Posts

Showing posts from December, 2012

iPhone 5 Gadget Impian

Image
iPhone 5 Gadget Impian contest akan berakhir pada 31.12.2012 ini tepat jam 11.59 minit malam. assalamualaikum, morning kengkawan. ini adalah entry khas segmen menang iPhone 5 Gadget Impiananjuran blog denaihati.com. bantuklik button G+1di segmen ini ya. terima kasih untuk bantuan yang di berikan :)

ini adalah STICKY POST ENTRYsehingga segmen iPhone 5 Gadget impian berakhir pada 
24 diSEMBER 2012, Jam 11.59 Malam 
TETAPI DILANJUTKAN TARIKH AKHIR SEGMEN PADA 31.12.2012


iphone 5 gadget impian - satu hari sahaja lagi

assalamualaikum fellas :)
what i miss about blogging is. i can share anything about my feeling. wa. da speaking pula kan. :D tak pe. kot-kot ada rezeki nak melancong keluar negara ke aper ke, tak la nampak sangat tak reti cakap ong putih :D
ok. minggu ni sangatlah minggu stress. segmen iphone 5 gadget impian pun di panjangkan lagi till ecok. so mean, hanya hari ini dan ecok akan menjadi minggu last stress. lepas tu, kena terima seadanya siapa yang akan bakal membawa balik 5 bijik iphone 5 dari denaihati dan para penaja segmen iaitu eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, SweetKurma.com, ServerFreak.com, Neohas.com, Anarm.net dan Denai.my. 
honestly, memang sedih kalau kalah. ye la. hadiah utama iphone 5. keluaran terbaru dari apple. sekaligus mobile fon yang paling nipis dan ringan. siapa yang dapat memang beruntung la jawapnya. yang kalah, sound like PG akan kalah, sure sedih medih pedih lulu hati :( wargh !
so. hari ni aktiviti PG seperti biasa. me…

senarai terkini segmen klik G+1 dan Undi Puan Gojes Blog

Image
assalamualaikum again fellas and fellow :)
syukur alhamdulillah. PG da selamat mengundi. bukan mengundi pilihan raya umum tu tau. yang tu belum lagi. rasanya kita akan turun mengundi next year of coz. dalam bulan tiga maybe. insyaAllah. masa tu, gunakanlah kuasa dan hak mutlak kita mengundi pemimpin yang benar-benar membawa kita ke arah kebaikan. erk. da macam lain bunyinya kan . but its okei. yang penting, kena tahu. mengundi itu satu kewajipan. kena mengundi. sebab kita akan menentukan. kita akan berada dimana .... erk. sound lain je. tak nak la cakap pasal politik. tak reti bab ni :D
ok. PG da selesai vote untuk hari ini . tapi rasanya ada lagi kengkawan yang belum mengeluarkan vote untuk para 84 segmenmate PG, please. bantu kawan-kawan PG ya. as korang tahu, denaihati blog adalah blog yang punya tagline, hidup untuk memberi. why not korang juga memberikan sedikit bantuan untuk kawan-kawan PG. hehe. jangan lupa PG tau :)
dan. PG nak maklumkan kat sini. untuk para bloggers yang tela…

counting days ! iphone 5 gadget impian contest tinggal 3 sahaja lagi

assalamualaikum fellas :)
ada yang miss dengan PG ke ? werk. muntah hijau perasan ada yang rindu :D ok, PG nak minta maaf sangat-sangat, sebab tak de cerita baru tentang diri PG. kan ? kan ? perasan tak ?! ok, yes. angguk kepala tanda setuju :D uhu. ok. just now, PG lagi tengah sibuk mem bote kawan-kawan segmen menang iphone 5 gadget impian PG. korang pun tahu kan, PG tengah ikut contest menang iphone 5 dari blog denaihati. yang mana, denaihati.com tengah anjurkan segmen ni. bersama para penaja yang hebak ! like eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my,Serverfreak.com dan Denai.my. yes.  mereka adalah orang kuat denaihati untuk contest ini. ok, jom bagi tepukkan sikit untuk mereka :D
ok. apa yang baru tentang PG? tu je la. berebut-rebut sangat nak iphone 5, maka dengan itu 100% tumpuan PG sekarang adalah dengan contest tersebut. PG risau kalau tak bagi tumpuan kat situ, PG mungkin akan kehilangan peluang untuk memenangi hadiah ut…

aksi berahi berani mati Blogger / Model Malaysia - Sofea Putih

Image
iphone 5 gadget impian contest yang tengah panas sekarang antara 84 segmenmate, nampaknya bukanlah yang panas lagi sekarang. sebab ada yang lebih panas dan hangat dari biasa. huhu

sofea putih? siapakah? blogger? setakat fatin liyana, cikepal, aku tahu la juga. tapi ni, kalau tahap blogger berahi berani mati, aku memang tak tahu. angkat bahu, tanda tanya. model? memang belambak model dekat Malaysia sekarang kan. hurm

di kabarkan, sofea seorang lelaki ? sapa tahu ? mari sini update dengan PG ! : D PG tengah sibuk nak mengundi pilihan raya student denaihati :)

 kredit to : sofea putih facebook



p/s : iPhone 5 Gadget impian contest tinggal 4 hari je lagi. kengkawan readers, tolong bantu PG menang iPhone 5 Gadget Impian dengan klik G+1 di segmen iPhone 5 Gadget impian ini ya :) ( BAGI YANG BELUM BANTU PG, KLIK BUTTON SEHINGGA MENJADI MERAH )dan harap dapat bantu VOTE blog PG hari-hari, dekat sini iPhone 5 Blogger Paling Hebat.

PENGUMUMAN RASMI : Segmen klik G+1 dan Undi Puan Gojes Blog DI LANJUTKAN SEKALI LAGI

assalamualaikum dear readers :) PG nak buat pengumuman kat sini, untuk segmen yang PG anjurkan iaitu Segmen klik G+1 dan Undi Puan Gojes Blog dengan ini, PG akan lanjutkan sekali lagi tarikh segmen sehingga 01.01.2013 (selasa) maka dengan itu, PG harap ada lagi yang sudi join segmen yang PG anjurkan. PG mohon maaf dengan segala kesulitan yang berlaku. jangan risau. hadiah telah pun selamat berada di tangan PG. tinggal nak pilih pemenang dan pos sahaja. dan dengan itu, PG sekali mohon bantuan, untuk VOTE BLOG PG SEHINGGA 31.12.2012 ini. yang mana, segmen yang PG anjurkan adalah supported PG BLOG untuk memenangi iPhone 5 gadget impian dari BLOG DENAIHATI.COM. PG MOHON MAAF YA :)
Nak  join segmen lagi, klik di sini >> Segmen klik G+1 dan Undi Puan Gojes Blog HADIAH dan UPDATED PESERTA segmen, boleh tengok di sini >> senarai peserta segmen klik G+1 dan undi Puan Gojes Blog
terima kasih semuanya :)



p/s : iPhone 5 Gadget impian contest tinggal 5 hari je lagi. kengkawan readers,…

UPDATED : REVIEW SEGMEN / HADIAH BUAT SEGMEN KLIK G+1 dan UNDI PUAN GOJES BLOG

Image
iphone 5 gadget impian akan berakhir hari ini tepat jam 11.59 minit malam kengkawan. bagi yang belum dan sudi bantu PG lagi di saat akhir contest iphone 5 gadget impian berakhir, boleh lah berbuat demikian dengan bantu PG klik button G+1 di segmen ini >>>>> iphone 5 gadget impian <<<<<< dan UNDI blog PG UNTUK HARI INI SAHAJA LAGI di sini >>>> iphone 5 Blogger Paling Hebat <<<< kemenangan PG, juga adalah atas pertolongan da bantuan dari rakan-rakan se blogger;s. kekalahan PG, mungkin sebab kecuaian PG sendiri :( dan PG amat-amat hargai bantuan dari rakan-rakan PG. :) terima kasih ya..

please. vote untuk blog PG untuk kali terakhir :(
sekali lagi, hadiah akan PG UPDATED KAN selepas hari ini berlalu. bagi memberi laluan pada bloggers lagi yang sudi nak join segmen PG :) UNTUK makluman kengkawan. INI adalah segmen yang PG kENDALIKAN sendiri.
Segmen klik G+1 dan undi Puan Gojes BlogSenarai Peserta Segmen klik G+1 dan undi Puan Gojes Bl…

iPhone 5 Gadget Impian - 1 Day Left !

assalamualaikum fellas :)
again. iphone 5 gadget impian contest akan berakhir ecok. contest yang dianjurkan oleh denaihati.com di taja bersama oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my,Serverfreak.com dan Denai.my
strategi terakhir? hurm. tak tahu la nak kata strategi ke tak. cuma. mengharapkan blogwalking untuk hari ini dan ecok sebelum jam 11.59 malam tepat contest tamat. dan mengharapkan ada lagi bantuan klik button g+1 dan undi di salurkan untuk blog PG. insyaAllah, maybe kan :) 
dan hari ini. hari kedua, blog PG bermasalah dengan carian keyword di google.com. also google.com.my. dan rasanya ianya bermasalah sehingga blog PG tidak tersenarai dalam carian keyword 'iphone 5 gadget impian' sedangkan contest akan berakhir ecok. yes. big girl don't cyr kan :( tak pe. mungkin bukan rezeki PG untuk menang contest untuk kali ini. nak berada dalam top 10 juga bukan mudah. as a eryqizz.com kata, bukan mudah untuk mem…

gambar hottest percutian nora danish di dubai

Image
wow ! versi angelina jolie. i loike :) panas tak panas, panas lagi badan ni dek pasal makan durian banyak sangat. confirm la malam ni tido bagai. lagi la panas, nak tunggu keputusan final si gajah vs singa :D korang pilih sapa? hehe. PG, sure la harimau malaya ! hehe..

