selamat hari pekerja

May 01, 2012

Hello hi blogie ;)

Saya nak ucapkan selamat hari pekerja buat semua para pekerja kat seluruh dunia. Tak kiralah mrk bekerja apa dan sebagai apa. Yg penting is, awak dan awak awak semua juga adalah pekerja yg mencari rezeki utk sesuap nasi ;)

Hehe. So, selamat hari pekerja utk kamu! ;) blogger juga tgh bekerja kan? Apa kerja korg buat skg ni? Erk..mestilah update blog korg kan. Kang, tak naik naik pula trafik lite korg tu :p

Ok, hari ini saya duduk rumah sahaja. Sebab saya memang suka yang duduk rumah jika tidak apa yang nak dicari diluar sana. Suami pula saya bg kebebasan sedikit untuk hangout dgn bestboyfie beliau ;) tak pe. Sometimes, kita kena juga bg kebebasan utk suami suami kita keluar hangout dgn kawan kawan. Ahaha. Tp kena berwaspada sama, kena hati hati memilih kawan okei ;)

Ok. Duduk umah memang best bg yg worker mcm saya, kan? Tp..yg tak bestnya is, rancangan tv mmg tak de yg menarik nak ditonton ;( huhu. Saya tak pakai astro bebayar. Tp hanya ada astro yg free dan limit. Ar? Mcm mana pula tu? ;)

Ar..itu dia kelebihan bg mengikuti program e-kasih. Erk, program ke? Tak kot. Pemahaman saya, e-kasih ini adalah satu medan utk mendekati mrk2 yg berada dlm keluarga yg paras kemiskinannya adalah sgt low. Adakah saya miskin? Yes, saya mengaku yg saya miskin. Saya tidak perlu berkata kata yg saya kaya raya. Dengan gaji gomen saya yg boleh dikatakan ok, tidak bermakna saya adalah kaya raya. ;) saya masih kena membayar itu ini. Bila da byr itu ini, ahahaha..miskin la saya ;) tp..syukur alhamdulillah. Saya, awak dan awak awak semua, kena bersyukur dengan apa sahaja yg ada okei. ;)

Ooo..saya rasa saya da lenguh menekan keypaid fon saya ni. Nanti jumpa lg. Bai semua ;)


Published with Blogger-droid v2.0.4

You Might Also Like

7 comments

  1. SELAMAT HARI PEKERJA PUAN GOJES..

    wahh .. kuat semangat betul taip pakai fon..syie tak sanggup.. susah kn?

    ReplyDelete
  2. hehe. selamat hari pekerja sama utk kamu syg ;) semangat tu...tak juga susahnya. sebab saya pakai sony ericsson xperia x10 mini pro. download blogger aps kat market n buat entri. pakai ni pun senang je. cuma nak taip tu, keypard kan kecik. ngam2 jari je. jd, lenguh juga nak taip :p susah tu, mmg tak. ;)

    ReplyDelete
  3. selamat hari pekerja puan gojes!!! :)

    ReplyDelete
  4. slmt mlm puan gojes..memang pun duk rumah kadang2 boring kalo xde cite menarik nk tengok..

    ReplyDelete
  5. selamat ari pkerja pn.gojes..terlambat wish plak..:)

    ReplyDelete
  6. hai.salam kenal =) blog kamu cute sgt!

    ReplyDelete
  7. hehe. terima kasih rara. blog kamu juga comel :)

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images