Santai bersama blogger Ben Ashaari

November 04, 2012

selamat siang semuanya. dan assalamualaikum !

honestly. kalau aku tak online dekat dalam cik lappy ni. aku sure akan online dekat mobile phong. tau-tau je la. ketika merehatkan diri dan minda pun, still can online sambil baring-baring memanjakan diri atas tilam busuk :D

dan pagi ni, buka je mata terus selongkar apa yang patut dekat 'mamapaparazzi'. ar, kat mamapaparazzi tu la ada manusia-manusia yang rajin update blog dorang. plus ada je entry menarik dari mereka-mereka yang aku follow. ;) dan mereka yang sudi follow gojes blog. thanks so much !


dan sebut pasal itu. aku memang pantang betul kalau ada je entry pakcik ben. sure aku masuk terus blog beliau. dan untuk itu, taniah buat pakcik ben ! erk. taniah? wife dia preggy lagi ke? tak la wei. kalau korang nak tahu. mari klik SiNi. korang sendiri pi terjah pakcik ben and say congrats untuk beliau okei !


ok. honestly. untuk ke sekian kalinya. pakcik ben memang aku akui punya cerita-cerita yang menarik. dan aku memang perasan, pakcik ben seringkali talk so much tentang anak dia. ala, tak kisahlah. dia punya blog kan :) tapi, i loike! kita boleh nampak anak dia membesar dari hari ke sehari ;) that was so cute ! hopely. aku juga akan mampu buat macam tu bila da baby nanti ;)

dan blog pakcik ben memang sangat ringan. as a wartawan tu kata, blog pakcik ben sangat santai. yes. aku memang akui yang itu. penulisan pakcik ben memang santai. dan tak ada penggunaan bahasa yang berat. beliau menulis seolah-olah beliau tengah bercakap dengan someone ! serius. direct to the point. dia tulis apa yang patut dan i know apa yang maksudkan. tak perlu nak fikir, 'erk, apa sebenarnya dia nak cakap ar?'

how i wish punya bahasa dan gaya penulisan seperti pakcik ben. ni tak, blog aku ni boleh aku kata kan 'rojak'. bahasa pun da campur english dan malay. aku pun tak sure if ada readers yang faham tak bahasa yang aku pakai ;)

taniah pakcik ben !

You Might Also Like

0 comments

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images