Amukan Pocong!

March 22, 2012


malam blogie (^^)

hari ni hari khamis, malam jumaat kan? hehe..ar ada yg suke ke malam jumaat? ehem². ok lupakan :)

dulu masa kecik², selalu je dgr org tua kata, jgn keluar malam jumaat. malam jumaat ada hantu. betulkan? ar, sapa tak pernah dgr mcm tu. tak tahu la den nak menjawapnya :P but this one, nak bgtau, jangan lupa tgk amukan pocong akan yg mengantikan drama santau merasuk yg da habis tu. santau merasuk pun best juga. da tgh² cerita sebenarnya baru best :P ala, citer melayu mmg semua mcm tu..hehe

ok, jgn lupa tgk. sat lagi nak main da :P jom baca sinopsis kat bawah :)


ni kalau jumpa di tengah² jalan raya, naya juga hidup :)


pocong je nak menjerit. tau²la buat org menjerit sama kat umah. saspended btl la



Sinopsis Amukan Pocong TV3

Mengisahkan Long Husin (Azhan Rani), seorang kaki judi dan dua orang rakannya sanggup melakukan apa sahaja sehingga membelakangkan syariat Islam dengan memuja kubur dan menggunakan khidmat bomoh Siam untuk mendapatkan gambaran mengenai nombor ekor bagi menangi wang dengan cara mudah.

Malangnya, Long Husin tidak menjangka sesuatu yang lebih dahsyat menanti mereka akibat perbuatan terkutuk itu. Lebih tragis, tidak lama kemudian Long Husin sendiri terbunuh dan ilmu hitam yang telah ‘memakan diri’ menyebabkan jasad dan rohnya tidak aman sehingga menjadi pocong dan digeruni semua penduduk kampung.

Maka bermulalah kisah ngeri Long Husin yang kini harus mencari dan membunuh 13 gadis sunti untuk melunaskan janji yang pernah dibuat dengan syaitan.


Lakonan
Azhan Rani, Ezany, Iqram Dinzly, Neelofa, Nabila Huda, Farlyna Idris, Sharifah Sakinah, Elly Mazlein, Namron, Siti Elizad dan Liza Abdullah

Sumber: melvister.com

You Might Also Like

2 comments

  1. citer hantu ni mmg tak tgk la...hehehe

    ReplyDelete
  2. adei terkejut la tgk gmbr tu..dah la tgh mlm ni ngeee..

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images