kerja oh kerja

reheasal ulangtahun bandaraya kota kinabalu ke-12

January 31, 2012

hey hello blogie :)

entri yg aku nak buat ni sebenarnya aku da padam 2 3 kali. oh ok, seorang blogie yg baik juga harus pandai mengawal kata². tidak semua apa yg ada dlm akal fikiran harus di luahkan. even do hak utk bersuara itu adalah hak masing², tp masih perlu punya etika kan? ahahaha..no komen.

pagi tadi latihan kawad kaki lagi. kali ni raptai utk kali pertama juga second sebelum hari sebenar. dan i hope so ini adalah kali terakhir aku join this think :) oh, nak letak jawatan erk? ahahaha..boleh juga kan? kot² aku kaya raya ke, resign n jadi bos pula :P insyaAllah tu :)

and yup, bila latihan kawad kaki mcm ni, selalu sgt bising bab cuaca. panas. oh ye la, mmg la panas. kan da mmg mcm tu. kena terima la. nak kata apa lagi. banyak ckp pula. wei, ini baru kat dunia yg penuh dgn fantasi dan mmg realiti depan mata. blm lagi kat padang masyhar nanti. bertahan la selagi mampu dan boleh ye kengkawan. shooping sakan 2 3 jam bediri kat tempat panas terik, mampu pula..hehe..:P

lain citer is. time table. ar, pantang btl la time table tak di tepati. wei, janji jam berapa and people was there around berapa syg²ku..adoi..boleh kot kan menghormati sikit masa yg telah di janjikan. bukan pi mana pun syg²ku semua. this is for our depart juga. if u people² tak respect ur own time table, but pleaselah respect org punya time table sama :( sedihla..kang tak elok pula, da penat² kat tgh padang. then kena buat semula sebab org lain tidak menepati masa. oh maybe, no need next time for on this thing :) oh nak preggy tahun depan then tak perlu bersusah payah think pasal time table semata² nak pi latihan kawad kaki. oh tidak! tak sesuai..tak sesuai...:P

ok, jom kita belajar menepati masa dan belajar menghormati org lain. jgn noti² ya..majula sukan utk negara! bai! :)

January 31, 2012

assalam blogie.

peningnya kepala. bebaris dan berdiri di tengah² padang juga panas terik seakan² gambaran dunia ini telah kiamat. oh yup panas, seolah² begitu lah keadaanya nnti bila dunia sd tiada dan berdirinya kita

my story

apa pasal sedetik lebih tak boleh menang juara lagu?!

January 30, 2012

 mai klik sini nak tgk that time ajl26 berlangsung

assalam dear blogie!

wa rindu erk dgn gojes entri²? hehe...ok sabar peminat. aku tahulah korg meminati diriku ini. wa overacting gitu! teman baru balik ni. balik dari kandang kuda :P tipu! ahaha..2 hari lagi nak sambut ulangtahun bandaraya, kawad still in prosis walaupun aku tgk kitaorg ni da pakar memakar siap rasa macam nak terbakar pun ada :P hehe..petang ni adalah latihan lagi. wa majulah sukan untuk negara bah ni! lawala..hehe..ok, nnti aku tulis lagi ya. entri secepat mungkin sebab aku sgt rajin! wawawawa..bai!

tajuk entri kalau korang rajin, korg komen la. tp apa pun, awan nano punya lirik yg baik utk menang evendo aku tak paham pun di sebalik maksud/lirik itu..:P 

tutorial

Tumblr

January 29, 2012

oklah. aku rasa malas nak upate blog hari ini. just nak bgtau, aku tgh buat akaun TUMLR. ntah apa minantang pun aku tak tahu. tp, ada colum blog kat sana. looks like sebuat blog juga. tp apa guna ada blog bebanyak if tak update selalu kan. makanya .....


aku delete semula tumblr ni. nnti bila aku da reti pakai ape kegunaan minantang ni. aku buat semula akaun ni..bai!

i'm talking about bloggers

ben ashaari - santai bersama jom!

January 28, 2012

siapa berani kata pakcik ben ini kacak dan macho, sila angkat tangan dan kaki korg sekarang! ok, sila muntah darah sekarang. sebab beliau tidak kacak dan macho mana tp gagah banyak..:P

jgn marah kalau aku kata, aku mmg tak sehebat pakcik ben. mmg pun! dan beliau juga tak sehebat aku. hehe..sebab aper aku kata mcm tu?! sebab beliau tak berani kata apa pun pasal blog aku. makanya, dia tak sehebat mana. kalau berani, sila engko duhai pakcik ben talk sikit pasal blog aku. :) 
pesanan penaja buat pakcik ben yg gagah, header blog tak de hati nak tukar ke? hehe.

oh, pakcik ben was there .. 80 followers to be ... thanks droping by pakcik ben!




bai! jgn bakar blog aku. aku newbie ni ... sob sob ...

my story

for ladies only!