kredit to >> THEM
p/s : iPhone 5 Gadget impian contest tinggal 3 hari je lagi. kengkawan readers, tolong bantu PG menang iPhone 5 Gadget Impian dengan klik G+1 di segmen iPhone 5 Gadget impian ini ya :) ( BAGI YANG BELUM BANTU PG, KLIK BUTTON SEHINGGA MENJADI MERAH )dan harap dapat bantu VOTE blog PG hari-hari, dekat sini iPhone 5 Blogger Paling Hebat.
contest iPhone 5 Gadget impian ini di anjurkan oleh denaihati.com di taja bersama oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my

big girls don't cry :(

Image
assalamualaikum wondergirls :)

ar. akhirnya boleh duduk diam-diam depan cik lappy. omg ! rindunya nak duduk dengan aman :( werk. macamlah siang tadi tak duduk lappy :D mengadala tu ! hehe.

ok2. untuk kesekian kalinya. tolong PG ye kengkawan. button G+1 also and undi. tahu kan? bagi yg blm klik button tu, ar. tlong PG klik till button tu keluar warna merah membara gitu ::) hehe *wink-wink ! serius bosan dengan entry blog PG tu. hari-hari nak suh orang tekan button tu. ntah apa ker jadahnya pun, aku tak tahu :D kekekekke...ada ke yang kata macam tu? ar. ada. jangan tak tahu. until sentap pun ada juga :D

oh. anyways girl's. ceh. bukan boys ya :D ye. i'am a having problem bout my blog. i think. it kind sarius juga. as korang tahu PG lagi tengah ikut segmen menang iPhone 5 Gadget impian tu. tapi !!! ye tapi ! kemarin-kemarin lepas, dengan ke main nya rajin nak edit layout sangat. nak letak meta tag bagai. konon-konon terror la bab seo ni kan. hehe. at last girls, ar. ambik ko. cari…

Para Penaja iPhone 5 Gadget Impian - Terima Kasih

iPhone 5 Gadget impian contest tinggal 3 sahaja lagi kengkawan. bagi para pengklik button G+1 PG yang setia dan para pengundi yang setiap hari setia mengundi blog PG, PG ucapkan berbanyak terima kasih ya. bantuan / pertolongan dari para kengkawan semua, tak akan PG lupakan dengan mudah. kengkawan dari indonesia, ferry. thanks so much. dawai badan also :)
berbalik dengan para penaja segmen iPhone 5 Gadget impian, PG ucapkan berbanyak terima kasih di atas kesudian menaja sekaligus memberikan peluang untuk PG memperkenalkan bahawanya blog PG ini wujud di kalangan blogger newbie juga otai. thanks so much also tu denaihati.com kerana memberikan kesempatan untuk PG duduk join sekali contest yang super hebat dengan hadiah utama iPhone 5 yang cukup hebat ! that was wonderfull. menang atau kalah, yup. adat pertandingan kan. if PG menang, syukur alhamdulillah. if tidak menang. juga syukur alhamdulillah. kot-kot ada rezeki DH buat contest lagi, PG boleh je kan join :)
ok, berbalik dengan para p…

hanis zalikha dan room makeover !

Image
hanis zalikha, blogger also model dan kini as a pengacara, yang PG sangat suker. evendo tak pernah bertemu dengan hanis. ye la. dia kat malaya. PG kat mana doh. hehe. tapi, itu tak menghalang PG suker kat beliau. erk. beliau? :D ye. tak kisahlah kan. yang penting, hanis zalikha hanya ada seorang kat dunia ni :)
sebut pasal hanis, dan memang aku da jauh ketinggalan sebab da few months tak update pasal dia, dan nampak tajuk hanis pagi ni, memang buat aku cepat-cepat masuk blog hanis. wa. hanis nak Makeover bilik dia ker ! suker ! PG seorang yang suka giler dengan design bilik too, membuatkan tahap keterujaan masuk blog hanis tahap 101% la. jom tengok apa hanis buat kat sini ! dan tengok apa hasilnya. :)

