astro on-the-go

Never Miss A Show Ever Only With Astro On-The-Go !

October 31, 2012

assalamualaikum again peeps! ;)

sekali lagi. malam ni aku rajin sangat buat assignment tentang apa sahaja iklan yang muncul dekat dalam blog. bukan bermakna aku kiciwa dengan earning nuffnang before this ya. tapi, sebenarnya ianya adalah satu idea atau cara untuk mengupdatekan blog sendiri juga sebenarnya. korang juga harus try ;)

so. thanks so much nuffnang. membawa Astro - Never Miss A Show Ever. Only With astro ON-THE-GO ! wa. over. menambahkan sendiri tanda seru kat situ. sangat over. hehe.

oh. now also available on samsung android devices? satu berita yang membuat orang akan teruja tahap dewa ! if korang pengguna Samsung Galaxy Note II aku pasti korang akan lebih pasti teruja dengan keterajuan yang membina untuk melayari Astro ON-THE-GO ! ini ;)

nuffnang

Samsung GALAXY Note II di kuasai dengan CELCOM !

October 31, 2012

selamat malam dan assalamualaikum peeps ;)

first at all. terima kasih sekali lagi buat nuffnang. for this ads. bertaburan sakan erk dalam blog. suker la tu :D kali ni datang dari samsung galaxy note II, bersama celcom di bawah by nuffnang datang mai sini !

samsung ni kalau rembat satu sebenarnya perlu. lebih-lebih lagi jika ianya di kuasai hebat dengan kuasa kuda CELCOM ! berganda-ganda lagi kuasa hebatnya. tak percaya? ar ni la yang buat hati lulu jiwa raga ni. aku, jangan cakap la. memang nak benda alah ni sekor. tapi ntahlah bila dapatnya :D


sila klik untuk tumbesaran yang melampau :D

oh, jika ianya di pakai lagi oleh seorang sang blogger tegar macam aku ni (mak ai, tegar ke !) ar, lagi la nampak super duper kuasa power puff girl. :D SAMSUNG GALAXY NOTE II ni memang buat jiwa kacau beb.



ok, aku tahu para adam dan hawa confirm nak grap samsung ni. dengan aplikasi yang canggih dan ye la, orang sekarang suka post instagram-instagram bagai kan. bukan tu je, google ! email ! movie ke video ke, tweeter ke apa ke, semua ada la orang kata. ke penggunaannya memang seribu dalam satu. erk, ngam ke tu. hehe.

aku yang pakai sony ericsson xperia x10 minipro pun jeles bagai rak dekat para adam dan hawa yang telah memiliki samsung galaxy note II dengan aplikasi yang best, mantap plus be gabung dan meletup !

bergabung menjadi satu

sedikit detail tentang Samsung GALAXY Note II 
yang akan membuat korang iri hati dan cuba untuk mendapatkannya sesegera mungkin ;)













Samsung GALAXY Note II

Bring your inspirations and ideas to life with the ultimate creative tool.

 


Android 4.1 (Jelly Bean)

5.55" HD Super AMOLED display

 S Pen Stylus

1.6 GHz quad-core processor

8MP Camera
















berbaloi - baloi memiliki benda alah ni. nak juga la. harap-harap dapatlah sebijik dari earning nuffy :D







berita

Bumi Tanpa Cahaya?

October 31, 2012

assalamualaikum peeps.

nak tanya, ada tak korang dgr something like this,

"bumi akan bergelap selama 3 hari pada 23, 24 dan 25 Disember tahun ini" ... atau korang boleh baca dekat link INI  . waAllahualam. 

apa yang pasti, setiap apa sahaja yang berlaku di muka bumi ini, telah di tetapkan olehNya, kan? tidak ada sesiapa pun yang akan dapat menghalang apa yang telah di tentukan olehNya.


untuk kita bersiap sedia dengan ini dan berbalik dengan diri sendiri, 
rasanya kita sudah cukup tahu ajal dan maut itu sudah pasti ada, bukan?

maxis

TalkMore dengan The New Postpaid Plan by Maxis !

October 31, 2012

morning and assalam peeps!

thanks for nuffnang, again. sebab sudi bagi iklan yang comel belaka dekat dalam blog aku sekali dua lagi ;). kali ini by maxis. hari tu da ada ads plan by digi bersuker ria sakan dekat dalam gojes blog ni. thanks so much!

apa yang baru dengan maxis? itu dia. postpaid plan yang menarik yang boleh korang dapat sekarang! FREE SAMSUNG GALAXY MINI 2? biar betik. ini harus di grap ni. dengan postpaid plan baru, siap dapat free mobile phong lagi.


nak tahu macam mana untuk dapatkan nya. klik SINI to more info ! 
cepat klik!!!



 selain


ini juga menarik

lirik lagu english

Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe Lyrics

October 31, 2012

 love this song ;)


thanks picha!



I threw a wish in the well
Don't ask me, I'll never tell
I looked to you as it fell
And now you're in my way

I trade my soul for a wish
Pennies and dimes for a kiss
I wasn't looking for this
But now you're in my way
Your stare was holding
Ripped jeans, skin was showing
Hot night, wind was blowing
Where you think you're going baby?