January 28, 2012


ladies,

neway ladies, apa korg rasa jika harta² peribadi engkorg termasuklah rexona yg sensitip kat ketiak tu dipakai org and buat spt harta sendiri. sedap mulut bila nak pinjam. bila cek kat tempat harta tu sepatutnya berada, harta² tu tak berada di tempat yg sepatutnya. apa perasan korg? tak kan bila aku nak pakai that harta², aku pula yg kena minta semula kat peminjam tadi. spt org pinjam kita duit, tp tak reti nak byr, tp kita pula yg kena pi minta semula. seolah² kita yg pinjam duit tu. (helo people, sila pakai akal fikiran yg telah dikurniakan dgn sebaik mungkin, boleh tak?!) ok, sgt tidak adil!

ladies sila jawap jika anda mengalami benda yg sama..;(



this evening punya stori:

i was thinking sometimes ada org kata kehidupan ini tidak adil. betul ke? and jika tiada keadilannya, kat mana silapnya? apa pasal tak adil pula? kenapa mesti bersikap adil? atau kenapa mesti ada keadilan dlm kehidupan ini. ok, i was looking forward this thing ok.

tapi hari ini. today aku rasa aku faham dan aku sgt² merasa ketidakadilan itu mmg sentiasa ada evendo tidak nampak dengan mata kasar atau apa sahaja. aku merasa sgt² ketidakadilan itu. dan i was supose to be apa bila berada di tengah² ketidakadilan itu. 

ok, aku sgt tidak puas hati. dan im talking to my encek hubby. and jawapan yg aku terima is, aku tetap harus menerima keadaan ketidakadilan itu. ok, sampai bila? .......... blur seketika.

and u know what, aku sgt² sakit hati dengan ini. so, aku nak buat apa? duduk diam dan menerima keadaan ini evendo i'm the right place! ok, yes. aku sgt sakit hati.

adoi...sakitnya hati!

drama korean

full house korean drama

January 28, 2012

ok aku mmg sgt old fashion sbb baru nak mengadap cik lippy layan citer ni. ;) oh eyap sebab aku bukan peminat gila mati layan korean :P hehe. tp kalau ada masa, pasti aku akan tgk sebab hari tu, aku beli external driver siap lesen semata² nak copy all drama korean dr student² praktikal kat ofic aku..ahahaha..lawak sgt lawak aku ini! kekekekeke.

sape² yg da layan drama ni, nak tanya best ke tak?! sebab aku malas nak tggu hingga ke akhir hayat drama ni abis ;( huhu..jom layan!


ok dia sgt sweeties manis gila!

about me

blogger gila glamour?

January 27, 2012





hehe. sangat nampak ketidak licinan wajah itu :P

tidak ke korg pelik, pelik bin ajaib, tetibe je ada blog ni bersiaran secara langsung kat blog² enkorg semua. sapa aku? tetibe je dtg, tanpa di undang :P wa propa. ;) ok, sgt over acting..ahaha.nuffy tak tahap ribu riban ada hati nak duduk melepak kat blog blogie lain. ok, aku sgt kecik hati dgn kata²itu :P

ok blogie, let me sharing little² about me. yg rasanya da menyampah org nak baca entri² mcm ni. spt bebudak sekolah rendah yg baru nak cuba² ada diary sendiri dan baru pandai nak bercinta cintun :P kwang kwang kwang. ok tak pa, aku sedih kalau korg tak baca ;P *mengada²!

col me yatie. full name noorhayati aka cahaya kehidupan ;) i'm addict one blogspot. and sudah pandai nak berblog since sekolah menengah lagi tp tak berjaya dengan jaya :P oh that mean skg ni baru nak berjaya dengan jayanya :P sekali lagi nak habaq, i'm wifie to encek hubby fitri name. next entri je la citer pasal encek hubby ye. he². iam 28 years old this 2012 year. belum punya baby, but insyaallah jika ada rezeki, maybe someday ;) and will people let know. deal? ;)

fully worker also part time blogger :). kota kinabalu city hall. almost 7 or 8 tahun i think and keja dgn gomen tidak semestinya makan gaji buta evendo sometimes public will thinking like that. whos agree with me? he². if ada bebudak student nak buat praktikal, boleh saja contact our depart. send ur resume, proses. if dpt, u are done with this. simple kan? ;) oh, aku duduk di bahagian latihan dan pembangunan. which is, part exam that my part. pegawai disiplin our depart, itu juga aku. pencatat minit mesyuarat yg tidak berjaya itu juga aku. sometimes, dalam beberapa bulan baru aku akan siapkan 1 minit mesyuarat yg da basi ;) oh gosh! yup itu la aku.

aku tidak se rajin mana pun. sarius tak tipu ;) tidak se canggih mana dan tidak se hebat mana. sampai ofic, aku duduk atas kerusi sendiri, on my tradisional old pc. itu saja yg aku ada kat ofic ni. selain bestie. oh bestie? ;) later i stori bout that ok. own desk (perasan!) ofic punya.hehe. for a while, aku sgt² free memandangkan sbpa telah di sah dan di sahihkan pengkajiannya semula. kan? till gaji pun tidak akan di naikkan sampailah done pengkajian sbpa. but its ok. if ada rezeki naik gaji, think insyaallah akan berjalan dengan lancar semua :) doakan je la..

