Rahsia mendapatkan Buffered Earning Nuffnang : Fungsi Nofollow ke Dofollow

October 10, 2012

assalamualaikum peeps!

untuk kesekian kalinya, aku nak sharing dengan korang semua, salah satu penyebab utama sama untuk korangkan dapatkan BE Nuffnang. sapa tak reti apa itu BE, aku tak tahulah nak cakap apa. aku pun bukannya tak pernah dapat BE, dapat tu pernah juga dapat, tapi bukan untuk gojes blog :D BE untuk another blog yang aku pernah aktif dahulu. so, untuk itu. i wanna say, thanks to Nuffnang la. ;)

ok. bebalik dengan tajuk atas tu. yup, panas-panas! marilah kengkawan ramai-ramai baca tips kat bawah ni. bagi yang tak tahu. ntah-ntah, korang lebih tahu dari aku. sebab aku pun baru tahu just now. bila terfikir kenapa aku tak pernah nak dapat BE. hehe. 


4. Backlink merupakan syarat utama untuk mendapatkan iklan BE.
Uji kaji ini sememangnya berjaya apabila Blur selama 2 bulan tidak pernah mengarang entry berkenaan Nuffnang dan tidak memberikan backlink kepada mereka. Dan hasilnya selama 2 bulan blog ini tidak pernah mendapat iklan BE. Jadi ini dapat membuktikan bahawa backlink kepada Nuffnang dapat menjamin blog anda untuk mendapatkan BE. Tetapi untuk memberikan backlink korang perlu mengubah blog korang menjadi blog DOFOLLOW. Ini kerana blog NOFOLLOW tidak akan memberikan sebarang backlink kepada Nuffnang jika hanya meletakkan link kepada mereka sahaja. Ini kerana blog yang disetkan NOFOLLOW tidak akan membenarkan sebarang spyder untuk crawl blog mereka dan sebarang backlink tidak dapat diberikan. Pentingnya backlink kepada sesebuah website ialah semakin banyak backlink semakin tinggi google pagerank website tersebut dan semakin glamorlah website tersebut di enjin carian google. Dan bagi syarikat pengiklanan ini merupakan satu cara untuk menarik pengiklan supaya menggunakan khidmat mereka untuk beriklan. 

Nak tukar ke dofollow, ikut step kat bawah ni pula. ni dapat komen empunya entry. sharing is caring la kan ;)

1. Design>edit HTML dan tick expand widget templates
2. Cari nofollow ( Ctrl+F untuk mencari )
3. Tukar semua nofollow kepada dofollow
4. Preview dan kalau tiada error korang boleh save template.


sumber : nicknashram.blogspot.com

Kesimpulannya is, selama berblog, aku tak tahu pun ke penggunaan nofollow ke dofollow itu ada hubung kaitnya untuk mendapatkan BE Nuffnang selain memberikan BACKLINK kepada Nuffnang. hurm..

apa pendapat korang?

You Might Also Like

10 comments

  1. actually tukar status blog dari nofollow kepada dofollow sebab nak tarik ramai orang datang komen ke blog kita..bila orang komen secara tak langsung kita bagi backlink kat orang yang komen tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning nick ;) oh ye ke. kalau mcm tu, ada masalah tak dengan petukaran ke dofollow tu? risau juga kalau ianya akan menganggu iklan nuff yang ada kat blog ni. ada kesan tak?

      Delete
  2. salam puan gojes..akak nak tanya ni..nofollow kan banyak dlm edit html tu..tukar semua nofollow ke dofollow ke..keliru ni..adakah semuanya kena tukar ataupun nofollow yg tertentu jer kena tukar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam kakak kasih :) kalau ikut dari step yang ada pada komen entry en. nick tu, ada mention number 3 mcm kat bawah ni...

      3. Tukar semua nofollow kepada dofollow

      that mean, kena tukar SEMUA la tu. kita da tukar, nofollow cuma ada 3. ;)

      Delete
  3. Salam Pn Gojes...terima kasih untuk tips yg sgt berguna...sy dah cube...hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam sha :) ok, most welcome. kita pun sharing juga dari another blog. tak pe, yang baik tu kita cuba ambik okei :) hehe

      Delete
  4. salam dear...Td cik try ade bnyak nofollow.Bukan 3 je.So nak tuka mana satu ek??
    btw done follow awak..salam kenal ek..

    Http://azlyiejah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ok. tadi baru cek nofollow tu ada berapa. ada 4 kan? atau more than that lagi? hehe. kalau tengok dari komen dalam tuan entry tu, ada mention ....

      3. Tukar semua nofollow kepada dofollow

      so, that mean, cik azlyzah, kena tukar semua nofollow tu :)

      Delete
  5. kalau untuk wordpress bagaimana nak set kepada dofollow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning dear amlan :) kalau wordpress, saya menang tak reti. kena tanya tuan entry kot ya..

      http://nicknashram.blogspot.com/

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images