Hey, I just met you, and this is crazy
But here's my number, so call me maybe
It's hard to look right, at you baby
But here's my number, so call me maybe

Hey, I just met you, and this is crazy
But here's my number, so call me maybe
And all the other boys, try to chase me
But here's my number, so call me maybe

You took your time with the call
I took no time with the fall
You gave me nothing at all, but still you're in my way
I beg and borrow and steal
At first sight and it's real
I didn't know I would feel it, but it's in my way
Your stare was holding
Ripped jeans, skin was showing
Hot night, wind was blowing
Where you think you're going, baby?

Hey, I just met you, and this is crazy
But here's my number, so call me maybe
It's hard to look right, at you baby
But here's my number, so call me maybe

Hey, I just met you, and this is crazy
But here's my number, so call me maybe
And all the other boys, try to chase
But here's my number, so call me maybe

Before you came into my life I missed you so bad
I missed you so bad... I missed you so, so bad
Before you came into my life I missed you so bad
And you should know that... I missed you so, so bad

It's hard to look right, at you baby
But here's my number, so call me maybe

Hey, I just met you, and this is crazy
But here's my number, so call me maybe
And all the other boys, try to chase me,
But here's my number, so call me maybe

Before you came into my life I missed you so bad
I missed you so bad... I missed you so, so bad
Before you came into my life I missed you so bad
And you should know that
So call me maybe

nuffnang

CPC campaigns dan CPUV campaigns Earning Nuffnang

October 30, 2012

petang and assalam peeps!

just now, check email dan dapat email sending by nuffnang. thanks so much nuffnang sebab membalas email aku dengan cepat dan sesegera mungkin. send semalam dan hari ni da dapat balasan dari pihak nuffnang. see, betapa baik hatinya nuffnang kan ;)

then, aku sharing dengan korang semua. mungkin ada yang pernah mengalami keadaan seperti aku ini. ye la, menanti dan terus menanti kenapa-kenapa tak dapat earning nuffnang. sedangkan memang menapak lama berdua dengan nuffnang.

i'm sharing to others. kot-kot ada yang sama menanti seperti aku kan. atau ada persoalan yang sama, tapi tak tahu nak tanya macam mana kan ;)


"Thanks for writing in! :) For CPC campaigns, your earnings will be updated weekly if any genuine clicks have been generated from your blog.   
As for CPUV campaigns, your earnings will only be updated after a campaign has ended. Therefore, if your earnings haven't been updated lately, it means that you were not serving any mCPUV ads recently, or that your blog hasn't generated any clicks from CPC ads lately.

Anyhow, it is also important for you to know that the most important thing that we are looking at here is the "genuine" clicks. This means that, even though you get up to 100 clicks a day, but they are coming from the same IP, then they will not be counted.   Hope this helps thank you!"


ok, korang faham kan?

maksudnya di sini adalah, bagi CPC campaigns, mean earning yang kita akan dapat setiap kali ada si pengunjung datang blog dan klik iklan kita tu. ala, reramai pengunjung datang dan kalau dorang sudi klik iklan tu, maknanya kita akan dapat earning dari sana. so, benda tu akan di kira setiap kali nuffnang nampak ada IP yang klik dekat sana.
so, ada klik adalah earning ;)

tapi, korang harus ingat. tengok dekat coming from the same IP tu yang aku bold kan tu. nuffnang ada mention, walaupun korang dapat klik 100 kali setiap hari, tapi klik pula datangnya dari SAME IP, klik hanya akan di kira 1 sahaja. mean, 1 PC, 1 IP.

untuk CPUV campaigns pula, atau ringkasan BUFFERED EARNING dahulunya, earning untuk ini akan kita dapat setelah sesuatu kempen iklan itu berakhir. mean, CPC campaign berlalu, dan akan bertukar menjadi CPUV. macam tu la kiranya. itu pemahaman aku. kalau otai-otai, tak tahu la pula ;)

so, jangan risaulah kalau earning tak naik-naik. ada kriteria juga untuk mendapatkan BE ni. korang boleh cek dekat Tips Dapatkan Buffered Earning NuffnanG.

so, aku stop di sini dahulu. semoga pembaca gojes blog memahami apa yang aku cuba sampaikan ni. tak faham pun tak pe :D



semoga kita menjadi seorang blogger yang berkualiti, 
untuk mendapatkan gelanggaran si blogger yang berpendapatan tinggi. 
boleh? hehe

nuffnang

Librarians Rock!

October 30, 2012

good morning dear fellas! and assalamualaikum ;)

semalam i hantar tiket pegi nuffnang. hopely ianya akan di reply sesegera yang mungkin :D



just now, aku kembali men sibuk kan diri dengan audit semula buku-buku yang ada dalam bilik sumber ni. hari tu, 80% da selesai. sekarang ni, nak habiskan yang selebihnya pula. da done dengan itu, baru la senang hati nak memecahkan rekod blogwalking 24jam dari office dan rumah :D

so, nanti i update lagi ya. much love here!
muah!! :D 

nuffnang

Setia Bersama Nuffnang

October 29, 2012

assalamualaikum again peeps!

balik dari attending Majlis Perjumpaan dan dengan Isu Cuti bagi menjaga anak atau suami sakit pagi tadi, sampai je ofic, terus gelabah buka akaun nuffnang. tau-tau je la, nak juga tengok kan earn naik ke tak. :D ala, macam la korang tak biasa kan ;)

but, tup-tup. dukacitanya earning tak berubah pun. tapi trafik pergh! susah payah nak dapatkan trafik yang meletup bagai, tup-tup earning masih lagi macam tu. huhu. tak pe la.  bukan rezeki aku la tuh ;( ok. mood sedih seketika. wargh!!!! nak nanges.

