sinopsis korean drama Love Rain 2012

May 11, 2012

hehe.. jangan pengsan dulu ye kengkawan. dan jeles pada diriku ini :P sila baca sinopsis je la kalau like this korean drama love rain 2012..wa! jatuh sinta seketika :P


 the heros
yg super comel


the heroins

The Sinopsis

Drama Love Rain yang katanya memiliki 24 Episode ini telah diputar di statiun TV Korea sebagai negara asalnya. Buat yang belum tau sinopsisnya, Film Drama Korea Love Rain ini bercerita tentang kisah asmara yang berlatar belakang di sekitar tahun 1970.

Serial drama ini bisa dibilang menceritakan kisah flashback percintaan yang terjadi dan terulang di abad ke-21 ini. Dialah Seo In Ha (Jang Geun Suk) dan Kim Yoon Hee (Yoona SNSD) yang merupakan pelajar di bidang seni bertemu serta saling jatuh cinta satu sama lain sejak bertemu di sekolah di sekitar tahun 1970, tetapi sayangnya cinta mereka tidak bersatu.

Kemudian saat abad-21 ini, putra dari Seo In Ha yang bernama Seo Joon (Jang Geun Suk) bertemu dengan putri Kim Yoon Hee yang bernama Kim Ha Na (Yoona). Seo Joon merupakan seorang fotografer, sedangkankan Kim Ha Na merupakan gadis yang ceria, berbeda dari sifat ibunya yang pemalu. Mereka berdua saling jatuh cinta.

Tetapi disisi lain, sejarah orang tua yang terjadi sama-sama saling mencintai menjadi suatu bumerang tersendiri. Jadi, apakah sejarah kedua orang tua mereka yang ternyata pernah menjalin kasih akan menjadi hambatan?
(hehe..sinopsis main copy, ayat pun da like bahasa endon :P)

syok dan best bila dapat student praktikal yang giler korean sama. aku as a pegawai rendah sahaja, suka ria main copy. tak bagi, siap ar markah rendah. ahahaha. boleh ke mcm tu? hoho..

You Might Also Like

4 comments

  1. pernah juga dgr pasal Rain tapi deno kurang minat drama korea..

    ReplyDelete
  2. hehe. kita baru tgk episod pertama syg :) starting senyum da :P

    ReplyDelete
  3. Entri yg baik,,sy suka sangat baca blog puan,,,Keep it up...(^_^),,,

    Haiwan dan Saya

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images