room makeover by hanis zalikha !
p/s : iPhone 5 Gadget impian contest tinggal 4 hari je lagi. kengkawan readers, tolong bantu PG menang iPhone 5 Gadget Impian dengan klik G+1 di segmen iPhone 5 Gadget impian ini ya :) ( BAGI YANG BELUM BANTU PG, KLIK BUTTON SEHINGGA MENJADI MERAH )dan har…

iPhone 5 Gadget Impian - Counting Days

Image
iPhone 5 Gadget impian akan melabuhkan tirainya pada 24 disember 2012, tepat jam 11.59 malam. masa dan ketika itu, segala bantuan klik button G+1 dan UNDIAN untuk PG blog otomatiknya di tutup. :( sedihnya. dan segala keputusan akan di buat dan di kira dan di ambil selepas detik jam 12.00 tengahmalam. masa tu counting nak sambut krimas pula. kat sabah, as a worker kota kinabalu city hall too, counting time on krimas day memang sentiasa akan di buat. dan masa tu, krimas tak krimas, cuti tak cuti, hati duduk berdegup kencang je la menanti keputusan siapakan yang akan bakal membawa sebijik iPhone 5 Gadget impian yang telah sebulan lebih berlangsung. syukur alhamdulillah. masa dan ketika itu. PG akan panjatkan syukur. sebab segmen telah berakhir. dan boleh tido dengan lena for a while menanti keputusan.

dan untuk kesekian kalinya. PG berharap dan mohon bantuan sekali lagi dekat kawan-kawan blog. yang rasa PG layak untuk menang iPHONE 5 GAGDET IMPIAN yang di anjurkan olehdenaihati.com di ta…

Majlis Perkahwinan Maria Elena

Image
assalamualaikum dear readers :)
omg ! PG tak tido lagi la :D sat lagi PG akan masuk tido. encek suami pun da siap sound 'ehem. ayang jam berapa nak masuk tido tu' hehe. ok. sat-sat. PG tak lama kat sini. cuma nak bagitau korang yang PG baru je habis menonton video maria elena wedding ! omg ! omg ! omg ! nampak sangat PG tak update pasal maria. apa pun, PG nak ucapkan selamat pengantin baru buat maria dan juga suami. semoga awak berdua berbahagia :) 



semoga berbahagia sayang :)
p/s : kengkawan readers, tolong bantu PG menang iPhone 5 Gadget Impian dengan klik G+1 di segmen iPhone 5 Gadget impian ini ya :) dan harap dapat bantu VOTE blog PG hari-hari, dekat sini iPhone 5 Blogger Paling Hebat.

mengoptimumkan blog untuk carian

Image
assalamualaikum dear readers :)
hari ni PG belajar tentang cara mengoptimumkan blog sendiri untuk carian. carian google look like dengan meletakkan sitemap dekat dalam blog. as PG tahu, letak benda ni, tak akan nampak pada pandangan kasar mata kita. dalaman sahaja yang boleh nampak :)


so, maybe bloggers boleh study kegunaan benda ni dulu sebelum apa-apa terjadi dengan blog korang k. ar, PG kongsi link ni dengan awak-awak semua >> Ultimate Guide - Mengoptimumkan Blog Anda Untuk Carian
thanks danial !

morning voters !

Image
assalamualaikum dear readers :)
dan selamat pagi. PG awal masuk ofic hari ni. kemarin da cuti. so hari ni kena masuk ofic awal. tau-tau je la pekerja cemerlang, gemilang dan terbilang :D wek. muntah hijau perasan giler kat situ kan :) ok. hari-hari pun PG awal datang ofic. alamak, rasanya da lama tak menconteng ikut suka hati kat sini. hehe. oh. meaning selalunya kena baca betul-betul la kan before published. hehe. teringat pula dian dalam istanbul aku datang. D, published ! hehe. ar, sapa tengok istanbul aku datang, faham la korang apa yang aku maksudkan itu :)
ok, kemarin PG cuti. duduk rumah,edit blog. kempen few blog. sound like da give up je kan :( its okei. rasanya kena take noted, if ada rezeki PG menang iPhone 5 Gagdet Impian tu, adalah. kalau tak de, nak buat macam mana kan. kita da usaha sebaik mungkin. insyaAllah. doakan sahaja. dan pada yang rasa, PG masih boleh terus bersaingan dengan para segmenmate yang lain, dan tak jemu-jemu menyokong PG, please. bantuan vote anda am…