so, pendapat aku, untuk kesimpulan ini is, evendo kita punya entry yang hebat dan mantap, dan mendapat pengunjung yang banyak, contohnya entry pasal blog seks alvin dan vivian (klik utk lanjut) dan lebih dari di luar kebiasaannya seperti lebatnya rambutan dan ranum lagi tu, itu tidak semestinya akan membuatkan kita akan mendapat earning yang banyak dari Nuffnang okei ;)

sabar itu penting! :D so, aku akan menanti dengan penuh setia dengan Nuffnang :D
hehe. cubalah untuk setia dengan nuffnang okei! :D


kerja oh kerja

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

October 29, 2012

assalamualaikum peeps.

pagi tadi aku attend Majlis Perjumpaan bersama Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna dan Majlis Penasihat Wanita Sabah (MPSW) anjuran Jabatan Hal Ehwal Wanita Sabah, Kementerian Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna. 

majlis bermula pukul 09.00 pagi till 12.00 tengahari. tapi kena pegi awal. tak nak la kelam kabut kan. thank god, ada breakfast disediakan. untuk kengkawan ofic aku yang attend sama tak breakfast lagi, bolehlah bekfas sikit sebelum majlis bermula. lunch pun di sediakan ;) pergh! sambal belacan catering ni mantap :D hehe.

ok, sebenarnya aku memang tak berapa suka sangat hadir majlis-majlis macam ni. tak tahu la kenapa. memang style pemalas kot. attend ni pun sebab encik bos da choice and memang tak de choice lagi la :D so, nak tak nak. kena pegi juga. hehe.


the atur cara



YB Datuk Hajah Azizah Datuk Seri Panglima Haji. Mohd Dun
Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna

gambar ni berlima sebenarnya. dan i'm taken form miera album. sebab dia tag aku dekat fb! ahahaha

tapi aku crop ambik muka aku dengan datuk je.
bukan apa, orang tua-tua selalu kata, tak elok bergambar dengan angka ganjil. 
kan? :D




senyum lebar pasal aku suka dapat gift!

langkah kanan betul la menghadirkan diri hari ini. dapat gift, siap breakfast dan lunch percuma lagi ;) engko hado? :D

ok, bebalik dengan majlis today, evendo aku memang tak berapa suka nak attend majlis macam ni kan, tapi itu bukan bermakna aku tak fokus dengan apa yang di utarakan dalam majlis ye.

ada few isu yang aku memang suka dan memang as a penjawat awam kena tahu dan kena taken benda ni. 

contoh situasi :
anak sakit
demam / kena tahan dekat hospital dekat seminggu

as a ibu
kena jaga anak / tiada penjaga lain /
seminggu tu la kena jaga anak dekat hospital

as a penjawat awam
kena apply cuti / cuti da tak de / cuti tanpa gaji?!

persoalannya adalah
bagi si ibu yang juga seorang penjawat awam /  
tidak ada baki cuti / cuti telah habis /
nak apply cuti tanpa gaji, hujung bulan nak makan apa kalau tak de gaji / 
dan kena juga 'ambik cuti'
 sebab anak sakit
dan untuk itu
isu untuk mendapatkan cuti untuk menjaga anak sakit atau mungkin suami sakit sangatlah aku suka!
kenapa?
sebab aku yakin, someday, aku juga akan mengeluh dengan situasi ini.
kena jaga anak yang sakit (minta di jauhkan ye kengkawan) / cuti pula masa tu tinggal sedikit / tau-tau je la penjawat awam ni, tak banyak cuti yang diberikan (kena berjimat bercuti ;)

so. i mean it! sangat bersyukur jika ada pekeliling yang memberikan kebenaran untuk menjaga anak yang sakit. 

apa pendapa anda wahai gomen? ;)

alvin and vivian sex blog

Sumptuous Erotica by Alvin and Vivian Sex Blog VIDEO Updates 4

October 28, 2012

assalamualaikum peeps!

berbicara tentang blog seks mereka dan menjawap segala pertanyaan 'PEMINAT' blog mereka melalui video yang telah di muat turun dekat youtube.
mungkin ini cara mereka mendekati peminat mereka tersendiri kan.


 
 apa pun, semoga kita ini yang masih mampu berfikir secara waras ini,
tahu apa kah itu baik dan buruknya sesuatu tindakan yang kita ambil.

i'm proud to be Malaysian people !

nuffnang

Tips Dapatkan Buffered Earning NuffnanG

October 28, 2012

assalamualaikum peeps ;)

hari ni kerja aku seharian adalah menyelidik se dalam- dalamnya apakah itu Nuffnang di pandangan anak mata aku yang lain. wa..jangan tak tahu, anak mata memang ada 2 biji sahaja. tapi pandangannya itu, ada bermacam-macam :D

so, kerja aku seharian adalah mengupdate apa sahaja ads atau iklan nuffnang yang muncul dekat dalam blog aku ini. jika ianya cara untuk aku mendapatkan BE atau pun seponsor, seperti yang korang boleh baca dekat bawah ni.


