duit dimana kau duit!

June 05, 2012

assalam!

dengan nada marah kat situ (tapi sebenarnya tak pong) bagi salam like lady gagah but not lady gaga. hey peeps! selamat petang semua. i'm done with my minit mesyuarat actually. and ya, i'm free to blogging!!! ye, oh my english! english aku memang teruks and tak tipu memang hancur bertabur. lagak diva nak tulis entry dalam english, tapi bila komunikate dengan orang, senyap 5 minit cari idea nak jawap apa :P


oh, berbalik dengan tajuk. yup, semua orang perlukan duit. serious, tak tipu. sapa yang tak perlukan duit kat sini, sila la let me know kenapa awak tak perlukan duit. kenapa cakap pasal duit? sebab, i suka la. :P

and i wish akan menjadi kaya raya dan punya banyak duit. bayar hutang and teruskan hidup dengan normal.

meaning way, bayar hutang? kenapa berhutang kalau tidak punya duit? ok, itu normal ya. kita sometimes, perlu ada masanya berhutang (sekiranya perlu) untuk teruskan hidup ini. sekarang zaman perlukan duit.seriously, nak dapatkan umah sebijik pun kena berhutang. hutang subsidi, hutang loan bank. sama juga dengan beli keta sebijik, kita bayar monthly and paying. itu erti samanya dengan berhutang.

bayar hutang and make a normal life. huhu. how i wish aku akan settel down hutang and move my life back to normal. meaning way here, bayar hutang and tak perlu nak fikir lagi hutang hutang tu. kan, back to normal. huhu. sekarang ni, dapat gaji je, terus terfikir hutang. huhu. sapa yang tak de hutang, memang korang super duper awesome la. hopely, korang tak de masalah dengan duit. sebab, orang yang berhutang sometimes, dan ada kalanya dan its a normal bila bermasalah dengan duit and penyelesaiannya is, berhutang.

but, kena fikir sama apa perlunya duit. sob sob...kalau la boleh dikembalikan masa yang lepas dan lepas, tak nak ar berhutang dengan bank! huhu..

You Might Also Like

0 comments

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images