Google Plus One

November 08, 2012

Assalamualaikum peeps !



gambar pinjam pakcik google

petang hari datang lagi. seperti biasa mata memang redup memanjang bila petang muncul. huhu. ni aku tengah search apa benda Button Google + 1. ye la, da elok cik denaihati tu kata kena letak benda tu. so, da alang-alang kena buat lagu tu, find out la apa benda kan.

denaihati kata, benda ni fungsinya sama kayak facebook. bila kita suka dengan entry yang kita baca, kita klik like. tapi kalau blog pula, klik je button Google + 1 tu. senang bukan?

so, apa kita dapat dengan meng klik kan diri dengan entry blog yang kita suka tu?

denaihati juga berkata (ini dari denaihati blog ye) setiap klik yang telahpun kita klik tadi, ianya akan dipaparkan di Google SERP atau nama panjangnya adalah Search engine results pages.  

MAKSUD LEBIH DEKAT, entry kita akan lebih mudah di jumpai oleh komuniti internet dan akan meningkatkan trafik organik.

kira-kira aku begini ya kengkawan, kita nak jual baju. jual baju dengan promosi dalam blog. orang datang baca blog kita, dorang akan klik google + 1 sebab dorang suka. bila reramai yang da klik. maybe blogshop baju kita tadi tu akan menjadi yang pertama dalam carian. na. mudah kan?

so, lepas ni korang jangan lupala klik google + 1 aku tu. rezeki juga tu kalau blog menjadi carian :D dan cepat ! pasang google + 1 sekarang !!!! :D

You Might Also Like

4 comments

  1. da penah pasang benda ni dulu tp terdelete plak . haha nak pasang balik la ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. shiyda, nak tanya. awak nak pasang nanti tu, awak just ambik benda tu dekat gadjet layout ke? atau awak kena edit dekat html lagi coding blog?

      Delete
  2. huhu~belum nak pasang dekat blog lagi sebab tak tahu camne nak guna google plus tu -.-

    ReplyDelete
  3. owhhh...
    ntah la aku nye dah pasang ke blom..aku pun bukan tau sangat..hehe

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images