tutorial garisan sidebar wrapper

March 11, 2012

 untuk code garisan putus² spt atas ni, akak cari perkataan ini dahulu

/* Headings

da jumpa, akak copy kat bawah ni pula

      .sidebar ul {
    list-style:none;
    margin:0 0 0;
    padding:10px 0 0;
    }
    .sidebar .widget {
      border:1px dashed #000000;
    margin:0 -5px 2.0em -5px;
    padding:10px 10px 10px 10px;
    -webkit-border-radius: 20px 20px 20px 20px;
    }
 
dan paste kat tempat saya bold kan biru tu

jgn lupa tick Expand Widget Templates tu tau (^___^)
 

ok, preview 1st tau kakak..bila da ok, baru save (^____^)

good luck!

You Might Also Like

4 comments

  1. Tertarek pulak baca tuto ni. Rasa cam nak buat jugak pulak. Hehe. Nantylah piker dulu :)

    Thanks sharing! :D

    ReplyDelete
  2. Done edit! Tapi tak sure nampak serabut tak page kita tuu jadinya compare yang dulu. Sbb ada border dashed2 tu. Heeeee :D

    Siap buat kat tempat entry lagik :P
    Mekaseh ajar!

    ReplyDelete
  3. Komen yang ke3 untuk entry ni. Hehe. Nak mintak ilmu siket ni.

    Reti tak cemana mahu buang arrow kat tepi Post Title kita tuu? Reti tak? Reti tak? Hehe. Da carik beriya tak jumpa jugak mana code mahu buang :(

    ReplyDelete
  4. Hi Gojess...

    i da follow your tutorial... thx a lot!

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images