sinopsis seindah sakura (novel)

May 07, 2012

Anyone tgk drama seindah sakura starting today tak? I tak baca lg novel atas ni, tp mcm best je kan. Tgk dramanya pun, rasa mcm tak sabar nak tgk apa kesudahan citer ni. Fasha pun nampak cantik ;) seri nak dekat2 kawen ar tu :p

Sinopsis kat bw I find out kat alaf21.com, mungkin ada sinopsis lain dr kat bawah ni kot kan. Nnti I find out sama ;)


The Sinopsis

SHAKIRA terumbang-ambing akibat kemiskinan hidup dan hilang tempat bergantung. Airil yang hadir dengan perspektif negatif terhadap gadis itu, akhirnya berubah mencintainya dalam diam

Sukar bagi Shakira untuk bahagia, lantaran ada hati yang dengki dan merancang balas dendam. Hati hitam milik Anida berjaya membuatkan cinta Shakira dan Airil ter halang hingga lelaki itu membawa diri meninggalkan Shakira terkapai-kapai keseorangan. Sejak itu, satu per satu badai datang melanda hingga hidup gadis itu tidak menentu.

Di universiti, Shakira menemui cinta baru, tapi malangnya dia sudah jadi milik orang lain. Demi kasih pada ibu, dia rela berkorban biarpun hatinya hancur bagai kaca berderai ke bumi.

Shakira cuba menjadi SEINDAH SAKURA meskipun harapan untuk mendapatkan kembali cinta sejati semakin mustahil. Namun, dia perlu percaya pada jodoh yang telah tersurat untuknya. Mungkin kita sengaja dipertemukan dengan cinta yang salah agar kita bersyukur setelah mendapatkan cinta yang sebenar...


Published with Blogger-droid v2.0.4

You Might Also Like

2 comments

  1. lah cite tu novel gak ke.adoiii pengarah ni sume dh xde idea eh,

    ReplyDelete
  2. tu la rara. rasanya da menjadi trend, novel akan diangkat menjadi drama. tak drama, movie. huhu..

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images