ok, stop bab kerja. aku anak ke 6 dari 6 adik beradik. 2 kakak dan 3 abg. abg  yg ke 4 dan 5 is kembar. tp tak seiras. kecik² aku dgn abg yg ke 5 panggil yoyo mmg tak ngam dan mmg tak sebulu. tp skg kami okei² dan kamcing aper..hehe..and tggl dia  sorg je yg blm bernikah kawen :P yg lain sd pasal gatal awal..ahaha..oh, aku punya sijil upsr, pmr also spm :P and sijil tahap 3 sistem maklumat. oh thank god sbb apa yg aku study dulu, bersesuaian dgn keja aku skg. dan aku mmg suka :P

kita sambung nnti :P bai!

encek suami

assalam jumaat

January 27, 2012


pepagi da posing depan cermin semata² nak asking sapa paling lawa antara aku dan gojes blog. korg rasa sapa paling lawa? ahaha


a hepi good morning blogie and assalamualaikum :)

ok, its early in da morning i writer something about yesterday. :) oh tidak im speaking bah ni this morning..ahaha..tak de la. neway, semalam terima col around 10.30 malam dari mak su encek suami. and yup, berita kurang baik. eyap, tok cik encek suami meninggal dunia yesterday and telah selamat di kebumikan kemarin juga. and, ok ia sgt sedih sebab arwah tok cik rapat dengan encek suami and encek suami mmg tak dpt nak fly balik sg petani, kedah. tak pa, yg penting is arwah telah selamat di kebumikan. ok sgt terkilan tak dpt blk? mmm, wifie tak nak komen lebih²...alfatihah utk arwah tok cik dan semoga arwah di tempatkan di samping org² yg beriman..amin ~alfatihah~.


assalam jumaat blogie ;)

my story

selamat malam

January 26, 2012

malam syg²ku, mata tak dpt nak lelap lg ni. korg rajin erk apdate memlm ni. kot² ye pun rajin tu, ape kata singgah sat klik tabung babies to be aku tu ya. da erk? oh thank u so much! muah² :p

mmm, ecok jumpa lg ya. tak tahu nak starting mana entri mlm ni. da tulis tp padam lg. da ulang 5 kali benda yg sama :p. mari tido skg wahai sang matahari. oh ecok ada meting mesyuarat pula. bai!

hello sabahan! masa untuk tonjolkan bakat diri anda sekarang!

January 26, 2012


the banner

 
mari hadirkan diri! *klik banner utk tumbesaran melampau²!


peluang baik bagi mereka yang berminat untuk menonjolkan bakat melalui seni suara, seni tari, seni lakon dan seni muzik. 

persembahan anda akan dibuat di dataran bandaraya kota kinabalu berhadapan hotel promenade. tahu kan? cd, alat kugiran dan props sila bawa sendiri. tak di sediakan :). penganjur cuma menyediakan sound system dan drum set sahaja. sesiapa yang berminat boleh menghubungi en. marsuadi aka adi atau cik donnah :) di talian 088-521800 sambungan 763. program ini akan berlangsung setiap jumaat juga sabtu bermula jam 5.00 petang until 10.00 malam. come see people there!

sabahan boleh! boleh bah kalau ko..:P

sabah tanah airku

January 26, 2012

hey assalamualaikum dear blogie! ;)

oh kemarin i got a few komen² yg super awesome. and yes, blogspot for me one of place yg boleh kita tambah kawan evendo tidak pernah berjumpa, tak kenal each other but, if someone yg telah menapak dalam dunia blog, its not all about menulis dan terus menulis. tp juga menambah kenalan. kan? ;) wargh!!! korg super duper gojes. oh, and yup. a few days ni, i dpt kenal dengan mrk² yg gojes dlm blogie. ade zareliqa, ade liyaa yg rajin nak komen² entri aku skg ni..he²..sgt perasan aku ini ya. dan mrk² yg aku tak sebut lagi, semua dalam kolum "paparazzi terhebat" aku! oh mrk super duper awesome one :) thanks for droping gojes blog okei..nnti will buat GA utk korg..hehe :P

oh kemarin, citer aku kat padang. berkawad kaki kiri kanan kiri kononnya, tp tup² hujan turun membasahi bumi sabah. makanya, latihan kawad da jadi latihan ecsape sedunia :P walawei! ni kalau encek bos baca, siap ar...hehe..sat lagi ada latihan for a second week and ntah kali ke berapa punya latihan..nnti jumpa lagi ye :P lot of stori sabah tanah airku, negeri di bawah bayu..walawei!



 mount kinabalu


oh sabah kat mana tu? sabah kat kota kinabalu. oh kota kinabalu kat mana pula? sabah la..hehe

my art work

Puan Gojes Fan Page Facebook #entri melekat setahun ;)