Tips for Sponsored Post

Some Nuffnangers reach a level of blogging that is so amazing, it attracts an abundance of advertisers. When this happens, the opportunity of Sponsored Posts and Advertorials will come flowing. So keep blogging and the earnings will keep growing.

Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection.



Tips for CPUV Campaign

Advertisers select blogs for CPUV campaigns based on several criteria such as a blog's target audience, blogging genre and influence. For example, a cosmetics company would be more likely to select a fashion and beauty blog with female readers to advertise on.

Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection.

Making sure your ads are optimally placed, updating your blogger profile and survey will increase the chances of advertisers noticing your blog and therefore increasing the chances of your blog being chosen for CPUV Campaigns.




Tips for CPC Campaign

CPC campaigns is a perk that every nuffnanger gets to enjoy. Whether you blog about tech or about food, CPC ads will generate you earnings as long as your readers click on your ads. Check on your Click-Through-Ratio to check on how well your ads are performing.



dan selidik punya selidik, terjumpa blog zhazmi.net dengan Tajuk Tips Untuk Dapatkan Buffered Earning Nuffnang (Post on Dec 8, 2011)

"Sebenarnya Buffered Earning adalah diperoleh daripada kempen CPM(Cost Per Impression)  yang ditayangkan di blog anda.. Kalau earning yang biasa dapat tu, tu adalah daripada CPC(Cost Per Click), apabila ada orang click baru dapat duit.. Berlainan dengan CPM, pihak advertiser akan “sewa” ruang iklan di blog/website anda, kemudian anda akan dapat earning berdasarkan setiap unique visitor yang melawat blog/website anda.

ada gambar yang beliau letakkan, tapi aku tak letak kat sini. korang boleh masuk blog zhazmi untuk lihat gambar tersebut ;)

antara tips yang ada :

  1. Lengkapkan survey yang diberikan oleh pihak Nuffnang, jawab SEMUA soalan yang diberikan.
  2. Selalu update survey tersebut. Kalau boleh setiap minggu. Sumber: citeje dot com
  3. Letakkan ruangan iklan Nuffnang di tempat yang betul(Skyscraper diletakkan di sebelah kiri/kanan blog sebagai elemen pertama, Leaderboard di bahagian atas blog & Large Rectangle adalah betul2 di bawah post pertama blog anda).
  4. Letakkan kesemua ruangan iklan Nuffnang dalam blog(Skyscraper, Leaderboard & Large Rectangle).
  5. Keahlian Nuffnang(Biasa atau Glitterati). Setia lah dengan Nuffnang, anda akan dapat keahlian Glitterati. Jika selalu tukar-tukar, mungkin keahlian Glitterati boleh ditarik semula. "

menarik bukan? insyaAllah, aku akan mengikuti tips yang di nyatakan untuk masa hadapan yang lebih cerah. ahahha...



digi

Buddyz™ Never Apart! - Dapatkan Sekarang!

October 28, 2012

assalamualaikum peeps!

untuk ke sekian kalinya, aku nak berterima kasih bebanyak dekat nuffnang. sejak beberapa hari ni, babies nuffnang bersuka ria sakan duduk dalam blog aku ni. syukur alhamdulillah. harap-harap lepas ni boleh la dapat BE macam kengkawan blog lain. blog ni tak pernah nak dapat BE yang meriah tu. hukhuk.

ok, korang adalah pengguna Buddyz™? Nuffnang bring to us DIGI Buddyz™ ! klik SiNi untuk dapatkan apa yang baru untuk anda si kekasih si kuning itu :D




klik untuk tumbesaran melampaui batas ;)

grap now! klik SiNi !

Cerekarama TV3

Review Satu Pengorbanan - Cerekarama TV3

October 28, 2012

assalamualaikum peeps!

bila tengok je ada lakonan eja, aku teringat akan satu drama yang pernah di lakonkan oleh eja dalam drama cerekarama juga, iaitu Seputeh Qaseh Ramadhan, yang turut sama di lakonkan oleh fahrin ahmad. totally aku kata, aku suka lakonan eja. dia sangat suci gitu. hehe. fahrin pun sesuai je di gandingkan dengan eja. sesuai la. aku suka tengok. tak tahu la kalau korang. :D


balik dengan tajuk asal. yup, tadi da selesai tengok. for eja, memang i love her la! no komen. sebab, dia sangat sesuai bawa watak-watak macam ni. perempuan ayu macam tu. tapi kalau bab nak marah adik dia si lisdawati aka zura tu, memang aku agak mengeram sikit. eja macam takut-takut nak marah adik dia tu. ntahlah. mungkin kalau bab marah tu, tak sesuai dengan eja. hehe. dia ayu la!!! :D aku cakap bab eja je, pasal aku suka dia! yang lain tak nak komen :P

atau korang nak baca apa pendapat uncle ben ashaari tentang drama ni? jom klik SiNi

nuffnang

Tayangan Skyfall 007 di Pawagam Berdekatan Anda

October 28, 2012

assalamualaikum peeps!

korang peminat nombor satu james bond? 007 la kalau tak tahu. ok, nantikan bersama-sama aku pada 01 November 2012 ini. Skyfall 007, James Bond akan mula ditayangkan di pawagam berdekatan anda.



klik gambar di atas untuk maklumat lebih lanjut



saksikan trailer Skyfall 007 untuk ke hangat yang melampaui batas korang 
untuk turut sama tonton movie ini ;)


 
pergh!

