Posts

Showing posts from October, 2012

Never Miss A Show Ever Only With Astro On-The-Go !

Image
assalamualaikum again peeps! ;)

sekali lagi. malam ni aku rajin sangat buat assignment tentang apa sahaja iklan yang muncul dekat dalam blog. bukan bermakna aku kiciwa dengan earningnuffnang before this ya. tapi, sebenarnya ianya adalah satu idea atau cara untuk mengupdatekan blog sendiri juga sebenarnya. korang juga harus try ;)

so. thanks so much nuffnang. membawa Astro - Never Miss A Show Ever. Only With astro ON-THE-GO ! wa. over. menambahkan sendiri tanda seru kat situ. sangat over. hehe.

oh. now also available on samsung android devices? satu berita yang membuat orang akan teruja tahap dewa ! if korang pengguna Samsung Galaxy Note II aku pasti korang akan lebih pasti teruja dengan keterajuan yang membina untuk melayari Astro ON-THE-GO ! ini ;)

Samsung GALAXY Note II di kuasai dengan CELCOM !

Image
selamat malam dan assalamualaikum peeps ;)

first at all. terima kasih sekali lagi buat nuffnang. for this ads. bertaburan sakan erk dalam blog. suker la tu :D kali ni datang dari samsung galaxy note II, bersama celcom di bawah by nuffnang datang mai sini !

samsung ni kalau rembat satu sebenarnya perlu. lebih-lebih lagi jika ianya di kuasai hebat dengan kuasa kuda CELCOM ! berganda-ganda lagi kuasa hebatnya. tak percaya? ar ni la yang buat hati lulu jiwa raga ni. aku, jangan cakap la. memang nak benda alah ni sekor. tapi ntahlah bila dapatnya :D


sila klik untuk tumbesaran yang melampau :D
oh, jika ianya di pakai lagi oleh seorang sang blogger tegar macam aku ni (mak ai, tegar ke !) ar, lagi la nampak super duper kuasa power puff girl. :D SAMSUNG GALAXY NOTE II ni memang buat jiwa kacau beb.



ok, aku tahu para adam dan hawa confirm nak grap samsung ni. dengan aplikasi yang canggih dan ye la, orang sekarang suka post instagram-instagram bagai kan. bukan tu je, google ! email ! movie k…

Nuffnang Premiere Screening – Soar Into The Sun!

Image
assalamualaikum againpeeps!

korang adalah peminat korean? fantik giler korean la kiranya? dan teringin nak menonton wayang korean bersama mereka yang femes memes di kalangan blogger Nuffnang? mari klik SiNi, untuk lebih lanjut macam mana korang boleh dapatkan tiket Premiere Screening Soar Into The Sun! di bawah khas oleh Nuffnang.




did i say, i love rain? ;)

Bumi Tanpa Cahaya?

Image
assalamualaikum peeps.

nak tanya, ada tak korang dgr something like this,

"bumi akan bergelap selama 3 hari pada 23, 24 dan 25 Disember tahun ini" ... atau korang boleh baca dekat link INI. waAllahualam. 

apa yang pasti, setiap apa sahaja yang berlaku di muka bumi ini, telah di tetapkan olehNya, kan? tidak ada sesiapa pun yang akan dapat menghalang apa yang telah di tentukan olehNya.


untuk kita bersiap sedia dengan ini dan berbalik dengan diri sendiri,  rasanya kita sudah cukup tahu ajal dan maut itu sudah pasti ada, bukan?

TalkMore dengan The New Postpaid Plan by Maxis !

Image
morning and assalam peeps!

thanks for nuffnang, again. sebab sudi bagi iklan yang comel belaka dekat dalam blog aku sekali dua lagi ;). kali ini by maxis. hari tu da ada ads plan by digi bersuker ria sakan dekat dalam gojes blog ni. thanks so much!

apa yang baru dengan maxis? itu dia. postpaid plan yang menarik yang boleh korang dapat sekarang! FREE SAMSUNG GALAXY MINI 2? biar betik. ini harus di grap ni. dengan postpaid plan baru, siap dapat free mobile phong lagi.


nak tahu macam mana untuk dapatkan nya. klik SINI to more info !  cepat klik!!!


 selain
TalkMore 28
ini juga menarik TalkMore 48 TalkMore 78

Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe Lyrics

Image
love this song ;)

thanks picha!


I threw a wish in the well
Don't ask me, I'll never tell
I looked to you as it fell
And now you're in my way

I trade my soul for a wish
Pennies and dimes for a kiss
I wasn't looking for this
But now you're in my way
Your stare was holding
Ripped jeans, skin was showing
Hot night, wind was blowing
Where you think you're going baby?

