anti kutu sampah

February 20, 2012

  
good morning dear readers :)

and yes mari suport our komuniti to be one of "anti kutu samph" okei? mai klik anti kutu sampah. wa, baik hati korg erk. klik like jgn tak klik :P da klik like tu, jgn tak klik like gojes blog fan page pula :P

oh yup, now aku berada di ibu pejabat dbkk, dewan makan hq, dbkk akteli. here for mendengar taklimat secara percuma and be a urus setia yg tak berjaya :P sebab, aku only duduk kat hujung meja. do nothing akteli. just tunggu masa nak habis and tunggu masa utk next sesi. looking around, sana sini. and aku punya masa melihat tp bukan men 'judge' sesetengah manusia. no i'm :) i'm not a perfect person to judge org lain. what i was thinking now is, taklimat ni would be settel as soon as well. sebab ianya melibatkan kerjasama dua jabatan. my depart jpsm juga jkbp depart. oh yup, good luck to mr tuan robert lipon, pengarah jabatan kesihatan dan perkhidmatan bandar for kindy heart beliau memberikan sepatah dua kata bout entri aku pagi ni. ok good luck! 
 
oh yes, duduk kat hujung meja ni buat aku thinking something about my bandaraya akteli. something yg org kata, perlu kita lakukan bersama utk menjadi sebuah bandaraya tanpa sampah yg berjaya sebenarnya. for that, meaning is menjadi sebuah bandaraya tanpa sampah is bukan tanggungjawab one or two person sebenarnya. its all about komuniti bersama. memandangkan kota kinabalu sabah adalah salah satu pusat bandaraya which is berkembang and berkembang maju terus maju ke depan, i thing apa kata misi untuk menjadikan bandaraya kota kinabalu tanpa sampah kita jadikan satu misi dan visi bersama.

senang dan mudah je. andai kata ada yg buang sampah, tegur sahaja. itu hak kita utk menyuarakan sesuatu yg akan memburukkan lagi pemandangan bandaraya kita.. adoi, tak kanla, ibu bapa tak teach korg tentang kebersihan bermula dari mana kan. and why not, jadikan ajaran itu salah satu habit i mean, kekalkan dimana² sahaja. bukan sahaja dirumah, tp why not dipejabat and yes, dimana² sahaja kita berada :)


so? jom..mari kita menjadi salah seorang 'anti kutu sampah' yg berjaya! 

You Might Also Like

0 comments

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images