Aidilfitri 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha 2012

October 27, 2012



Assalamualaikum peeps…

Malam kian larut. But I still here. To write something yang ntahlah, tak tahu nak starting dari mana. Dan di kesempatan ini, I wanna say Selamat Hari Raya Aidiladha buat pembaca gojes blog. Korang kalau da makan daging-daging lembu, jangan lupa lepas ni kenalah diet. Kang tak pasal-pasal kolestrol plus darah tinggi pula :D

Ok. Just now, sambil-sambil menyelit nak menulis ni, layan jugalah citer hindustan. Memandangkan tak de drama yang best nak layan dekat tv. Layan je la koleksi hindustan yang belambak dalam xternal tu ;) tau-tau je la, umah tak de astro :D layan shah rukh khan malam-malam buta ni dengan encik suami, sepupu sepapa, anak-anak buah, layan wei. Senyum sumbing memanjang. Lagak perasan jadi heroin bila heronya macho giler. Hehe. Shah rukh khan ni kalau berlakon tak sah dengan adegan romantis beliau, kan. Pergh..senyum sumbing da ni. Oh, ni tengah layan hindustan, heroinnya si kajol. Yang dorang terjumpa dekat europe tu. Tau kan?? Hehe. 
 
Before this, aku ada mention nak tulis entry pasal sambutan hari raya aidilfitri aku tahun ni kan. Tapi ada jak yang buat aku tak sempat nak memanjangkan entry tersebut. Huhu. But, I make it simple here. Sebab ianya telah berlalu few months ago. Ahahha. Aku pun da lupa ;) 

My raya tahun ni, syukur alhamdulillah, tahun ke tiga beraya sebagai seorang isteri. Ibadah puasa pun ok. Kerja pun ok di bulan puasa. Memandangkan puasa tahun ni aku kena menanggung kerja cik puan ibu bersalin ketika itu, so masa dekat ofic memang sangat-sangat tidak terasa langsung. Rasa cepatnya masa berlalu. Evendo sentiasa bz, tapi itu lebih baik kan, dari sejam-sejam tengok jam dekat dinding tu sebab menanti masa nak balik :D 

Dan sangat Bersemangatlah nak berpuasa sebab ada sang suami. Berbanding last year. Syukur sangat-sangat. It make me a person yang sangat-sangat bersyukur. Tiada yang lebih mengembirkan dan membahagiakan bila kita bersama orang yang kita sayang kan. ;) syukur alhamdulillah.  

Persiapan pun ok. Make It simple. Sebab tak nak la membazir sangat, kan. Tak nak la musim raya ni kita membazir sangat. Sebab kena fikir lepas abis bercuti raya tu nanti, kena pegi keja semula. Dan kena jimat untuk ke gaji bulan seterusnya. Tau-tau je la, gomen memang gaji awal dari kebiasa an nya. So, kena pandai jimat! Hehe. Then syukur alhamdulillah. semua orang faham, dan yang bestnya is kita faham ‘sharing’ bila part nak membeli itu ini. So, tak de la membebankan sangat kan :) lebih-lebih lagi setiap tahun, rumah mama adalah menjadi tumpuan sahabat andai. So decide untuk tahun seterusnya, kita akan buat tabung bersama mu, untuk lebih tidak membebankan di saat nak sambut raya. Ok tak? Hehe.

Ziarah menziarahi sanak saudara, itu sudah semestinya. Yang bestnya is, raya pertama open house memang tak stop kengkawan datang. Dari belah tengahari till la ke malam. Penat memang penat. Tapi everything under’s control. As usual. Syukur suami dan abang-abang, anak-anak buah backup dekat belakang tabir ;) memandangkan sista-sista tak bersama tahun ni, sedih pun tak berapa sangat. Lepas je solat hari raya aidilfitri, as usual ziarah kubur arwah bapa. Al-fatihah untuk arwah.

Da penat layan tetamu. Masa untuk ziarah kengkawan pula. Tahun ni serius, perjalanan jauh till ke sipitang. Beraya sakan no..hehe. raya ke dua hari tu, memang tawaf la orang kata. Pagi naik kundasang, belah keluarga mama. Turun dari kundasang, jalan jauh lagi ke papar, umah keluarga abang ipar. Ada sista dekat sana. Dan menuju pula ke bongawan. Side abang ipar ke dua. Sista juga dekat sana. :) wa. Best…lepas dari bongawan, terus ke tuaran. Perut jangan cakapla. Memang da kenyang giler. Mata pun da layu. Sampaikan aku ni boleh lelap 2 3 kali dalam keta. Syukur suami tak bising. Suami pun bersemangat nak beraya. So, nak tak nak, kena juga beraya sakan. Percaya ke tak, dekat 12.00 tengahmalam baru sampai umah. Selesai berhari raya dalam masa sehari. Itu baru kengkawan, sanak saudara terdekat. Belum lagi bab janji kena beraya dekat umah kengkawan. Huhu. Lenguh……

Ar, itulah sedikit sebanyak citer pasal raya aku tahun ni. Kesimpulannya is, berhati-hati bila berada di atas jalan raya. Ingatlah orang yang tersayang ;)

Selamat hari raya semuanya ;) – entry tanpa edit. ahahaha

nuffnang

identiti blogger

October 27, 2012

assalamualaikum peeps!