Hey, I just met you, and this is crazy
But here's my number, so call me maybe
It's hard to look right, at you baby
But here's my number, so call me maybe

Hey, I just met you, and this is crazy
But here's my number, so call me maybe
And all the other boys, try to chase me
But here's my number, so call me maybe

You took your time with the call
I took no time with the fall
You gave me nothing at all, but still you're in my way
I beg and borrow and steal
At first sight and it's real
I didn't know I would feel it, but it's in my way
Your star…

CPC campaigns dan CPUV campaigns Earning Nuffnang

Image
petang and assalam peeps!
just now, check email dan dapat email sending by nuffnang. thanks so much nuffnang sebab membalas email aku dengan cepat dan sesegera mungkin. send semalam dan hari ni da dapat balasan dari pihak nuffnang. see, betapa baik hatinya nuffnang kan ;)
then, aku sharing dengan korang semua. mungkin ada yang pernah mengalami keadaan seperti aku ini. ye la, menanti dan terus menanti kenapa-kenapa tak dapat earning nuffnang. sedangkan memang menapak lama berdua dengan nuffnang.
i'm sharing to others. kot-kot ada yang sama menanti seperti aku kan. atau ada persoalan yang sama, tapi tak tahu nak tanya macam mana kan ;)

"Thanks for writing in! :) For CPC campaigns, your earnings will be updated weekly if any genuine clicks have been generated from your blog.  As for CPUV campaigns, your earnings will only be updated after a campaign has ended. Therefore, if your earnings haven't been updated lately, it means that you were not serving any mCPUV ads recent…

GAMBAR Lisa Surihani Yang Korang Tak Pernah Tengok - Petua Lisa Surihani elak Tekanan

Image
what a lovely couple! sweet ;)

i kredit to limauais!


oh mak gayah :) comelnye lisa sebegitu rupa.
see, ini adalah bukti bila kecantikan semula jadi, di tambah-tambah pula dengan membuat mimik muka sebegitu, ianya akan tetap nampak cantik ;)

syukur alhamdulillah dengan kecantikan yang Allah  s.w.t berikan.

Librarians Rock!

Image
good morning dear fellas! and assalamualaikum ;)

semalam i hantar tiket pegi nuffnang. hopely ianya akan di reply sesegera yang mungkin :D



just now, aku kembali men sibuk kan diri dengan audit semula buku-buku yang ada dalam bilik sumber ni. hari tu, 80% da selesai. sekarang ni, nak habiskan yang selebihnya pula. da done dengan itu, baru la senang hati nak memecahkan rekod blogwalking 24jam dari office dan rumah :D

so, nanti i update lagi ya. much love here!
muah!! :D

Setia Bersama Nuffnang

Image
assalamualaikum again peeps!

balik dari attending Majlis Perjumpaan dan dengan Isu Cuti bagi menjaga anak atau suami sakit pagi tadi, sampai je ofic, terus gelabah buka akaun nuffnang. tau-tau je la, nak juga tengok kan earn naik ke tak. :D ala, macam la korang tak biasa kan ;)

but, tup-tup. dukacitanya earning tak berubah pun. tapi trafik pergh! susah payah nak dapatkan trafik yang meletup bagai, tup-tup earning masih lagi macam tu. huhu. tak pe la.  bukan rezeki aku la tuh ;( ok. mood sedih seketika. wargh!!!! nak nanges.

so, pendapat aku, untuk kesimpulan ini is, evendo kita punya entry yang hebat dan mantap, dan mendapat pengunjung yang banyak, contohnya entry pasal blog seks alvin dan vivian (klik utk lanjut) dan lebih dari di luar kebiasaannya seperti lebatnya rambutan dan ranum lagi tu, itu tidak semestinya akan membuatkan kita akan mendapat earning yang banyak dari Nuffnang okei ;)

sabar itu penting! :D so, aku akan menanti dengan penuh setia dengan Nuffnang :D
hehe. cubalah …

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Image
assalamualaikum peeps.

pagi tadi aku attend Majlis Perjumpaan bersama Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna dan Majlis Penasihat Wanita Sabah (MPSW) anjuran Jabatan Hal Ehwal Wanita Sabah, Kementerian Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna. 

majlis bermula pukul 09.00 pagi till 12.00 tengahari. tapi kena pegi awal. tak nak la kelam kabut kan. thank god, ada breakfast disediakan. untuk kengkawan ofic aku yang attend sama tak breakfast lagi, bolehlah bekfas sikit sebelum majlis bermula. lunch pun di sediakan ;) pergh! sambal belacan catering ni mantap :D hehe.

