hidup tanpa hati? biar betik

January 22, 2012

adoi hati, mari bawa betenang seketika sebab ia perlu di saat ini :) tak pe, hati kena sihat selalu. untuk hidup lebih lama dan panjang insyaallah. kena jaga hati. bukan saja hati, juga jantung. hati dan jantung tak sama ke? :) tak kisah la kan. hehe. 

selalunya jika ada sesuatu yg tak sedap di dengar kat mana yg terusik dulu erk? hati kan? makanya, hati kena betenang untuk bertahan lebih lama juga minda kena bersih supaya dapat mengawal hati dari sakit dgn teruknya. okei kan? mai senyum sat sebab itu perlu untuk tenangkan hati. hati aku warna merah. korg punya hati warna ape pula? :)

kebetulan kita cerita pasal hati, nak bgtau korg yg hati hanya 1. bila hati suda di ambik org dan da kita berikan kat org lain, makanya pemberi dan diberi kenalah jaga elok² hati itu. kan hati itu 1. tak perlu nak di ganti bila sakit. **melalut da :) hehe..

oh malam ni malam tahun baru cina kan. merah juga. that mean, kita yg punya hati malam ini, jgn sakit² tau. ye la, hati nak memarah je dgn bunyi bising mercun or bunga api :P ar, hati jgn sakit pula :) apa kata korg join sekali.hehe.


sebelum tido, nak sharing sekali lagi utk korg ~terapi jiwa dan penyakit hati~. klik gambar ya :)

bai!

You Might Also Like

8 comments

  1. jagalah hati dengan sbaiknya..heheh



    http://nighberkz.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. jaga 'hati' dan perasaan org tu juga..tapi bukan mudah kan Pn Gojes?

    http://www.kasihsalina.com/

    ReplyDelete
  3. @Salina

    betul tu sis :) its not being easy way if hati sudah terusik ;)

    but make it simple, hidup sgt simple kan, jadi jgn bg complicated sgt. love u sis!

    ReplyDelete
  4. fuhh ! takut nak masuk blog korang. semua nya cantek cantek :) pape pun,thankz drop blog kita smlm mlalui blog bro ben.

    update http://mishmeenieyempire.blogspot.com/2012/01/saya-rindu-cikgu-mana-cikgu-sekarang.html

    ReplyDelete
  5. @Mish Meeniey

    tak da la syg, simple saja ni :) ok jom menjadi blogie yg berjaya ya ;)

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images