dan selamat berhujung minggu. bagi yang gomen, bersuka ria sakan la korang kan. tiga hari cuti ni, ada kot yang tawaf 'zzzzz' dekat umah ;) suker la tew!

ok, semalam aku ada post tentang iklan nuffnang yang peletakkan beliau itu mungkin ok atau tidak. then, i decide untuk abaikan sahaja. yang penting, ads by nuffnang itu masih ada sudi menari-nari dekat dalam blog aku ni ;) tak nak ar, kang tak pasal-pasal status glit aku, di tarik balik pula :D

dan memandangkan ianya seakan-akan menganggu aku, nampaknya aku dari pagi lagi duduk depan cik lappy ni, hanya kerana nak fix it apa yang patut. header pun da berubah, jenis font look like berubah. mungkin akan pakai font ini seketika ;) oh, my header i kredit to blog encik suhailrafidi . thanks so much! pinjam ye. hehe.


kredit to : The Boonto

so, berbalik dengan tajuk entry aku tu. yup. rasanya seseorang blogger kena ada identiti tersendiri tau. for me, identiti blog dengan header adalah sangat bersangkut paut. remember elia, empunya blog jejariruncing? itu adalah salah satu blog yang aku suka ziarah.

dengan adanya identiti blog beliau tersendiri, i sure akan ingat beliau sampai bila. header dia da menunjukkan how beliau sangat suka dengan blog beliau. bukan dengan penulisan dia sahaja yang menarik dan kemas dari segi tatabahasanya, tapi segalanya. dari diri sendiri till ke family, saudara mara, kengkawan dan cara dia menulis tentang sekeliling. i love her! dengan header dia je, orang da kenal. owh, yang tu. kenal la. hehe. ok, ingat cepat sapa budak elia tu :D

susah juga ni nak cari identiti sendiri dalam dunia blog. just now pun, banyak blog yang muncul like cendawan tumbuh. bukan je artis yang banyak muncul, blogger pun banyak ;)

apa pendapat korang? ;)

nuffnang

Leaderboard Nuffnang - bermasalah?

October 27, 2012

assalamualaikum peeps!

i'm having problem dengan gambar seperti di bawah. masalah aku pasal tak reti letak atau memang bermasalah dengan html coding nuffnang atau ianya memang benar belaka sedemikian rupa.


anyone can help me please?! sebab aku da try banyak kali untuk fix benda ni. tapi ianya still berada di atas NAVBAR nombor 2 tu. selalunya IKLAN yang bernombor 1 itu, akan berada di bawah NAVBAR kan? but yang this. ia berada betul di atas NAVBAR.

tolong! pasal aku da buntu nak fix it. aku da google dan try tutorial untuk letak coding Nuffnang yang ada. tapi its like 'same' dan iklan itu akan still berada di atas Navbar tu :( huhu. adakah ianya memang berada di sana?

dan if, ianya tidak boleh di fix. haruskah aku menghilangkan kotak NAVBAR tu? tak suka tengok kedudukan macam tu!!

tolong aku kengkawan! SOBSOB...

Majlis Pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle

Kad Kahwin - Pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle

October 26, 2012

assalamualaikum peeps!

congratulations again buat pasangan diana also farid. sooner will be the suami dan isteri yang sepadan dan secocok dan se hensem dan se cantik ;) jom tengok kad kawin diana dan farid. simple sangat tapi cantik! sesuai sangat dengan ke simple lan diana kan ;) so sweet..






nak kad kawin macam dorg? layari kadlowo.com
then kredit all this thing to my abg nara aka beautifulnara ;)

taniah!

nuffnang

Veet it Off with Nuffnang

October 25, 2012

assalamualaikum and good morning wahai kaum-kaum hawa :)

ini adalah khas untuk para gadis dekat luar sana. bukan sahaja gegirl, anak dara. tapi mak budak ke mak dara, mak orang ke or nenek orang, yang penting korang adalah kaum hawa, ini untuk korang. di bawa khas oleh Nuffnang! yang adam tu tepi-tepi sikit. boleh? :D

ingin memenangi hadiah-hadiah seperti dibawah? kalau aku, memanglah nak menang. lebih-lebihlah nampak Samsung dekat situ. wa..vouge la gojes nanti kalau pakai :D ok.

nampak dan tertarik tak? :D

Grand Prize
RM 1,000 Cash
1 x Samsung Galaxy Tab 7.0 worth RM1,300
One-year supply of Veet products worth RM500

Second Prize
RM 800 Cash
1 x Pandora product worth RM800
One-year supply of Veet products worth RM500

Third Prize
RM 500 Cash
1 x Swarovski product worth RM400
One-year supply of Veet products worth RM500

10 Consolation Prizes
1 x Veet Hamper worth RM250

nak join klik HERE FOR MORE INFO!

ok, memandangkan aku memang pakai barangan Veet ni. i mean, dekat kaki tu je la. so, why not korang ikut sama segmen ni. tak ikut its okei, tapi korang harus cuba Veet! sangat best wei, dan aku sharing dengan korang, Veet it Off! dengan Hanis Zalikha yang comei!!!!


ops. i'm having problem to put that video. waiting! i'm gonna fix it again :) - DONE FIX IT!


serius jeles dengan kulit beliau ;)

Lifebuoy

Global Handwashing Day dengan Lifebuoy!