ok, sebenarnya aku memang tak berapa suka sangat hadir majlis-majlis macam ni. tak tahu la kenapa. memang style pemalas kot. attend ni pun sebab encik bos da choice and memang tak de choice lagi la :D so, nak tak nak. kena pegi juga. hehe.


the atur cara


YB Datuk Hajah Azizah Datuk Seri Panglima Haji. Mohd Dun Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna
gambar ni berlima sebenarnya. dan i'm taken f…

Sumptuous Erotica by Alvin and Vivian Sex Blog VIDEO Updates 4

Image
assalamualaikum peeps!
berbicara tentang blog seks mereka dan menjawap segala pertanyaan 'PEMINAT' blog mereka melalui video yang telah di muat turun dekat youtube. mungkin ini cara mereka mendekati peminat mereka tersendiri kan.

 apa pun, semoga kita ini yang masih mampu berfikir secara waras ini, tahu apa kah itu baik dan buruknya sesuatu tindakan yang kita ambil.
i'm proud to be Malaysian people !

Tips Dapatkan Buffered Earning NuffnanG

assalamualaikum peeps ;)

hari ni kerja aku seharian adalah menyelidik se dalam- dalamnya apakah itu Nuffnang di pandangan anak mata aku yang lain. wa..jangan tak tahu, anak mata memang ada 2 biji sahaja. tapi pandangannya itu, ada bermacam-macam :D

so, kerja aku seharian adalah mengupdate apa sahaja ads atau iklan nuffnang yang muncul dekat dalam blog aku ini. jika ianya cara untuk aku mendapatkan BE atau pun seponsor, seperti yang korang boleh baca dekat bawah ni.


Tips for Sponsored PostSome Nuffnangers reach a level of blogging that is so amazing, it attracts an abundance of advertisers. When this happens, the opportunity of Sponsored Posts and Advertorials will come flowing. So keep blogging and the earnings will keep growing.

Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection.



Tips for CPUV CampaignAdvertisers select blogs for CPUV campaigns based on several criteria such as a blog's target audience, blogging genre and influence. For example, a co…

Buddyz™ Never Apart! - Dapatkan Sekarang!

Image
assalamualaikum peeps!

untuk ke sekian kalinya, aku nak berterima kasih bebanyak dekatnuffnang. sejak beberapa hari ni, babies nuffnang bersuka ria sakan duduk dalam blog aku ni. syukur alhamdulillah. harap-harap lepas ni boleh la dapat BE macam kengkawan blog lain. blog ni tak pernah nak dapat BE yang meriah tu. hukhuk.

ok, korang adalah pengguna Buddyz™? Nuffnang bring to us DIGI Buddyz™ ! klik SiNi untuk dapatkan apa yang baru untuk anda si kekasih si kuning itu :D




klik untuk tumbesaran melampaui batas ;)
grap now! klik SiNi !

digi tablet plan RM15/month - Dapatkan Sekarang!

Image
assalamualaikum peeps!

korang pengguna tegar digi? tak kira la digi easy ke, digi smart plan ke, yang penting'Digi'. mari klik SiNi. digi with nuffnang bring on this, RM15/month DIGI TABLET PLAN!

grap now!
more info, klik SiNi lagi !

Review Satu Pengorbanan - Cerekarama TV3

Image
assalamualaikum peeps!

bila tengok je ada lakonan eja, aku teringat akan satu drama yang pernah di lakonkan oleh eja dalam drama cerekarama juga, iaitu Seputeh Qaseh Ramadhan, yang turut sama di lakonkan oleh fahrin ahmad. totally aku kata, aku suka lakonan eja. dia sangat suci gitu. hehe. fahrin pun sesuai je di gandingkan dengan eja. sesuai la. aku suka tengok. tak tahu la kalau korang. :D


balik dengan tajuk asal. yup, tadi da selesai tengok. for eja, memang i love her la! no komen. sebab, dia sangat sesuai bawa watak-watak macam ni. perempuan ayu macam tu. tapi kalau bab nak marah adik dia si lisdawati aka zura tu, memang aku agak mengeram sikit. eja macam takut-takut nak marah adik dia tu. ntahlah. mungkin kalau bab marah tu, tak sesuai dengan eja. hehe. dia ayu la!!! :D aku cakap bab eja je, pasal aku suka dia! yang lain tak nak komen :P

atau korang nak baca apa pendapat uncle ben ashaari tentang drama ni? jom klik SiNi

Tayangan Skyfall 007 di Pawagam Berdekatan Anda

Image
assalamualaikum peeps!

korang peminat nombor satu james bond? 007 la kalau tak tahu. ok, nantikan bersama-sama aku pada 01 November 2012 ini. Skyfall 007, James Bond akan mula ditayangkan di pawagam berdekatan anda.



klik gambar di atas untuk maklumat lebih lanjut


saksikan trailer Skyfall 007 untuk ke hangat yang melampaui batas korang  untuk turut sama tonton movie ini ;)

pergh!

