cerita yang ingin diceritakan

April 07, 2012

selamat berhujung minggu semua. saya sudah berada dirumah tika entri ini di auto publishkan. jimat sedikit volume encek celcom broadband saya yang telah limit dan akan otomatiknya offline on monday ini. tapi tak apa. saya akan topup demi menjaga nama baik gojes blog. ok tipu. ok. lately. saya mmg jarang menulis sesuatu kat blog ini. bukan jarang. tapi iya dan saya mmg telah jangkakan yang pengunjung blog ini akan berkurangan. tapi tidak apa sebenarnya. sebab. jika saya melihat ada 5 readers di blog ini pun, saya sudah seperti cacing kepanasan yang takut blog ini tiada pembacanya. :P ok. saya mmg gedik semcm je tulis mcm ni kan. ok, maafkan saya. saya akan buat entri ini like karangan bahasa melayu yang saya rasa, saya sudah merepek ntah kemana arah tujuan nak tulis apa sebenar benarnya. sebab saya sudah mula bosan sekarang ini. hehe. jadi, maafkan saya. sebab saya tahu. ada kalanya, kita tahu dimana tahap dan ketikanya kita akan berasa bosan dengan sesuatu. mcm saya. sometimes. saya bosan untuk menulis. bukan apa. sebab saya tidak punya idea yang berjela jela like cik epal blog. atau pun like cik maria elena. atau pun like cik fatin liyana. see. saya hafal nama mereka. sebab saya suka mereka yang retis ini. apa itu retis? saya pun kurang pasti apa itu retis. ada sapa sapa yang tahu maybe. tolonglah bagitau saya. see..saya sudah menulis dengan berjela-jela. ar, saya nak kata juga. jika kita punya blog. eyap. saya tahu anda semua punya blog dan itu sebabnya anda sedang membaca entri saya. hehe. oh saya nak kata. andai kita punya blog. tulis la apa sahaja. apa sahaja yang sedang bermain diminda anak anak ribena kita. tapi, saya tahu dan saya harap korang sedia maklum sama. biarpun dan dimana pun dan sebagaimana pun kita menulis dan tertulis. ertikata lain, leya hot fm pernah berkata. menyuarakan sesuatu dan menulis sesuatu adalah hak masing masing. dan kita berhak untuk itu. tapi bagi saya. menyuarakan sesuatu masih perlu ada batas dan hadnya. eyap. saya rasa, saya pernah berkata sebegini dalam entri sebelum ini. tapi itu lah saya. saya suka mengingati but sometimes sukar mengingati sesuatu dan saya akan menulis andai kata, saya masih rasa saya masih mampu untuk berkata dan menulis sesuatu. adakah korang sudah bosan dengan apa yang saya sedang tulis? ok maafkan saya. sebab saya tahu, saya tidak sebaik penulis tegar dalam dunia blog. saya masih belajar untuk menulis. bukan erti kata, saya tidak pandai menulis. tapi, saya masih belajar cara untuk menyusun ayat ayat cinta saya agar lebih ramai yang suka dengan cara penulisan saya. dan dengan itu, saya telah juga mencintai penulis novel bernama norhayati ibrahim. adakah nama kami sama, dan kerana itu saya mencintai beliau? eyap. dan more to secara kebetulan namanya adalah sama dengan nama saya. cuma 'o'nya kurang 1 dan tidak berbintikan nama yang sama. ahaha. saya rasa saya sudah mengantuk tika ini. dan saya telah mengalami lapar yang amat tika ini. dengan itu, izinkan saya menamatkan entri yang rasanya nak ke laut je disini.
wa...first time tulis mcm ni! ahaha..*entri tanpa edit :P

You Might Also Like

2 comments

  1. deno punye broadband pun dah sampai limit tapi terus topup semalam sbb nak ke blog awesome!! :)

    ReplyDelete
  2. menulis selagi bole.bersuara selagi
    mampu.tapi walau hak kite,adab ttp
    perlu ingat,ttp perlu di jaga.eceh


    ohsem gituwww :p

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images