tutorial letak iklan tepi blog

March 24, 2012

morning blogie (^^)


pagi lagi da buat tutorial for akak safif design. so, i'm sharing with akak safif also blogger lain kalau nak..hehe..tp, sapa da otai2 tu, huhu. blog ni cuma blog kaki lima je yg tak layak pun nak di ziarah..sob sob. (^^) merajuk sat..ahaha..so, akak safif tak reti tanya lagi ye (^^) jom!

 iklan banner look like iklan comel atas ni (^^)

 
the step tutorial

pegi klik design

then layout


then add gadget like gambar kat bawah


 done? cari picture the klik "+"


keluar gambar like bawah ni pula, klik browse.
cari image yg kita nak


if u done akak safif, 
tgk image iklan ada kat sana 
then akak letak address url kat kotak "link" spt dibawah ni

selesai letak link? then save

then u are done (^^) jgn lupa letak title example our "sponsor" ke aper ke (^^)

*pssst, akak. ni cara 1 tau. ada cari lain use code photobucket. tu pun senang giler. (^^) nnti saya buat tutorial yg tu pula utk akak okei ;)

You Might Also Like

0 comments

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images