October 24, 2012

assalamualaikum peeps!



Today is Global Handwashing Day?!

ini info yang aku dapat dari blog yatizul aka Cahaya Hayati
'Lofebuoy telah melancarkan kempen 'Pledge' di FB bagi menyelamatkan kanak-kanak di bawah umur 5 tahun yang meninggal akibat Diarrhea dan  pneumonia.'

Untuk menyokong kempen ini, sila click perkataan PLEDGE NOW
LIFEBUOY memerlukan sejuta klik untuk memastikan kempen ini berjaya.

why not, kita support kempen ini bersama kan?


ads, thanks Nuffnang!

sat lagi nak makan malam. sebelum nak makan tu, jangan lupa basuh tangan tau. sebelum makan ke, sesudah ke atau apa sahaja yang korang pegang, wajib basuh tangan dengan bersih sebersihnya okei. kuman tak mengenal sapa-sapa kan?

aku da klik!


sharing is caring ;)

kerja oh kerja

hello monday tuesday!

October 23, 2012

assalamualaikum wahai readers!

hari ni aku malas sedunia! mata nak bawa tido da ni. tunggu jam 1.00 sat lagi, comfirm aku tinggalkan segala-galanya atas meja ni. kalau nak kata aku tak cukup tido, tak juga. tido juga semalam. tapi semalam masa duduk lepak-lepak dengan anak buah, ada pula pencuri. tetiba pula jadi hero semalam. menyelamatkan zink jiran tetangga. hehe. tapi pagi ni, zink tu ntah mana da :D

so, todays. bilik ni da la sejuk semacam. bukan sejuk pasal ada kengkawan yang tak nampak tu ye. tapi sejuk aircon. kot-kot kat luar tu hujan kot. beberapa hari dekat kota kinabalu sabah ni, hujan je memanjang. tak pagi buta, petang hari. tak petang hari, malam hari. hurm.

dan aku nak bagitau korang sama. yang aku sakit. kalau nak kata sakit hati. mungkin ia mungkin tak kot. jumpa nanti ya. bai!


ok good!

alvin and vivian sex blog

Sumptuous Erotica by Alvin and Vivian Sex Blog DI LAYAN BAGAI ARTIS Updates III

October 22, 2012

assalamualaikum peeps!

isnin datang lagi :) kerja harus di siapkan, evendo adakalanya kemalasan menerajai diri ;D ok! bebalik pada tajuk pagi ini. bukan nak update kali ke tiga or ke empat or wat ever, tapi inilah kenyatan nya. bila ada yang ke dua, pasti ke tiga juga ada :D


Dilayan bak artis? tapi, artis ke mereka ni? huhu. 
tepuk dada, tanya selera la. 

PETALING JAYA – Mereka telah menjadi sangat terkenal dalam masa seminggu akibat mempunyai blog seks, tetapi Alvin Tan dan Vivian Lee berdepan beberapa kemungkinan.
Lee, 23, mungkin dihalau keluar dari rumah keluarganya selepas blog “Sumptuous Erotica” yang dikongsi dengan Tan, 24, menjadi tajuk utama dalam beberapa akhbar di sini dan di Singapura.

“Ibu saya memberi saya kata putus sama ada mengahwininya atau keluar dari rumah dalam tempoh sebulan,” katanya, sambil menambah dia “sedikit takut” mengenai perkara itu.

Dia baru sahaja lulus ijazah pemasaran dari Universiti Multimedia dan tinggal di Johor Baru bersama ibu dan abangnya.

Tan sedang menghabiskan cuti belajar di National University of Singapore (NUS) dengan ibu bapanya di sini dan pangsapuri yang disewa di Kuala Lumpur. Cutinya ini tidak mempunyai kaitan dengan blog seks.

Lee berkata dengan kebarangkalian yang tipis untuk berkahwin dengan Tan, kerana kedua-dua menganggap diri masih muda dan tidak bersedia untuk komited antara satu sama lain, dia mungkin mengakhirinya dengan tinggal bersama Tan.

“Saya fikir dia boleh bergantung dengan saya. Saya rasa saya boleh memberikan bantuan kewangan,” kata Tan semasa temubual panjang dengan radio Kumpulan Media Star di sini, Jumaat.

Kedua-duanya berkata ibu Lee yang juga ibu tunggal tertekan dan telah cuba menghubungi Tan untuk memberi teguran tetapi Tan tidak menjawab panggilan tersebut.

“Ibu saya juga memarahi saya dan tidak mahu memberitahu apa-apa kenyataan kepada akhbar,” kata Lee. “Tetapi saya rasa saya menentangnya.”

Bagi Tan, pelajar undang-undang dan pemegang biasiswa Asean, dia menghadapi kemungkinan dibuang universiti dan biasiswa dibatalkan selepas gambar bogelnya dan video seks bersama Lee menjadi tajuk utama di republik itu.
Tetapi dia berkata tidak melihat ia sebagai “sesuatu yang besar” jika disingkirkan dari universiti.

Kedua-duanya, Tan dan Lee mahu menceburi bidang perniagaan persembahan dan tidak menolak kemungkinan menjadi pelakon.
Mereka juga mendedahkan bahawa berkongsi gambar intim dan video di internet adalah ‘idea bersama’. Lee yang telah memujuk Tan untuk menangkap gambar dan klip bogel antara satu sama lain.

