CPC campaigns dan CPUV campaigns Earning Nuffnang

October 30, 2012

petang and assalam peeps!

just now, check email dan dapat email sending by nuffnang. thanks so much nuffnang sebab membalas email aku dengan cepat dan sesegera mungkin. send semalam dan hari ni da dapat balasan dari pihak nuffnang. see, betapa baik hatinya nuffnang kan ;)

then, aku sharing dengan korang semua. mungkin ada yang pernah mengalami keadaan seperti aku ini. ye la, menanti dan terus menanti kenapa-kenapa tak dapat earning nuffnang. sedangkan memang menapak lama berdua dengan nuffnang.

i'm sharing to others. kot-kot ada yang sama menanti seperti aku kan. atau ada persoalan yang sama, tapi tak tahu nak tanya macam mana kan ;)


"Thanks for writing in! :) For CPC campaigns, your earnings will be updated weekly if any genuine clicks have been generated from your blog.   
As for CPUV campaigns, your earnings will only be updated after a campaign has ended. Therefore, if your earnings haven't been updated lately, it means that you were not serving any mCPUV ads recently, or that your blog hasn't generated any clicks from CPC ads lately.

Anyhow, it is also important for you to know that the most important thing that we are looking at here is the "genuine" clicks. This means that, even though you get up to 100 clicks a day, but they are coming from the same IP, then they will not be counted.   Hope this helps thank you!"


ok, korang faham kan?

maksudnya di sini adalah, bagi CPC campaigns, mean earning yang kita akan dapat setiap kali ada si pengunjung datang blog dan klik iklan kita tu. ala, reramai pengunjung datang dan kalau dorang sudi klik iklan tu, maknanya kita akan dapat earning dari sana. so, benda tu akan di kira setiap kali nuffnang nampak ada IP yang klik dekat sana.
so, ada klik adalah earning ;)

tapi, korang harus ingat. tengok dekat coming from the same IP tu yang aku bold kan tu. nuffnang ada mention, walaupun korang dapat klik 100 kali setiap hari, tapi klik pula datangnya dari SAME IP, klik hanya akan di kira 1 sahaja. mean, 1 PC, 1 IP.

untuk CPUV campaigns pula, atau ringkasan BUFFERED EARNING dahulunya, earning untuk ini akan kita dapat setelah sesuatu kempen iklan itu berakhir. mean, CPC campaign berlalu, dan akan bertukar menjadi CPUV. macam tu la kiranya. itu pemahaman aku. kalau otai-otai, tak tahu la pula ;)

so, jangan risaulah kalau earning tak naik-naik. ada kriteria juga untuk mendapatkan BE ni. korang boleh cek dekat Tips Dapatkan Buffered Earning NuffnanG.

so, aku stop di sini dahulu. semoga pembaca gojes blog memahami apa yang aku cuba sampaikan ni. tak faham pun tak pe :D



semoga kita menjadi seorang blogger yang berkualiti, 
untuk mendapatkan gelanggaran si blogger yang berpendapatan tinggi. 
boleh? hehe

You Might Also Like

6 comments

  1. puan gojes....thanks 4 da info...;)
    nuffnang ida xnek2...da lm da..huhuh

    ReplyDelete
  2. most welcome dhia ;)
    semoga ianya usefully bersama :)

    ReplyDelete
  3. oooo...macam tu upe nye..Patot pon earning tak naek2 :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( kita sama? hehe. lepas ni boleh berblog dengan berhemah syg ;)

      Delete
  4. ala.., IP sama pun tak leh ker., huhu., ptutla naik pelan sgat aku nyer earning.., keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. keke. ya, begitu la seperti yang di kata kan dekat atas. same ip, tak boleh. jadi, kalau ada yang klik banyak kali tapi dalam same IP, memang tak naik la earning2 tu :D

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images