usaha menyelamatkan Ikan Paus terdampar di Kuala Penyu Sabah gagal

August 04, 2012

Berikutan dengan penemuan seekor ikan paus seberat 10 tan yang terperangkap dalam kawasan air cetek di muara Sungai Sitompok dekat Kuala Penyu, Sabah kemarin lepas, usaha menyelamatkan ikan tersebut gagal berikutan ikan tersebut telah mati selepas 12 jam terdampar sendirian dan berkemungkinan akibat masalah deria yang tidak berfungsi selepas berpisah daripada kumpulannya. itu yang dikabarkan.

'kita tidak memiliki pakar dan kemahiran untuk usaha menyelamatkan ikan paus ini'. nampak gayanya kena ada satu pendekatan untuk memahirkan diri sendiri atau para pekerja yang bertugas di kawasan pantai untuk mempelajari selok belok berhubung hal hal macam ni. apa pendapat anda?

You Might Also Like

2 comments

 1. pendapat miss z, miss z terasa rugi sangat sebab tak dapat tgk paus tu secara live yalah,,cuma 20 mint dri tmpat tggl..huh!!

  apapun rasanya pihak yg berwajib kena ambil tahu jg ttg paus ne..

  ReplyDelete
 2. @MISS Z BERCELOTEH

  la ye ker. apasal tak pegi tengok. rugi tak tengok live kan. kalau tgk dari rakaman tu, panjang ikan paus ni da macam panjang kapal terbang mas :P

  yup. pihak yang berkenaan kena ambil tahu. kalau boleh pegi kursus ke apa ke kan. kot kot la ada kes macam ni lagi, bolehla cepat cepat selamatkan ;)

  hidup sabah miss z!

  ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images