Precious Thing

January 14, 2012

u know what, hidup aku sgt simple. :) aku punya suami yg sgt byk dgn songehnya tapi itu sudah satu kebiasaan utk aku. selain aku punya suami, aku punya sista² yg 1 kepala. yg boleh maki hamun sesama sendiri. sometimes, org kata kami bukan adik beradik. sometimes, yes. he². tp, kalau ada org bertanya, aku ckp je musuh ketat :P and thanks god yes, aku masih punya mama. yg masih mahu ambil tahu pasal anaknya yg kureng akalnya ini dan yg telah bernikah kawen tp masih tak sedar² diri :P. aku juga masih punya abg² kandung yg boleh jadi pak guard. :) evendo adik dia ini telah mencecah umur 28 tahun :P. juga aku punya kakak ipar yg byk mulut. tp aku suka bab masakan beliau :P. kami geng sebab kami juga sepupu. membesar bersama dan menjadi kakak ipar yg paling aku hated sometimes.hehe. dan aku juga telah mendapat sorg kakak ipar yg boleh jadi geng mama. why? mama selalu ckp dusun kadazan dirumah dengan kakak ipar baru bernama tini. jadi, dorg adalah geng. aku tak tahu ckp dusun kadazan sebab membesar kat bandar kununnya. tp kalau mama nak ajar, aku tolak tepi..hehe..

ok, itu hidup aku yg sgt simple. oh, lupa pula kat family belah suami. mak abah, sarah, wawa, fudhail, payan juga mak tiri dan adik² abg. abg kata, itu adik² kandung sbb masih bapa yg sama. :) oh, aku juga punya adik beradik belah mama yg lain. that mean, mereka juga adik² kandung aku. but, since arwah bapa sudah tiada di dunia yg hanya pinjaman sementara ini, mungkin mengambil arah tujuan masing² itu perlu kot. apa pun, i pray for them, baik² sahaja. hidup ini hanya sementara kan. and aku lebih suka kata, hidup ini sangat simple :)

i have a precious thing in my life. rasanya korg juga sama, kan? :) good nite semua. precious moment that i have now, sebelah aku ada encek suami yg sedang bedengkur tp, aku bersyukur sebab aku tahu, dia masih bernafas dan bernyawa utk aku hidup bersamanya till nafas ini berhenti..

bai!

You Might Also Like

4 comments

  1. First tyme nak komen ni. Neves plak. Eh? :P

    Paragraph yang last tuu, sukalah! :D

    Let's make lyfe simple, don't make it complicated. Kan? Heeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..ah'ah jgn bg complicated, hidup ini sgt simple kan :)

      Delete
  2. dpt berada disamping mereka2 yg b'harga dlm hidup adalah anugerah terindah kan?

    # semoga puan gojes selalu bahagia bersama-sama incek suami :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dear. insyaAllah merekalah dunia dan akhirat :)

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images