Pemenang 3 Blog Pilihan Terbaik

Image
assalamualaikum dear readers :)
seharian duduk rumah hari ni. buatkan PG kemaskini blog. kempen memang satu, dua tiga blog sahaja. bukan demand sebab G+1 button segmen menang iPhone 5 Gadget Impian tu da naik melebihi sis akmaomar. tidak. tidak sama sekali. tapi ini semua kerana PG tengah mengemaskini coding-coding H1, google analytics dan juga meta tag. ada few yang PG berguru dengan danial. blog danial juga kemas. PG suker.
dan oh ya. sebut pasal sis akmaomar. also the 84 peserta yang bersaingan secara sihat dengan PG dalam segmen menang iPhone 5 gadget impian tu kan. YE. PG nak ucapkan taniah buat sis akmaomar kerana baru sahaja dinobatkan sebagai Pemenang Tempat Pertama Contest 3 Blog Pilihan Terbaik yang mana, contest ini telah pun di anjurkan oleh Amirze (dot) com.

Pemenang Contest 3 Blog Pilihan Terbaik Berikut adalah 5 pemenang utama Contest 3 Blog Pilihan Terbaik yang telah ditapis dan diadili seadil yang mungkin:
Tempat Pertama: Akma OmarTempat Kedua: CiktomTempat Ketiga: Se…

biar mimpi sampai ke bintang !

Image
assalamualaikum fellas :)
nampak gayanya. since bersaing nak merebut iPhone 5 gadget impian ni, entry PG pun da makin kurang kan :( nak update pun banyak sebut pasal iPhone 5. rasanya readers PG pun da naik muntah hijau dengar hujahan pasal iPhone 5 ni :D uwah ! maafkan PG ya :) but but. untuk kesekian kalinya PG nak cakap pasal iPhone 5 jugaaaaaa ! hehe.
ok. kemarin lepas. ahad. hangout dengan encik suami. huhu. suami pun merajuk juga kalau sang isteri asyik dok layan cik lappy dari encik suami yang halal jaminannya :D hehe. biasalah keluar makan. tengok wayang. skyfall ok. baru nak tengok pun wayang tu. hehe. tak pe kan. sekurang-kurangnya tengok :D dengan suami pula tu ;)
wa.....jangan cemburui PG ya. PG da menang iPhone 5 dari denaihati.com ! chissss. perasan sungguh kat situ :D ok. hangout dengan suami kemarin, pegi suria sabah. of coz la dekat kota kinabalu sabah. dan dan. tengok je la gambar kat bawah terpampang indah :D jangan jeles tau tau tau tau.....ronda-ronda, jumpa boot…

iPhone 5 Gadget impian - Maxis tawar Pelan serendah RM50.00 sebulan !

Image
assalamualaikum fellas :)
Bagi mereka yang tidak tahu, Maxis Bhd adalah syarikat perkhidmatan telekomunikasi pertama yang telah membawa masuk iPhone 5 di Malaysia untuk julung-julung kalinya. dengan pelancaran model terbaru telefon pintar keluaran Apple ini, sekaligus, Maxis turut memberikan pelan yang sangat menarik iaitu, pelan serendah RM50.00 sebulan ! menawarkan pelan iValue direka bentuk semula untuk memberikan nilai kepada pelanggan. serius cool wei.


 hehe. jangan silap. itu bukan encik suami PG.  tapi itu adalah manusia pertama yang membeli iPhone 5 since pelancaran di adakan :D
bagi peminat yang menantikan gadget paling nipis dan ringan ini, pastinya amat-amat teruja dengan pelan yang diberikan ! bukan sahaja nipis dan ringan, malah reka bentuk yang di bentuk semula sepenuhnya menampilkan paparan retina sepanjang empat inci. that was great peeps ! dilengkapkan dengan cip A6 Apple untuk prestasi lebih pantas dengan jangka hayat bateri dipertingkatkan, that was great untuk PG…

Datuk K, Suami Datuk Siti Nurhaliza Kemalangan

Image
assalamualaikum fellas.
siapa yang tak sayang suami kan. atau lebih tepat. artis juga manusia biasa seperti kita. kemarin petang. heboh katanya datuk siti nurhaliza, penyanyi popular nombor di Malaysia ini mengalami kemalangan. bagi PG, itu mungkin hanya propa yang sengaja di buat-buat untuk melakukan sesetengah akbar atau blog media sekarang ni. tau-tau sahaja la. kematian artis sahaja boleh di buat seperti permainan. tapi bila PG cari tahu kesahihan berita. ternyata, ianya memang benar. something musibah yang berlaku dekat datuk siti. tapi bukan beliau. ianya terjadi pada datuk k. suami kesayangan datuk siti kita. dan PG berdoa, agar datuk k cepat segera sembuh dan kembali ceria seperti selalu.
HIBURAN Published: Khamis Disember 13, 2012 MYT 4:15:00 PM
Updated: Khamis Disember 13, 2012 MYT 4:52:29 PM Datuk K Patah Bahu, Kemalangan Di New Zealand Oleh NIEZAM ABDULLAH

