Kecoh Anugerah Skrin 2012 !

November 10, 2012

Assalamualaikum peeps !

mak dara kecoh sekejap. sapa mak dara? mari terjah SiNi kalau tak reti nak tahu sapa mak dara. ok, ini adalah kesinambungan dari entry mak dara, Kecoh Anugerah Skrin 2012 yang ditulis oleh mak dara sendiri, berhubung dengan Anugerah Skrin 2012 yang telah pun berlangsung semalam. yang mana, Suami mak dara aka Encik Martias Ali, tercalon dalam kategori Anugerah Lakon Layar Terbaik 2012 !



but, yang funny thingnya is. Encik Martis Ali aka suami mak dara kita ni, tak tahu (TAK TAHU !) huruf besar dan bold kat situ, tanda aku support mak dara ! Ok, suami mak dara okei, tak tahu pun dirinya tercalon. TIDAK TAHU DIRINYA TERCALON DALAM ANUGERAH TERSEBUT ! 

aku tulis dengan tulisan besar sekali lagi dan bold. sebab aku rasa benda-benda macam ni, i mean nama besar seperti ini yang telah di senarai pendekkan namanya tidak di undang. apatah lagi tidak di beritahu namanya tercalon dalam kategori tersebut ! kalau mak dara tengah makan time menonton Anugerah tersebut semalam, tak ke naya tersembur makanan beliau tu?! (aku marah ni wei......)

ar, ni sapa nak jawap ni? salah siapa? salah pengurusan ka? salah admin ka? sepatutnya kena checklist.

katakan la, kalau suami mak dara menang semalam. tup-tup, nama kena umum. orangnya pula tak datang. tak datang sebab apa? sebab tak di undang dan tak di beritahu oleh pihak tv3 ! ecok-ecok keluar news, sibuk para wartawan tanya kenapa Encik Martias Ali tak datang semasa Anugerah Skrin. elok la kalau Encik Martias kata, 'sorry, tak dapat nak menghadirikan diri sebab tak berapa sihat'. kalau di katakan lah Encik Martias tu kata, 'SAYA TAK DI UNDANG, DAN TAK DI BERITAHU NAMA SAYA TERSENARAI' ar? sapa yang malu ?!

adohai..Anugerah besar, streaming bagai. promote segala. tapi undangan macam ni boleh pula terlepas pandang.

aku da lah tengah bengang semalam sebab majlis tu hambar giler ! skema dengan sindir menyindir bagai. tak tahu la skrip atau dialog mereka-mereka ini sudah di periksa ke apa. hello, pihak pengurusan ! tolong erk. ni majlis berprestij. di tonton oleh segala umat di dunia. streaming bagai. artis lawa-lawa atas pentas. tapi, kalau dialog setakat haprak macam ni. baik korang bagi tonton dekat malaysia je la. buat malu malaysia je wei !

aku sakit hati ! pihak pengurusan patut minta maaf !

You Might Also Like

6 comments

  1. anugerah skrin tahun ni paling teruk rasenye..sagt membosankan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu linda. sangat teruk dan dalam erti kata yang lain is, syok sendiri !

      Delete
  2. Terima kasih atas entry dan support .. Mak Dara amat amat menghargainya.. Semoga pihak penganjur tak melakukan perkara yg sama kepada calon calon tahun depan pulak.. Memang rasa semua usaha tidak dihargai langsung.. Tapi bersyukur juga tak dijemput rasanya pasti akan tertidurrrrr dalam dewan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome mak dara.
      yup. moga-moga tak de pula calon yang akan terkena seperti ini. dan hopely sangat, ada pihak yang akan tampil ke hadapan memohon kemaafan atas kesilapan undangan tidak di berikan kepada suami mak dara.
      confirm ada yang keluar dewan kot. :D

      Delete
  3. anugerah skrin tahun nie...ala-ala teater gitu...boring....

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning sukma :)
      yup betul. maybe its gonna be okei, if ada persediaan yang mencukupi. alert dengan sekeliling. ni tak, whole program sangat lah syok sendiri.
      thanks so much la pihak pengurusan sebab memberikan kelainan dan kejutan yang teramat-amat buat kita terkejut ;)

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images