#percubaan segmen

February 21, 2012

petang blogie ;)

hari ni nak ckp pasal segmen. hari tu bebalik kata nak buat segmen. tp, tak² juga buatnya. tak tahu kenapa mesti sesebuah blog ada je nak buat segmen? adakah itu caranya nak dptkan pelawat and naikkan trafik blog kita? hehe..ar, tepuk dada tanya apa korg makan tghari td :P

but², nak buat segmen ni, ada yg kata kena cari penaja. oh sebab aper erk? teman mmg tak tahu sebab teman baru start nak buat segmen. in proses nak buat segmen aper sebenarnya. takut juga teman, kang buat segmen tp tak de sapa nak join :P ar sapa nak jawap tu? hehe..ar tak pe tak pe..

and², nak buat segmen, kena dptkan pemenangnya kan. memandangkan teman blm lg mean in progress nak buat segmen ni, teman nak tahu juga la cara pemilihan pemenang menggunakan 'random' tu. ada sapa tahu tak how tu use that? hari tu nampak kat blog sis lindarosma.com mcm senang pula kan pakai random tu..but how erk..mmm.

ada sapa nak tlg tak? please tgglkan komen ya..senang nak siapkan segmen :P

You Might Also Like

6 comments

  1. Kalau ada pemenang/hadiah, biasanya itu contest/giveaway. Kalau segmen, biasanya untuk sesi berkenalan atau blogwalking, tingkatkan follower/trafik. Lebih kurang macam tue lah! Tapi boleh jugak nak bagi hadiah kalau buat segmen. :)

    ReplyDelete
  2. @Arol Mubin

    ah'ah, btl tu arol. so how dgn pemilihan secara random tu?

    ReplyDelete
  3. Errr buah cempedak di luar pagar. Hehe.

    ReplyDelete
  4. @Liyaa Mf

    hehe..da faham da maksudnya tu... :P *cayo² ni! :)

    ReplyDelete
  5. segmen ni biasanya win-win situation.

    contest kene ada pengadil yg adil lagi saksama. eceh! kang pemenang cam tak layak, ramai blogger meroyan.
    opsss!

    GA & lucky draw lak boleh je guna random or cabut manual. nk guna random tu hang masuk p random.org kendian generated jek.

    ReplyDelete
  6. @kakngah

    hehe..tu ar sis, tgh study maut pasal ni :P

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images