunny

Image
petang blogie (^^) 1st at all, thanks to cik wawa comel lote sbb tag for join this segmen. thanks syg ;) pada cik puan segmen, thanks first sebab sudi terjah blog saya. waaa..perasan sungguh den! :)



















syarat² da dipenuhi (^^), gambar yg dipertaruhkan adalah.... :P



















satu kira okei tak? (^^)















atau dua maybe ;)















memandangkan saya rasa,  saya comel kat sini. saya pertaruhkan sama gambo ini :P
nak taggie korg 3 :)
liyaa / nyue / linda *klik banner nak join ;)