Siti Nurhaliza bersama suaminya Khalid Mohamad Jiwa. PETALING JAYA: Datuk Se…

terima kasih atas segalanya

Image
terima kasih visitor's, terima kasih kengkawan, terima kasih reader's :)
terima kasih yang sudi membantu PG dalam mengumpul sebanyak klik button G+1 untuk  segmen menang iPhone 5 Gadget impian dan  Sudi meluangkan masa sedikit untuk bantu UNDI www.puangojes.blogspot.com  di segmen iPhone 5 Blogger Paling Hebat. bantuan dan jasa baik kawan-kawan / sahabat-sahabat, tak akan PG lupakan.  dan ianya akan lebih mengeratkan kita semua  dan akan membuatkan PG terus berada di dunia blog kita :) terima kasih ya semua :)

segmen menang iphone 5

Image
assalamualaikum :)
ar. sekarang ni agak payah nak menarik nafaz lega. sebab contest menang iPhone 5 gadget impian semakin menguji jiwa dan raga para segmenmate. ada yang sudi membantu vote di waktu subuh. tengahmalam pun ada. wa. hebak ! lihatlah penangan iPhone 5. belum dapat lagi, da ada yang agak meroyan kat situ untuk mendapatkannya. sudah tentunya yang meroyan itu PG :D hehe
untuk kesekian kalinya sayang-sayang PG, tolong dan bantu PG ya. klik button G+1 itu sekali sahaja. sehingga button bertukar menjadi merah, and awak selesai di situ untuk bantu PG. TOLONG sayang-sayang PG. PG sangat-sangat hargainya. dan TOLONG ya, tolong jangan klik button tu semula selepas button tersebut betukar menjadi putih semula. biar ianya kekal merah (andai kata korang TELAH SIGN IN GOOGLE KORANG) jangan sayang. button yang da merah bila di klik semula bertukar menjadi putih, akan mengurangkan bilangan jumlah button G+1 yang di terima PG. minta tolong sangat-sangat. PG tak tahu nak buat apa da denga…

Kedudukan Terkini – Kontest Gadget Impian iPhone5 Kiraan Mata G+1 Puan Gojes Blog

Image
assalamualaikum fellas :)
PG datang nak jemput korang join segmen PG dekat sini. hadiah sangat menarik. :D sapa-sapa sahaja boleh join, yang penting awak punya akaun google :) senang je kan. dan di sini, PG nak sharing dekat para peng klik / pengundi yang sempat meluangkan masa sedikit untuk klik button G+1 entry menang iPhone 5 gadget impiansekaligus mengundi Puan Gojes blog as a iPhone 5 Blogger Hebat. ok. awak-awak boleh lihat di sini, kedudukan bantuan klik button G+1 yang PG terima. atas bantuan para 84 segmenmate, para kengkawan, para readers, segmen PG, blogwalking dan yang tak di kenali, menjadi kenal di sini :) #salam perkenalan dari PG ya.

kedudukan terkini boleh tengok di sini
nampaknya Blog PG berada di nombor '2' dengan menerima sebanyak 182 klik button G+1 dari kengkawan semua. kedudukan akan sentiasa berubah bila PG menerima bantuan klik lagi dari kengkawan. dan PG berharap sangat, dapat menerima PG sebanyak mana mungkin lagi untuk berada di kedudukan pertama. …

Daiso Charcoal Mask #2

Image
assalamualaikum fellas :)
akhirnya PG telah pun selamat mendapatkan charcoal mask daiso ini dengan sendirinya. teruja tengok dari jauh benda ni menyebabkan PG grap 5 terus. entry dekat sini boleh baca, how PG eksited cari charcoal mask ni :D wa. hebak ! dan nak tahu tak, pekerja kaunter sempat kata, 'kak, beli sikit ja ? laku ni kak'. terus PG senyum-senyum kelat. tanda befikir. oh ok. kalau ada lagi bila gaji minggu depan plus bonus tu masuk, nanti PG beli lagi la. ahaha.
but this time. dengan senang hatinya PG nak bagi korang. wa. korang erk ? ye, korang yang join segmen PG kat sini segmen klik G+1 dan Undi Puan Gojes blog sure bakal memenangi benda ni. kaum-kaum hawa, please find out this thing if u wanna win this ! :D for this time, PG akan bagi dekat 4 x pemenang contest tu. anyway. memandangkan para peserta untuk segmen PG baru ada 5 blog, dan kot-kot mereka menang dengan mudah hadiah yang telah update iaitu topup rm15.00 x 2 pemenang dan dvd istanbul aku datang x 2 pem…

gigit jari !

