ujian kehamilan negatif / haid tak kunjung tiba

November 05, 2012

assalamualaikum dan selamat malam peeps !

i'm a having problem seperti tajuk entry aku malam ni. sepatutnya aku akan di kunjungi gerhana bulan around 24 to 26 macam tu. atau ada kalanya around 15 to 20hb.  but now. and i cant remember my last period. uwargh ! selalunya aku akan ingat dan memang buat memo dekat calendar mobile phong aku tu. oh, entry ni buat kaum-kaum hawa out there. if korang pernah alami benda yang sama. please, sharing dengan aku ya. apa masalahnya. :(



tapi kali ni memang betul-betul tak ingat bila awal date datang dan last day habis period ! sangat membuatkan aku stress. orang kata, tanda-tanda period adalah sakit pinggang. yup. da seminggu ni aku memang sakit pinggang. sentiasa. nak tido pun memang bermasalah tahap dewa. nak pusing kiri payah. apatah lagi nak pusing kanan. kalau boleh badan tu tegak macam tu je la tido. whole day memang sengsara sakit pinggang. just now pun memang sakit pinggang.

dan aku ada search benda yang sama dekat pakcik google. syukurlah. aku ada jumpa satu artikel yang same thing dengan keadaan aku ni.

antara yg aku dapat aku simpulkan ...


Ada sebab-sebab lain mengapa haid anda mungkin menjadi tidak teratur atau terhenti. Contohnya, anda mungkin mengalami kesan sampingan daripada ubat yang sedang anda ambil.

Read more: babycenter
 
juga 
 
Tersilap kira:
Masalah ini juga kerap terjadi. Dikatakan 40% wanita gagal mengingati dengan tepat tarikh sebenar haid mereka. Asal ia dalam kitaran 21-35 hari, haid anda andalah normal. Pastikan mencatit dalam nota hari pertama haid anda setiap bulan supaya anda tidak lagi risau.
sumber : portal.alamhamil

untuk pengetahuan bersama, aku mengambil catalyst sebagai makanan tambahan. i mean, catalyst kan produk semulajadi bukan sahaja untuk kecantikan luaran, malahan dalaman. dan sebenarnya pengambilan aku terhadap catalyst ini, memang sangat tidak teratur. i mean, hari ni aku akan makan. dan ecok, lusa aku sure pasti akan lupa mengambilnya semula. :(
 
so, adakah ini bermakna haid yang tak kunjung tiba disebabkan kesan sampingan pengambilan catalyst yang tidak teratur? atau mungkin ada sebab lain? wargh! i'm worried !!! 
 


You Might Also Like

2 comments

  1. yg sy tahu klu takd atang hjaid tu seseorg tu mengandung ler..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. basicly. bg mrk yg da nikah kawen, itu mmg blh diterima pakai.
      tp mungkin ada sbb lain juga :P
      morning !

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images