tutorial letak background comel kotak komen #my own

January 22, 2012

tajuk mcm tu erk? sebab, ini bukan letak background kat kotak komen yg bejela² tu, tp ni kotak komen yg korg boleh nampak kat blog gojes ni. seperti image kat bawah ni :) nak ambik? sila je :P *kredit also komen di alu²kan utk di tambah baik. deal? ~tq~

 
comey mcm aku kan? *muntah hijau sat ;P



control + f :           .post-footer {

da jumpa? kalau da jumpa, korg copy coding kat bawah ni dan paste di bawah .post-footer {


copy coding di bawah :

   background:url("http://i1210.photobucket.com/albums/cc401/PuanGojes/PuanGojesPostFooter.gif") no-repeat scroll left center transparent;
    border:0px solid #C6DEFF;
    color:#000000;
    font:georgia;
    font-size:11px;
    font-weight:italic;
    margin:0.75em 0;
    padding:50px 10px 18px 100px;

da selesai, jgn lupa preview dahulu baru save ye ;) gambar kartun² tu korg cari spt biasa if nak tukar okei.

bai!

You Might Also Like

2 comments

  1. hehe..adoi syg, saja² buat. nnti nak edit kembali blog sendiri, senang lah :) tengkuk da naik lenguh :P

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images