“Kami mula mengambil gambar bogel ketika bertemu kali kedua,” kata Tan.
“Kami menghabiskan cuti di sebuah hotel di P.Pinang dan dia telah berbogel.
“Dia bertanya kepada saya jika saya mahu mengambil gambar (bogel) dan saya menganggapnya sebagai suka-suka,” kata Tan, yang berkata dia tidak melakukan seks sejauh ini dengan bekas teman wanitanya.

“Kebanyakan adalah pengecut. OK, saya tarik balik. Mereka tidak mencabar,” katanya.
“Melakukan perkara-perkara seperti ‘bungee-jumping’ atau terjunan udara adalah perkara biasa,” katanya. “Saya mahu bergaul dengan orang-orang yang telah melakukan perkara-perkara yang tidak pernah dilakukan sebelum ini.”

Dengarkan pra-rakaman temubual dengan pasangan ini di Red FM (104.9) dan Capital FM (88.9) pada pukul 2 petang hari ini.

Pendengar di Lembah Klang juga boleh mendengarnya melalui stesen berbahasa Cina 988FM (98.8) pada pukul 7.30 pagi, Selasa.


Stesen radio kumpulan media The Star Red FM, Capital FM dan 988 FM turut membawakan beberapa topik termasuk:

- Bagaimana mereka bertemu dan bagaimana dia obses dengan wanita bernama ‘Vivian’.
- “Alvin mempunyai ‘keterujaan’ untuk nama Vivian. Kami bertemu melalui “kawan atas kawan” di Facebook, dan Alvin telah menjadikan saya sebagai kawannya.” – Vivian

Mengenai rakaman video seks.
“Ia sebenarnya terdapat lebih banyak. Seks lebih ghairah yang kita ada tidak direkodkan. Ia sebenarnya seperti kerja” – Alvin

- Bagaimana jika ia adalah anak-anak mereka menyiarkan video seks?
“Saya tidak akan menggalakkan mereka secara langsung, tetapi saya akan menggalakkan mereka untuk menyerlahkan apa jua bakat atau minat mereka.” – Alvin

- Adakah dia menyesal apa-apa ini?
“Kami hanya akan menyesali perkara yang kami tidak melakukannya. 20 tahun dari sekarang, saya akan melihat kembali zaman 20-an saya dan saya berfikir bahawa saya adalah begitu menakjubkan. “-. Alvin

kredit to : mynewshub

comment moderation blog

Please prove you're not a robot

October 21, 2012

again, assalamualaikum peeps :)

ada yang masih berjaga ke? ok, posting ni make around 8.44pm, but publishnya around 10.00pm. saja nak buat macam tu, sebab tengok sesetengah blogger, ada siap posting 2 3 4 5 6 dalam sehari. rasanya ianya telah di re publishkan sendiri ikut schedule. oh ya. it nice akteli. jadi, ada juga entry dalam sehari kan :) selalunya, aku perasan blog pakcik ben dengan uncle hassan selalu ada je entry dorang. nak juga bertanya kat mana dorang dapat idea nak make a entry. kalau pakcik ben, memang selalu citer pasal anak dia yang comel tu la. uncle hassan pula menyeluruh. i love uncle hassan too sebab dia selalu update pasal another blog :) nak tahu sapa-sapa artis yang punya blog, ar sila la masuk blog uncle hassan sekarang :D

ok, sila tengok gambar dekat bawah, sebab aku punya masalah dengan ini. nak tanya, perlu ke benda ni? cuba la tolong remove. tak perlu kot nak susahkan bloggers lain nak komen then kena bagi poskod pula. kita kan sesama bloggers. sopan santun aper :P tak tahu la pula kalau ada bloggers out there yang tak de sopan santunnya. ahahaha



ok, while korang yang ada rasa benda tu ada dekat blog korang, dan rasa nak remove after this, hehe. thanks so much la! bukan aper, memandangkan aku ini hanya pengguna tegar wifi yang mana rumah makcik jiran belah rumah aku, rumah beliau dekat hujung kampung, dan dekat dengan company dekat jalan keluar rumah aku ni, maka dengan itu, wifi memang ciput giler nak detect. sebab tu, kalau nak reply komen-komen dalam blog aku ni, nak juga aku belai-belai dengan manja wifi ni :D

malam semuanya!

nuffnang

World Walking Day 2012!

October 21, 2012



 Assalamualaikum peeps!


  
World Walking Day 2012!

as u people can see that, Organizing by Nestle on this 28th Oktober 2012! and will be 6 Venues yang berdekatan dengan tempat anda. 

1. Putrajaya - Istana Kehakiman Persiaran Perdana, Precint 3  
2. Ipoh - Polo Ground
3. Kuantan - Taman Gelora
4. Johor Bahru Taman Tasik Merdeka
5. Sabah - Dewan Tun Hamdan, Pekan Tamparuli 
6. Sarawak - Waterfront

I’m very sure, ianya akan menarik dengan kehadiran kita also the masyarakat setempat! Dengan aktiviti yang menarik like face painting! Wa bessssst!!! Luck draw of course. Walk! And nak bagitau korang juga, breakfast juga PERCUMA!!! Menarik bukan :)
 
Come, daftar NOW kat SINI boys and gurls! and more info Klik HERE too :) 
thanks Nuffnang for ads on this :)

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images