January 26, 2012

petang blogie! ;)

its a wonderful today. and u know what, i love senyum secantik pelangi blog for this moment sbb mp3 dia sgt best buat aku rasa nak tulis surat cinta utk kali ke berapa buat encek suami ;) serius tak tipu :P jom usha ya :) klik je nama tu ;)

bebalik dgn tajuk aku kali ni, aku rasa bebudak umur 10 tahun punya blog pun da buat benda ni. tp aku baru je nak buat ;( ok, aku sangat ketinggalan zaman. he². so, anyone blogie yg nak like, gojes blog sgt menghargai evendo entri semuanya rasa mcm tak sehebat dan segah fatin liyana or cik epal yg comel ;) tp im sure, i done with my own and be my self itu perlu ;) kan? hehe..ok saya sangat perasan hebat :P

so, lepas ni nak cari tuto pula how to put in side bar tu sbb semlman da cr tp how complicated sgt nak letak tepi bar tu erk? :P

tak pe, kita pakai simple punya editing je la k. klik gambo tu be Puan Gojes Fan Page FOLLOWERS, Okei tak? tq :)




saya budak baru belajo ;P

my story

fasha sandha sangat cantik

January 25, 2012

update secepat mungkin ni sebab sat lagi nak ke padang merdeka. oh buat aper erk? malam kang aku bgtau. tak sempat malam kang, ecok kang aku bgtau :P oh blog da comel loteh erk? :) oh ya, itu la aku..wa!!! over mak oi..k, la..tak tahu nak kata apa, nnti update later...bai! oh tajuk tak de kena mengena dgn entri ;) tp apa pendapat anda tentang tajuk aku? ahahaha

i'm talking about bloggers

#time table - redmummy.com

January 24, 2012

im so proud pd mrk ibu² blogie. bukan hanya meluahkan dan menyuarakan sesuatu tp juga menjadikan blogspot sebagai satu medan mendptkan pendptkan sampingan dgn mudah. ok, and i love redmummy blog akteli. ;) oh, the redbaby its oredi coming in town..congratulation kak red! 

jom read here, first time meeting dgn redbaby :P

oh mak ai merah :P

nuffnang

Nuffnang Premiere Screening – Chronicle

January 24, 2012

oh org² semenanjung mari, awak sgt bertuah jika awak² dpt pi tgk screening - chronicle ini. boleh tak dgn kuasa gaban saya nak ikut sekali :( oh tidak! saya tidak punya kuasa utk itu ;) oleh itu utk mrk yg berdekatan dgn Cathay Cineplex, e@Curve, awak² boleh kot pegi sama screening ini ;) but ada syaratnya. jom lets cekedot this think HERE


The Synopsis: New technologies and social communities allow us to record, post and comment on every second of our lives, sharing our every emotion and opinion with the world, no matter how mundane. 

For three high school classmates who suddenly gain superpowers from a mysterious substance, the chronicle of their ordinary lives is about to take on extraordinary turn. Initially they use their powers to play innocent pranks on each other and people around them, but soon they gain confidence and learn to control their powers better to take on more difficult tasks.

Their newfound sense of immortality and impunity will force them to evaluate their own morality to ultimately decide where to draw the line about how far they should go.


Shot in the found footage format (ala Blair Witch Project and Cloverfield), Chronicle is a movie you must not miss. It gives rise to the question of how three ordinary teens (Michael B. Jordan, Dane DeHaan, Alex Russell) deal with an extraordinary power, slowly evolving from innocent pranks to full out destruction.

 thanks nuffnang!

churp churp

tidak untuk mereka yang berusia 18tahun ke bawah. cekedot!

January 24, 2012

churp². he². aku mmg ketinggalan zaman terus terang bgtau :P ahahaha..sila gelakkan aku..ok thanks ;) ada churp² tp tak aktif nak promo. wa sgt pandai diriku ini ;)

twitter da sambung kat churp². jom tgk yg ini, tp tidak utk mrk yg berusia 18 tahun ke bawah ya..



churp² before this baru rm1.xx..he² ;P

my story

berhati² bila berkata² sayang

January 23, 2012

malam dear blogie :)

malam ni rasa mcm panjang sgt nak siang. wa starting da aku melalut ni. encek suami biasalah dengan jadual tidonya. lena je tgk. tak pe, its ok yg penting aku tahu dia ada di sisi aku tika bangun dan tika tido. bolehkan? he². tak pe, aku teruskan dengan tajuk entri atas tu ye.

dear blogie, i wondering kenapa bebudak zaman skg bila berkata² ada kalanya tak pernah rasa bersalah or maybe tak fikir dahulu apa yg mrk katakan itu, akan buat ada hati yg terkecil hati atau tidak. agak² korg kenapa erk? adakah mrk masih dlm tempoh keremajaan and boleh saja keluarkan kata² yg suka hati mrk sahaja? atau adakah ini salah ajaran parents atau terikut² dgn bebudak lain atau mungkin sebab mrk sd cukup dewasa utk berkata² sesuatu yg tanpa perlu ditapis dahulu?

