Tips Dapatkan Buffered Earning NuffnanG

October 28, 2012

assalamualaikum peeps ;)

hari ni kerja aku seharian adalah menyelidik se dalam- dalamnya apakah itu Nuffnang di pandangan anak mata aku yang lain. wa..jangan tak tahu, anak mata memang ada 2 biji sahaja. tapi pandangannya itu, ada bermacam-macam :D

so, kerja aku seharian adalah mengupdate apa sahaja ads atau iklan nuffnang yang muncul dekat dalam blog aku ini. jika ianya cara untuk aku mendapatkan BE atau pun seponsor, seperti yang korang boleh baca dekat bawah ni.


Tips for Sponsored Post

Some Nuffnangers reach a level of blogging that is so amazing, it attracts an abundance of advertisers. When this happens, the opportunity of Sponsored Posts and Advertorials will come flowing. So keep blogging and the earnings will keep growing.

Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection.



Tips for CPUV Campaign

Advertisers select blogs for CPUV campaigns based on several criteria such as a blog's target audience, blogging genre and influence. For example, a cosmetics company would be more likely to select a fashion and beauty blog with female readers to advertise on.

Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection.

Making sure your ads are optimally placed, updating your blogger profile and survey will increase the chances of advertisers noticing your blog and therefore increasing the chances of your blog being chosen for CPUV Campaigns.




Tips for CPC Campaign

CPC campaigns is a perk that every nuffnanger gets to enjoy. Whether you blog about tech or about food, CPC ads will generate you earnings as long as your readers click on your ads. Check on your Click-Through-Ratio to check on how well your ads are performing.



dan selidik punya selidik, terjumpa blog zhazmi.net dengan Tajuk Tips Untuk Dapatkan Buffered Earning Nuffnang (Post on Dec 8, 2011)

"Sebenarnya Buffered Earning adalah diperoleh daripada kempen CPM(Cost Per Impression)  yang ditayangkan di blog anda.. Kalau earning yang biasa dapat tu, tu adalah daripada CPC(Cost Per Click), apabila ada orang click baru dapat duit.. Berlainan dengan CPM, pihak advertiser akan “sewa” ruang iklan di blog/website anda, kemudian anda akan dapat earning berdasarkan setiap unique visitor yang melawat blog/website anda.

ada gambar yang beliau letakkan, tapi aku tak letak kat sini. korang boleh masuk blog zhazmi untuk lihat gambar tersebut ;)

antara tips yang ada :

  1. Lengkapkan survey yang diberikan oleh pihak Nuffnang, jawab SEMUA soalan yang diberikan.
  2. Selalu update survey tersebut. Kalau boleh setiap minggu. Sumber: citeje dot com
  3. Letakkan ruangan iklan Nuffnang di tempat yang betul(Skyscraper diletakkan di sebelah kiri/kanan blog sebagai elemen pertama, Leaderboard di bahagian atas blog & Large Rectangle adalah betul2 di bawah post pertama blog anda).
  4. Letakkan kesemua ruangan iklan Nuffnang dalam blog(Skyscraper, Leaderboard & Large Rectangle).
  5. Keahlian Nuffnang(Biasa atau Glitterati). Setia lah dengan Nuffnang, anda akan dapat keahlian Glitterati. Jika selalu tukar-tukar, mungkin keahlian Glitterati boleh ditarik semula. "

menarik bukan? insyaAllah, aku akan mengikuti tips yang di nyatakan untuk masa hadapan yang lebih cerah. ahahha...



You Might Also Like

5 comments

  1. saya xreti pun pasal BE ni.. hehe, anyway thanks byk2. sikit2 paham la

    ReplyDelete
  2. hai sis :)

    Setahu Mieya lah kan, kalau nak tahu macam mana iklan BE tu tamat, kat status di bahagian earning akan ditulis "credited".

    Kalau nak dapatkan BE tu kena betul-betul isi maklumat yang diperlukan kat bahagian survey tu.

    Lagi satu, entri kena lah asli, kekadang apa yang kita tulis tu mungkin ada sikit2 kaitan dengan iklan. So, kat situ ada peluang blog kita dipilih oleh pihak advertiser Nuffnang.

    Biasanya, kalau ada nampak orang buat entri pasal sesuatu BE yang dapat tu bukannya sebab Nuffnang suruh ke apa. Cuma sebagai tanda penghargaan sahaja.

    Teruskan blogging dan rajin-rajin lah hantar ticket pertanyaan kat Nuffnang okey? Kalau ada rezeki sis, dapatlah juga BE tu nanti :)

    ReplyDelete
  3. baby comel:
    jom berblog sambil menjana pendapatan sampingan ya. dengan medium yang betul! :)

    ReplyDelete
  4. Mieya:
    thanks for sharing dengan sis ya. insyaAllah, sis akan praktik kan dengan sebaik mungkin info2 yang ada. tq!

    ReplyDelete
  5. g+ telah diberi datang sini cari ilmu tentang be

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images