"Contest iPhone 5 semakin rancak dan ramai peserta yg berkongsi-kongsi VOTE dan klik G+1 tetapi penganjur yakin pemenang gadget impian adalah peserta yang pandai mengajak seramai mungkin bukan sahaja kawan-kawan perserta dan kawan-kawan dalam group ini sahaja tetapi semua yang mereka kenal diluar sana untuk vote mereka. Betulkan strategi anda supaya dapat gadget impian anda kalau tidak nanti gigit jari."
omg ! omg ! omg ! confirm peserta yang akan bakal gigit jari sendiri adalah PG. tidak ! kengkawan, readers, blogwalking, tolong ya. please i'm begging u agar PG tidak bakal mengigit jari tangan dan kaki sendiri. tolong PG untuk dapatkan sebanyak mana lagi klik G+1 dan undi blogger paling hebat  di dunia ! tolong !!!! :(
- bantuan klik button G+1 segmen iPhone 5 gadget impian di sini
- bantuan undi segmen iPhone 5 blogger paling hebat di sini
- cara bagaimana untuk undi di sini

Snowworld Game On! jom ke Genting Malaysia !

Image
assalamualaikum peeps :)
masih mood cuti-cuti malaysia bah ni kan. tau-tau je la anak-anak sekolah masih bercuti panjang ni. jadi para suri rumah tangga pun confirm la masih mood cuti-cuti malaysia. nanti bila anak-anak da start sekolah semula. ar. adalah yang sibuk juga ke sana ke mari nak jemput anak-anak la. nak kemas itu la. nak kemas ini lah. lebih tepat is. suri rumah ni tak kan pernah berhenti untuk bekerja. sapa setuju sapa setuju ? :D
hey. macam bunyi nak pegi bercuti je kan. and ar. why not pegi Genting Malaysia ! wow ! tak perlu kot nak pegi luar negara bagai. sedangkan Malaysia punya tempat-tempat menarik yang sangat memuaskan hati ! just pilih sahaja mana tempat korang nak. google kan ada. search sahaja. ar. kesempatan masih bercuti-cuti malaysia ni. sekolah pun still cuti kan. hey. anak buah PG will starting class on this 20 of december ! peliks dot com betul la. ada ke ? anak buah naik darjah 1 :)
ok. bebalik dengan genting ! ya.....itu dia.  rasa nya genting tengah bu…

give up !

assalamualaikum.
good morning ! ahaha. good morning la pula :) hai bloggers. selamat malam semuanya. wa super b sakan todays. sibuk berkempen till tak update yang baru todays pun kan :) hehe.
ok. hari ni nak update pasal suami je la. sebab suami starting today bercuti seminggu. wa hebak. bos bagi suami cuti sakan. aku kalau kena bagi cuti seminggu macam tu, memang angkat kaki dan tangan dengan segera la jawapnya. kemas meja. kemas pc. kemas data apa yang ada. ambik beg tangan. pakai hill 10 inci tahap dewa. naik tingkat 8, beli tiket wayang. tengok wayang la jawapnya. ahahaha. itu kalau aku :D jadi wahai encik suami, kalau hang terbaca entry wifey ni, pandai-pandailah bawa diri kat umah ye. basuh membasuh segalanya enteng :D 

why its all about vote and vote ?

Image
assalamualaikum. ya. PG tengah free. while encik suami dan anak-anak buah sibuk layan bola. so, PG agak free sahaja duduk belah encik suami :) dan untuk itu, PG nak make a entry untuk si pembaca silent readers PG sorang ni ;)
kenapa post kebelakangan ini tentang undi, undi dan undi sahaja? :)
hello hi silent reader. sorry. ya. memang PG perasan sangat tentang ini. as i say tentang ini dekat sini sama. dan terima kasih sekali lagi sebab alert dengan entry PG. PG pun memang perasan benda ni kan. tapi, apa boleh buat. PG kena duduk berkempen dan terus berkempen untuk meraih sebanyak mana klik button G+1 segmen menang iPhone Gagdet impian yang sedang PG sertai. untuk bersaing dengan 84 peserta, bukan mudah. susah sangat. kadang kena bersengkang mata dan kena perah otak nak buat strategi how to make it easy. nak dapatkan sebanyak mana klik G+1 segmen tu.

harimau punya pasal !