Ya Allah Ya Tuhanku, ampunilah mrk² ini Ya Allah. berilah mrk ini kesempatan utk berubah menjadi seorg yg baik dan lebih baik untuk diri sendiri dan menjadi hambaMu. i know, aku juga tidak sebaik mana. tp, insyaAllah, thanks to arwah bapa dan mama yg masih bernafas dan aku masih mampu peluk cium beliau yg telah membesarkan aku dengan nilai² yg baik dan aku masih mampu berfikir dgn waras utk tidak memperkatakan sesuatu yg akan menyinggung perasaan org lain. syukur sgt² Ya Allah.

andai kata mrk yg aku perkatakan itu adalah mrk yg kurang kasih sygnya or maybe ajarannya itu kurang sedikit, i just wanna say, be ur self ya syg. tak perlu menjadi seseorg yg bukan diri kamu. u have brain yg baik yg telah di kurniakan utk kamu. use that dgn sebaik mungkin. jgn samakan diri kamu dgn mahluk lain yg tidak tahu membezakan sesuatu yg baik dan buruknya. bolehkan? ;)

Ya Allah, ampunilah dosa²ku. ampunilah dosa² kedua ibubapaku, suamiku juga mrk yg aku syg. amin..♥

i'm talking about bloggers

selamat tahun baharu cina, baharu bukan baru ;)

January 23, 2012

kot² tak terlambat nak ucap kan, ;) selamat menyambut tahun baharu cina utk mrk yg menyambutnya ya ;) for my kuzien too yg bernikah kawen dgn mamat cina, a hepi tahun baharu cina utk kamu sekeluarga ;) ang pow ade tak..ahaha..perasan sungguh nak ang pow da tua²..hehe..wei, im 28. tua da erk? ;P ntah!

sebut pasal tahun baharu cina, aku teringat kat soo pai ling kawan sekolah rendah aku. ar funnynya. hanya kerana nak ang pow masa tu, sanggup keluar malam sorg² siap kena kejar anjing lagi. wa malunya :P ahaha..ok tak nak citer pasal tu sebab malu dek di kejar anjing :P


lain citer pasal tahun baharu cina is masa duduk umah lama dulu, umah lama umah teres. kejiranan ramai juga org cina. jadi bila bab tahun baharu cina, wajib ada singa². da tu, aku pula masa tu masih kanak² dan tak reti apa tu singa², bila dgr bunyi singa² tu je dari jauh, mula ar tutup pintu :P ahahaha. sbb takut sgt tgk singa², takut di telan hidup.lol. tp da besar² sikit (tp tak membesar sgt pun :P) baru tahu singa tu tak makan org..;)

 
gambo taken from pakcik google

selamat tahun baharu cina! merah hati merah hati ku ;)

i'm talking about bloggers

hidup tanpa hati? biar betik

January 22, 2012

adoi hati, mari bawa betenang seketika sebab ia perlu di saat ini :) tak pe, hati kena sihat selalu. untuk hidup lebih lama dan panjang insyaallah. kena jaga hati. bukan saja hati, juga jantung. hati dan jantung tak sama ke? :) tak kisah la kan. hehe. 

selalunya jika ada sesuatu yg tak sedap di dengar kat mana yg terusik dulu erk? hati kan? makanya, hati kena betenang untuk bertahan lebih lama juga minda kena bersih supaya dapat mengawal hati dari sakit dgn teruknya. okei kan? mai senyum sat sebab itu perlu untuk tenangkan hati. hati aku warna merah. korg punya hati warna ape pula? :)

kebetulan kita cerita pasal hati, nak bgtau korg yg hati hanya 1. bila hati suda di ambik org dan da kita berikan kat org lain, makanya pemberi dan diberi kenalah jaga elok² hati itu. kan hati itu 1. tak perlu nak di ganti bila sakit. **melalut da :) hehe..

oh malam ni malam tahun baru cina kan. merah juga. that mean, kita yg punya hati malam ini, jgn sakit² tau. ye la, hati nak memarah je dgn bunyi bising mercun or bunga api :P ar, hati jgn sakit pula :) apa kata korg join sekali.hehe.


sebelum tido, nak sharing sekali lagi utk korg ~terapi jiwa dan penyakit hati~. klik gambar ya :)

bai!

tutorial

tutorial navigation #not my own

January 22, 2012

why not kita sharing something :) and nak sharing tutorial dgn korg pula. before that, teman kredit to empunya tuto asal okei. thanks to ~the cicylicious~ blog for the wonderful tuto :)

rupa tuto yg nak study mcm image kat bawah ni, just nice kan? simple mimple :P but yg tu image gojes blog punya. tuto asal, korg blh masuk blog tuto asal.





copy coding and paste kat html/javascript korg spt biasa :) *retikan :P


<span style="background-color: #000000; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 10px;"><a href="Link">Text</a></span>
<span style="background-color: #000000; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 6px;"><a href="link">Text</a></span>
<span style="background-color: #000000; border-radius: 5px 5px 5px 5px; padding: 3px 6px;"><a href="link">Text</a></span>

Merah: Gantikan dengan link korang.
Biru: Itu warna background nav bar tu. Boleh tukar ikut kesukaan korang ye.
Purple: Text korang. Maksudnya perkataan dekat nav bar tu.






teman main copy je, korg sila je ambik ;) bai!

