for ladies only!

January 28, 2012


ladies,

neway ladies, apa korg rasa jika harta² peribadi engkorg termasuklah rexona yg sensitip kat ketiak tu dipakai org and buat spt harta sendiri. sedap mulut bila nak pinjam. bila cek kat tempat harta tu sepatutnya berada, harta² tu tak berada di tempat yg sepatutnya. apa perasan korg? tak kan bila aku nak pakai that harta², aku pula yg kena minta semula kat peminjam tadi. spt org pinjam kita duit, tp tak reti nak byr, tp kita pula yg kena pi minta semula. seolah² kita yg pinjam duit tu. (helo people, sila pakai akal fikiran yg telah dikurniakan dgn sebaik mungkin, boleh tak?!) ok, sgt tidak adil!

ladies sila jawap jika anda mengalami benda yg sama..;(



this evening punya stori:

i was thinking sometimes ada org kata kehidupan ini tidak adil. betul ke? and jika tiada keadilannya, kat mana silapnya? apa pasal tak adil pula? kenapa mesti bersikap adil? atau kenapa mesti ada keadilan dlm kehidupan ini. ok, i was looking forward this thing ok.

tapi hari ini. today aku rasa aku faham dan aku sgt² merasa ketidakadilan itu mmg sentiasa ada evendo tidak nampak dengan mata kasar atau apa sahaja. aku merasa sgt² ketidakadilan itu. dan i was supose to be apa bila berada di tengah² ketidakadilan itu. 

ok, aku sgt tidak puas hati. dan im talking to my encek hubby. and jawapan yg aku terima is, aku tetap harus menerima keadaan ketidakadilan itu. ok, sampai bila? .......... blur seketika.

and u know what, aku sgt² sakit hati dengan ini. so, aku nak buat apa? duduk diam dan menerima keadaan ini evendo i'm the right place! ok, yes. aku sgt sakit hati.

adoi...sakitnya hati!

You Might Also Like

4 comments

  1. sabaq no...no marah2...chilll...:)

    ReplyDelete
  2. Alaaaaaa, kesian Puan Gojes. Sabar eyh? Kehidupan bersuami isteri memang banyak pancaroba. Buang yang keruh ambil yang jernih okeyy! Nak taknak memang kena telan ketidakadilan tuu. Sampai bila? Sampai Allah makbulkan doa kita untuk mengubah ketidakadilan itu kepada keadilan yang saksama! :D

    Chill Puan Gojes! :)

    ReplyDelete
  3. kiter fikir tidak adil sbb kiter slalo dipihak "yang mengalah".. i have been in this situation (with my frens).. and i dunno how to talk to them and..... one thing i believe 'redha dan pasrah' kiter akan berbayar suatu hari nnti..

    p.s: heyy..sabar dan terus sabar.. Allah akn sentiasa bersama kiter :))

    ReplyDelete
  4. terima kasih syg²ku :) sgt menghargai khidmat nasihat baik kengkawan semua..

    thanks! wei, keep in touch ya :) muah²!

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images