hukum karma?

March 26, 2012

malam blogie (^^)

ntahlah nak kata ke tak. tp, kalau tak kata, rasa mcm besepah sepah pula kat minda aku yg tak berapa nak cerdik ni. 

sapa percaya pada hukum karma? okei, aku ckp sahaja. tp tak tahu pun apa erti sebenar hukum karma itu.

pemahaman aku tentang itu adalah. if someone buat jahat, and sure pasti akan ada balasannya. tidak hari ini, mungkin ecok. ecok lusa dan seterusnya. bila tiba pembalasannya. itulah dinamanya hukum karma. is that true kengkawan?

how to believe kan. ada tak org mencuri, mengaku dia mencuri?

but i belip is, tidak akan ada sesuatu yg buruk akan terjadi jika ianya telah di takdirkan utk ianya berlaku *ok, melalut yes i am (^^)

selamat malam gojes, yes i'm gojes :P

You Might Also Like

2 comments

  1. Orang kata Karma is what goes around comes around. Macam tuu eyh? Rasanya maksudnya mendalam lagik. Tapi takat tu je yang Liya tawu :P

    ReplyDelete
  2. @Liyaa Mf

    ah'ah kiranya mcm tu la kan (^^) simple word is, sapa buat jahat then akan di balas jahat. hehe

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images