tutorial

tutorial letak background comel kotak komen #my own

January 22, 2012

tajuk mcm tu erk? sebab, ini bukan letak background kat kotak komen yg bejela² tu, tp ni kotak komen yg korg boleh nampak kat blog gojes ni. seperti image kat bawah ni :) nak ambik? sila je :P *kredit also komen di alu²kan utk di tambah baik. deal? ~tq~

 
comey mcm aku kan? *muntah hijau sat ;P



control + f :           .post-footer {

da jumpa? kalau da jumpa, korg copy coding kat bawah ni dan paste di bawah .post-footer {


copy coding di bawah :

   background:url("http://i1210.photobucket.com/albums/cc401/PuanGojes/PuanGojesPostFooter.gif") no-repeat scroll left center transparent;
    border:0px solid #C6DEFF;
    color:#000000;
    font:georgia;
    font-size:11px;
    font-weight:italic;
    margin:0.75em 0;
    padding:50px 10px 18px 100px;

da selesai, jgn lupa preview dahulu baru save ye ;) gambar kartun² tu korg cari spt biasa if nak tukar okei.

bai!

tutorial

tutorial jarakkan ketinggian tulisan #my own

January 22, 2012

suka suki punya tutorial sebab aku tak reti nak buat tuto :P kalau nak ambik, sila je :) tp kalau tak reti, hehe..teman no komen! walawei :)

control + f :          .post-body {
                            font-size: 110%;
                            line-height: 1.9;
                            position: relative;

                            *cuma perlu tukar yg bewarna merah tu saja okei ;) good luck!


what for? untuk jarakkan ketinggian tulisan tu. bolehkan? :P kalau nak try backup dahulu coding korg yg asal ye.

bai!

kesihatan

Payudara

January 21, 2012

 
im looking for Payudara info sebenarnya, sebab since beberapa hari ni, i think my own si 'kembar' tu ada sakit sedikit. better kata kurang selesa. kalau tgh duduk diam² buat keje tu, akan boleh tiba² je si kembar itu pandai sakit. agak² kenapa erk? sebab skg ni aku lg tgh dalam kawalan bendera merah. tp ketika dalam bukan kawalan bendera pun sama juga. seriusly aku tak kira pun kekerapan sakit tu sebab i think sakit tu akan reda sat lagi. but now, i was think to find out why ada rasa mcm tu. but, searching² tejumpa benda lain :) ar tu la kelemahan bab penulisan ni, nak cari benda yg septtnya tp terjumpa benda yg lain.

let share this think, 10 tanda hamil :) hehe..oh nak hamil erk yatie? tak lagi la :P insyaAllah if ada rezeki, pasti ada :)


my story

aku dengan gelaran jutawan

January 21, 2012

syg²ku, ada tak dlm wishlist korg tahun ni nak jadi kaya rayo? :) nak wish jd jutawan ke? ade tak agak² korg..huhu. kalau tanya kat aku, hari² pun aku wish nak jadi kaya rayo. bukan kaya rayo bab duet je, tp bab segalanya. bukan duet je tau. :P

evendo duet skg ni penting which is mmg penting pun kan. sapa yg kata duet tak penting tu, mai sini habaq kat aku :P bebalik dgn stori aku kat atas tu, ar ye la. kalau boleh, aku nak jadi kayo bab kesabaran juga. oh aku tak sabar eh sebelum ni? tak de la. sebab tahun ke tahun bila minda sd tidak boleh di bawah kawalan sedar sometimes (hehe) makanye, kesabaran itu perlu ada. erk, apa bah aku ckp ni..melalut oredi! maknanya tahun ini i wish kesabaran aku itu biarlah di bawah kawalan minda yg sedar :P ok melalut again :)

jutawan erk? ah'ah. aku tahu semua org nak if blh di lahirkan tup² dari golongan jutawan. ye kan? tak perlu nak fikir ape utk dptkan something. hanya perlu bangun pagi buka mata and depan mata segalanya telah tersedia. best ape jadi jutawan :)

gosip artis melayu

penyanyi izwan pilus meninggal dunia. alfatihah

January 20, 2012



alfatihah jika ini adalah benar. di katakan, penyanyi izwan pilus telah meninggal dunia. alfatihah dan buat keluarga arwah tabah menerima dengan hati yg tenang.

read kat sini sama ya

update terkini:

nampaknya berita ini adalah benar, dan telah di kemaskini sendiri oleh blog abg nara. nampaknya industri muzik negara kita telah kehilangan seorang lagi mrk yg berjiwa dan berbakat besar bkn hanya dalam dunia nyanyian tp juga lakonan dan pengacaraan.

alfatihah sekali lagi.

kerja oh kerja

engkau pehal perempuan?!

January 20, 2012

 wa propa. tajuk mcm nak cari pasal :P sungguh kuat ke? he².


this morning sebelum keluar be kawad kaki. kiri kanan kiri :P


 kiri kanan kiri, kiri kanan kiri


sakit mata erk?
 oh yes, cuaca sgt terang benderang :P
oh mak ai!!! ini ke puan gojes? wek muntah!


org latihan kat padang, we? latihan kat parking keta..hehe


 werk...engkau pehal perempuan?! berbaju kurung ketika dan saat latihan kawad :P tak de pernahnya di buat org..lalala :)


ahahha..suka hati aku!
bai!

