selamat tahun baharu cina, baharu bukan baru ;)

January 23, 2012

kot² tak terlambat nak ucap kan, ;) selamat menyambut tahun baharu cina utk mrk yg menyambutnya ya ;) for my kuzien too yg bernikah kawen dgn mamat cina, a hepi tahun baharu cina utk kamu sekeluarga ;) ang pow ade tak..ahaha..perasan sungguh nak ang pow da tua²..hehe..wei, im 28. tua da erk? ;P ntah!

sebut pasal tahun baharu cina, aku teringat kat soo pai ling kawan sekolah rendah aku. ar funnynya. hanya kerana nak ang pow masa tu, sanggup keluar malam sorg² siap kena kejar anjing lagi. wa malunya :P ahaha..ok tak nak citer pasal tu sebab malu dek di kejar anjing :P


lain citer pasal tahun baharu cina is masa duduk umah lama dulu, umah lama umah teres. kejiranan ramai juga org cina. jadi bila bab tahun baharu cina, wajib ada singa². da tu, aku pula masa tu masih kanak² dan tak reti apa tu singa², bila dgr bunyi singa² tu je dari jauh, mula ar tutup pintu :P ahahaha. sbb takut sgt tgk singa², takut di telan hidup.lol. tp da besar² sikit (tp tak membesar sgt pun :P) baru tahu singa tu tak makan org..;)

 
gambo taken from pakcik google

selamat tahun baharu cina! merah hati merah hati ku ;)

You Might Also Like

4 comments

  1. hehe lebih kurang ar tu..heheh Happy Chinese New year Miss Gojes..hekek



    http://nighberkz.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. hee..dulu masa sekolah selalu gak gi umah kawan2 cina..tahun ni takde lak..uhuhu..

    ReplyDelete
  3. @Sunah Sakura

    ala, tak 1Malaysia la kalau mcm ni ;) tak pe, kita sama. ;p

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images