Selamat Hari Raya Aidiladha 2012

Image

identiti blogger

Image
assalamualaikum peeps!

dan selamat berhujung minggu. bagi yang gomen, bersuka ria sakan la korang kan. tiga hari cuti ni, ada kot yang tawaf 'zzzzz' dekat umah ;) suker la tew!

ok, semalam aku ada post tentang iklan nuffnang yang peletakkan beliau itu mungkin ok atau tidak. then, i decide untuk abaikan sahaja. yang penting, ads by nuffnang itu masih ada sudi menari-nari dekat dalam blog aku ni ;) tak nak ar, kang tak pasal-pasal status glit aku, di tarik balik pula :D

dan memandangkan ianya seakan-akan menganggu aku, nampaknya aku dari pagi lagi duduk depan cik lappy ni, hanya kerana nak fix it apa yang patut. header pun da berubah, jenis font look like berubah. mungkin akan pakai font ini seketika ;) oh, my header i kredit to blog encik suhailrafidi . thanks so much! pinjam ye. hehe.


kredit to : The Boonto
so, berbalik dengan tajuk entry aku tu. yup. rasanya seseorang blogger kena ada identiti tersendiri tau. for me, identiti blog dengan header adalah sangat bersangkut paut. …

Leaderboard Nuffnang - bermasalah?

Image
assalamualaikum peeps!

i'm having problem dengan gambar seperti di bawah. masalah aku pasal tak reti letak atau memang bermasalah dengan html coding nuffnang atau ianya memang benar belaka sedemikian rupa.


anyone can help me please?! sebab aku da try banyak kali untuk fix benda ni. tapi ianya still berada di atas NAVBAR nombor 2 tu. selalunya IKLAN yang bernombor 1 itu, akan berada di bawah NAVBAR kan? but yang this. ia berada betul di atas NAVBAR.

tolong! pasal aku da buntu nak fix it. aku da google dan try tutorial untuk letak coding Nuffnang yang ada. tapi its like 'same' dan iklan itu akan still berada di atas Navbar tu :( huhu. adakah ianya memang berada di sana?

dan if, ianya tidak boleh di fix. haruskah aku menghilangkan kotak NAVBAR tu? tak suka tengok kedudukan macam tu!!

tolong aku kengkawan! SOBSOB...

Kad Kahwin - Pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle

Image
assalamualaikum peeps!
congratulations again buat pasangan diana also farid. sooner will be the suami dan isteri yang sepadan dan secocok dan se hensem dan se cantik ;) jom tengok kad kawin diana dan farid. simple sangat tapi cantik! sesuai sangat dengan ke simple lan diana kan ;) so sweet..





nak kad kawin macam dorg? layari kadlowo.com then kredit all this thing to my abg nara aka beautifulnara ;)
taniah!

Veet it Off with Nuffnang

Image
assalamualaikum and good morning wahai kaum-kaum hawa :)

ini adalah khas untuk para gadis dekat luar sana. bukan sahaja gegirl, anak dara. tapi mak budak ke mak dara, mak orang ke or nenek orang, yang penting korang adalah kaum hawa, ini untuk korang. di bawa khas oleh Nuffnang! yang adam tu tepi-tepi sikit. boleh? :D

ingin memenangi hadiah-hadiah seperti dibawah? kalau aku, memanglah nak menang. lebih-lebihlah nampak Samsung dekat situ. wa..vouge la gojes nanti kalau pakai :D ok.

nampak dan tertarik tak? :D

Grand Prize
RM 1,000 Cash
1 x Samsung Galaxy Tab 7.0 worth RM1,300
One-year supply of Veet products worth RM500

Second Prize
RM 800 Cash
1 x Pandora product worth RM800
One-year supply of Veet products worth RM500

Third Prize
RM 500 Cash
1 x Swarovski product worth RM400
One-year supply of Veet products worth RM500

10 Consolation Prizes
1 x Veet Hamper worth RM250

nak join klik HERE FOR MORE INFO!

ok, memandangkan aku memang pakai barangan Veet ni. i mean, dekat kaki tu je la. so, why…

Global Handwashing Day dengan Lifebuoy!

Image
assalamualaikum peeps!


