#random post number two

March 06, 2012

hari tu, aku ada beli kain tau. skg ni femes memes kain polka dot kan. memula tu beli 1 je. tp tak lama, dgn tahap keterujaan aku dgn warna dan betapa comelnya aku bila membayangkan memakainya buat aku rasa, mmm ok aku beli lagi 1. evendo skg ni mmg da malas nak iron baju kurung memalam. kalau boleh nak simple mimple je pi ofic. lagi pun, aku bukan jenis ke hulu hilir bila da sampai ofic. nak bawa mengumpat pun mmg payah (ye ker? hehe) jadi, aku rasa better pakai seluar dan kemeja sahaja. tp, kalau da asyik pakai benda yg sama je...mmmm...rasa menyampah pun ada juga :P

so, maka dgn itu. bulan yg sama, grap polka dot com dot my dua terus :P encek suami jgn ckp la...mmg bising sebab wifie da membazir katanya. ok, minta maaf :P


ar ini dia kain polka dot atau aku selalu sebut pokodot. yg penting adalah sebutannya :P

but now, pening kepala seketika sebab nak buat apa dgn kain ni. ye la, mesti nak kena buat baju, tak kan nak buat lap lantai pula kan. tp, yg sedihnya..sob sob..is, kat ofic ni da ada beberapa staff yg pakai kain yg sama, but lain warna dan lain bentuknya but same design baju kurung moden. look like baju aku kat sini.

mmm

babu : kakak ain, tgk dulu design babu ni, ok ka? (conteng² oredi kat buku sekolah anak buah :p)
kakak ain : oh ok, babu..aku pun mau..
babu : mau? (lawan tauke nampak...)
kakak ain : bu, mana kain aku?
babu : erk, bila masa babu kata mau belikan ko..

bai!

You Might Also Like

4 comments

  1. adoi..tau xpe..comel2 kain polka dot tu. Linda gi jalan TAR memang kelabu mata..last2 beli 2 jugak..hehe

    ReplyDelete
  2. aku skrg pun suka ngn spesis kain gini. comey kan? bape hengget wey ko beli. kat ne? hajat hati nk borong 10-20 pasang. wah! giler ko ngah.. hahahaha!! nak buat sewing project...

    ReplyDelete
  3. @LiNda

    mmg kelabu mata linda. yg ni bos jual kat office. baru kat office da kelabu mata. la ni kalau berada di shoping mall ke ape ker, adoi...tak tahan..doet je tak de..sob sob :P

    ReplyDelete
  4. @kakngah

    hehe..sis, aku beli sehelai rm35 inggit je sis..tu pun hutang hujung bulan :P tp da settle bayo ler..:P
    mak kita tukang jahit tp anaknya minta tukang jahit baju je reti :P ahaha

    sis kat mana tu? kat kl jalan tar banyak aper sis :)

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images