#ally iskandar + wife

2 kali lafaz ally iskandar dan farah lee selamat di ijab kabulkan

January 20, 2012

selamat di ijabkabulkan dengan 2 kali lafaz..tak pe, encek suami kita dulu sampai 5 kali..hehe

 "Seperti kemaskini, Ally Iskandar sah telah bernikah pada sekitar jam 10.00 pagi tadi dengan Farah Lee dengan dua kali lafaz. Ally mendapat iPhone sebagai hadiah hantaran. Isterinya Farahin Romli dapat Macbook Pro dan sebuah rumah sebagai hadiah hantaran."


syukur alhamdulillah

update jom masuk abg nara aku *perasan muntah hijau!


juga pada ohbulan

tutorial

tutorial daftar blogged.my

January 20, 2012

  morning syg, and salam jumaat :) awal pagi da mengadap gojes blog ni semata² utk cik zareliqa. wa, suka suki :P 
ini kamu syg :) tp kalau tak faham tutorial ni, minta maaf erk. kita lemah buat tuto ni :(

 
masuk laman web ni tau



1. sign up new account




2. akan nampak image spt di bawah and isi detail tu ya

  

 dan submit kot, sebab kita tak ingat da nak klik ape lepas tu :)



bila isi semua tu, nnti akan jumpa gambaran spt di bawah tau (step kat bawah ni utk add blog lain, tp can use sama utk newbie, insyaallah :))

perhatikan betul² ya :)


1. add a new blog (isi url address blog) then klik add (jgn lupa tau :))
and tgk dekat perkataan My Blogs tu pula, bila da ada alamat penuh kelihatan spt gojes blog tu, terus klik PING

2. hasil selepas klik PING akan dapat gambaran 2

dan scroll bawa sekali

3. akan dapat gambaran 3
copy code yg diberikan and paste kat html/javascript spt biasa :)



hehe..selesai da ni.
selamat mencuba ya :) tak dapat nnti, cuba asking semula tau..
good luck!

my story

tip lajukan celcom broadband anda

January 19, 2012

anyone boleh sharing how to lajukan celcom broadband tak? more info, aku pakai celcom broadband prepaid punya. kalau da namanya gila tenet, mati katak la jawapnya sbb conection tenet sgt sgt slow tak terkata :(

oh hari ini sgt² la bosan. dgn tak de kerja dan conection tenet yg mmg hampir melemaskan diri, mmg buat hari² aku hari ini, sepanjang hari ini mmg teruk. bosan, tension dan tiada kata yg dpt aku nak gambarkan lagi. :( dgn encek celcom broadband bertukar ke encek celcom berukband mmg aku hot spring tahap dewa btl la...malas!!! bai!

my story

Wordless Wednesday?

January 18, 2012

ar ye la Wordless Wednesday. apa erk? aku tgk ramai blogie buat entri tajuk yg sama tp di hujung title bebeda sikit, ikut suke suki dorg. apa agaknya dan whats a point sebenarnya Wordless Wednesday ni kat blogie.

mmm..ada blogie nak komen tak? sebab aku berminat nak tahu :) papai blogie! malam makin terasa dingin, tp cuaca ruang tamu malam ni, mmg hangat banget..

papai!

i'm talking about bloggers

#time table - Yuyu Zulaikha

January 18, 2012


sebelum beredar balik, aku nak sharing dengan korang, satu blog yg aku suka menjejakkan kaki. tak lain tak bukan, Yuyu Zulaikha nama diberi, header huduh tak bermaksud tuannya pun huduh. ar, sweetkan? sila terjah..


 header blog yuyu :)

dahulu
 
sekarang

kenapa dengan sekarang? jom baca SINI 
papai!

#ally iskandar + wife

majlis pernikahan ally iskandar dan farah lee

January 18, 2012

 gambo kredit to abg nara

berita mengenai pernikahan ally iskandar dan juga farah lee on 20 januari 2012 sebelum ini yg pernah di keluarkan kat blog abg nara, dan that time farah lee engan mengulas lanjut bout that. tp, tak lama selepas itu, perkara mengenai pernikahan ni sah dan sahih tariknya bila farah lee sendiri telah mengundang kwn² beliau di facebook beliau sendiri :)  yahooo!

makanya, dalam masa beberapa hari lagi, kita akan menyaksikan wedding of this year dari ally iskandar juga bakal wifie :) taniah untuk korg berdua..

spt mana elia, x tunang apex tu (tak perlu kot kan sebut x tunang), farah lee juga punya blog. nak terjah mai klik farah lee and apa kata singgah and read bout Bakal Suami write by cik farah lee kita ni sendiri also Sehidup Semati entri :) Jom Like Farah Lee FB, Okei? :)

Beautifulnara disamping Gojes

January 18, 2012

hehe..hati gumbira sebab header da berubah :P ni semua gara² header blog abg nara yg telah berwajah baru juga aka beautifulnara yg katanya apex "alergik" dgr nama nara tu. why? sila find out sendiri okei? :).apa pun, itu pendapat masing². apa kata, yg baik² saja kita ambik di awal tahun new year ni okei! :)



nara header
Puan Gojes header! (^______^)

so how thats look? simple mimple mcm aku? kan? *sila la muntah hijau :P oh, maybe aku akan buat freebies headers! sapa nak? hehe..ar, aku suka suki..nnti edit lagi..nak kuar lunch da..papai!

gosip artis melayu

bengang dengan rita rudaini?