Today is Global Handwashing Day?!

ini info yang aku dapat dari blog yatizul aka Cahaya Hayati 'Lofebuoy telah melancarkan kempen 'Pledge' di FB bagi menyelamatkan kanak-kanak di bawah umur 5 tahun yang meninggal akibat Diarrhea dan  pneumonia.'
Untuk menyokong kempen ini, sila click perkataan PLEDGE NOW
LIFEBUOY memerlukan sejuta klik untuk memastikan kempen ini berjaya.

why not, kita support kempen ini bersama kan?

ads, thanks Nuffnang!
sat lagi nak makan malam. sebelum nak makan tu, jangan lupa basuh tangan tau. sebelum makan ke, sesudah ke atau apa sahaja yang korang pegang, wajib basuh tangan dengan bersih sebersihnya okei. kuman tak mengenal sapa-sapa kan?
aku da klik!

sharing is caring ;)

hello monday tuesday!

Image
assalamualaikum wahai readers!

hari ni aku malas sedunia! mata nak bawa tido da ni. tunggu jam 1.00 sat lagi, comfirm aku tinggalkan segala-galanya atas meja ni. kalau nak kata aku tak cukup tido, tak juga. tido juga semalam. tapi semalam masa duduk lepak-lepak dengan anak buah, ada pula pencuri. tetiba pula jadi hero semalam. menyelamatkan zink jiran tetangga. hehe. tapi pagi ni, zink tu ntah mana da :D

so, todays. bilik ni da la sejuk semacam. bukan sejuk pasal ada kengkawan yang tak nampak tu ye. tapi sejuk aircon. kot-kot kat luar tu hujan kot. beberapa hari dekat kota kinabalu sabah ni, hujan je memanjang. tak pagi buta, petang hari. tak petang hari, malam hari. hurm.

dan aku nak bagitau korang sama. yang aku sakit. kalau nak kata sakit hati. mungkin ia mungkin tak kot. jumpa nanti ya. bai!


ok good!

Sumptuous Erotica by Alvin and Vivian Sex Blog DI LAYAN BAGAI ARTIS Updates III

Image
assalamualaikum peeps!

isnin datang lagi :) kerja harus di siapkan, evendo adakalanya kemalasan menerajai diri ;D ok! bebalik pada tajuk pagi ini. bukan nak update kali ke tiga or ke empat or wat ever, tapi inilah kenyatan nya. bila ada yang ke dua, pasti ke tiga juga ada :D


Dilayan bak artis? tapi, artis ke mereka ni? huhu.  tepuk dada, tanya selera la. 
PETALING JAYA – Mereka telah menjadi sangat terkenal dalam masa seminggu akibat mempunyai blog seks, tetapi Alvin Tan dan Vivian Lee berdepan beberapa kemungkinan.
Lee, 23, mungkin dihalau keluar dari rumah keluarganya selepas blog “Sumptuous Erotica” yang dikongsi dengan Tan, 24, menjadi tajuk utama dalam beberapa akhbar di sini dan di Singapura.

“Ibu saya memberi saya kata putus sama ada mengahwininya atau keluar dari rumah dalam tempoh sebulan,” katanya, sambil menambah dia “sedikit takut” mengenai perkara itu.

Dia baru sahaja lulus ijazah pemasaran dari Universiti Multimedia dan tinggal di Johor Baru bersama ibu dan abangny…

Please prove you're not a robot

Image
again, assalamualaikum peeps :)

ada yang masih berjaga ke? ok, posting ni make around 8.44pm, but publishnya around 10.00pm. saja nak buat macam tu, sebab tengok sesetengah blogger, ada siap posting 2 3 4 5 6 dalam sehari. rasanya ianya telah di re publishkan sendiri ikut schedule. oh ya. it nice akteli. jadi, ada juga entry dalam sehari kan :) selalunya, aku perasan blog pakcik ben dengan uncle hassan selalu ada je entry dorang. nak juga bertanya kat mana dorang dapat idea nak make a entry. kalau pakcik ben, memang selalu citer pasal anak dia yang comel tu la. uncle hassan pula menyeluruh. i love uncle hassan too sebab dia selalu update pasal another blog :) nak tahu sapa-sapa artis yang punya blog, ar sila la masuk blog uncle hassan sekarang :D

ok, sila tengok gambar dekat bawah, sebab aku punya masalah dengan ini. nak tanya, perlu ke benda ni? cuba la tolong remove. tak perlu kot nak susahkan bloggers lain nak komen then kena bagi poskod pula. kita kan sesama bloggers. sopan santun…

World Walking Day 2012!

Image