in loving memories rainbow

May 07, 2012

morning dear readers,

neway. semalam our kucing telah pun kembali ke pen 'cipta' nya semula. ini adalah kisah sebenar benarnya dan tidak yang ditokok tambah melainkan saya mengada gada nak panjangkan entri ni :P

the true story.

our kucing kan suka merayap rayap like kucing kucing yang lain. sebelum ini, then rainbow name. that our kucing name. ada rainbow, putih dan si tua. then, my sista kucing mengalami demam. demam ntah kenapa dengan tiba tibanya. ada budak budak jiran tetangga kata, that kucing sista di gigit anjing sebelah umah jiran tetangga. sediamaklumla, kalau tinggal dan duduk dalam kawasan perkampungan. dan entah dari mana, the dog coming around. datang pula dan menumpang duduk kat our kawasan perumahan. sampaikan my hubby selipar pun kena gigit oleh the dog. tak suka!

then, the sista cat kena gigit. then now, tak nampak mana sd tu kucing. panggil si kuning saja. but i like to panggil the kucing name, azik. sebab mata i nampak look like azik, my sista in low son. ahaha. then, si kuning till now, tidak tahu mana sd dia. maybe oredi died i think.

then, the our cat. terjangkit. firstly si putih. then terjangkit pada si tua. dan last si rainbow. two weeks back, si putih oredi pun died. then, my abang kubur si putih dekat our home juga. too sad. and now, si rainbow paling gebu one mengikuti jejak si putih. too sad again.

and semalam, talk to my hubby yang si rainbow sudah mati. suami kata, ar..okei. (suami sudah tidur awal) then semalam dekat jam 11.oo malam, semua org sudah tidur. but me, sista in law, my bro, shasha, cheche, nurul pi kurik tu tanah utk si rainbow. :(

then pagi tadi, say again to suami yg rainbow da mati. terus tekejut seketika. erk, kan da bgtau abang semalam. mamai seketika. huhu.

in loving memories
the rainbow


gambar taken while the cat sibok nak ikut aku tido ;)

You Might Also Like

0 comments

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images