January 17, 2012

aku mcm tak de kerja lain selain blog ni kan. dari pagi till lunch ni, asyik muka aku je mengadap blog ni. sumpah memuntah kalau ada org tgk. aku hairan juga kalau² jiran tetangga aku ni kot² berkata sendiri, asal la yatie ni 24 jam dengan blog. tak bosan ker. asyik on off on off. sat manimize sat tak. tukar sana tukar sini. tak faham btl la. ar lantak la. aku tak kisah. ada korg kisah? hehe..nampaknya gaya kotak komen aku mmg tak boleh di selesaikan dan mmg tak boleh nak di make over da, makanya aku biarkan mcm tu sahaja. push stop. dari aku bejaga till 10 malam gara² kotak komen tu saja, better aku dok layan laki..:P

neway, aku da tahap nak menyampah dengan kes rita rudaini dgn ceciter dia semua tu. ok, kalau ye pun ada masalah rumahtangga, mungkin be silent be better kan. asal erk, kalau ada masalah je dgn suami, kena sebarkan satu malaya. harus dan wajib ker? supaya org tahu sapa salah sapa betul ker ni? tak faham la..kalau ye pun ada masalah, bawa² la bincang kat umah. da namanya suami dan isteri. tak kan la bab² peribadi nak citer kat org kot. eh hairan bin pelik btl la. ni nak kata bukan kat rita je, kat artis² yg lain pun sama. ada je masalah rumah dan tangga mesti nak heboh². dapat duit ker nak citer pasal tu semua? or rumah dan tangga tu tak cukup rumah dan tangga? dush²!

gambo kredit to meow blog

apa pun, hopely hubungan rita dan suami cepat² bebaik semula. for adik ipar dan ipar tu, think, jgn la masuk campur urusan org lain, kan. evendo aku dan peminat kat luar sana tak tahu apa citer sebenar yg berlaku. korg suka ker if korg ada masalah rumahtangga, org lain masuk campur? sedap berdua tp yg tak sedapnya more that two..pray for them, sebab punya anak² yg comel..please solve this matter as soon as possible dear!


tak geram tp sekadar nak luahkan perasaan :(

my story

Kotak Komen, JOM KOMEN!

January 17, 2012

morning dear blogie!

semalam blog mcm buat hal :( till 10.00 malam semalam juga, aku masih mengadap gojes blog hanya kerana kotak komen aku hampeh semcm spt di bawah. anyone can help me ke? da try pakai tutorial dr cik gee yg khas utk aku tu. tp, still mcm tu juga..sgt tension dan mengada² btl la blog ni semalam. kalau ye pun merajuk kat nuffnang, entri blog tanpa nuffnang tu, tp jgnlah menjauhkan diri ye encek kotak komen :P

tulung! :(

nuffnang

blog tanpa nuffnang

January 16, 2012

semua org ada nuffnang. aku pun sama. eyap, soalan bonus pula kan. tp, ada juga yg tak letak nuffnang kat blog mereka. kenapa agaknya? bila aku tgk dan lihat pada blog mereka, rata² yg  tak letak nuffnang ni, selalunya blog mrk adalah blog personal. which is, keterajuan untuk menulis melebihi dari punya earn nuffnang tu semata². ye erk? atau nak letak nuffnang ni complicated? :)

but sometimes aku terfikir juga, kenapa mesti punya blog dan wajib letak nuffnang? :) jawapan aku is, nuffnang is one medium utk earn something dari dunia internet. which is, kita 24 hours mengadap internet, selain dapat info dari dunia internet zaman skg ni, melalui blog kita boleh earn something :) maybe. oh yup. mcm aku la tu. i have nuffnang, and da dua kali cash in kan nuffnang and bersyukurla. dari sana, menaikkan semangat aku untuk menulis lebih banyak, lebih better dan lebih banyak tulis lebih byk earn..hehe..tp, tak semestinya menulis itu, earn akan naik kan? ada caranya..:P

and oleh tu, aku agak terpanggil untuk menulis sesuatu yg bukan hanya sekadar aku nak earning nuffnang aku naik. aku nak menulis hanya sebab aku minat menulis, bukan hanya kerana aku nak earning aku naik dan hujung bulan, boleh la aku cash in kan earning aku tu..hehe..itu semua rasanya da lepas. skg ni, im trying to do something yg berbeda dari sebelum ini. menulis hanya bukan kerana earning nuffnang. i love nuffnang, thanks for them sebab selalu belegar² kat gojes blog ni. sebelum ni kat cikpuantecik juga yatieowners blog. :) mereka akan aku sygi sampai bila. but now, mari kita buat sesuatu yg beda yg bukan hanya kerana nuffnang semata² :) ok kan?


pesanan penaja : jgn lupa kemaskini blogger bio korg, kang senang nuffnang nak datang menziarah :)


Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images