salam ramadhan ke tiga dan ramadhan ke empat

July 24, 2012

hello hi and assalam fellas!

salam ramadhan tiga dan empat. sebab kemarin tak posting apa pun pasal ramadhan ketiga. buat apa dan how my keadaan ramadan ni :P wa, nak juga update. oh mesti! :D


picha : thanks! 

ok, kemarin first time berpuasa dalam waktu bekerja. dugaan? erk, banyak dugaannya. jauh beza dugaan dengan kat umah. kat ofic ni, yang non muslim ni tau tau je la. lebih lebih lagi nak ke washroom, bedekatan je dengan bilik dapur. tau tau je la kat dapur. tempat nak ambik air segala. nak masak maggie pun boleh :P kita yang nak temujanji dengan mr tan pun boleh terhidu bau bauan rahmat. hehe. so, dugaan lain is kena buat kerja plus berpuasa. tenaga memang kureng la. perut pun da berkeroncong nyanyi lagu zapin. la ni baru bertukar ofic, banyak benda kena buat. tenaga pun harus di keluarkan semaksima mungkin ;) orang kata, jangan jadikan alasan puasa itu untuk tidak berbuat apa apa kan. mungkin ada orang yang lebih senang duduk diam dari berbuat apa apa di bulan puasa ini. oh my english! makan gaji buat tu. rasa macam tak berkat pula dapat gaji hujung bulan. huhu.

so, kemarin petang first time ke bazar. tu pun kejap sahaja. kena berpadah padah waktu membeli. jangan ikut nafsu sangat. sebab kat umah pun ada juga makanan yang dimasak. better masak sendiri dari membeli kat luar kan. lagi kita tahu bujet yang harus dikeluarkan. bukan apa, kena fikir sama. puasa bukan hanya sehari. tapi sebulan. kalau hari hari nak kena membeli kat bazar, tak ke naya tu dek oi. gaji kalau takat sejemput je, better berhati hati waktu membeli. beli tapi makan semua bagi habis tak pe. kalau beli tapi tak jamah langsung. ar, tu yang buat orang rumah naik darah tinggi :D dengan kueh harga seringgit 2 biji, mmm. befikir juga nak beli dengan orang kat umah ramai ;)

ok, ramadhan ke empat. masih bersyukur alhamdulillah. sebab masih dizinkan untuk menjalankan ibadah berpuasa. hey, ada sapa wondering tak. puasa je mesti cuaca panas. :D ok, jangan melencong ke mana fikir awak awak semua ya. cuma, i just wondering, puasa je panas. ahaha. nak begerak pun agak meletihkan dengan cuaca macam ni kan. tempat korang pula how? cuaca macam mana? bazar macam mana. hehe. cari apa kat bazar.

hari ni insyaAllah nak cari roti john pula. itu je la. dan aku berhenti kat sini dulu. masih ada kerja yang perlu diselesaikan. tak nak ar tangguh tangguhkan kerja. sebab aku suka kerja aku sekarang! yahoo!!

selamat berpuasa dan berbuka puasa petang nanti ye ;)


You Might Also Like

2 comments

  1. selamat berpuasa pn. gojes..:)

    ReplyDelete
  2. btol tu...xley nk mbazir bln2 pose..ikt nafsu mmbeli ble kt bazar tu...kne bsederhana slalu..

    **slmt bbuka..(in advance) :P

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images