Nuffnangx Kotak Komen Mengelirukan?

assalamualaikum peeps dan selamat petang!

just now, i'm done with Tutorial : Panduan Mudah daftar Nuffnangx!. korang boleh klik dekat situ. but then, lepas posting. terus out seketika dari dunia serbaguna blogger sambil-sambil check dekat phong pula if ada email masuk. see, sangat canggih dunia internet sekarang kan. seiring dengan kemajuan yang ada. orang kata, dunia internet di hujung jari ja bah. hehe. astro pun kata macam-macam ada. :D

but then, tengok ada 1 komen dekat entry atas tu. ok, masuk sat nak balas komen. tapi tup-tup, dapat gambar seperti dekat bawah ni. as u can see word NuffnangX dekat situ. see, my kotak komen da berubah! oh. canggih okei. kotak pun lawa. good la.


cantik molek solid pula tu


tapi adakah readers di luar sana tahu, yang mana kotak komen ini agak mengelirukan? apa pasal aku kata macam tu? sebab. bila aku buka entry ni memula tadi, memang ada nampak 1 komen kat situ. what can i see first is, ada komen dari blogger kakak kasih salina. which is, ia akan berada dalam gambar kotak komen yang asal hanya dalam few minits.

but then, ianya akan bertukar ke kotak komen seperti gambaran pertama. belum sempat nak reply komen tu, kotak pula bertukar. ianya sangat mengelirukan dan agak payah juga buat sesetengah blogger yang hanya direct to point nak tengok if ada komen dan membuat balasan terus. huhu.

harapnya ini tidak melemahkan sistem Nuffnangx yang telah sedia ada. mungkin ianya telah di tambah baikan oleh pihak Nuffnangx kan. mungkin ianya mudah bagi certain pengguna blogger. atau ada yang mungkin tidak.

terpulang untuk readers di luar sana :) so, now. i decide to remove semula coding tu. bukan merajuk, tapi tak nakla benda-benda mudah macam ni, tapi menjadi satu kesukaran buat aku. tepuk dada tanya selera ;)

Comments

  1. ya. kota k komen nuffnang sangat2 mengelirukan.


    psst..lin follow sini (^_______^) salam perkenalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah'ah la ciksuzlin. payah juga nak membalas komen nanti. :)
      hehe. ok, thanks follow gojes blog :D

      Delete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara