Badang Kinabalu 2012 Majalah 3

April 24, 2012



the people : erk, awak orang mana?
me : oh, saya orang sabah bah

yes, aku orang sabah. orang sabah punya trademark selalu cakap perkataan 'bah' di hujung percakapan dorang. yup, tak perlu nak malu bila ditanya. ada orang cakap, orang sabah ni ada perkauman sikit. wa..ayat. come, datang sabah dulu bah. mari sini datang jumpa saya. waaaaa..over gitu.


sapa tgk Badang Kinabalu on TV3 malam sabtu hari tu? itu dia, uncle sabahan yang gagah perkasa. terima kasih uncle sebab sudah bersusah payah memberikan perkhidmatan yang sebaik mungkin untuk mereka mereka yang diluar sana, datang untuk mendaki dan menawan puncak gunung kinabalu itu. witout u, tak merasalah keselesaan yang ada sekarang ni untuk the para pelancong kita ni. thanks ya uncle :)

and i proud to be sabahan. ada juga mrk yang ini yang sanggup buat kerja kerja like that. mengangkat berat yang berkilo2. kesian tu uncle, nafas pun rasa mcm da nak hilang sudah. kalau aku naik tangga ke tingkat 2 pun sudah tercungap cungap. apa lagi itu uncle dengan itu aunty. bangga la saya sama kamuorang :)

You Might Also Like

4 comments

  1. teringin nak gi sabah..tapi kat semenanjung pon x abis redah lagi ni ha. Btw, pakcik tu memmg sgt bagus kan memberikan srvice sebegitu bagus..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya syg. masih kuat kan wlupun da berusia ;) itu la kalau sudah menjadi satu2nya punca sumber pendapatan. kita yg muda ni, bersyukurlah dengan apa yg telah ada di depan mata ;)

      Delete
  2. tak tengok pulak... emm.. tak pernah pegi sabah..... bila la dpt pegi.. huhu :p

    ReplyDelete
  3. insyaAllah, suatu hari nnti pasti akan datang :)

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images