Image
assalamualaikum.
harimau punya pasal. PG yang rasa nak berlari laju. bukan pasal harimau lapar. tapi pasal rumah bagai nak runtuh dengan jeritan anak-anak buah bergabung lagi dengan jiran-jiran tetangga bergabung meletup bersama encik suami. adoi. tekak jangan cakap la. satu goal da buat tekak bagai nak pecah. ni kalau ada 2 3 goal sat lagi. confirm duduk diam-diam dekat ofic. go Malaysia ! one more goal untuk Malaysia. boleh ? :D

comelnye banner :D

sentap ke ?

Image
assalamualaikum super peeps :)
syukur alhamdulillah. semalam blogwalking, bekempen. pagi ni cek jumlah klik G+1 segmen iPhone 5 gadget impian, ada sedikit penambahan. syukur alhamdulillah. 
oh ya. and yes. sebelum masuk tido semalam, sempat la PG godek-godek fon, tengok kot-kot ada penambahan lagi kan. oh maybe ada email yang masuk. as usual la. email memang belambak masuk bila da join group denaihati tu. ada je mesej kata, ar. saya da vote awak la puan gojes. ar, saya da undi awak. entry awak best. entry awak menarik. entry awak bla bla bla. dan entry awak menyampah. dan no need to bekempen ! sebab saya super jeles / tak suka / g+1 awak da makin meningkat ! hehe. ar. yang tu tak de puloks. :D
tapi yes. dekat kotak pusat pengaduan awam PG ada. wehuuu. suker ! sebenarnya benda ni easy sahaja. memang depend pun dekat bloggers out there nak bantu ke tidak kan. its okei. PG pun tak la sampai kata, wei ! awak kena tolong saya tekan button G+1 tu. wajib ! harus ! atau mungkin saya ada terl…

gurauan bertukar tragedi

Image
assalamualaikum.
berikutan dengan panggilan palsu yang di lakukan oleh Dj MEL (kiri) dan Christian yang menipu pihak hospital untuk bercakap dengan jururawat yang merawat Kate. kini menjadi tragedi. apa bila jururawat yang melayan panggilan palsu tersebut, telah di sahkan meninggal dunia. berikutan dengan ini, DJ Mel dan Christian di rehatkan sehingga siasatan selesai.

Dj MEL (kiri) dan Christian

Pasangan Duke dan Duchess of Cambridge taniah !

#post random number dua belas

Image
assalamualaikum peeps.

makin hari makin mengerunkan mencari sebanyak mana lagi klik G+1 segmen menang iPhone 5 gadget impian dan undi iPhone 5 blogger paling hebat sekaligus bersaing dengan 84 segmenmate yang lain. huhu. risau. takut. segalanya ada. ye la, risau juga. da bekempen sakan. tup-tup pemenangnya beralih pada orang lain. sedih. pedih. medih sure semua ada :) arr. risaunya rasa hati tak tertanggung :( lebih mengerunkan is, keputusan G+1 hari ke hari ada sahaja yang kurang. tak tahu di mana silapnya.

susah nak kata if ada yang tarik balik klik yang telah di berikan sebelum ini. ianya sangat susah untuk di katakan. huhu. and PG decide untuk move on dengan cara lain. evendo PG kena bersengkang mata untuk berkempen bagi memenuhi impian mendapatkan iPhone 5 gadget impian itu, its ok. tapi, rasanya untuk menarik balik klik G+1 yang telah PG berikan to another 84 segmemate, mungkin tidak. untuk 84 segmenmate yang telah berikan klik pada PG blog. thanks again di ucapkan atas bantuan …

hangout dengan Lisa Surihani !

Image
assalamualaikum ..
sapa yang tak nak keluar dengan lisa surihani, cinta hati yusri tu. kalau PG, PG pun nak. nasib ar PG berada di kutup utara selatan :D kalau tak, memang habisan-habisan nak berkempen sebab nak bertemu dengan Lisa Surihani ! ok. nasih aku memang tak luck. apa kata korang pula cuba nasib ? senang dan mudah sahaja kalau nak ketemunya :)

ar. digi super blogger.
Berita baik! DiGi Buddyz™ boleh merealisasikan impian anda hanya dalam empat (4) langkah mudah sahaja:
Sediakan satu blog entri bertajuk “How you and your Buddyz™ are Never Apart 24/7”!Berkongsi dengan kami kebaikan Digi Easy Prepaid Plan. (24 Jam Call PERCUMA + SMS + Facebook)Letakkan SATU(1) lencana Blog (Ikon DEP 24 jam call PERCUMA + SMS + Facebook. Sila rujuk kepada imej di blog sini.Hantarkan permalink blog anda sebelum 12th Disember 2012 (Rabu) 16 blog entri yang terbaik akan dipilih untuk memperoleh satu peluang emas untuk muncul bersama Lisa Surihani dalam sebuah produksi video pada 16 Disember 2012 ini…