tutorial daftar blogged.my

January 20, 2012

  morning syg, and salam jumaat :) awal pagi da mengadap gojes blog ni semata² utk cik zareliqa. wa, suka suki :P 
ini kamu syg :) tp kalau tak faham tutorial ni, minta maaf erk. kita lemah buat tuto ni :(

 
masuk laman web ni tau



1. sign up new account




2. akan nampak image spt di bawah and isi detail tu ya

  

 dan submit kot, sebab kita tak ingat da nak klik ape lepas tu :)



bila isi semua tu, nnti akan jumpa gambaran spt di bawah tau (step kat bawah ni utk add blog lain, tp can use sama utk newbie, insyaallah :))

perhatikan betul² ya :)


1. add a new blog (isi url address blog) then klik add (jgn lupa tau :))
and tgk dekat perkataan My Blogs tu pula, bila da ada alamat penuh kelihatan spt gojes blog tu, terus klik PING

2. hasil selepas klik PING akan dapat gambaran 2

dan scroll bawa sekali

3. akan dapat gambaran 3
copy code yg diberikan and paste kat html/javascript spt biasa :)



hehe..selesai da ni.
selamat mencuba ya :) tak dapat nnti, cuba asking semula tau..
good luck!

You Might Also Like

7 comments

  1. Errr.. Ni untuk promote blog yek? Eh, betul ke? Tak pernah join bebenda camtu. Rasa cam segan jek nak promote. Hahah :P

    ReplyDelete
  2. @Liyaa Mf

    hehe..syg, benda ni kita join, utk dapatkan trafik dari readers tau :) if blog ade letak nuffnang, trafik ni sgt penting juga :)

    kita tgk liyaa tak letak nuffnang dlm blog :) kenapa erk? eheh

    ReplyDelete
  3. Err.. Err.. Malu nak cakap. Kita ni bukan reti sgt psl bloggie2 ni. Tawu cuma menulis & baca penulisan org jek. Kdg2 komen. Haha. Tp kita tawu laa yg nuffnang tuu utk dapatkan income sket dpd berblog ek? Hehe. Tape. Kita berblog suka2 jek. Tade income pun tape. Heeee. Err.. Err.. Serious malu! :P

    ReplyDelete
  4. @Liyaa Mf

    hehe..liyaa baca ni pula :)

    http://puangojes.blogspot.com/2012/01/blog-tanpa-nuffnang.html

    ReplyDelete
  5. Err.. Err.. Da baca tuhary. Malu nak ngaku tade letak nuffnang tyme tuu. Ni tak pasal2 da kantoi. Hahah

    ReplyDelete
  6. @Liyaa Mf

    hehe, tak payah nak sorok la :P tak pe, bukan liyaa je yg tak letak nuffy tu :)

    neway, keja erk?

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images