Daiso Charcoal Mask

October 15, 2012

hello peeps! hari ni rasanya aku punya keja dekat ofic selain label buku dekat dalam bilik sumber ni is, mencari gambaran apakah itu produk daiso. produk yang telah menrangsang deria rasa hatiku ini untuk turut mencuba. wa..mengada gitu :D ini adalah kerana entry blog Nyue bertajuk 'Charcoal Mask sgt memuaskan'. 

kredit to Nyue :)
 'Charcoal Mask'
 
ar, apa yang memuaskan sangat tu? itu yang patut kena cuba. 
tak sabar pula nak mencubanya :)

ok, boleh klik gambar kalau nak tahu apakah itu :)

baca punya baca, wei, produk ni boleh di dapati dekat Daiso okei! which is, sapa tahu daiso semua barangannya ada dari ala-ala japan / korea gitu. kan Nyue? :D dan serendah harga rm5.00. bukan produk ni sahaja. tapi semua barangan yang ada dalam kedai tu, semuanya berharga rm5.00! tak pecaya? korang kena dan harus cari kedai tu sekarang juga. :D

sebut pasal Daiso, aku bukannya asing sangat dengan kedai ni. sebab, kalau di hitung sejak beberapa hari plus minggu ni, seminggu sekali or seminggu dua kali wajib memasukkan diri masuk kedai ni. dengan geng bas sekolah la, apa lagi. tu pun gara-gara nak cari item untuk 5S dekat ofic. harga memang rm5.00 k. ulang balik, rm5.00! tapi, korang kena pandai juga tengok barangan tu macam mana. ada kalanya, benda kecik pun da berharga rm5.00, tapi tup-tup tengok tempat lain, lagi murah dari kedai tu. so, korang kena alertla dengan benda-benda macam ni. tengok barang dan tengok harga. 

memandangkan ianya adalah kedai barangan dari japan / korean, kedainya mestilah ala-ala suasana japan / korean? tak kot. sebab ni kan dekat malaysia, and mungkin tengok pengurusan jugak. kedai di tempat aku ni, seperti supermarket biasa je. tak de nya nak lagu korean k-pop bagai :D

kredit to owlybeauty
'Cleansing Cream'

ok, then berbalik dengan produk tu, aku sempat masuk Daiso lunch time tadi, tapi eksited punya pasal, aku tersalah beli pula. yang aku beli tu 'Cleansing Cream'. produk ni macam ala-ala buang kotoran dekat muka. kalau mask tu, dia boleh tarik keluar blackwhite and blackhead. tapi, malangnya yang aku nak sangat tu da habis!!! adakah kerana ada mereka dekat kota kinabalu sabah ini yang memborongnya dengan besar besaran?!

tak pe, ada satu pusat daiso dekat sini, then petang ni da sms suami awal-awal, nak singgah dekat sana :) bai!

You Might Also Like

6 comments

  1. Skincare dari Japan?. RM5 je?. Good news ni, entah2 sama standard dgn SKII, sapa tau kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dear, skincare ni dari japan.
      ah'ah betul. manatau same kan.
      jom cuba sama! :D

      Delete
  2. wahh..puan gojes..smgt tinggi memburu charcoal mask..mmg best pakai...selamat mncuba..heee..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sob sob..semalam cari dekat another one daiso, tapi da habis! uwarggghhh :D
      oh, serius tak sabar nak try syg. :D

      Delete
  3. suke msuk daiso...rse mcm nk beli sume..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius, kita sama! kita suka tgk part barang ofic. colour pinky2! ;)

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images