Sabah Fish Marketing (SAFMA) Kota Kinabalu, Sabah

good morning and assalamualaikum peeps.

isnin datang lagi. that mean, memang monday blues. memandangkan subuh tadi awal pagi lagi keluar pegi safma, singkatan nama bagi Sabah Fish Marketing, dan sekarang ni memang aku berada di awan-awangan sebab mengantuk giler. mestilah keluar beli ikan. bukan je ikan, semua ada. udang, ketam, kerang-kerangan.

erti kata lain, segala jenis ikan ada. murah memang murah. selalunya kalau ada kenduri macam tu, wajib datang sini. sebab ianya sangat murah berbanding yang telah di hantar ke pasar-pasar untuk diniagakan. suami kata, dekat semenanjung memang mahal bab barang mentah macam ni. then, that why orang semenanjung suka duduk sabah. ye ke? ;)


more info about safma, boleh klik dekat SINI ;)

da membeli belah barang mentah, jom singgah jalan-jalan cari makan. da bangun awal pagi, perut jangan cakapla. da berdenndang dengan riang ria dekat dalam tu. tak berus gigi? tak kisah. yang penting perut harus di isi dengan segera :D


 masih awalan 5 pagi. jalan raya memang sunyi sepi la.


bagi korang yang tak tahu, KFC Bandaran (their call macam tu), locate dekat tengah-tengah bandar kota kinabalu, adalah satu-satunya KFC yang dibuka 24 hours (^^)
best tak?! hehe. so bagi mereka yang nak datang mai kota kinabalu sabah ni, awal-awal pagi da lapar dan kebulur nak pekena ayam KFC, jangan lupa sebut nak pegi 'KFC Bandaran'. kalau duduk dekat hotel berdekatan, lagi la senang. jalan kaki sahaja! lawala...hehe


makan, jangan tak makan :D

yup, this one, was mine :)

da bekfas, jangan cakap la. memang nak jadi ular punya :D

mari cepat buat kerja. kita stop sini dulu. bai!

Comments

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara