chill!!

assalamualaikum peeps!

bila aku menulis entry ni, aku ada perasaan tak berapa baik sikit dengan seseorang. yang namanya tak perlu aku tulis atau tak perlu pun sebenarnya aku tulis tentang orang tu dekat sini sebab dia bukan femes memes pun. dan lebih penting is, dia tak tahu pun pasal dunia blogspot ni. tapi memandangkan aku sedang berada di perasan sedikit kiciwa kepadanya, so i write down here supaya perasaan aku lepas ni lebih baik dari tidak ada yang akan aku simpan dalam-dalam hatiku ini. chill la kan;)

so, nak cakap pasal tu. aku jenis manusia yang bukan suka sangat ambik hati apa orang cakap. tapi, bila aku rasa aku seperti terasa dan terdetik dan terusik dalam hatiku ini dengan apa yang diutara atau apa sahaja yang dikatakan, that mean, ianya menganggu aku. dan yang aku tak suka is, bila ianya mudah untuk di ucapkan tanpa perlu fikir adanya perasaan orang lain. wa, hidup beliau sangat panjang dan mudah-mudahan dipanjangkan lagi usianya. untuk belajar dan menjadi manusia yang lebih berguna dari kebiasaanya :)


dan sebut pasal ambik hati. its ok, sebab aku dilahirkan pun cukup dengan perasaan ingin tahu dan untuk merasa semua perasaan yang ada dalam diri aku. rasa sakit hati aku da rasa. rasa marah pun da. rasa pernah di khianati pun sudah. akteli, perasaan rasa ni memang da ada pun dari baby lagi kan. chill je la.

so, lepas ni. i try my best to make dunno dengan manusia manusia yang macam ni. sebab ianya tak penting dengan aku pun. life is easy way easy come. so chill ya!

Comments

  1. biar kan ajer orang mcam tu., bukan dia tanggung mkan minum kita., mmg kita tak perfect, tp dia bakannya bgus sgat pun.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu la bagus ke tak zuhdi. but i try my best untuk ignore person macam ni. bukan apa, sometimes hati kita pula yang sakit. tak tahu kenapa ada manusia macam ni ;(

      Delete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara